Hyppää pääsisältöön

Ylen kanavat aivan punaisenaan Nenäpäivästä - katso tästä Nenäviikon tarjonta!

Nenäpäivän koostekuva
Nenäpäivän koostekuva Kuva: Yle Kuvapalvelu Nenäpäivä

Suomen suurin ja hauskin hyväntekeväisyyskampanja piristää jälleen syksyä Ylen kanavilla. Nenäpäivä 2019 tarjoilee hulvatonta meininkiä niin radiossa kuin televisiossa sekä valtavasti Suomen eturivin tähtiä, tavoitteenaan kerätä ennätyspotti lahjoituksia maailman lapsille. Kampanja huipentuu erilaisten tempausten ja Nenäkulman Maratonviikon merkeissä Nenäpäivän suoraan lähetykseen pe 8.11. Yle TV1:llä klo 19.00 alkaen.

Nenäpäivä

8.11. klo 19-23
Yle TV1 ja TV2

klo 19.00-20.30 Yle TV1
klo 20.30-23.00 Yle TV2
Suorana myös Yle Areenassa

Nenäpäivä viihdyttää 8.11. katsojia koko illan kahdella kanavalla, alkuilta Yle TV1:llä ja loppuilta Yle TV2:lla. Huikean neljän tunnin suoran lähetyksen juontajina nähdään tutut Nenäpäivän kasvot Susanna Laine ja Janne Kataja. Heidän lisäkseen hyvää meininkiä ohjelmaan tuo Jenni Kokander, joka ilahtui, kun häntä pyydettiin mukaan aivan erityiseen juontajarooliin.

– Puhun aina siitä, miten paljon haluaisin tehdä hyvää ja nyt siihen annettiin Nenäpäivässä mahdollisuus. Ihanaa olla mukana! Jenni Kokander riemuitsee.

Jenni Kokander Nenäpäicä 2019 -promokuvassa
Jenni Kokander Nenäpäicä 2019 -promokuvassa Nenäpäivä,Jenni Kokander

Mukana Nenäpäivän menossa on runsaasti suomalaisia viihdetähtiä. Illan aikana musiikkiesityksineen liikuttavat muun muassa Anna Puu, Tuure Kilpeläinen, Suvi Teräsniska, Reino Nordin, Irina, Robin Packalen, Younghearted, Leo ja Ilta. Takuuvarman korvamadon koko illaksi tarjoavat Mikko Alatalo ja Ile Vainio uudella Nenäpäivä-biisillään.

Hyvää mielen ja monet naurut illan aikana takaavat muun muassa Riku Nieminen, Tuure Boelius, Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen ja Sami Hedberg sekä tietenkin Nenäpäivän Nenä-maskotti. Cristal Snown tsemppaamina Nenäkulmassa lahjoituspuheluihin vastaa joukko tunnettuja neniä aina Riitta Väisäsestä Heikki Paasoseen.

Nenäpäivä vie katsojat myös vierailemaan Nenäpäivän avustuskohteisiin. Tänä vuonna uutistoimittaja-kirjailija Matti Rönkä tapasi Nenäpäivän avunsaajia tutustuessaan Suomen Punaisen Ristin työhön Myanmarissa.

– Apu, jonka Punainen Risti on köyhiin kyliin tuonut on aika yksinkertaista, mutta tärkeää – ja pelastaa ihmishenkiä. Jo pienellä lahjoituksella saadaan Myanmarissa paljon hyvää aikaan, Matti Rönkä toteaa.

Nenäpäivässä tullaan myös näkemään näyttelijä-opettaja Ernest Lawson Burkina Fasossa, jossa hän tutustui Pelastakaa Lasten Nenäpäivän tuella tekemään työhön. Lisäksi radiotoimittaja Jenni Poikelus vieraili Nenäpäivän merkeissä Keniassa leirikeskuksessa, josta tytöt voivat hakea turvaa silpomista vastaan.

Nenäkulmassa puhelimiin on vastaamassa monta tunnettua kasvoa. Puheluihin ovat vastaamassa mm. Heikki Paasonen, Anna-Liisa Tilus, Riitta Väisänen, Taru Valkeapää, Anna Perho ja Janne Porkka. Nenäkulman juontajana nähdään Cristal Snow.

Nenäpäivän 8.11. TV-lähetys tekstitetään huonokuuloisille suoraan lähetykseen. Areenaan tekstitys tulee su 10.11. klo 20.

Maratonviikko Nenäkulmassa

Ylen radiokanavat heittäytyvät Nenäpäivän maratontunnelmiin Helsingin keskustan Nenäkulmassa 4.-8.11. Luvassa ympäripyöreitä päiviä maailman lasten auttamista ja roppakaupalla yllätyksiä! Nenäpäivän ohjelmiston parissa voi viihtyä Ylen taajuuksilla tai piipahtaa paikan päällä Nenäkulmassa (Aleksanterinkatu 19).

Käsityömaraton

4.11. klo 10-22
Yle Puhe ja Areena

Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaratonissa pannaan puikot viuhumaan ja koukut kihisemään! Jenny Lehtisen ja Kati Keinosen seurassa yhdistetään kolme maailman parasta asiaa: Käsityöt, hauskanpito ja hyvän tekeminen!
Lähetyksessä erotellaan leikkimielisesti “silmäneulat sukkapuikoista” kun kaikki paikalle saapuvat vieraat päätyvät näyttämään taitonsa myös käsitöiden parissa. Kuuntele lähetys Areenassa

Yle Vega Näsdagen

6.11. klo 6.30-12.00
Yle Vega / Yle Hufvudstadsregionen

Yle Vega viettää på svenska dagen myös Nenäpäivää! Tanssien maratonhengessä ja tavaten yllätysvieraita. Juontajina Karin Filén, Milli Hellström, Malin Valtonen ja Alexander Beijar.

Tanssimaraton

6.11. klo 14.00-17.30
Yle Radio Suomi ja Yle Areena
Radio Suomessa Nenäpäivä sujuu tanssien! Kymmenellä paikkakunnalla eri puolella Suomea kerätään rahaa maailman lapsien hyväksi laittamalla jalalla koreasti. Radio Suomen juontajat ja toimittajat ympäri valtakuntaa laittavat itsensä likoon hyvän asian puolesta. Lähetyksessä toimittaja Juha Blombergin vie meidät Burkina Fasoon keskelle kuivuutta ja köyhyyttä. Lisäksi äänessä koko kansan rakastama koomikko Ernest Lawson.

Naurumaraton

7.11. klo 6.00 – 8.11. klo 23.00
YleX ja Yle Areena
YleX Aamun Naurumaraton tulee takaisin pidempänä kuin koskaan, kun Viki ja Köpi tekevät 41 tunnin maratonlähetyksen Nenäpäivän hyväksi. Luvassa on entistä eeppisempi show, joka sisältää loputtomasti yllätyksiä, lukuisia vieraita ja tietenkin paljon naurua. Viime vuonna Naurumaraton valloitti kotisohvat, kisakatsomot ja autoradiot Helsingistä Fuengirolaan ja keräsi yli 100 000 euroa maailman lasten hyväksi.

Viki ja Köpi.
Pysyvätkö Viki ja Köpi hereillä? Viki ja Köpi. YleX Aamu,Nenäpäivä

Nenäpäivää vietetään monipuolisesti Ylen kanavilla..

Summerin Nenäviikot

24.10.-8.11.
Yle Areena ja Summerin Instagram sekä Youtube»
Nenäpäivä näkyy Summerin somessa sketseinä, meemeinä ja haasteina. Summerin juontajat haastavat hyvällä fiiliksellä toisiaan ja yleisöä Summerin Nenäpäivä-lippaan täyttymisen toivossa. Lisäksi Summerin YouTubessa julkaistaan ennennäkemätön Summeri Öis Nenäpäivä-jakso, jossa nuoret suuntaavat Joensuuhun Millan luokse viettämään yhdessä päivää ja yötä. Mitä Joensuussa tapahtuu, ja kuinka punaisiksi nenät muuttuvat nähdään Nenäpäivänä 8.11.

Ylen Aamu

4.-8.11. klo 6.25-9.30
Yle TV 1
Nenäpäivää vietetään Ylen Aamuissa koko Nenäpäivä-viikon. Lähetyksissä mukana kiinnostavia Nenäpäivän kasvoja ja kurkistuksia Nenäpäivän viettoon.

Puoli seitsemän

4.-8.11. klo 18.30
Yle TV1
Puoli seitsemän -ohjelmassa Nenäpäivä näkyy koko viikon ja huipentuu perjantaina 8.11. klo 18.30 Nenäpäivä-etkoihin. Mikko Kekäläinen laittaa itsensä likoon hyvän asian puolesta ja kohtaa painimolskilla yllättävän vastustajan – jos massia tulee. Mikko massilla molskille!

Mikko Kekäläinen painimolskilla Nenäpäivän nenä päässään.
Mikko massilla molskille! Mikko Kekäläinen painimolskilla Nenäpäivän nenä päässään. Nenäpäivä,Mikko Kekäläinen,Puoli seitsemän

Svenska Yle: Syntynyt eteisessä / Född i Farstun

8.11. klo 13.00-18.00
Yle X3M, Yle Areena
Yle X3M:n aamujuontajat Simon ja Märta improvisoivat yhdessä ammattilaisnäyttelijöiden kanssa viiden tunnin suorassa sitcom-lähetyksessä. Yhteensä 14 lyhyttä jaksoa sisältävä lähetys on täynnä vierailevia sketsihahmoja sekä naapuri, jonka kanssa tullaan Nenäpäivän mittaan tutuiksi. Sitcomin juonen eteneminen riippuu täysin kerätyistä lahjoituksista – mitä enemmän rahaa lähetys onnistuu keräämään maailman lapsille, sitä hullummaksi tilanteet kehittyvät!

Pikku Kakkonen

8.11. klo 17.00
Yle TV2
Perheen pienimmät voivat viettää Nenäpäivää Pikku Kakkosen seurassa, jossa punaiset Nenät piristävät perjantaita.

Sohvaperunat

15.11. klo 21.00
Yle TV2
Mikä sketsi irrotti hersyvimmät naurut, onnistuiko jokin musiikkiesitys ylitse muiden ja liikuttiko Nenäpäivä kotikasomoissa? Tämä kaikki selviää, kun Sohvaperunat fiilistelevät edellisen perjantain Nenäpäivä-lähetystä.

..Ylen somessa..

Kaverin puolesta kyselen

Suomen suosituimpiin kuuluva podcast Anna Karhusen ja Tiia Rantasen Kaverin puolesta kyselen on mukana Nenäpäivän hassutteluissa, ja nenä saattaa vilahtaa myös jaksossa. Mitäköhän hulvatonta nähdään Instagram-tilillä @kaverinpuolestakyselen?

Noin viikon studio

Ajankohtaissatiiri Noin viikon studion juontaja-koomikot Anders Helenius ja Eeva Vekki hauskuuttavat katsojia Nenäpäivä-viikolla. Nenäpäivä-aiheinen Juuri tulleen tiedon mukaan nähdään viikon aikana Ylen tv-kanavilla, sosiaalisessa mediassa ja Areenassa:

Kioski

Nenäpäivä näkyy myös Yle Kioskin kanavissa. Yle Kioski Lifen Gogi heittäytyy nenäilemään Yle X:n Naurumaratonissa, jonka jälkeen seuraa Gogin suora lähetys Nenäkulmasta Yle Kioski Lifen Instagramissa. Myös Aleksi Rantamaan TLDR:Deep on mukana Nenäpäivän tunnelmissa, ja Yle Kioski Gamingin Ville ja Miisa ovat mukana Pavlovin Rottien 24/7 Nenäpäivästriimissä Youtubessa!

Akuutti

Akuutti juhlistaa vuoden punanenäisintä hyväntekeväisyystempausta kutittelemalla nauruhermoja uudella sketsillä! Miten mahtaa käydä, kun auttamista lähtee tekemään tavoitteellisesti? Korvaako hyvien tekojen määrä laadun? Vai onko sittenkin niin, ettei koko maailmaa tarvitse pelastaa kerralla? Reseptin onnistuneeseen auttamiseen voi selvittää katsomalla videon Akuutin Facebookista, Instagramista tai Puoli seitsemän torstain 7.11. lähetyksessä.

..ja tietenkin Areenassa

Seksikäs-Suklaan ja Dosdelan Kymppi tienattu -sketsit

Riku Niemisen Aito ja alkuperäinen -sketsit

Mikko Alatalon ja Ile Vainion Mä Nenäpäivä oon -biisi

Nenäpäivä Yle Areenassa

Miten voin auttaa ja osallistua?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua