Hyppää pääsisältöön

Kymmenen kaunissieluista körilästä, mutta ken on heistä kaikkein ihanin? Docventuresin suuri #SuomenMies2019-äänestys ratkesi!

Riku Rantala puvussa ruusu suussa. Oikealla teksti SM - Suomen mies 2019
Riku Rantala puvussa ruusu suussa. Oikealla teksti SM - Suomen mies 2019 Docventures

Isiä, poikia, veljiä, ystäviä, muuten vain ihailtavia äijiä… Docventuresin Suomen Mies 2019 -skaba osoitti, että Suomesta todellakin löytyy syitä hehkuttaa tavallisia hienoja miehiä ja erilaisia tapoja olla mies.

Kiihkeän kilpailun voittaja selvisi suorassa lähetyksessä 5.11.2019. Kymmenen finalistin joukosta eniten ääniä sai numero seitsemän - Susanna elämän mies.

Lue tästä vielä kärkikymmenikön kuvailut!

NRO 1: "Maailman suurisydämisin ihminen", Timo Haanpää

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Tässäpä mies, joka on 150 prosenttisen luottamuksen arvoinen, tärkeä tuki lähimmäisilleen. Timolta löytyy paitsi huumoria ja naurua myös suuri syli ja pusuja, kun niitä kipeimmin tarvitsee. "Hän on maailman vaatimattomin, kiltein ja suurisydämisin ihminen", toteaa ehdotuksen jättänyt Maikki Willberg.

NRO 2: "Elämän koelentäjä, jäätävä kalamies", Risto Ketonen

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Risto, Risto, Risto. Tämä "elämän koelentäjä" on nostanut seitsemän kirjolohta kahteen tuntiin, bättlää vaikeita sairauksia ja kuskaa autollaan läheisiä, satoi tai paistoi. "Risto itkee, kun itkettää ja osaa nauraa itselleen, elämälleen ja väärillekin valinnoille", ehdotustaan perustelee Satu Ketonen, joka on isältään oppinut, että ei ole häpeä pyytää apua.

NRO 3: "Paras iskä ja pappa mitä voi toivoa!", Jennyn iskä

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Jennyn iskältä ei huumoria puutu, hän nimittäin nauttii Jallunsakin piloillaan. Monessa liemessä keitetty mies osaa nauraa itselleen ja onnistunut kasvattamaan kolme "suhteellisen normaalia" lasta, vaikka koiran kohdalla homma menikin huhujen mukaan vähän puihin. "Paras iskä ja pappa mitä voi toivoa!" tiivistää ehdotuksen antanut Jenny Vääri.

NRO 4: "Galaksin sympaattisin mies", Henriikan isä

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Katso kuva Instagramissa

Tämä ehdokas rakastaa lähimmäisiään ja huolehtii heikommistaan niin paljon, että väisti jopa kerran autolla perhosta niin, että koko perhe meinasi kaartaa ojaan. Itseään hän kutsuu galaksin sympaattisimmaksi mieheksi. Hänellä on myös "täydellisenä säilynyt lapseninto ja uteliaisuus maailmaa kohtaan", kertoo ehdotuksen jättänyt @aamukahvilla isästään.

NRO 5 "Puhuu erittäin sujuvaa Keravaa!", Rakkauden Robin Hood

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Katso kuva Instagramissa

Tällä "Rakkauden Robin Hoodilla" riittää rakkautta kaikille: niin päivätöissä erityislapsille, kotona perheelle, ilmastolle kuin duunariveljillekin. Töissään hän haluaa olla siellä, missä apua tarvitaan. Mutta ennen kaikkea: "Hän olisi myös uuden Suomen näköinen! Koska on täysin suomalainen ja puhuu erittäin sujuvaa Keravaa!" paljastaa @varpueana ehdotuksessaan.

NRO 6: "Tulevaisuuden ylpeydenaihe", Tuukan neljä miehenalkua

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Katso kuva Instagramissa

Tosimies osaa jakaa! Numerolla 6 Suomen Miehen titteliä havittelee yhdessä nelikko, joka huolehtii siitä, ettei lähipiirille yksikään päivä jää toistamaan edellistä. Erikoisvoimina heillä on kyky tarjota paitsi haasteita myös liikutuksen kyyneleitä silmäkulmiin. "Heidän puolestaan tulen aina tekemään kaikkeni ja olen siitä varma että joka päivä saan olla näistä ”miehistä” ylpeä!", toteaa ehdotuksessaan @tuukkaniukkanen.

NRO 7: "Hän piti minut hengissä", Susannan elämän mies

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Numerolla 7 esittäytyy hengenpelastaja, joka vasta kolme viikkoa sitten joutui elvytystehtäviin. 15 minuutin elvytys palautti elämän, ja eräät lapset saivat pitää äitinsä. "Minulle hän on vuoden mies, elämäni mies. 24:s hääpäivä on parin kuukauden päästä", lisää ehdotuksen jättänyt ja elämästään ehdokasta kiittävä Susanna Suikeli.

NRO 8: "Aina jeesannut kaikkia", isoveli-Ville

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Katso kuva Instagramissa

No nyt! Arjen sankari Ville on selvinnyt lapsuudesta riiviöveljen kanssa asti sen verran puhtain paperein, että ehdotuksen jättänyt pikkuveli @juhoaem kertoo jopa Dodge-ajelua ja Kalifornian-kiertelyä tärkeämpää olleen veikan kanssa reissaaminen. "Ville on aina jeesannut kaikkia, laittanut monessa tilanteessa muut itsensä edelle", pikkubroidi kertoo ehdotuksessaan.

NRO 9: "Välittävä aviomies ja erinomainen isä", Juho

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Katso kuva Instagramissa

Juho näyttää esimerkillään, ettei suomalaista miehuutta voi typistää tuppisuiden tiimiksi. Hän puhuu, pussaa, remontoi ja kokkaa. Hän puhuu avoimesti tunteistaan ja ottaa aina muut huomioon. Edes napanuoran leikkaaminen synnytyssalissa ei saa letkeää miestä draaman partaalle. "Tämä rehellinen, leppoisa ja positiivinen mies on välittävä aviomies ja erinomainen isä pojallemme ja tyttärellemme", tiivistää Juhoa ehdottanut @instaminnaofficial.

NRO 10: "Yllytyshullu karpaasi", Elinan isä

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Katso kuva Instagramissa

Ehdokkaan nro 10 juuret ovat syvällä Keski-Suomen mullassa, mutta työuran hän on tehnyt valvoen Suomen valtion merirajaa. Vaikka ulkokuori saattaa joskus näyttää jylhältä kuin Itämeren kallioluodot, sykkii Elinan isän rinnassa lämmin sydän. Omien puolesta hän on valmis tekemään mitä vain "Isäni on yllytyshullu karpaasi, sitkeä ukko, joka pystyy mihin vain (ainakin omasta mielestään)", ehdotuksen jättänyt Elina kuvailee.

Uusimmat sisällöt - Docventures