Hyppää pääsisältöön

Kipukohdat ja tunteet pöytään! Docventures Talk Show näytti, että miehistä on moneksi – "Pakko nöyrtyä ja hakeutua sinne terapiaan"

Ai tosimies ei puhu eikä itke? Tämän viikon Docventures Talk Show todistaa toisin! Kyyneliä vuodatettiin niin illan elokuvassa, leffakellarissa kuin kotisohvilla. Rikun ja Tunnan kanssa itkettävän ihanasta ja vaikeasta miehuudesta puhuivat illan dokkarin ohjaaja Joonas Berghäll, aivotutkija Katri Saarikivi ja toimittaja Aleksis Salusjärvi. Lähetys oli myös Suomen Mies 2019 -gaala, jossa palkittiin kisan ihana voittaja! Yytsi koko lähetys yllä odottavasta videosta.

Docventuresin isänpäivän kunniaksi järjestämä Suomen Mies 2019 -kilpailu juhli tavallista ja monipuolista miehuutta. Gaalalähetyksen huipennuksesi kerrottiin yleisöäänestyksen voittaja. Tiukassa kisassa kaikkien aikojen ensimmäisenä Suomen miehenä palkittiin….

Numerolla 7 kilpaillut Susannan elämän mies! Docventures onnittelee ja kumartaa syvään kauniin miehuuden edessä. Näin voittajaa kuvaili ehdotuksen jättänyt Susanna Suikeli:

– 3 viikkoa sitten hän elvytti minua 15 minuuttia, piti minut hengissä. Ehkä paremmin sanottuna sai minut henkiin, olin ollut jo täysin eloton ja sininen kun hän löysi minut. Minulle hän on vuoden mies, elämäni mies. 24:s hääpäivä on parin kuukauden päästä. Lapsilla on äiti hänen ansiosta.

Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta.
Suomen Mies 2019 Peukalo ja toinen sormi pitää polaroid-kuvaa ehdokkaasta. Docventures

Tunteikkaita tunnustuksia kotisohvilta

Tämä ei kuitenkaan ollut tunteikkaan illan ainoa kyyneliä heruttanut käänne, vaan jo Talk Show'n ensi minuuteilta niin Docventures Chat kuin Twitter esittivät mitä upeinta veljeyttä ja jakamisen euforiaa.

Luke The Skywalker // klo 21:20
Odotan kollektiivista sympatiaaltoa miesten keskuuteen sekä vapautumista tästä historian luoman miehenmallin kulttuurivankilasta!

Riku lausui ääneen Docventuresin suuren Miesmanifestin:

–Miesten on aika auttaa itseään sellaisella tavalla, että ketään ei tarvitse vihata. Miesten on aika olla VITTU miehiä ja lopettaa se vikiseminen feministien hiekkapilluista. Miesten on aika voimaantua, nähdä oma sisäinen voimansa ja upeutensa.

Ja niin tapahtui.

HerraRamo // klo 21:07
Mies ei saa olla herkkä. Mies ei tarvitse ketään. Miehen pitää olla sulkeutunut. Mies ei saa tykätä taiteesta. Mies ei saa fiilistellä tähtitaivasta. Mies ei saa soittaa musiikkia. Edesmenneen isäni mielipiteitä. Onneksi en totellut.

Nyymisalami // klo 21:11
@herraramo samoilla linjoilla oli oma isäni noin 6 vuotta sitten. ei koskaan halattu, ei itketty, ei puhuttu tunteista. Eräänä päivänä faijalle tuntu tippuvan pohja elämästään pois, ja halasin isääni ekaa kertaa kunnolla silloin 25 vuotiaana. Itkin, isä itki. Sen jälkeen kaikki muuttu aivan toiseen suuntaan positiiviseen päin.

Pekko A-M-P // klo 21:08
Mä katon joka torstai Neloselta This Is Us ja pillitän kuin pikkutyttö (sic). Mutta hei, mä olen ylpeä siitä ja voin jakaa sen tiedon myös muiden raavaiden ukkojen kanssa. Kukaan meistä ei naura toiselle, vaan myöntää itse tekevänsä samaa. Kun jokin koskettaa, on se helvetin cool! Peace.

"Jätkissä ei ole mitään vikaa"

Tunnaa pohdituttivat verkossa esiintyvä viha, esimerkiksi incel- ja MGTOW-liikkeet. Hän kysyikin leffaklitsun vierailta, ovatko liikkeet seurausta jonkinlaisesta miehuuden kriisistä. (Katso kohdasta 29:27).

Toimittaja Aleksis Salusjärvi ei uskonut kyseessä olevan tällaisen kriisin, sillä miehenä oleminen on hänen mukaansa viime aikoina saanut lisää liikkumatilaa.

– Jos tuntuu, että mun yli kävelty tai kukaan ei kuuntele mua, sellainen vituttaa aika paljon. Ja jos ei saa ääntään kuuluviin, homma hautuu ja menee paikkaan, josta löytää vastaavalla tavalla ajattelevia ja liittoutuu niiden kanssa ja etsii vihollisen ja nimeää sen... Se voi olla mikä tahansa, se voi olla hallitus tai naiset.

Toimittaja Aleksis Salusjärvi Docventuresin leffakellarissa
Aleksis Salusjärvi Toimittaja Aleksis Salusjärvi Docventuresin leffakellarissa Kuva: Sami Levo Docventures

Salusjärvi kertoi tuntevansa paljon tällaisia nuoria miehiä. Riku samastui fiilikseen syvästi.

– Kahden- ja kolmenkympin välillä kyllä mua niinku vitutti naiset, etenki semmoset ihanat ja saavuttamattomat naiset. Jos olisi silloin ollut Henry Laasanen blastaamassa jostain naisten seksuaalisesta vallasta ja miesten markkina-arvosta, olisin varmaan ollut ihan samaa mieltä, Riku tunnusti ja pohdiskeli:

– Ei se ehkä mitään naisvihaa ollut, ei toisaalta kovin kaukanakaan, ehkä voimakasta kyynisyyttä. Luulen, että se liittyi mulla ennen kaikkea puuttelliseen itsetuntemukseen, varmaan joihinkin traumoihin ja ennen kaikkea itsetuntoon.

Salusjärven mukaan tällainen johtuu usein siitä, että esimerkiksi opiskeluissa alakynnessä olevilta nuorilta miehiltä puuttuu onnistumisen kokemuksia. Heidän osaamisensa on alueella, mitä ei ehkä koulussa arvosteta, esimerkiksi verbaalisessa läpänheitossa.

– Tragedia tässä on se, että eihän niissä jätkissä ole mitään vikaa, Salusjärvi totesi. Tämä herätti ohjaaja Joonas Berghällin kysymään, missä on syy:

– Mutta oikeasti, huomioiko suomalainen yhteiskunta paskaakaan suomalaisia poikia ja miehiä? Kun vaikka eduskuntavaaleja kuuntelin ja kattelin, niin välittääkö se miehistä yhtään mitään tai pojista? Edelleenki menen siihen, mistä Miehiä ja poikia sai alkuvoimansa: Pisa-tulokset.

Historiallinen live-ohjaajahaastattelu

Henkilökohtaisen aiheen vuoksi illan leffan ohjaaja oli historiallisesti saapunut livenä paikan päälle. Siksi myös ohjaajahaastattelu oli tällä kertaa tyystin toista kuin normaalisti. Chat-jengi pääsi esittämään kysymyksiään suoraan ohjaajalle. (Katso kohdasta 7:35)

Suenpentu
#kysymys Miten sait miehet avautumaan kameralle näin raa'an rehellisesti?

Berghäll kertoi kyseessä olevan luottamuksen rakentamisen.

– Koen, että suomalainen mies oikeasti näyttää tunteensa ja sydämensä, sielun ja rakkauden, kun vain antaa aikaa ja kunnioittaa. Ei pidä seuraavaa kysymystä laittaa peliin, vaan odottaa.

Ohjaaja kertoi myös, että esimerkiksi Hollywoodin fiktionäyttelijät eivät ole koskaan olleet hänen sankareitaan, vaan "ihan tavalliset kaverit".

Illan dokumenttielokuva Miehiä ja poikia sekä siinä esiintyneiden miesten kipeät tarinat puhuttivat koko illan niin chatissa kuin muualla sosiaalisessa mediassa.

Kärkipaikoilla suuria totuuksia

Chatin pidetyimmiksi nousivat viestit, joissa käsiteltiin poikien kasvattamista, oivallettiin jotain suurta itsestä ja pohdittiin illan dokumenttia.

Eiminunhäpeä // klo 23:06
Päivähoidossa ja eskarissa tullut palautetta monesti että lapseni on pojaksi liian herkkä! Kun alkusyksystä pari muuta poikaa oli kiusannut, toinen istunut päälle ja lyönyt ja toinen heittänyt leluja naamaan, oli tämä pojille tavallista leikkia ja lapseni liian herkkä. Miksi poikia kasvatetaan näin?

SoppaPoika // klo 21:52
Pakko tämän dokumentin edessä nöyrtyä, ja hakeutua sinne terapiaan. Ehkä sitä on lupa myöntää, ettei kaikki ole aina hyvin

Vasentuuli // 23:19
Haluaisivatko muutkin kuulla esim. artikkelina mitä dokumentin miehille kuuluu? Minua ainakin kiinnostaisi.

Eikä siinä vielä kaikki! SoppaPojan (ja monen muun) herkkä viesti sai internetin turvasatamassa paljon kannustavia vastauksia, esimerkiksi tämän:

Gandalffi // 21:57
@SoppaPoika tähän asti ei vielä itkettänyt, mutta toi sun autenttisen rehellinen kommentti kyllä liikutti isosti. Tsemppiä terapiaan!

Kunpa kaikilla olisi tukiverkko

Onko edelleenkin niin, että miesten ja poikien pitää olla porukassa vahvoja? Ja onko tämä syynä siihen, että omaa haavoittuvaisuutta on vaikea tuoda esille?

– Ja se johtaa siihen, että monet pojat hakee ja pyytää apua ongelmiin, esimerkiksi masennukseen, liian myöhään. Miten tähän muutos? Tunna kysyi ja Aleksis vastasi (Katso kohdasta 9:24):

– Kun hengaan kundien kanssa, joille on käynyt köpelösti tai jotka ovat vähän siellä laitamilla tippumassa veks, selkein yksittäinen asia, joka yhdistää on sosiaalisten suhteiden vähyys. Asia, missä jätkät ja suomalaiset miehet tyypillisesti olemme aika huonoja, huonoja pyytämään apua ja ihmisiä mukaan.

Johtuuko tämä aivoistamme? Tavallaan.

Aivotutkija Katri Saarikivi
Aivotutkija Katri Saarikivi Aivotutkija Katri Saarikivi Kuva: Sami Levo Docventures

Tutkijavieras Katri Saarikivi selitti, että useimmiten ihmisten piirteet ovat sekä geenien että ympäristön vaikutusten tulosta. Joitakin eroja naisten ja miesten välillä on kuitenkin keskimäärin havaittu.

– Yksi erilaisuus liittyy sosiaalisuuteen. Siihen, että kuinka paljon toisten sosiaaliset signaalit kiinnostavat, kuinka paljon haluaa ymmärtää toisia. Kuinka hyväksyttävää lähestyä toisia? Saarikivi sanoi.

– Se on jotenkin sallitumpaa naisille. Voi johtua siitä, että naisilla on keskimäärin vähän paremmat empatiataidot.

Millamau // 22:20
Sairaanhoitajana valitettavan usein tapaan työssäni yksinäisiä miehiä, keillä ei ole ketään omaisia tai läiheistä ihmistä. Naisilla on usein ystäviä omaisina, jos ei ole perhettä tai puolisoa. Miehillä on usein vaimo, jos vaimoa ei ole, on miehet usein aivan yksin sairautensa kanssa. Toivottavasti tämä muuttuu pikkuhiljaa, kun miehisyys käsitteenä laajenee ja pojille opetetaan enemmän tunnetaitoja.

Ja jos Docventuresin keskustelusta uskaltaa vetää johtopäätöksiä, tähän suuntaan ollaan todella menossa!

Rouskuux // 23:35
KIIIITOS!!!! Halauksia meille kaikille!

Teeman käsittely jatkuu tänään Yle Puheella klo 15, kun Rikun ja Tunnan kanssa asiaan tarttuu Tuomas Rajala, joka on kirjottanut tuoreen Isävuoro-kirjan.

Docventures Chatissa puhuttiin myös mm. asepalveluksesta, eroista ja kaikenlaisista tunteista. Voit lukea sen täältä:

Docventures Chat 5.11.2019

Docventures Mode
TEEERVETULOA Docventures Chattiin, jälleen!
Säätö-Sauli
eka
santtupaemiost
Täällä katsotaan jo leffaa pala kurkussa
HeiHeiHeimo
Mahtavaa olla täällä tänään
Niffuli
Eka!
Lexxodus
Helloou
Eggs
Oon odottanu tätä lähetystä!
Säätö-Sauli
@Niffuli 2 fast 2 furious
Docventures Mode
Illan faktat tänään: Leffana nähdään kotimainen, koskettava, kaunis ja tunteellinen Miehiä ja poikia. Olemme saaneet myös leffan ohjaajan Joonas Berghällin mukaan leffaklitsuun puhumaan miesten asiaa.
HeimoUusiTunnus
Isot odotukset illan keskustelulle. Studiossa ja täällä.
Riku Rantala
Tervetuloa
Ammattiloukkaantuja
Tervehdys kuolevaiset. Pidetään chatti kuumana taas tänään.
pammda
Millon alkaa?
Wildfire
Ei eka
cranberry
👋
Onecheeseburger
👋🏻
Mildemort
Synttäreiden kunniaksi hieman olutta ja Docventures, mikäs sen parempaa 👌
TheHoodBox
Harmittaa kun ei viimeks päässyt mukaan kun oli TOP harjoittelua ja pääsi vasta 22:00 pois :D Koulu on otettava tosissaan
tokepi
Tervehdys
Faijalainen
Booom. Pistetää Pasilan poijaat sekasin.
Espoosta
Iltaa kaikille
Ora_
Here we go again!
somevaikuttaja
Illan juoma on saksalainen verottomasti tilattu olut
Säätö-Sauli
Missä viittausmahdollisuus
Espoosta
Aluksi ei tämä dokkari lämmennyt, mutta nyt olen varsin kiinnostunut
REALTunnaMilonoff
Nyt MENNÄÄN EIKÄ MEINATA!
Docventures Mode
Millainen on miehen ja isän rooli tänään? Muun muassa tätä puidaan leffan jälkeen - sohville saapuvat Joonaksen seuraksi silloin Aleksis Salusjärvi ja aivotutkija Katri Saarikivi. Tyypeille voi tykitellä kysymyksiä, oivallisimmat niistä kysytään lähetyksessä ääneen → #kysymys
Kushisama
miehinen Docventures
Eggs
Mahtavaa et alkaa
jenkutin_77
Ai että oon oottanu tätä ! Ihana riku
Onecheeseburger
👋🏻👋🏻
Eggs
Oon aivan kikseissä
HeiHeiHeimo
Huikeat vieraat kyllä tänään ja hurja dokkari.
anonyymi212544
👍👌
RokkiTepsi
Noniin. RokkenRoll!
Herman Scherman
Olen miesten mies!
jamppa95
Hellurei
matkum
wuuhuu
Niffuli
Riku, oot niin hot!🔥
anonyymi293352
Karjujenilta😎
OvelaSalanimi
Dokkari on hyvä aloittaa vetämällä naamariin pottumuusia, uunimakkaraa ja kuutioittain kaljaa!
Docventures Mode
Täältä eka näitä pelisääntöjä: Tähdätkäämme yhdessä maailmankaikkeuden parhaaseen KESKUSTELUUN! Ei floodausta, trollausta tai muutakaan tervehenkistä perseilyä siis. KIITOS.
mattisnipe
Patriarkaatin kuolinkorina: musiikkia korvilleni!
Docventures Mode
Me karvakätiset moderaattorit moderoimme KAIKEN etukäteen. On siis mahdollista, että“palvelussamme on ruuhkaa” paikoitellen, eivätkä kaikki hyvätkään viestit tule julkaistuksi. Älä lannistu, vaan kokeile uudelleen.
Millamau
Vain elämää ohjelmassa ihailin miten rohkeasti elastinen toi esiin omaa aiempaa katkeruuta naisia kohtaa ja miten lapsuuden/nuoruuden kokemukset vaikuttaa miehen suhtautumiseen naisiin aikuisena.
matkum
miesten vuoro on parhaita suomalaisia elokuvia ikinä
jamppa95
Olenkohan nyt epämiehellinen ? kun en juo kaljaa enkä vedä HK:n blöötä vaan syön salaattia kun katson tätä :D
pammda
Odotan tältä dokumentilta paljon. Miesten vuoro oli niin koskettava.
Espoosta
Hienoa että saatiin itse ohjaajakin mukaan tänne
RokkiTepsi
Noniin. Äijä istujaiset
Thotmes
Mielenkiintoinen ilta tulossa... hyvä YLE tälläkertaa
Säätö-Sauli
Hyi twitter, aidot ÄIJÄT chattaa chatissa.
Eggs
Kiinnostaa nähdä miten tämä elokuva käsittelee näitä aiheita, mistä luin sen kertovan
saritat
Keskustelua voisi heti ohjata siihen suuntaan, että miten tätä nykyistä, aavistuksen yksipuolista miehen mallia voisi ohjata venyvämpään, sallivampaan suuntaan. Se olisi niin yksilön kuin yhteisön etu.
Lartsenekkeri
Kaljaa koneeseen
herraSeko
Kalialla
mikkelinjohtavaATK
@jamppa95 antiikin rooman gladiaattorit söi lähinnä salaattia :D
Pipsavee
Popparit tilille ja illanviettoon 👍
Madventuresfanboy
Vissy määääään!!!!
Fox Mulderi
Mies juo kaljaa
Sepezino
Onneksi huomenna vapaapäivä, saa nauttia äijäillasta kossulla
RareMother
VIINAAA
Herr Direktör
Äänestimpäs.. hähhää
santtupaemiost
Kaliaa pittää juua
Raiderstig
Kaliaaa!
OvelaSalanimi
D) kaikki kolme yhdessä
Imukuppi
Kalialla lähtee!
hebo3000
Nopeet vissyt
HerraRamo
Mies ei saa olla herkkä. Mies ei tarvitse ketään. Miehen pitää olla sulkeutunut. Mies ei saa tykätä taiteesta. Mies ei saa fiilistellä tähtitaivasta. Mies ei saa soittaa musiikkia. Edesmenneen isäni mielipiteitä. Onneksi en totellut.
mlah
Sihijuoma
TheHoodBox
Toivottavasti Riku Rantala näit fanitaiteen jonka lähetin Twitterin kautta koskien Youtube sketsiänne #kysymys ?
RokkiTepsi
Viinaa
somevaikuttaja
kunnon mies juo kaliaa
Nyymisalami
Viina on viisasten juoma. Kalja miesten
Lexxodus
Kylmää cola-juomaa :)
mustelma kitara
Viunaa viunaa! Ei muuten mies puhu tunteista
Kessunmaa
Lakkalikööriä t. Taiteilija kessunmaa
Mitätönmitaton
Viinaa
suolakurkkulover
Poikaystävän kanssa tehtiin just kasvojenhoito ennen tätä ohjelmaa
Amileontti
Vissyä pojille, niin ei mene vikatkin aivosolut
pammda
Äänestin tylsästi vissyä 😄
Miehet ry
Vissyä vissyä! Tekee hyvää vähän rikkoa miesstereotypioita.
Dessu
tosimies ei viinaa alkoholia tartte
Yelmalion
Bisse
Aikuisviihde keisari
Läskil bluntilla
anonyymi1266930
Viinaa ja kaljaa
eilolma
Olispa edes ipa
JonHorste
Itse kilistän siis poikamaisesti lonkero
Säätö-Sauli
Oluessa on B-vitamiinia joka auttaa miehekkään parran kasvattamisessa. Kannattaa siis lotrata.
auraan
Kaljaa s@€tana
Trews
Erittäin nopeat vissyt. Niinkuin täällä kotikatsomossa
Kil83
Vissyä, ei mies viinaa tarvitse!
NieminenA
Vissyllä. Lopettanut alkoholin kokonaan. T. 269 päivää absolutisti
Sponsorikameli
Kyl sanoisin et vanha kunnon vissykossu
Mies- ja naiskatsoja
Kossu lämpimällä vedellä
John Cataja
Eikö Teemu Keskisarja ollutkaan vakkarivieras?
Sepe-susi
Gosavissy
Käristyskupolikuumotus666
Old Jamaican Ginger Beer!
Mitätönmitaton
Kaikkea sekasin, koska miks ei?
MHirvonen
Kaljalla. Hiilineutraalia, mestarien reseptillä pantua ja seurajuomien aatelistoa.
high odds
Suomalaiset miehet kippistelee oluella.
Pekko A-M-P
Mä katon joka torstai Neloselta This Is Us ja pillitän kuin pikkutyttö (sic). Mutta hei, mä olen ylpeä siitä ja voin jakaa sen tiedon myös muiden raavaiden ukkojen kanssa. Kukaan meistä ei naura toiselle, vaan myöntää itse tekevänsä samaa. Kun jokin koskettaa, on se helvetin cool! Peace.
AtteA
Viina, kirves ja lumihanki
ata1
Hirveän paljon tehdään yleistyksiä siitä, millaisia miehet ovat tai millaisia meidän oletetaan olevan. Kaikki ollaan erilaisia.
Pipsavee
Kossuvissy
tiiaredlocks
voi vissy
TunturiTiger
Yhden tähden jallu!
Olkihattunukkemies
The work herätti tässä aihe yhteydessä niin paljon tunteita, että saa nähdä kuinka paljon tänään pitää itkeä.
LHP
Nopeet vissyt
UnaarinenTotuusarvo
Ei miehen tarvi juua sitä mitä oletetaan, mies voi juua mitä haluaa
ppetraay
Kossuvissy limellä
Espoosta
Miehet eivät ole mikään ryhmä joilla on kaikilla samat mielipiteet ja ajatukset
Kellopelikaani
Äijäilyn multiulottuvuus kiinnostaa. Let's do this.
gpof
Kaljalla
Oan58177
Viunaa
Ismibui
vissy
silsavarvas
Miehet saa juoda vissyäkin! Luovutaan kännäävän miehen stereotypiasta
Onepintpub
Kalja
MrPorkkana
Moskovan muuli
Huutiskeisari
Kylmä kalja kaunistaa!
Höyryvaunu
Glögiä
ErittäinAnonyymiAgentti
Polttakaa spliffi
Haiwen
Viinaa
Blastaaja666
Tätä katsoessani vieressä pöydällä isän kuva kreikasta moottoripyörän selässä -79 ja sohvalla kirja, zen ja moottoripyörän kunnossapito. Nyt on isäilyä kerrakseen.
Herman the Planetsmasher
Olutta lehmän sarvesta
Docventures Mode
Moikka @pipsavee - sä olet ainakin ollut täällä aiemmin!
Luke The Skywalker
Alkoholi häiritsee unta, joten vissy näin illasta is the right choice!
lector
Tsätti tsäy vaan kaikki kansat!
ylipäälikkö
Kuumottaa
Kimo47
Kaljaa
Eerik12345
Viina ja sassia
JackOfHelsinki
Kaljalla, koska miehet juo kaljaa
MiehenMitta
Wiccyyyyy!!
stjohan
Kossuvissy, Kauppaneuvoksen tyyliin :)
Herman Scherman
Olen ylpeä siitä, että oma isä (ja äiti myös tietenkin) kasvatti mut sillein että saa itkeä siinä missä nauraakin. Myöskin sai fiilistellä taidetta ja kulttuuria eikä ole pakko tykätä jääkiekosta, mutta ei siinäkään mitään vikaa ole. Kuhan kunnioittaa muita ja itseään.
SoppaPoika
Herkistyttää nyt jo illan aihe. Kosketus omaan miehisyyteen täysin kadoksissa, vaikka sellaiseksi itseni koen. Maailma tosin tuntuu aina olevan eri mieltä, kun kasvisruualla mennään ja tanssia harrastetaan nyrkkeilyn sijaan.
RipuliLate
Gin & Juice
Toke83
Tänään on murekepäivä!
LassePu
Vissy
Icariusnatarius
On aika surullista jos tekee jotain mielellään ja sitten sen jälkeen kysyy itseltään "mutta voinko miehenä tehdä näin". Kertoo miten paljon meidän omaa vapauttamme olla sellaisia kuin olemme tukahdutetaan ulkopuolelta eikä meidän omasta valinnastamme.
TheHoodBox
Tää on herkkä aihe kun oma isäni ei hyväksy minua poikanaan. Ei olla puhuttu sitten kun olin 16 vuotias. Nyt olen 23
Nyymi1111
Saako vihdoin puhua miehen tunteista Suomessa?
Aikuisviihde keisari
Ei kannata turhaa kuumottaa ylipäällikkö. Mustanaamio on viidakon kolein mies.
RareMother
Äijjjä henges katotaa äijjjä dokkarii
Nyymisalami
@herraramo samoilla linjoilla oli oma isäni noin 6 vuotta sitten. ei koskaan halattu, ei itketty, ei puhuttu tunteista. Eräänä päivänä faijalle tuntu tippuvan pohja elämästään pois, ja halasin isääni ekaa kertaa kunnolla silloin 25 vuotiaana. Itkin, isä itki. Sen jälkeen kaikki muuttu aivan toiseen suuntaan positiiviseen päin.
HeidiHieno
Vichy
Antaurix
Nykyään on tarjolla niin hyviä alkoholittomia oluita että on turha nyrpistellä kaljalle sen alkoholipitoisuuden vuoksi. Maun vuoksi 👍🏼
Henriw
Munaleipä lautasella, video pyärimään. Kiitos.
Grandgeen
Kossua perkele
Pipsavee
Moro docventures niin oon!! Viime kerta jäi opiskelijabileiden takia väliin mut nyt täällä ollaan taas ;) Jaffa juomana, ei johdu darrasta
Docventures Mode
Hei huom! Leffan jälkeen haastatellaan ohjaaja Joonas Berghälliä TEIDÄN kysymyksillä - laittakaa siis tuulemaan - ja jotta me löydetään ne kyssärit, laittakaa eteen #kysymys!
HasaMattiLoiro
Olenko nyt riittävä mieheksi kun en ole käynyt armeijaa ? Taskussa siis C-paperit, ei ainakaan kovin harvinaista mielestäni täällä SuomiFinlandissa :-)
saviluotojm
Juu. Huomasin, että iskävartaloinen isämies onkin joidenkin mielestä kuuma. Yllätyin vahvasti.
moolokki
Juokaa kaliaa
RokkiTepsi
Tätä odottanut! Varmasti mielenkiintoinen elokuva
ata1
Koittakaa nyt päättää että pitääkö meidän tsätätä täällä vai twitterissä... mitä tsättiä tässä nyt pitäisi seurata?
Ana P
Vissyä ja kossua, mutta vain jos on sitä oikeeta mies-Vichy-originaalia!
Mildemort
Toksinen maskuliinisuus on ongelma nyky-yhteiskunnassa. Se pitäisi saada kitkettyä pois, jotta tasa-arvo voi osaltaan toteutua. Tärkeä aihe, josta on syytä pitää keskustelua yllä.
Pezcu
Milloin tulee #puistolanmies paidat yleiseen myyntiin, tahtoo oman! Terveisin, Mies Puistolasta
Lartsenekkeri
Kaikilla on lahjoja johonkin. Motivaation puute näkyy ainakin kouluissa.
OpaL
Vissy
plusmiinusnolla
Tätä dokkaria oon venannu. Hui
mitäkummaa
Siellä kaksi partasuu FEMINISITIÄ puhuu muka MIEHISTÄ, HAH; uskottavuus -0!
Docventures Mode
Te oottekin jo tunnuksilla täällä - käykää siis äänestämässä Suomen Miestä 2019! https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/05/kymmenen-kaunissieluista-korilasta-mutta-ken-on-heista-kaikkein-ihanin
Nyymianos
Joonakselle sopisi miesviikset!
mikkelinjohtavaATK
Onko "perinteisestä miehen mallista" tulossa tabu? #kysymys
vesanssi
Metsästäjillä on jo hyvä projekti. Auta mehtuukaveria. Sieltä voi ottaa mallia taajaman sisäpuolelleki.
Hesjber
Voiko mies olla liian herkkä? Löytyykö nykymaailmasta paikkaa herkille miehille?
Royalwithcheese
VERY IMPORTANT¡
Bommi_
Olutta keuhkoon!
Fox Mulderi
Kaljaa vaan, kela maksaa
Arim0
Sauna, viina ja kirves!
Risteville
Hirmusella kiirellä himaan sulkkisvuorosta himaa ja telsu päälle. Mut hei, sentää sulkisvuoro oli faijan kaa
Aavikkospuge
"se on elämää" tuntuu olevan suomalaisen miehen apu kaikkiin vastoinkäymisiin ja suruun
Pinja1234
Miettiikö miehet mieheyttään usein? Itse mietin naiseuttani aika harvoin, varmaan siksi kun olen aina saanut vain olla sellainen kuin olen!
Lexxodus
Ei nyky intti miestä tee :)
HasaMattiLoiro
#oispabeer
moolokki
Mä haluun "maunulan mies" paijan@
Ora_
Ite en juo kaljaa ja en seuraa jääkiekkoa. Onko muita vastaavia miehiä paikalla?
Caremon
Ihana auto! Miehen auto ;)
jorma4
Kaljaa koneeseen.
Riku Rantala
Laittakaahan ohjaaja-Joonakselle leffan aikana kysymyksiä live-ohjaajahaastatteluun hashtagillä aka hasistöhryllä eli tarkenteella #kysymys
pelle54321
Miehet ruukaa ottaa kaikkia juomia ei rantustele...
ata1
En halua ajaa Ladalla!
MrPorkkana
Toksinen feminiinisyys on ongelma nyky-yhteiskunnassa
mikkelinjohtavaATK
Mikäs mies se on joka ei kaljaa juo?!?!?! /s
Sani10
Ölut. Mikä on sen vapauttavampaa kuin istua lauteilla ja ruotia murheita sekä tirauttaa pahan mielen kyynel ainoalle ystävlĺle joka kuuntelee eli ystävälle😎eli miehelle👌
saviluotojm
Enemmän olutta
Hall1tsija
Mitä kaljaa siellä juodaan, vai saako sitä sanoa?
AnnKe
Odotan mielenkiinnolla.
frondenium
bom
Kiulu
Miehisyys käsitteenä on kärsinyt inflaation. Jos sanot että olen mies, joku parkaisee "olet sovinistisika". Mikä on mies, millaisen ympäristön hän tarvitsee? Alistuuko mies vain naaraan viihdyttäjäksi, elättääkään niitä ei tarvitse. Todennäköisesti ne lapsetkaan eivät ole vaki-miehen alullepanemia vaan naisen valitseman "alfauroksen" siittämiä. Joo, miehinen mies on katoamassa, eilä nykymies tiedä miten olla mies.
kielo
Mulla on jostain syystä sellanen olo, että tää chatti on melko miesvoittoinen. Oonko oikeessa?
Haiwen
Olut on jees
satakybä
Modernissa työelämässä pitää osata puhua tunteistaan oli sitten mies tai nainen. Tunteettomat hommat hoitaa robotit.
ylipäälikkö
HasaMattoLoiro Yleisempää kuin uskotkaan. Armeija ole määrittänyt arvoa onneksi enää hetkeen.
Misoppi
Täällä sohvalla peiton alla, oispa vihreet teetä viellä 🤔
PakenevatHiusrajat
Dokkaria odotetaan täällä innolla, koskaan kun en perinteiseen miehen malliin uponnutkaan.
ArttuD2
Mitä mielestäsi pitäisi tehdä ns. Incel-ilmiölle? Mistä mielestäsi tällainen ajatusmaailma kumpuaa? #kysymys
gpof
#kysymys kuinka meinaat palauttaa itses normilifeen. Meinaan Tiltti tulee kulman takaa ilman breikkii
AnosOros
@Pinja1234 Liian vähän on tullut miehisyyttä mietittyä
JackOfHelsinki
Oispa kaljaa niinku teillä siellä lähetyksessä... Eiku ainii jääkaapissa on!
Oan58177
Tosi mies maalaa Harrikkansa vaikka vaaleen punaiseksi jos hänestä siltä tuntuu
Gabbagabbahey
Kaljaa ja Lattarauta. Ei paremmasta väliä 😃
Höyryvaunu
@kielo nainen täällä
mattisnipe
Että joutuuko tässä viriketulvassa vielä johkii samperin ehdokkaisiin tutustumaan? En äänestä!
saritat
#kysymys Mitä konkreettista voimme tehdä, jotta "miehen malli" ei olisi enää niin yksioikoinen vaan siihen mahtuisivat kaikenlaiset miehet?
Docventures Mode
Nonniin, mimmosia odotuksia illan leffa suhteen?
anonyymi901367
Enkö ole vai mies kun olutta en ole koskaan juonut. Onneksi nykymaailmassa voi nauttia niistä juomista, mistä itse tykkää
SoppaPoika
Täällä nyyhkytetään jo
AnosOros
Itkua ja hammasten kiristelyä. Ootan ja olen valmis
Lexxodus
Kahtellaa ny ees hetki :)
NieminenA
Ei odotuksia, aivoimin mielin liikenteessä
Ponksponk
Tosi monella miehellä ja pojalla on selvästi tosi vaikea olla kun seuraa incel kulttuuria ja muita Internetin ääri-ilmiöitä. Ehkä miehet tarvitsevat oman kansanliikkeensä joka vähän löyhentäisi tiukkoja rooleja?
Docventures Mode
@mattisnipe, se on ihan ok. Ei ole pakko.
GicGer
Paljon tunteita pintaan nostava leffa odotuksissa
HeimoUusiTunnus
odotuksena suuria tunteita ja pari kyyneltä
jambba
Kyllä miehenä olossa on parasta, että meillä on aivotutkijan kaltaisia naisia olemassa.
jamppa95
Voi olla aika hyvä leffa, en osaa vielä oikein sanoa mitään
OvelaSalanimi
Ootan että käydään läpi ainakin "miehen mallia" ja siitä ainaki osittain johtuvaa syrjäytymistä
Caremon
Uskallanko itkeä tai tuntea? @mode Siinä miehen kysymys
peggy2019
ymmärtäiskö miehiä paremmin tän jälkeen...
gpof
Ennakon perusteella synkkä lonespoukki
mattisnipe
Docventures ajoi mut nukkuvien puolueeseen! Nimim. ikuisesti katkera :D
Säätö-Sauli
Elämänlaatuni parani kun aloin nauramaan sukupuolitetulle maailmalle ja ostamaan vaaleanpunaisia sheivausteriä. Ovat muuten mukavampia kuin halpis-BICit.
jenkutin_77
#kysymys mikkä oli pahimmat jutut mitä löysit tasa-arvoa ja miehiä koskien?
Eggs
Kiva nähdä mies puhumassa noin äidistään
HeidiHieno
Alustavasti hyvät hytinät tästä leffasta. Meinaan keskittyä😃
Sepezino
Vahva alku
JRuusulaaksonen
Ihan liekeissä! Vien pajanuoret katsomaan tätä myös 28.11 ja odotan aivan hulluna ohjaajan tapaamista! Suurin osa nuoristani on alle 29v. syrjäytymisvaarassa olevia miehenalkuja..
AnosOros
@Peggy2019 En usko, että ymmärtää paremmin. Kunhan keskustelua avaisi
Turseli
#ustoo
Marinäiti
Tämä on hurmaava kuva miehestä. Olin ensi-illassa Kemissä. Kiitos Joonas.
suenpentu
#kysymys Miten sait miehet avautumaan kameralle näin raa'an rehellisesti?
Fox Mulderi
Joonakselle - Miks miehet ei itke? Haluaako ne olla koviksia.
Docventures Mode
@caremon - hyvä kysymys!
Höyryvaunu
Kaameeta ankeutta
määturust
Eikö teillä ole alkoholitonta olutta vieraalle tarjota 🤔
bombaclot
Oisitte työkii miehiä ja kahtositte tsämppiöns liigaa
Luke The Skywalker
Odotan kollektiivista sympatiaaltoa miesten keskuuteen sekä vapautumista tästä historian luoman miehenmallin kulttuurivankilasta!
plusmiinusnolla
Onpa muuten visuaalisesti kaunis dokkari
peggy2019
@nAnosOros Keskustelukin käy
ata1
Ihailin poikana omaa nykyään jo edesmennyttä isääni. Mutta itse olen täysin erilainen ihminen kuin hän oli. Kaikkia hänen mielipiteitään ja tekemisiään en ymmärrä vieläkään. Ei hänkään ymmärtänyt kaikkia omia tekemisiäni. Kaipaan silti.
Pirjo Kurppa
Mielen kiinnosta kuuntelen😁
gpof
Äijät takasin. Reilusti ja mahtailemati. Onnistuu. Kunnioita toisii ja sama tulee kun bumerangi
JackOfHelsinki
Olutta, docventuresia ja huomenna töihin klo 7.00, repeat next week.
AnosOros
Miehethän puhuu ja pussaa. Tärkeintä kai olisi kuunnella ja rohkaista niihin
Icariusnatarius
Mitä enemmän oon elänyt miehenä sen enemmän olen masentunut ja kokenut kaiken vaikeaksi. Vapautus useammasta asiasta tapahtui sen jälkeen, kun en miettinyt "mitä teen miehenä" vaan "mitä teen omana itsenäni". Kielsin itseltäni monia asioita mistä nautin, tunteita mitä koin ja tukahdutin viehättymisen tunteet muita miehiä kohtaan, koska olinhan kunnon ÄIÄ eli täysin hetero. En suosittele kenellekkään.
P_a_u_p_a_u
Mun isä on muusikko. Lapsuudesta muistan kitaralaukun, permanenttitukan, pitkät kynnet ja 4 kissaa. Koulussa kiusattiin ja naapurin raksamies kehotti aina menemään oikeisiin töihin. Toivottavasti erillaisia miehiä suvaitaan nyt enemmän!
Marinäiti
Joka mies tuntee ja itkee, ei vain näytä. Joonas antoi siihen luvan. Kiitos.
gpof
Tunteet voi käsitellä itkemätikin. Olematta tunteeton
chrad
Ulkosuomalaista miestä täällä estetään avaamasta tunnelukkojaan. Ylellä ei näytä ohjelmaa ulkomailla.
Mildemort
#kysymys Mitkä olisivat parhaita keinoja toksisen maskuliinisuuden kitkemiseen sekä koko yhteiskunnasta että ihan omasta arjestamme? Mitä voimme sanoa, mitä voimme tehdä?
Aikuinenmiäs
Kermaperse feministin on vaikea ymmärtää tosi miästä
HellNoKitty
Mun isä oli maailman ihanin. Vaikka kärsi alkoholiongelmasta. Herkkä, liian paljon kokenut, paras huumorintaju ja ainut meidän perheestä joka ymmärsi halauksen merkityksen ja puhu tunteistaan ääneen. Ikävä on <3
AnosOros
@Chrad Von on mahdollisuus
Eggs
Kauhea tuska isällä....
Höyryvaunu
Missä noiden leffan miesten rationaalinen ajattelu on?
Lexxodus
Nyky miehen malli saadaan mediasta ja sen kyl huomaa.
Pipsavee
Tuntuu, että meidän yhteiskunnassa miehen itkeminen on tabu, ikävä kyllä. Omassa työssä näen usein herkistyviä ja surullisia miehiä vaikeissa tilanteissa, mikä kouraisee aina omastakin rinnasta.
Marinäiti
Ei itku ole tunteen ja tuntemisen mitta. Muttei heikkouskaan. Tunteiden näyttäminen ja kertominen myös itkien on suurta vahvuutta.
Hellera
Itku tuli kun Riku alussa luki manifestista että "sairaana voi olla onnellinen mutta ilman rakkautta ei...." Niin totta.
3 nasua
Ei se ole kilpailua tunteiden osoittamisesta toisten kanssa. Se tulee ittekseen sukupuolesta riippumatta. Jotkut ei vaan näe tai evan halua nähdä...
gpof
Itku t
DrunkArtist
#kysymys Onko miehisyys tarina, jonka mies luo itselleen?
Eggs
Tuo surun jakaminen mistä Ari kertoi, siitä olen itsekin saanut voimaa
JackOfHelsinki
Itsellä koskettaa tuo, että joutuu sairaalaan koska itse olen Meilahden sairaala-alueella töissä ja joka päivä näkee ihmisiä, jotka tarvitsevat apua ja tukea
ytte
Minusta kysymys ei ole miehistä tai naisista tai sukupuolesta, ja sen perusteella erottelu on turhaa ja hedelmätöntä. Olennaista on kunnioitus toista ihmistä kohtaan, sekä se, että ihminen itse hyväksyy itsensä ja muut ensin ihmisenä ja yksilönä, jossa sukupuoli on vain yksi ominaisuus. Tuo miehinen öyhötys ja miespuhe, kuten stereotyyppinen naispuhekin kääntyy itseään vastaan.
kielo
Ompa jumalattoman kaunis dokkari.
anonyymi728104
Mieheltä odotetaan usein sitä ÄIJJÄMÄISYYTTÄ..? Itse olen hieman herkempi ja vaikka oma isä on ÄIJJÄ. Niin olen pojalleni opettanut ehkä hieman tiedostamattakin äijjättömyyttä. Se on monessa asiassa hyväksi ja sillätiellä pysyn. Yksinhuoltajan roolissa tulee tahtomattaankin kummankin sukupuolen puuttuminen huomioon otettavaksi. Miehet on miehiä ja äijjät on äijjiä. Kummatkin on hyviä tyyppejä kuitenkin!
Jyväskylän Uki
Itkemisestä ei pidä tehdä tai tunteellisuudesta ei pidä tehdä jonkinlaista indikaattoria miehuuden mitasta. Totuuden kohtaamisesta ja sen käsittelystä mielestäni kylläkin.
Sepezino
Olen ollut huumorikaverin hautajaisissa, joka nimenomaan halus ennen kuolemaansa, että "hautajaisissani ei sitten itketä vaan muistellaan ilolla!". No yritettiin, mut itkettiin silti... M34v
Icariusnatarius
Sisälle jätetty suru on kuin liian pieni pato liian suurelle joelle. Ennemmin tai myöhemmin se murtuu.
gpof
Itku tulee myös onnistumisista. Joko kyynelten kans tai ilman.
Äänetön tyyny
Sen jälkeen ku löin pääni ja otsalohkon paksu suodatin vammautui niin rupesin itkemään enemmän surulle ja myös ilokyyneltä tulee enemmän ilolle. Olen myös empaattisempi. Voiko liika paksu otsalohko suodattaa/liikaa siirtää tunteita sivuun?
Lartsenekkeri
Tuo on ihan kauheesti tilanne kaikille sukupuolille. Oman lapsen kuolemaa en soisi kellekkään
Hesjber
#kysymys Voiko mies olla liian herkkä? Haluavatko naiset kuitenkaan lopulta herkkää miestä vaikka niin väittävät? Vai pitääkö olla sopivasti "äijjä"? Miksi miehille on ok asettaa niin paljon odotuksia ja tiettyjä raameja, mutta naisten kohdalla ei asiasta voi edes keskustella ilman syytöksiä.
MrPorkkana
@ytte Aamen
palamaton käämi
Miehet ja tunteet on valitettavasti edelleen vaikea asia. Tietyt roolit ja odotukset istuvat monesti edelleen tiukassa. Herkkä (hetero)mies osoittamassa heikkouttaan karrikoiden punainen vaate. Valitettavasti myös naiset on eri tavoin ehdollistettu pitämään yllä miesten tunnevankilaa. Kunpa päästäisiin todellisen tasa-arvoon omilla vahvuuksilla ilman ylilyöntejä.
Säätö-Sauli
Tulee mieleen Madventuresin kohtaus jossa Riku ja Tunna lähtevät ulos intiaanikylästä ja heimon mies itkee avoimesti halatessaan ukkoja. Mihin on meidän "sivilisaatiosta" kadonnut lupa osoittaa surua ja kaipausta avoimesti?
cranberry
@ytte vaan kun yhteiskunta erottelee meidät edelleen oletetun sukupuolemme mukaan ja asettaa meille siksi erilaisia odotuksia ja rooleja. Siksi on tärkeää tarkastella asioita myös sukupuolen kautta, vaikka päämäärä onkin sukupuolen asettamien rajoitteiden purkaminen.
HeimoUusiTunnus
Tää on kyllä upeaa miten Docventuresissa on dokkareita ihan laidasta laitaan. Viime viikon dada-pläjäys oli ihan eri maailmaa kuin tällainen hidas, herkkä ja viipyilevä oikea dokumentti. Pakko tästä on tykätä <3 <3 <3
Aikuinenmiäs
Tosi miäs ei pelkää näyttää tunteitaan
hurjaana
Mitä enemmän saadaan pehmomiehiä, sitä enemmän lisääntyy kysyntä teräsmiehistä ja äijistä...tämä häiritsee sukupuolisosiaalista tasapainoa. Äijät joutuu kahden rintaman taisteluun ja logistiikka pettää.
Simpauttaja94
Joka kerta se yllättää, kuinka aito miehen itku koskettaa jostakin syvältä
Höyryvaunu
Riittääkö suru ohjelman aiheeksi? Odotan jotain enemmän. Itkeviä miehiä ennenkin nähny.
Akuleo
@ytte joskus on kuitenkin hyvä puhua tietyn ihmisryhmän jakamista ongelmista, vaikka samanlaisia tai vastaavia ongelmia on muillakin.
Kiulu
Mies... Alussa mainittiin suoruus, tarkoitetaan sitä mitä sanotaan. Sitä kunnioitan edelleen kovasti. Jotenkin tuntuu että on unohdettu että ihminenkin on vain eläin eläinten joukossa. Nisäkkäissä 95 pros. lajeista on urosten hallitsemia yhteisöjä. Jotenkin olen kokonaisuudesta surullinen, suomalainen mies ei enää tiedä miten sen tulee olla ja elää.
Lankalanka
Tää on hieno. Kauneinta, mitä voi tehdä toiselle ihmiselle, on antaa hänelle äänen silloin, kun sitä ei ole. Tämän Joonas on tehnyt elokuvassaan. Kiitos.
gpof
#kysymys. Itäisitkö onnesta?
AnosOros
Ensin itkin ja nyt nauran..taitaa olla tosiaan Berghällin dokkari
plusmiinusnolla
Jos lopetetaan ne yli sukupolviset traumat ja mennään sinne terapiaan eikä kieritetä eteenpäin kun ollaan niin solmussa. Puhutaan tunteista ja rikotaan ne miehet ei itke normit ja toksinenmaskuliinisuus.
bombaclot
Viimeks itkin pari viikkoo sitten ku KuPS voitti mestaruuden
ISK
On olemassa muutamia tilanteita, joissa miehen on hyväksyttävää itkeä. Oman lapsen menetys on yksi niistä. Noin muuten on pidettävä kulisseja yllä ja näyteltävä vahvaa.
mitäkummaa
Raffi aihe, mutta haluan jo tässä vaiheessa sanoa että aivan UPEAA KUVAA tuo dokumentti!!
Turseli
Mun 7-vuotias tytär kysyi multa yks päivä, että itkitkö paljon kun sun isä kuoli? Sanoin, että kyllä. Hän jatkoi siihen, että hyvä. Kysyin, kuinka niin? No koska mä en sitä ole koskaan nähnyt niin itkit meidän kaikkien puolesta <3
Toffeepastori
"Etiksä kuuntelijaa, vai haluuksä suutelijan?"
Akuleo
@hurjaana määrittelehän pehmo- ja teräsmies.
jamppa95
Johtuukohan myös tämä maskuliinisuuden pieneneminen siihen, kun enään ei ole enään niin rankkaa aika kun vaikka 1900 luvun alussa. Eikä ole pakko tehdä enään niin ruumiillista työtä ja pärjätä enään niin paljon sisulla kuin ennen. Niin keho ja mielikin sitten ns "rauhottuu" ja tunteet tulee enemmän mukaan, vaikka onhan silloinkin ollut tunteet mutta silloin se elämä on ollut semmoista niin ei ollut niin soveliasta ni
Royalwithcheese
Better than Herzog¡
Ponksponk
On aina ilo nähdä syvää miesten välistä ystävyyttä. Mainiota on käydä Tampereella Kaupin saunassa avantouinnilla ja kuunnella lauteilla Tampereen murteella käytyjä ystävällisiä keskusteluja miesten välillä.
silsavarvas
Hellyyttävä tää tinderukko! Lempeys paistaa telkkarinki läpi.
pajapuu
Hyvä, että yritetään mennä asian ytimeen oman kokemuksen kautta. Kokemusasiantuntijana.
cranberry
@Hesjber vastakysymys: onko naisten haluamiset lopulta asia, jonka varaan kenenkään kannattaa rakentaa omaa mieheyttään? Meitä on joka tapauksessa erilaisia, miksi mihinkään sukupuolirooliin pitäisi liittää tietynlaista herkkyyden tasoa, jota ei saa ylittää tai alittaa? Ei vaatimus siitä, että mies SAA olla herkkä tarkoita, että kaikkien miesten PITÄÄ olla.
AnosOros
Selkärankareuma???!!
HellNoKitty
@Hesjber ei miesten pidä omaa herkkyyttään peittää naisten odotusten mukaan. Ja mun kokemusten mukaan ja oma mielipiteeni on että tunteista puhuva ja ne näyttävä mies on erittäin haluttava. Jos mietitään ihan biologisestakin näkäkulmasta niin sehän olisi erittäinkin toivottavaa.
jamppa95
Niitä näyttää* #kysymys, jäi tuosta edellisestä viestistä kun ei mahtunut
Pipsavee
@plusmiinusnolla jep, terapia olis tärkeää monelle. Harmi, että sen saatavuus on Suomessa ajoittain/paikkakunnasta riippuen tosi hankalaa ja kynnys korkea.. eikä välttämättä oteta ajoissa hoitoon.
Miehet ry
Kysymys chatin (mies) keskustelijoille: koetteko te, että miehuus ja käsitykset miehuudesta on joskus rajoittanut tai vaikeuttanut teidän elämää? Ja jos, niin miten? Kiinnostaa kuulla!
Enne
Minusta on väsynyttä puhua siitä, mitä naiset haluaa tai mitä miehet haluaa. Eiköhän jokaisella ole aika henkilökohtaiset halut, kriteerit ja toiveet omaa kumppania etsiessä. Vaikka joku sanoisi haluavansa herkän kumppanin niin sillä saatetaan tarkoittaa hyvin erilaista herkkyyttä sanojasta riippuen.
JRuusulaaksonen
En keksi mitään kuumempaa kuin vereslihalla ja hanskansa tiputtanut mies, joka on kaiken machomaisen mouhoamisensa jälkeen ihan auki ja valmis keskustelemaan omana, tuntevana itsenään, ilman mitään rooleja!😍
HumanistiJKL
#kysymys Joonas vieläkö kirjan tekeminen kiinnostaa?
Aleksis Salusjärvi
Ei miehen täydy näytellä enää vahvaa. Nykyään on ihan ok tunnustaa oma kuolevaisuutensa. Mieskuva onneksi muuttuu.
Lexxodus
#kysymys Itkun jälkeen on yleensä parempi olo, mutta mitä aivoissa tapahtuu silloin?
peggy2019
Miksi miehet näyttelevät vahvaa?
Jyväskylän Uki
@Aleksis Salusjäri eli kohdata totuus
SoppaPoika
#kysymys Tuleeko miehen aina tehdä tai olla hyödyllinen ollakseen mies? Loman ottaminen ja tauon pitäminen tuntuu aina herättävän suurta häpeää jollain tasolla
setä_miäs
Mordor
gpof
Miehuus on sitä mitä MAALAISJÄRKI sanoo. Oma posteri kunnossa, sit voi jeesaa naapurii
kielo
Kunnon MVP frendi ku pakottaa lepäämään.
JackOfHelsinki
Tunnustan, että viimeiseksi tuli tippa linssiin, kun 4 viikon kesäloma loppui heinäkuun alussa ja lentokone lähti Saigonista Bangkokin kautta takaisin Härmään.
Avaruuskuutti
Mä oon ehkä ollut omituisen sallivassa kuplassa, kun mun ympäristössä on ollut paljon poikia ja miehiä jotka on itkenyt, ja puhunut avoimesti tunteistaan. Tuntuu oudolta ajatella, että se ei sit olekaan normi.
anonyymi412421
Mies tosiaan saa ja hänen täytyy olla itsensä juuri sellaisena kuin hän on. Rohkeaa avautumista.
Sepezino
Itsellä silmät vuotaa hyvinkin usein, mut muiden nähden se hävettää...
Akuleo
@Miehet ry Kyllä koen ja on. Perus homottelu feminiinisistä ominaisuuksista.
vesamer
Tää pelikehittäjä iskee itelle nii lujaa
Höyryvaunu
Kaivinkonekuvat hienoja.
Pipsavee
@lexxodus ainakin stressihormonia vapautuu itkun jälkeen niin se yleensä tuo sitä helpottavaa tunnetta ainakin. Tietysti itkiessä myös antaa luvan itselleen käsitellä asiaa, mikä on tärkeää.
hurjaana
Kyllä se rajoittaa. Koen jatkuvasti tarvetta olla vahvempi avioliitossa, ottaa iskut vastaan, taistella rahat laskuihin ja ottaa kantaa rohkeammin jne.....en välttämättä niin aina tee, mutta koen että olisi tehtävä. Eli jos ei tee, on vähintään huono omantunto tai masentunut ja epäonnistunut olo.
cranberry
Paljon kuulee valitusta mieheyden ja maskuliinisuuden katoamisesta. Mutta kun miehet eivät maailmasta katoa mihinkään, niin voiko silloin maskuliinisuuskaan kadota? Vai olisiko niin, että maskuliinisuus muuttuu – vähemmän väkivaltaiseksi ja machoilevaksi, enemmän avoimeksi, lempeäksi ja tuntevaksi? Mikä on sellaista maskuliinisuuden ydintä, joka on tai jonka pitäisi olla muuttumatonta?
mieslapsi
Jos miehillä menee Suomessa tilastollisesti huonommin. Miksi tasa-arvoa rikotaan armeijalla? Armeijan tarkoitushan on tehdä miehistä kylmäverisiä "tappajia, kun sota iskee". Johtuuko psykologinen muutos miehissä yhteiskunnallisella tasolla osittain pakollisesta armeijasta?
Muan Hemuli
Onko miehisyys itsetuntokysymys? Jos tulet toimeen itsesi kanssa niin voi olla juuri se mitä olet esittämättä mitään.
HellNoKitty
Täällä leffakerholaisilla on ainakin tippa linssissä ollut tän leffan aikana!
JTankki97
Miehenä eläminen ja perheestä huoletiminen sekä se tää kaikki miehet tulee hyväksyä itsenään kaikki tulee hyväksyä omana itsenään
Ruttonalle
#kysymys Miksi miestä hävettää itkeä?
jamppa95
Itse olen kyllä herkkä ja uskallan esim itkeä muiden nähden, itse taas ajattelen niin että silloin on heikko jos ei pysty niitä tunteita näyttämään
mikkelinjohtavaATK
@Miehet ry exien silmissä aikoinaan kadottanu kunnioituksen kun on avautunu heikkouksistaan
gpof
Jalosen Jukka sen sano, tee kaverin duuni helpompana ja kaikki sujuu
Docventures Mode
@HellNoKitty, ette todennäköisesti ole ainoita.
Akuleo
@JRuusulaaksonen eikö olisi kivempi, että tämän voisi saavuttaa ilman, että mies on vetänyt hanskaan kädet vereslihalle?
JPTL
Viimeksi itkin kun juhlimme vanhimpien neljän kaverini kanssa ystävyyttämme saunaillassa. Jokainen sai kertoa miten olemme toisiamme omasta mielestämme muuttaneet ja yksi meistä piti puheen, jossa ylisti meitä jokaista. Sama kaveri piti vuosikurssimme puheen lakkiasissamme Molemmilla kerroilla itkin vuolaasti
Hellera
Naisetkin voivat olla herkän lisäksi vahvoja. Mikseivät miehet voisi olla vahvan lisäksi herkkiä?
Mietteinen
@XiRu tunnistan tuon tunteen itsekkin. Tuntuu, että itkemisen häpeäminen ei ole vain miesten juttu....
JTankki97
Sen on hyvä ottaa huomioo että tarveys ja työ intohimot ovat tärkeä osa elämää
Lomo
Se on samaan aikaan hienoa ja surullista, ole "miehen mallia". Hienoa siksi että jokainen saa olla sellainen mies kun haluaa, mutta mitä sitten kun tarvittaisiinkin sitä "miehen mallia"? Ne ketkä ovat menettäneet isänsä tulevat aina kaipaamaan sitä omaa miehen malliaan oli sen hetkiset käsitykset yhteiskunnassa rooleista mitkä tahansa🙏
turboDoping
Pelikehittäjä juttu ei koske miehisyyttä, vaan IT maailmaa joka voi lukita tunteet.
AnosOros
#Kysymys Joonas - mitenkäs siellä Tinderissä kävi
Miehet ry
@Akuleo, kiitos vastauksesta ja aidosti ikävää kuulla. Toivottavasti se ei oo vienyt uskallusta olla rohkeasti oma itsensä. Tsemppiä!
TopiasLasse
#kysymys - Onko herkillä, tai miehillä ylipäänsä, iso kynnys hakeutua ammattiavun piiriin suuren hädän keskellä?
Pipsavee
@hellera jep! Herkkyys ja vahvuus ei oo toistensa vastakohtia vaan parhaimmillaan tukee toisiaan.
3 nasua
Silloin kun suorittaa, on pakko laittaa tunneskaala minimiin. Jos ajat 200 km/h, et voi ajatella muuta kuin edessä olevaa. Kun vauhti hiljenee, on tunneportit auki.
Icariusnatarius
Tunteeton ihminen on lähinnä olemassa vain lobotomian jälkeen. Jokainen kokee tunteita. Kyse ei ole sinällään heikkoudesta tai vahvuudesta. Kyse on jostain syvemmästä, johon jokainen tarvisi terapiaa ja apua mikäli ei voi tunteita osoittaa tai kokea.
satakybä
#kysymys Miten Joonas olet oppinut käsittelemään tunteitasi?
JTankki97
Vahvuudet ja herkkyydet ovat yksilöllisiä
Eggs
@Miehet ry Olen kokenut aiemmin hankaluutta maskuliinisessa ympäristössä. Nuoruudeen tet:it ja kesätyöt "tosiäijien" kanssa. Tauoilla ei saanut puhua, vastaukset sai olla sana tai kaks ja kaikki käyttäytyminen muotin ulkopuolella sai vaan halveksuvia reaktioita vastaan.
ISK
@Aleksis Salusjärvi eteenpäin on menty, mikä on hieno asia. Mutta valitettavasti edelleen on sitä äijäkulttuuria, jossa miesten itkemistä paheksutaan. Itse en ainakaan miehenä koe julkista itkemistä vieläkään helpoksi asiaksi. Kyse on varmasti myös siitä, että olen opetellut olemaan itkemättä, eikä opittua mallia ole helppo murtaa.
ata1
Miehiä arvostetaan jos heillä on perhe. Itse en voi saada lapsia kivessyövän seurauksena ja olen yksinäinen. Minua pidetään sitten itsekkäänä. Ja istuma-asentoa pidetään "manspreadingina" vaikka sekin johtuu omassa tapauksessa siitä syövästä.
saviluotojm
#kysymys onko edelleen stereotypia miehestä, joka hoitaa hommat eikä anna tunteiden vaikuttaa lopputulokseen, koska on olemassa hommia joita ei jätetä kesken.
Aikuinenmiäs
Muistakaa että voi olla herkkä ja tunteikas mies, vaikka ei itke.
cranberry
Erään miehen tulkinta itkemisestä: turhaa, itsesäälissä vellomista, ajanhukkaa. Jos siitä kertoo julkisesti, se on huomionhakua. Kävi sääliksi, että toisella on niin paha olla, ettei hän anna itselleen edes lupaa itkeä, ja purkaa ahdistuksensa sitten muihin, jotka uskaltavat itkeä.
mikkelinjohtavaATK
@turboDoping varmaan pointti siinä että miehen pitää aina suorittaa
pelle54321
Miehen herkkyys peitetään monesti huumorin taakse, tähän syyllistyn itse pakko myöntää...
Royalwithcheese
i would like to know more about the material and research around the film. wow¡
anonyymi212544
Kommeet kuvat Lapista
AnnKe
Suomalaisilla on korkea kynnys hakea apua. ”Kyllä minä pärjään!”
Docventures Mode
@AnosOros: täältä helppo käydä katsastamassa Joonaksen viimeisimmät kuulumiset: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/05/miesten-vuoron-ohjaaja-on-vakavasti-sairas-joonas-berghall-syo-kuussa-1650
JackOfHelsinki
#kysymys Kuinka miesten komeroitumista ja yksinäisyyttä voi ennaltaehkäistä?
mattisnipe
Voi myös olla herkkä olematta tunteikas!
hurjaana
Miehillä on monta herkkää kohtaa, toisilla liipasinsormikin on ikävän herkkä.
Mietteinen
#Kysymys Onko miehisyyteen liitetty pärjäämisen ja selviytymisen kulttuuri? Vaikka läpi harmaan kiven -mentaliteetti.
Pezcu
Huikeaa symboliikkaa kun kaveri kertoo oman minäkuvansa olevan hukassa samalla kun näytetään kaunista ja arua erämaisemaa. Miehen elämän komeus ja karuus tiivistettynä yhdessä audiovisuaalisessa otossa.
turboDoping
@mikkelinjohtavaATK voi hyvin pitää paikkansa
Miehet ry
Tsempit myös teille @hurjaana, @eggs ja @mikkelinjohtavaATK! Nää on aika yleisiä tuntemuksia, ainakin mitä on tullut vastaan.
gpof
Avun hakeminen olis helppoo jos meiän terveydenhuolto vetäjä. Ei hävetä senttiäkään vaan yhteiskunnan koko ottelu syö
AnnKe
Kirjat ovat monen ihmisen pelastus. Toisenlaisia maailmoja, tunteita, neuvoja. Kaikkea!
Espoosta
@JackOfHelsinki olen törmännyt saman nimiseen kaveriin Madventures-klippien kommenpalstoilla aika monta kertaa
Säätö-Sauli
Sormusten Herrassa on monta hyvää miehenmallia ja varoittavaa esimerkkiä!
Akuleo
@Miehet ry ei helvetissä. Kiusallanikaan en ole luopunut ominaisuuksistani vaan vahvistanut niitä. Nykyään ylpeästi seuraan RuPaul Drag Racea ja osallistun heterona Pridemarssille. Mikäs mies se sellainen on, joka pelkää toisten arvosteluja?
HumanistiJKL
Naisten asemaa pidetään heikompana yhteiskunnassa, mutta en missään nimessä haluis olla mies, kun pitäis kontrolloida tunne-elämäänsä toisten edessä.
KKassinen
Studiossa hienot vieraat ja hieno leffa alkamassa. Riku ja Tunna räplää ja sählää tablettiensa, chatin ja kilpailujen kanssa. Todella ärsyttävää ja ala-arvoista käytöstä kun ei edes kuunnella haastateltavan vastauksia vaan vilkuillaan heti ruutuja.
Pipsavee
On kyllä esteettisesti myös mieletön dokkari, kuten myös aihe!
anonyymi728104
Ei miehen tarvitse olla mies hikoillaakseen tervaa ja bensaa. Mies voi olla sydämiä ja ajatuksia pulppuava.
Peterson79
On kyllä rajuja aiheita ja suurin osa koskettaa itseäkin läheltä, Iso käsi Jonakselle hienosta dokumentista, arvostan.
Eggs
Tää on kaunista katottavaa, hivelee silmää
MissyP
Suurinta vahvuutta on osata olla heikko, siis myös miehet. Mutta herkkyys ei ole heikkoutta. Voi kun miehet suuremmissa määrin oppisivat avaamaan suunsa ja kertomaan "miltä musta tuntuu".
Lartsenekkeri
Yhteisöllisyydellä autettaisiin monia, johtamisen, isyyden, miehuuden ja ihmisyyden eri tilanteissa. Liian moni jää ja jätetään ongelmiinsa yksin.
ulabanderos
Visuaalisesti mieletöntä kamaa kyllä!
AnnKe
Aleksis Salusjärvi tekee upeaa työtä!
Turseli
130kg 187cm 39v 2 lapsen isä 80% kropasta tatuoitu, monen mielestä pelottavan näköinen, en koskaan itke kivusta mutta itken lähes aina kun tunteet pelissä, jopa elokuvia katsoessa.
kessi90
Tosi hienoa kuvaustyötä. Kiinnitti huomion niin pakko jakaa.
katriina68
odotin keskustelua miksi poikalapset saavat päiväkodeissa/kouluissa nuhtelua mistä tytöt eivät saa.miksi movemper ei kiinnostanut ketään viiksipinssit ei menneet kaupaksi,miesten eturauhas seulonta sai jäädä.Miksi mii too puhuttiin mitä miehet tekee ja kukaan ei uskaltanut puhua miten yleistä on naisen ahdistelu teinipoikia/miehiä kohtaan.Miksi seksilelut on ok naisille,ei miehille,miksi isiä ei arvosteta tai puoliso
3 nasua
Ei miehille ole tarjolla apua, jos olet isä. Opetaan alusta lähtien, että olet omillasi ja yksin. Miesten pitäisi omia vanhemmuus kuten naiset tekevät... ja tehdä vain omalla tavallaan.
anonyymi212544
#kysymys sietääkö suomalainen nainen, jos mies tunteilee ja itkee?
Säätö-Sauli
Eroisien tilanteet Suomessa on yleensä helvetin järkyttäviä.
gpof
Miestä pitää osaa lukea ja tukea. Ei aina oo sana hallussa
Kiulu
Kiitos netti ja areena, voi katsoa lähetystä vaikka tv-kaapeli meni mykäksi. No, asiaan. Mies tarvitsee "asentopaikan", tukipisteen tai kodin tms jota vasten seistä. Minä jäin eron jälkeen tuuliajolle ja haahuilin siellä-täällä. Meni 3 vuotta ennen kuin löysin taas itseni ja nostin katseen eteenpäin.
AnosOros
#Kysyymys Miksi Joonas syö niitä antibiootteja?? Alkaa olla melkoista settiä
Ruttonalle
Tuo miehen asema huoltajuuskiistoissa on aivan kammottavaa!
Aluo
Wanhan ajan mieskuva: tosimiestä ei sureta, sitä vituttaa. Tosimiehellä menee joskus roska silmään, muusta syystä ei silmät vuoda. Tosimies pitää terapiaa humpuukina. Tosimies luottaa vain raakaan logiikkaan. Tosimies on kova kuin kivi, eikä mikään "pullamössövässykkä". Tosimies kuolee ennen aikojaan saappaat jalassa. Kuulostaa aika älyttömältä nykypäivänä, mutta onneksi suunta on pikkuhiljaa muuttumassa.
mikkelinjohtavaATK
Niin ei se miehen malli pelkästään miehiltä tule toisilleen vaan myös siitä mitä naiset odottaa miehiltä
anonyymi1261229
Myöhästyin, miks en löydä areenasta alkulöpinöitä ? Olenko sokea ?
silsavarvas
@kiulu Havainto asemapaikan välttämättömyydestä miehelle on samaistuttava!
Maggot123568974
#kysymys kuinka suuri rooli medialla on ns ihanteellisen mieskuvan muokkaamisessa? Kuinka paljon on esimerkiksi positiivista representaatiota miesten herkkyydestä tai miesten välisistä suhteista, jotka eivät mene siihen perinteiseen muottiin?
pelle54321
#kysymys: miksi äiti on tärkeämpi lapsille kuin isä lastenvalvojien mielestä?
somevaikuttaja
#kysymys Onko studiossa ehdotuksia miesten aseman parantamiseen huoltajuuskiistoissa"
JTankki97
Miehen elämää on hyvin vaikea arvioida koska kaikilla miehillä se on erillaista
anonyymi212544
Kuulee monesti, että miksi suomalainen mies ei puhu? Mutta hyvinhän tuo näyttää luonnistuvan
SoppaPoika
Pakko tämän dokumentin edessä nöyrtyä, ja hakeutua sinne terapiaan. Ehkä sitä on lupa myöntää, ettei kaikki ole aina hyvin
HumanistiJKL
Raastavaa ja ristiriitaista kuulla tarinoita miehistä, jotka toivoisivat tulevansa isäksi mutta eivät tule, tai haluaisivat tavata lapsiaan mutta eivät saa lupaa, kun samaan aikaan Tinderissä ja yöelämässä tulee vastaan puolisoitaan pettäviä ukkomiehiä 😣😫
Hesjber
Kiululle tsemppiä. Vastaavaa kipuilua kokenut. Eikä se helpota että yleisin tuki mitä saa on "eikun eteenpäin". Odotetaan että mies nielee kipunsa ja tuskansa ja jatkaa tuosta vaan eteenpäin, "koska mies".
Docventures Mode
@anonyymi1261229 - siellä on nyt, yle.fi/docventures-sivulla
Vesimies2
Nyt puhutaan pahimmasta raosta, mitä nyky järjestelmään miehelle rakennettu. Järjestelmä vie eroisiltä kaiken, jos xpuoliso niin haluaa. Ja sossutätit sekä käräjäoikeus uskoo jokaisen äidin valheen.
Lexxodus
Mitenkäs tämä biisi: "Laivat puuta, miehet rautaa " sopis nykysille miehille?
Kiulu
Harmi että joonaksen ja martin kotiseudulla oli tää lähetys poikki yli 10 minuuttia. Nyt taas näkyy...
ErikMeskanen
Oman musiikkimaun ilmaiseminen ja vapaa nauttimisen osoittaminen muille oli vaikeaa lapsena, kun muut pojat kuunteli Children of Bodomia, Rammsteinia ja Green Dayta kun minä kuuntelin Amy Diamondia ja Anna Abreuta eli "tyttöjen musiikkia". Nuorena aikuisena uskallan vapaammin ilmaista nykyisen musiikkimakuni muille, mutta joskus isälle ja puoli-tuntemattomille kapeakatseisilta vaikuttaville se on vaikeaa.
suolakurkkulover
#kysymys Onko heikkous vahvuutta?
anonyymi901367
...ja edelleen suurinosa lapsista käy "kylässä" isänsä luona. Ja tämä ei johdu isästä vaan lain säädännöstä
Jyväskylän Uki
Tajusin muuten just että en tunne yhtäkään tapausta, jossa riitaisessa avioerossa mies olisi selvinnyt sosiaalisena voittajana
Pipsavee
Paljon on puhuttu siitä, millaisia paineita some tuo naisille, mutta samalla tavalla se tuo miehillekin. Toivon, että tulevaisuudessa vaikeista asioista ja tunteista voitaisiin puhua enemmän ääneen turvallisessa ja tukevassa ympäristössä.
Lomo
#kysymys Onko miehillä erillainen tapa olla mies vaikkapa uudellamaalla tai käsivarren Lapissa?
Espoosta
Miehisyys ei riipu maskuliinisuudesta
anonyymi212544
on
Pinja1234
"Ymmärtäis sen että isäkin voi haluta olla lasten kanssa". Tämän pitäisi olla itsestään selvä juttu ja isän oikeus! Surullista kuultavaa näin 2019.
TopiasLasse
Paras lahja jonka olen itselleni antanut on hetki jolloin totesin ja myönsin, että minulla ei ole kaikki hyvin ja hakeuduin terapiaan. Minulla on lupa olla rikki.
Sepezino
Hyvä #SoppaPoika, tsemppiä!
Eggs
Tuo penkkipunnerrus 😂 Tuli ihan itseni mieleen kun yksin joskus yritän
Säätö-Sauli
@Lexxodus Laivat on rautaa ja miehet pikkuhiljaa puuta. Osaavat kasvaa kiven ympäri, eikö ole pakko hakata päätä enää läpi.
Sinä Tässä
Mies ja nainen: biologialle pohjaavat sukupuolet. Mieheys ja naiseus: kulttuurille pohjautuvat sukupuoliroolit. Kulttuuri muuttuu paljon nopeammin kuin sen mahdollistava biologinen väline - antiikin mies tai nainen oli erilainen, kuin moderni mies tai nainen. Onko sukupuoliroolista kiinni pitämisestä enemmän hyötyä vai haittaa? #kysymys
Miehet ry
#kysymys ohjaajalle: Mikä on sun kikka kolmonen, jotta saataisiin mahdollisimman moni mies mukaan tekemään aktiivisesti tasa-arvotyöstä miesten, naisten ja vähemmistöjen puolesta? Moni toki tekeekin, mutta enempi ei ole pahitteeksi!
jenkutin_77
Tää naapuri❤❤❤❤
Aavikkospuge
Vastoinkäymisiä peilataan omaan tekemiseen ja jopa persoonaan, jonka jälkeen asioita pyritään käsittelemään itsensä ruoskimisella. Noidankehä on valmis
Höyryvaunu
Visuaalisesti upea dokkari.
Sepe-susi
Aina ei mies ole se osapuoli joka suhteessa vaikenee ja ole halukas puhumaan suhteen ongelmista. Itse käynyt terapiassa puhumassa puolueettomalle ihmiselle.
Mietteinen
Olisi aivan ihanaa, jos dokumentin kaltaista keskustelua miesten kesken olisi entistä enemmän. Puhumattomuus ja vertaistuen puute luo tunteen, että on kaiken kanssa ihan yksin.
Pipsavee
@suolakurkkulover vahvuutta on myöntää heikkoudet ja antaa itselleen ja muille lupa olla heikko kun elämäntilanne sitä vaatii
AnosOros
#Kysymys Kuinka paljon luonto- ja merikuvista on suunniteltua ja kuinka paljon tuuria sekä editointia. Huiman näköistä kuvaa . Vai mitä sanoo ohjaaja Milonoff
Gandalffi
@SoppaPoika tähän asti ei vielä itkettänyt, mutta toi sun autenttisen rehellinen kommentti kyllä liikutti isosti. Tsemppiä terapiaan!
HumanistiJKL
No ei kai se suomalainen mies puhu, kun suunsa avatessa saa vaan kuulla olevansa heikko, ja ettei sais "valittaa turhasta" ja että itkeminen ja emotionaalisuus on heikkoutta.
Yelmalion
#kysymys Mitenkähän paljon mahtaa olla meitä miehiä jotka eivät tietoisesti halua lapsia, eikä isyys kiinnosta?
Vesimies2
#kysymys kuinka moni tuntee isän, joka on menettänyt tapaamisoikeuksia ja syrjäytetty isänä ja ihmisenä käräjäoikeudessa/ lastenvalvojalla/ perheneuvolassa/ lastensuojelussa? Monta kättä nousi.
Aikuinenmiäs
@suolakurkkulover, ei ole.
vesamer
#kysymys Onko isäni se joka tulen olemaan lapsilleni=
mieslapsi
#kysymys Miksi tasa-arvoa ja miesten huonompaa vointia horjutetaan edelleen pakollisella armeijalla?
JTankki97
Heikouden voi kääntää vahvuudeksikin. Miehenä olla mies riippuu pitkälti kulltuurista miten se hyväksytään tai katsotaan
JackOfHelsinki
Ei tarvitse olla Arnold Schwarzenegger ollakseen miehekäs. Olkoot jokainen miehekäs omalla tavallaan.
Millamau
Ihan uskomatonta miten vielä nykyäänkin oletus on se että lapset jää äidille. Onneksi ongelmaa tuodaan esiin. Ihailen isiä, jotka ovat tulleet julkisuuteen, kun ovat menettäneet kaikki tapaamisoikeudet lapsiinsa ilman todellista syytä. Se vaatii paljon voimia ja rohkeutta! Mitä enemmän aiheesta käydään julkista keskustelua sitä todennäköisemmin muutos parempaan tapahtuu.
Tilu
Epätasa-arvoa miehiä kohtaan, jos ei saa lapsiaan pitää tai tavata edes.
Resilienssi78
Ihmeellistä etten tunne yhtään miestä, joka olisi voittanut ns. huoltajuusriidan saamalla lähivanhemmuuden, mutta toisinpäin tunnen yli toistakymmentä tapausta! Tasa-arvolaki?
Espoosta
Tämä dokkari on mestariteos pelkästään visuaalisuutta katsoen
3 nasua
Liian yleistä, että isiltä katkaistaan suhde lapsiin. Yksin olet koko maailmaa vastaan (180 000 yksinhuoltajan lasta ja 85% äideillä yksinhuoltajuus... perysteettomasti, yhteishuoltajudessa lähes aina minimitapaamisoikeus... onkohan 200 000 lasta ja nuorta). Ei sitä kukaan sairastumatta voi kestää... siksi kai isät joutuvat kääntämään selkänsä eron jälkeen lapsilleen, jos terveenä haluaa säilyä.
Onecheeseburger
Tuo nuotio setti! Ihan kun minä kihlattuni kanssa 😂
suolakurkkulover
Usein huoltajuuskiistoissa äiti voittaa ihan vain Erik Eriksonin teorian takia, jonka mukaan äiti on perinteisesti lapselle se ensimmäinen ja tärkein hahmo, ja heidän välinen suhteensa määrittää lapsen varhaisiän kehityksen
hurjaana
Kyllä äijiä kaivataan, kun on tosi äijä olo huomaa, että muut miehetkin tykkää siitä siinä missä naisetkin. Eli kyllä miehisyyden kauneus ylittää kevyesti sukupuolirajat.
Marie Elene
Aivan liikaa on vieläkin vanhoillisia oletuksia ja odotuksia poikien ja miesten niin sanotusta "maskuliinisuudesta". Meillä tunteet ovat sallittuja, lapsilla ja aikuisilla. Paha mieli, kiukuttelu ja itku kuuluvat elämään. Ja mitä enemmän isovanhemmat painostavat pienen pojan tukan leikkaamista lyhyeksi ja näin ollen "miehekkäämmäksi", sitä pidemmäksi tukka kasvaa niin kauan kun poika itse haluaa. :)
anonyymi901367
#kysymys eikö mies voi olla lapselle tärkeä isä yhteiskunnan mielestä. Neuvolat, lääkärit, hoitajat yms eivät kiinnitä isään huomiota yhtään kun lapsen asioita hoidetaan. Melkein aina tosin äidiltä varmistetaan miten hän voi. Miehen tulee vain kestää se.
AnosOros
#Kysymys Eikös todellinen miehisyys ole sama kuin, Todellinen ihmisyys. Eli yksilö nauttii olostaan omassa ruumistaan ja sielussaan
turboDoping
Näitä miehiä ei taida olla paljon, kenen avopuoliso ei voi saada lapsia, mutta itse haluaisi. Jättääkö vai pettääkö?
anonyymi1266204
Dokkari on tosi hyvä! Lisää tällaista. Harmi vaan, että taustamusiikki on paikoin niin kovalla, että miesten puhe ei kuulu kunnolla. Sama vaiva useilla suomalaisilla tv-elokuvilla.
Nyymisalami
@vesamer et. Se mitä olet omille lapsillesi on susta, ja sun omista arvoista kiinni. Tämän päätin sinä päivänä kun oma tyttäreni syntyi.
HumanistiJKL
Armeija on kyllä irvikuva siitä, mitä tosimiehuus on. Miehuudella, miehisyydellä ja miehekkyydellä ei oo mitään tekemistä niiden arvojen kanssa mitä armeija edustaa.
JackOfHelsinki
#kysymys Miksi miesten kokema seksuaalinen häirintä on edelleen tabu vuonna 2019?
Ora_
Hyvä dokkari, mutta suomalaiset dokumentit on aina niin surumielisiä ja ankeita. Ite haluisin nähä ilosempia enemmän.
Sipe
Jää takaraivoon! Ei suomalaista miestä lääkäriin saa kirveelläkään.
Lankalanka
#kysymys Mitä dokumentin miehille kuuluu nyt? Onko isä saanut oikeutta lapsiinsa?
Avaruuskuutti
Tää huoltajuus/vanhemmuusasia on kyl sellanen asia josta kaikkein parhaiten huomaa, et toksiset sukupuoliroolit haittaa molempia. Perus perhe-elämässä nainen on yhä se, jolle kasaantuu isoin vastuu kotitalouden hoitamisesta joka johtaa kuormittuneisuuteen, kun taas erotilanteessa huoltajuutta toivova isä ei sitä saa, sillä naista pidetään pääasiallisena huoltajana, lähes aina. Lose - lose.
pelle54321
#kysymys: onko koolla väliä? Eli onko ne parhaita miehiä joilla on iso!
3 nasua
Jollakin hyvä kommentti... mies/isä ei voi selviytä huoltajuudesta päätettäessä sosiaalisesti voittajana. Sosiaalisuus on ihmisen kommesta perustarpeesta! Eron jälkeen mies on aina rampa, ilman lasten ja nuorten vuoroasumista.
Docventures Mode
@Lankalanka - tämä olisi kyllä kiinnostava selvittää! Ehkä laitetaan juttua tulille - tai joku muu media kysäisee sitä.
Hesjber
Lastenvalvoja ei kuunnellut eikä halunnut ymmärtää isää, vaikka jopa lapsen äiti puolsi isän näkemystä. Olemmeko me miehet syntyneet jo syyllisinä?
turboDoping
Vai kylmenenkö?
Aikuinenmiäs
Miehillä on huomattavasti suurempi kynnys lähteä sairaalaan, liekö johtuu tuosta intti hommasta 🤔🤔
Sinä Tässä
Voiko mieheyttä optimoida objektiivisesti, riisumalla siitä myrkyllisiksi miellettäviä ajatusmalleja kuten "yksin pitää pärjätä", "kova pitää olla", tai "lusmut menee lääkäriin", vai onko Optimaalinen Mies aina kulttuuri- (ja aikakausi)sidonnainen? Millainen olisi Optimaalinen Mies? #kysymys
Eggs
Minulla on armeijasta C: paperit ja jäin paljon kavereiden jutuista paitsi. Mutta sen sijasta sain valtavasti uusia ystäviä armeija aikana ja hain koulutukseen. Jälkikäteen olen erittäin tyytyväinen siihen miten elämäni on nykypisteeseen päässyt.
DrUrtsi
#kysymys Sukupuolirajojen ja -roolien hälventäminen tukee tasa-arvoisen yhteiskunnan rakenteita. Sukupuoleen kulttuurillisesti liitettyjen odotusten purkaminen helpottaa myös miesten asemaa. Miehisyyden mittareita ei ole, mutta ihmisyyttä kyllä tarvitaan. Eikö yksi illan teeseistä voisi olla, että feminismi kuuluu myös miehille? Tätähän se on, tasa-arvon taistelua kulttuurissa ja kaikilla elämän osa-alueella!
Univeli
Lyhyt, karvaton, hoikka, herkkä, avoin, empaattinen, feminiini, nöyrä, pitkätukkainen, kasvissyöjä. Sellainen mies taidan olla ja siihen tyytyväinen. Eivät ole kumppanit eikä ystävätkään valittaneet.
mikkelinjohtavaATK
@HumanistiJKL armeija oli kyllä ainakin itselle ja varmasti monelle muulle se ensimmäinen paikka todella kohdata oma heikkoutensa
cranberry
@pelle54321 parhaita miehiä on ne, joiden (isossa tai pienessä) peniksessä ei ole toisessa päässä kiinni mulkku.
HumanistiJKL
Ihana tämä sydänkohtausmies 😍😍😍
Enne
Huh. Tunnen ihmisen joka oli lähellä hukkumista, kun armeijan uintitestissä eivät uskoneet, kun sanoi ettei osaa uida. Altaaseen oli pakko mennä ja uida syvään päätyyn. Noh, joutuivat sitten onkimaan tämän uimataidottoman altaan pohjalta. Voitaisiinko siellä armeijassa kuunnella ihmistä? Myöhemmin minä opetin tämän vedestä entistä pahemin traumatisoituneen miehen uimaan. Miksei armeijassa voitu antaa uimaopetusta?
Miehet ry
Se on muuten erittäin mielenkiintoinen keskustelu, millaisia rooleja armeija pakottaa miehille. Nyt siis miehet ja armeijan käyneet - millaisia kokemuksia teillä on? Tehtiinkö tai yritettiinkö pojasta tehdä mies ja jos, niin mitä ihmettä se oikein tarkoittaa?
Trooperi
mikä helevetti siinä on, että tippa o silimässä joka saatanan sekuntti? Purraan hammasta lujempaa niiku miehen kuuluu.
Naemi
"Ostetaan vaatteita vastasyntyneelle, POIKAVÄREISSÄ, EI PINKKIÄ TAI HEMPEETÄ" Erottelu alkaa jo kovin pienenä.
Olkihattunukkemies
Meillä päin puhutaan jätkien kanssa melko paljon kuolemasta ja väkivallasta vitseissä ja niinkai muuallakin. Kai tässäkin on joku yhteys siihen miten miehet puhuvat toisille vakavista asioista. Huumorilla.
Herman the Planetsmasher
#Kysymys Joonakselle: tuliko ja kuinka monesti kuvaustilanteissa ja haastatteluissa tunteet pintaan? Pystyittekö jatkamaan, vai pitikö keskeyttää välillä tunteiden/tunteellisuuden arkaluontoisuuden vuoksi?
gpof
Humanisti JKL. Mistä tähän jakoon luotettava naapuri. Että armeija on myös omiensa suojelua. Sinunkin
anonyymi666058
Onneksi Puolustusvoimissa nykyään näihin tartutaan aivan eri temmolla kuin ennen. Kehitystä tapahtunut monessa asiassa. Kamalinta tässä dokkarissa on se, että tunnistin tuon stressin ja työkuorman joka tuo sen "pakko vain jaksaa painaa". Tämä eskaloitui siihen, että avioero astui voimaan vuosi sitten, kun en osannut avata suutani pahasta olosta. Nyt olen tajunnut, että on sitä muutakin kuin tämä ura. T.kapiainen
Jyväskylän Uki
@HumanistiJKL kertoisitko tarkemmin niistä armeijan edustamista arvoista, koska omaan kokemukseen nojautuen en voisi olla enempää kanssasi eri mieltä
Millamau
#kysymys Syrjäytymisriski on miehillä paljon naisia suurempi. Näin pienen pojan äitinä ajatus pelottaa. Mitä voin äitinä, vaimona ja naisena tehdä jotta miehet voisivat paremmin?
Ponksponk
Suruttaa kyllä se miten jotkut tuntevani miehet eivät meinaa millään lähteä lääkäriin: pitää olla "pää kainalossa" että sinne lääkäriin lähdetään. Toivoisin että hekin näkisivät miten arvokkaita heidänkin kehonsa ovat ja että he pitäisivät niistä hyvää huolta..
mikkelinjohtavaATK
@Enne itsekin juuri ja juuri jaksoin vetästä uintitestin loppuun kaikkien katsellessa vierestä tuskailuani..
AnosOros
Tämä hirvimies-Matti on kyllä tosimies. Sydänvaivat ja polttaa työsalkun, lähettäen videon asiakkaille. Vähään aikaan nauranut televisiolle noin paljon
Kushisama
jostain historian ajalla vastasyntyneelle pojalle laitettiin pinkit vaateet
Höyryvaunu
Tää savolaiskainuulainen pyssyäijä metsässä on mun lemppari!
Sinä Tässä
#kysymys Tiesittekö, että nykyään pidetään maanlaajuisesti Miesten Piirejä, joissa istutaan alas käymään keskustelua vapaamuotoisesti mieheyteen liittyvistä asioista? Tapahtumia löytyy jokaisesta isommasta kaupungista kuukausittain; kannattaa käydä katsomassa, jos kiinnostaa.
gpof
Miehet Ry. Kyllä miehet tekee armeijan. Ei päinvastoin
Sepe-susi
Käynyt sivarin ja koen itseni hyväksi mieheksi. Ihan sama mitä muut sanoo.
hurjaana
Armeija on toipunut aika hyvin jo traumoistaan jotka sinne sotien jälkeen jääneet rintamamiehet kylvivät. Ei täysin mutta lähes...
Kiulu
Minulla onneksi lapset käyvät öitä säännöllisesti. Toki murkkuikäisten kanssa vaaditaan pitkää pinnaa, yksinpuhelua se on johon murkku sanoo "yhyy" tai "en tiiä" puhelimen takaa. Toivotaan että aika tuo järkeä lisää. Nyt kuvissa oleva Martti on hyvä ja reilu jätkä, tunnen muista yhteyksistä.
pelle54321
Parhaita miesten reissuja on ne, kun aletaan äijä porukassa juttelemaan vaikeista ja mieltä painavista asioista ja itketään yhdessä. Se tuntuu ja kovasti, mutta tuntuu hyvältä ja onnistuu vain miesten kesken.
Akuleo
@Miehet ry ei armeijassa opi muuta kuin, että ahkeruudella häviää ja lusmuilulla voittaa.
SoppaPoika
Sosiaali- ja terveysalojen suurin ongelma, ihmisiä ei kohdata ihmisinä vaan heidät käsitellään asiakkaina ja numeroina tietokoneen ruudulla. Tähänkin suurena vaikuttajana se, että kys. alat niin ylityöllistettyjä ja alipalkattuja. Tähän kun lisää sen miehisen "apua ei tarvita eikä ketään saa vaivata" asenteen, niin jumissa koko yhteiskunta
JackOfHelsinki
"Ei ne kuitenkaan ota mua tosissaan" ajatus on syöpynyt aika monelle miehelle kaaliin, kun apua pitäisi oikeasti hakea.
Himmelblau
Mitä uutta tässä on? Kyllä huomaa ettei Berghäll ole lukenut kirjoja. Miesten sydäntäsärkeviä tarinoita on tämän maan kirjallisuus täynnä. Ja laulut kanssa.
mikkelinjohtavaATK
@Miehet Ry, kyse on enemmän aikuistumisesta kuin miehen mallista. Vastuu omasta ja muiden toiminnasta ja yhteen hiileen pelaamisesta. Monelle huonot inttikokemukset liittynee huonoihin alikkeihin. Itsellä oli kyllä tosi asialliset kaverit siellä
Sepezino
Armeijassa/-muistoissa se ongelma, et muistetaan vain oma kokemus, eikä voi kuvitella muiden aikakausien (tai edes tupakavereiden) kokemuksia
Säätö-Sauli
@Kiulu Sano Martille terkkuja DocChatista että mahtityyppi kun lähti dokkariin mukaan.
Nollis
Ei se armeija ole mikään miehisyyden mittari, moni menee intin läpi tekemällä vähemmän kuin sivarit.
Dessu
Näin kun peilaa dokkariin, niin tulee mieleen että harvoin pääsee kenellekään kertomaan omasta sisimmästä. Tulee häpeä ottä on vaivaksi, ja pienestä pitäen on hoettu että pitää kasvattaa selkärankaa. Lähtökohtaisesti vika lähtee vanhanaikaisista asenteista.
AnosOros
Leikkaukseen mennessä on tärkeintä siirtää aseet pojan nimiin :) hirvimies-Matti on kunkku
Caremon
Kannattaa lukea artikkelit sitä miten naiset kokee armeijan. Pakotuksen alla ihmiset kärsivät ja osa osaa muuttaa suhtautumista siihen. Se että menee vapaaehtoisena on heti paljon parempi, kun on saanut päättää, että menee sinne
Univeli
Vapauttivat asepalveluksesta ahdistuksen takia. Hyvä. En tappamaan tahdo oppia. Ei kaduta. Nyt on vähemmän myrkyllistä ajatusmaailmaa purettavaksi tervehtymisen tiellä.
Ora_
On kyllä syvällä kulttuurissa noi miehen ja naisen mallit. Toisille miehisyyden rima turhan korkeella.
Enne
@Nollis ja sitten lopetetaan se sivarien vähättely.
Sinä Tässä
Mistä miehen malli saadaan? Ensisijaisesti isältä, jos tämä on hengissä, tai läsnä. Toissijaisesti varmaankin Hollywoodista, amerikkalaisilta. Kolmanneksi välitunneilta, viidakon lain mukaisesti. Voisiko ja pitäisikö tämän kaiken rinnalla olla tarkoituksenmukaista mieheys- (ja naiseus)kasvatusta, vai onko tämänhetkinen "menee miten menee"-malli riittävä?
Säätö-Sauli
Kiitos Madventures - opin ettei työ ole maailmassa tärkeintä jo teininä vuosituhannen alussa!
HumanistiJKL
En kaipaa suojelua viattomien miesten henkien kustannuksella (in case Putin tulee rajan yli). Todella epätasa-arvoista tuo asevelvollisuus.
Mitätönmitaton
Itse koen että suurin ongelma miehillä on ajatus "ei tämä nyt niin iso asia ole, kyllä minä itse tästä selviän" lopulta löytää itsensä itsetuhostenajatustenkeskeltä eikä sillonkaan apua suostu itse hakemaan.
Aikuinenmiäs
Armeija ei ole miehisyyden mitta, mutta kyllä siellä jonkun on käytävä. Suomi tarvitsee puolustusvoimia.
Icariusnatarius
Monesti kysytään mitä kuuluu ja "ihan hyvää" on aika yleinen vastaus. Joskus kannattaa kuitenkin jatkaa keskustelua "Eiku hei ihan oikeasti mitä sulle kuuluu. Mä oon tässä jos on mitään mielen päällä"
Lexxodus
Menetin isäni, kun olin pieni... Näin aikuisena huomaa paljon mistä on jäännyt paitsi. Oma mies mallini on kooste useammasta henkilöstä.
Akuleo
@Sinä Tässä isä voi olla tärkeä roolimalli, mutta kyllä miehuuden mallia opettaa äiti, sisarukset, kaverit ja muut vertaiset koulussa, työpaikoilla. Kaikilla on jokin rooli sen ylläpitämisessä
kessi90
Jos alkaa miettimään, olenko hyvä mies, tulee voimakas ahdistus. Olen kaukana yhteiskunnan mieskuvasta. Minua kiinnostaa lukeminen, olen 164 pitkä ja vähän outo pohdiskelija. Olen kuitenkin sinut itseni kanssa. Koen olevani hyvä ihminen.
cranberry
Mutta kohteleeko armeija naisia myös eri tavalla? Nainenhan on jo valmiiksi vähän "äijä" valitessaan itse asepalveluksen, mutta armeijaan asevelvollisuuden takia menevä mies joutuu ehkä todistamaan miehuuttaan, koska kaikki penikselliset ovat siellä lähtökohtaisesti samalla viivalla, mistä osittain seurannee toksinen armeijakulttuuri.
Nollis
@Enne en minä sivareita vähätellytkään, totesin vain että monet intin käyvät eivät tee siellä juuri mitään (eli vähemmän kuin nämä ns. "vähemmän miehekkäät" siviilipalvelusmiehet) ja pitävät itseään kovempina kundeina.
kosminenpaahtaja
Mikään ei oo niin helpottavaa kun itku vihdoin ja viimein, tai se että näkee vihdoin ja viimein miehen itkevän.
Ominikoi
Yhtenä tärkeänä asiana miesten hakemisessa voisi olla se, että saisi luotua kuvan siitä että apua voi hakea, vaikka ei olisikaan "niin iso asia".
Pinja1234
Ura vaatii nykyisin liikaa ihmisiltä, niin miehiltä kuin naisiltakin. Omaa perhettä ja hyvinvointia ei tulisi joutua uhraamaan.
Turseli
Muutimme lasten kanssa takaisin Suomeen muutaman vuoden ulkomailla oleilun jälkeen. Vaimo joutui töiden takia vielä jäämään ulkomaille. Olen siis jonkinlainen osa-aikainen yh isä. Kyllä siinä sukupuoliroolit ja yhteiskunnan olettamukset tuli esiin kun jokaiseen laitokseen, päiväkotiin ja kouluun joutui erikseen ilmoittamaan, että yhteydenotot, lapsilisät ja laskut lähetetään isälle eikä äitille.
Pikku-ukocz
#kysymys kuinka ollaan hyvä isä?
hurjaana
Usein tunnen kuuluvani miessarjaan:"Sodasta myöhästyneet".... eikä sitä voi korvata millään.
Muumuu
Aivan mieletön dokkari!! Lisää tämmösiä!
punakaalimehu
Onko mussa jotain vikaa kun tämä dokumentti ei aiheuta mitään tunteita?
suolakurkkulover
Rankkaa katsottavaa näin naisenakin, kun oma suhde isään ja veljeen on kovin pinnallinen juurikin sen takia, kun tunteista jätetään puhumatta. En osaa niitä itsekään ottaa puheeksi.
JPTL
On tärkeämpää olla ensin hyvä ihminen, ja sitten katsoa mitä tarkoittaa olla hyvä mies.
3 nasua
Herkkuhetkiä... driftaamista ja kuminpolttamista. Ei katso ikää. Saadaan olla lapsenmielisiä, touhuta ja tehdä, eikä kukaan katso pahalla.
Resilienssi78
Erotilanteessa isillä ei ole mitään mahdollisuuksia saada olla lapsien lähivanhempia, sillä lukematon "naisarmeija" sos.tt. lastenvalvojat, perhetyöntekijät, päiväkoti,neuvolat yms. pitävät siitä huolen. Käräjäoikeuksilla ei ole hajuakaan miten sos.tt. kirjoittavat fabrikoituja dokumentteja äitien hyväksi.
anonyymi1072245
#kysymys järjestääkö noita miestenpiirejä muut kuin uskonnollisesti sitoutuneet ryhmät?
AnosOros
#Kysymys Mitenkäs Joonaksen pariutuminen onnistui
anonyymi666058
@kosminenpaahtaja Ja silti naiset ja yhteiskunta painottaa et miehen itku on heikkous ja ruminta mitä voi nähdä.
Millamau
Sairaanhoitajana valitettavan usein tapaan työssäni yksinäisiä miehiä, keillä ei ole ketään omaisia tai läiheistä ihmistä. Naisilla on usein ystäviä omaisina, jos ei ole perhettä tai puolisoa. Miehillä on usein vaimo, jos vaimoa ei ole, on miehet usein aivan yksin sairautensa kanssa. Toivottavasti tämä muuttuu pikkuhiljaa, kun miehisyys käsitteenä laajenee ja pojille opetetaan enemmän tunnetaitoja.
Rouskuux
Täällä yhen naisen silmät sataa tälle dokkarille. Hiton hieno ja tärkee teos! kaupanpäälle vielä yks parhaista mitä ite oon nähny. Huh!
Sekundapanda
Onneks en ole mies! En sais itteeni ikinä noihin muotteihin tai pystyis olemaan noin vahva. Onneks miun ystävämiehet puhuu miulle vaikeistakin asioista ja luottaa että nään heijät aina supermiehinä.
anonyymi378679
Jos haluaa kuulla aitoa syvällistä avautumista ilman mitään naamioita niin sen kuulee mieheltä miehelle.
Miehet ry
@lexxodus: osaanotto! Täytynyt olla todella rankka kokemus... Toivottavasti asiat kuitenkin ovat järjestyneet menetyksestä huolimatta hyvin.
Mietteinen
@cranberry Vai tarvitseeko naisten esittää "äijiä" jotta pärjäisivät armeijassa? Moni tuntemani vapaaehtoisena lähtenyt nainen on ensi sijaisesti valinnut armeijan, koska haluamalleen alalla arvostetaan armeijan käymistä. Enkä kyllä ketään heistä sanoisi "äijiksi".
pelle54321
Joskus huomaan että on olemassa edelleen niitä miesten töitä joita vain miehet tekee, sen lisäksi miehet kyllä voi tehdä myös naisten töitä koska ne kuuluu myös miehille. # kysymys: onko oikein?
Wossikkakuski
Tämän ohjaajan aiemmatkin työt täytyy kyllä jostain kaivaa ja ottaa haltuun. Hieno työtä
Trooperi
#kysymys ovatko pojat isien jalanjäljissä? vai valitseeko pojat loppujen lopuksi oman tiensä?
LazZ
@JPTL Tämä. Tämä niin pirun kovaa
TheHoodBox
Muistan kun olin 2 vanha ja faija löi saunassa letkulla minnuu persuuksille/selkään. Koska tein jotain mistä en tiennyt. Sit katottiin niin että kehtaankin vielä itkeä. Oon antanut anteeksi, itseni takia. En jaksa enää kantaa kaunaa, mutta puhumatta en ole näistä.
Madventuresfanboy
Gettomasa - pelkuri. Paskaisän päihittämisen katarsis.
Gandalffi
Jäin etäisäksi erossa 12 vuotta sitten. Exä koitti estää lapsia tapaamasta ja mustamaalasi meikää lapsille, naapurustolle, viranomaisille. Tuttava neuvoi elämään lasten kanssa tavallista arkea, lehmän hermot kehiin ja valmis ottamaan koppia, kun lapset sitä tarvitsevat. No varhaisteininä sitten äänestivät jaloillaan ja muuttivat luokseni. Ei sopinut exälle, mutta lopulta hovioikeuden kautta yksinhuoltajuus isälle.
Icariusnatarius
Tuli tästä mieleen, että naiset voi olla tosiaan ystäviä eikä kaikki vain mahdollisia seurustelukumppaneita. Varsinkin jos on oma kaveripiiri jumissa vain juroudessa niin se on aika suora pelastus jos yhdenkin hyvän naisen ystäväkseen saa.
Docventures Mode
Täällä asevelvollisuus on puhuttanut paljon. Siitä seuraavaksi teille kysely, hyvät chattailijät!
anonyymi1266930
Kokemukseni mukaan alle 20 v pariutuminen tapahtuu vielä yli luokkarajojen, mutta 20 v-30 v naiset yrittää löytää unelmien prinssiä ja "alfaurosta" (rahaa, ulkonäköä, asemaa yms.). Yli 30 v naisille alkaa taas kelpaamaan mielestään vähemmän laadukkaammat miehet, kun alkaa biologinen kello käymään ehtoopuolta. Tässä ajassa (ikävuodet 20v-30v) toki valitettavasti moni mies on jo menettänyt toivonsa ja osan elämänilosta
Säätö-Sauli
Isä otti aikanaan ysärin laman keskellä isyysvapaata saadakseen jäädä minun ja veljen luokse kotiin ja päästääkseen äidin ottamaan vapaata meistä töihin. On varmasti vaikuttanut kehitykseen kaikin puolin positiivisesti, iloinen että iskä on uskaltanut jäädä töistä pois meidän takia.
HumanistiJKL
Herkän miehen isosiskona pelkään velipojan puolesta, ei se oo hänellä heleppoo tässä kylymässä maalimassa 😔😢
JonHorste
Todella koskettava dokkari! Kyynelillä pidättelemistä..
Ruskapuu
Luulen että Joonakselle alkaa treffikutsuja satamaan tämän dokkarin myötä
Sinä Tässä
"Pojat on poikia".
Inssinööri
Armeijassa kohdattiin myös niitä heikkoja hetkiä ja kuuntelin palveluskavereita asioista, josta heidän ei ollut välttämättä helppo puhua muuten. En tiedä miten yleistä muilla, mutta useaan kertaan juttelin syvällisyyksiä ja kipeitä hetkiä useankin miehen kanssa. En itse kokenut armeijaa niin "äijä"-paikkana.
punakaalimehu
#kysymys Miksi miehen herkkyyttä kuvataan niin usein isyyden kautta? Onko se ainut hyväksyttävä tilanne tuntea?
gpof
#kysymys Makaatko niinkuin petaat
hänsolo
Naiset osaavat useammin ottaa vastaan toisten naisten tunteet, mutta mistä johtuu ettemme mekään usein osaa vastaanottaa miesten tunteita? #kysymys Onko meidän yhteiskunnassamme ketään joka osaisi miesten tunteita kuunnella?
ISK
Itse miehenä koen, että miehuus on tällä hetkellä jonkinlaisessa kriisissä. Miehiin kohdistuu paljon ristiriitaisia odotuksia ja paineita. Samaan aikaan pitäisi olla kova äijä eli käydä salilla ja olla henkisesti vahva, mutta olla käyttäytymättä kuin perinteinen äijä. Pitäisi olla herkkä, mutta olla itkemättä turhia. Olla miehekäs, mutta ei toksisen maskuliininen. Vanha miehen malli ja uusi malli elävät rinnakkain.
Lartsenekkeri
#kysymys Mitä Joonas haluaisi nähdä miehen roolissa muttuneen 10-15 vuoden päästä kun tästä dokkarsta tullee uusi osa2?
achum
Ennemmin asevelvollisuudesta pitää saada kunnon kompensaatio. Nykyisellään se on hukattu vuosi, paljon isompi juttu kuin joku kiky. Samalla voidaan lopettaa sivarit ja totaalikieltäytyjien rankaiseminen. Esim. 50000 euroa tiskiin vuodesta puhtaana käteen, kyllä löytyy suorittajia.
Nollis
@resilienssi78 itse tiedän myös tapauksen missä sosiaalitoimisto ei usko äitiä vaan isää (vaikka äiti on viettänyt aikaa turvakodissa lasten kanssa). Isä pahoinpitelee lapsia, lapset valehtelevat isän puolesta sosiaalihuollolle ja isä myös uhkailee äitiä & tämän perhettä oman perheensä avustuksella.
Sinä Tässä
Jos asevelvollisuus tulee kaikille vapaaehtoiseksi, kenties sinne valikoituvat vain ne verenhimoisimmat kimmat ja kundit. Hei, kirjainraja 420, we see what you did there 😜
Christhan
Voin hyviä samaistua dokumentin kertomuksiin nuoren miehen näkkulmasta. Tämä dokumentti pitäisi kyllä näyttää vähintään toisen asteen opinnoissa!
Lexxodus
¤Miehet ry Onneksi muistoja jäi isästä. Isovelikin oli ihan hyvä malli :)
Ulrika88
Ihana dokkari. Kunpa tällaista mieskuvastoa tungettaisiin eetteriin vaikka 24/7, ehkä kaikilla olisi helpompi hengittää.
sosiaalimies
Isyys näyttää määrittyvän tasa-arvoisen vanhemmuuden sijaan lähinnä yhdeksi lähes täydellisessä äidinvallassa olevaksi resurssiksi, jota erään tutkimuksen ajatus hyvin kuvaa: ”Perhepolitiikan tulisi kannustaa myös isiä hoitamaan lapsia kotona. Tämä antaisi äideille enemmän vapaa-aikaa…”. Mikäli perhe hajoaa, äiti hankkii nämä palvelut muualta yhteiskunnasta ja isä joutaa mennä.
nodefin
Jälleen kerran...dokkarin äänitys on aliarvoista. Kun hyvän kuulon omaavakaan ei saa puheesta selvää, miten huonokuuloisemmat. Tämä koskee yleisemminkin suomalaisia dokkareita ja TV-ohjelmia. Niin sanottu (!) taustamusiikki ihmisten puhuessa on ehkä taidetta, mutta nonsaleeraa sen sanallisen viestin tai sanoman. Toivon tämän viestin menevän kaikille äänityksistä vastaaville!!
Kiulu
Miten on, tässä tinder-seikkailuja on vähän harrastanut. Mutta ei se ole sitä mitä etsin, seksipankki se on, ei sieltä mies löydä kuin 10 minuutin helpotuksen, joka saattaa maksaa ravintola-illan. Ei enää. Minä etsin pesäkoloa jonka edessä seistä ja jota puolustaa, rakentaa ja laajentaa. Tarvitsen mukaan samanmielisen naisen, niitä ei tinderistä kyllä löydä, sen on oppinut. Pitääkö tässä lähteä ryöstöretkelle...
Pinja1234
Arvostan täysillä omaa sivarin käynyttä miestäni, joka seuraa Suomen jääkiekkomatseja ja juo kaljaa, kantaa raskaat asiat, nauttii taiteista ja itkee enemmän kuin minä <3
cranberry
Resilienssi78: tiedän monia tapauksia, joissa huoltajuus on jaettu viikko-viikko -systeemillä. Isien asema huoltajuuskiistoissa on ilman muuta heikko, mutta puhe isiltä kaikki vanhemmuuden mahdollisuudet riistävästä "naisarmeijasta" on kyllä melkoista paskapuhetta ja misogyniaa.
Säätö-Sauli
Asevelvollisuus on ihan ok, mutta stigma siviilipalveluksen ympäriltä kaipaa puhdistusta.
GaryStone
@Millamau Näemmä et ymmärrä miehisyydestä mitään. Ei tunnetaidot auta tuohon tilanteeseen. "Ongelma" paljon laajempi.
Ulrika88
#kysymys Joko Joonakselle saa esittää treffipyynnön?
Docventures Mode
Näin mietitte asevelvollisuudesta: kaikille vapaaehtoiseksi oli suosituin vaihtoehto: 56% oli sitä mieltä. Naisille pakolliseksi ja nykymalli saivat kannatusta 22% verran.
Turseli
Rupesin spiidaa kun toi lapsi juoksi ton faija sa syliin nykissä. Joka päivä se on niin ihana tunne kun oma lapsi juoksee syliin kun niitä hakee esim hoidosta.
cranberry
@Mietteinen, tätä just tarkoitin, että jo armeijan käyminen itsessään tekee naisesta sen verran "äijän", että naisen ei ehkä tarvitse mukautua armeijakulttuurin ikävimpiin puoliin.
TheHoodBox
#Kysymys Mitä nykynuorille, tuleville miehille tulisi tehdä avun kannalta? Some muokkaa maailman käsitystä niin paljon, instagram luo paineita, facebookin kohokohdat muiden ihmisten saavutuksista... entä mielenterveysongelmat ja miehet?
levrou
Kyl sitä kans tullu luukutettua Panteran 25 years ja purkanu vihaansa eri tavoin. Jotenkin sitä onneks tajus, että itsensä takia on annettava anteeks. Kyllä se vaan alkoi helpottaa.
gpof
Meillä armeija velvollisuus miehillä jos terveys sallii. Ollaan oltu jo hyvän aikaa rauhassa. Mennään samoin. Ees jossakin
suolakurkkulover
Tää alkoholisti oli vaikuttava, huhhu. Kyyneleet valuu.
mikkelinjohtavaATK
@Säätö-Sauli varmaan se tiedon puute mitä siellä tehdään ja väärät mielikuvat värittää. Toisaalta sama koskee myös inttiä niillä jotka eivät ole sitä käyneet. Itse näkisin että sivareille pitäisi opettaa kriisinajan toimintaa kuten palontorjuntaa, toiminta tulva-alueilla, toiminta keskellä yleistä paniikkia (tsunamit, terrori-iskut). Tällaisilla taidoilla saattaisi nykypäivänä olla enemmänkin tarvetta
Inseino
Ittellä on hyvii ja huonoja muistoja intistä, kieltämättä yksi rankimmista vuosista elämässä, mutta toisaalta siellä koki myös sellaista veljeyttä ja yhteishenkeä mitä harvoin kokee.
Aikuinenmiäs
Yllättävän moni haluaisi asepalveluksen kaikille vapaaehtoiseksi :o ei hyvä
Hesjber
#kysymys @aivotutkija Sallitaanko miehille samat tunteet kuin naisille? Ajatellaanko että lähtökohtaisesti emme voi tuntea samoin tai yhtä syvällisesti? #käytännöllisetmiehet
Mietteinen
#Kysymys Miten miehet kokevat alkoholin osana miehisyyttä? Päihteetön mies saa aina selittää naisia enemmän miksi ei ota. Ajoittain toivoisin studioonkin dokkarijuomiksi alkoholittomia vaihtoehtoja.
Pipsavee
Mielestäni armeijaa pitäisi muuttaa kokonaisvaltaisemmin, esim. Kybersodankäynnin varalle jne. Molemmille sukupuolille vapaaehtoinen, mutta varteenotettava vaihtoehto siitä. Osalle nykymallin sijaan esim. Huolto- ja hoitotehtäviä.
Sepezino
#kysymys onko epäonnistunut miehenä, jos ei ole perustanut perhettä yli kolmikymppisenä? Onko miehen työ "perustaa perhe"?
JRuusulaaksonen
Mulla surkea isä- ja velisuhde, kumpikin tehnyt armeijauran. Isä totesi kuitenkin kuolinvuoteella urastaan, että "Oli se sekin sellaista teatteria". Vaikka oli totaalisen paska faija, ei pitänyt yhteyttä tai ollut kiinnostunut niin silti kun sai kuolettavan syöpädiagnoosin, ajoin joka vkonloppu perheeni kanssa yli 300km, että ehdittäisiin tutustua. Mutta vasta hautajaisissa selvisi armeijakaveteilta, kuka haudattiin.
sosiaalimies
Isien erottaminen lapsistaan tapahtuu naisorganisaatioiden; perheammattilaisten ja oikeustoimen ohjauksessa pitkälti siitä riippumatta miten isä on lapsiaan hoitanut tai millainen suhde häneen lapsilla on. Yleisellä tasolla yhteiskunnallista muutosta voidaan kuvata siirtymisellä täydelliseen äidinvaltaan lapsen arjen osalta.
Docventures Mode
Vielä viimeinen hetki laittaa kysymyksiä Joonakselle! Pistäkää #kysymys, niin löydetään helposti.
Resilienssi78
Nollia Olen itse ollut lapseni kanssa isänä turvakodissa henkisen väkivallan johdosta....lopputulema oli, että minua syytettiin väkivaltaisuudesta. Näin sivuutettiin sujuvasti sos.toimen välityksellä minun ja ennen kaikkea lapsen oikeus turvalliseen elämään ottamatta kantaa syihin miksi kyseiseen paikkaan hakeuduin....ja voi kuule tarinaa riittäis muutaman kirjan verran....
GaryStone
@Sepezino evoluution näkökulmasta ei, vaan miehen työ on lisääntyä ja levittää geenit.
Pipsavee
Nothing else matters 👌👌
3 nasua
Pienten lasten kanssa isien ja äitien osoittama läheisyys ja koskettelu on helppoa ja luonnollista. Isompana joutuu etsimään uusia tapoja olla lähellä nuoriaan. Taitaa olla molemmille osapuolille hakemista?
Peterson79
Äänestän Jonas Berghälliä Suomen Mieheksi 2019
Gandalffi
@sepezino. Ei ole. Jokainen elää omannäköisensä elämän ja tärkeintä olla siihen itse tyytyväinen.
Lexxodus
Hieno biisi valinta dokkarin loppuun :)
Niffuli
#kysymys Mistä johtuu, että miehillä on suurempi syrjäytymisriski kuin naisilla?
mikkelinjohtavaATK
Täysin vapaaehtoinen asepalvelus heikkouttaisi kyllä suomen puolustusta, mutta hesa ja muut etelärannikkohan siinä vaan hävittäisiin... Eli ei paljoa ;--D
sosiaalimies
Lastensuojeluasioissakin isä katsotaan, ellei suoranaisesti vain perheen riskitekijäksi, niin lähinnä perheen ulkopuoliseksi. Myös lastensuojelussa voimavarat keskitetään useimmiten vain äidin tukemiseen niissäkin tapauksissa joissa äiti on lapselleen suorastaan vaarallinen tai isä voitaisiin katsoa olevan lasten kasvatuskykyisempi vanhempi.
Kiulu
Kaikille "velvollisuusvuosi" isänmaata kohtaan. Halukkaat voivat valita aseellisen palveluksen, muut sitten huoltohommiin, tekniikkaan, viestintään jne jne.
punakaalimehu
@Sepezino Tuntuu tämä perheen perustaminen olevan joku juttu että voi olla kunnolla mies tai nainen. Ilman perhettä et tunnu olevan mitään.
Aavikkospuge
Omien ongelmien vähättelyt ja heikot valmiudet puhumiseen on suomalainen resepti henkisiin ongelmiin
Ora_
#kysymys millasta dokkaria voidaan odottaa tulevaisuudessa Joonakselta?
King_juvis
Aivan upea dokkari!! ❤️
Hesjber
Kipeitä ja satuttavia faktoja ruudussa. Voimia veljet.
Jamboree99
Onko ääripäät miehinen ja naisellinen välttämättömiä?
HeiHeiHeimo
Tähän loppuun asti pysyi ilman tiristämistä. Muttä nää kuvat ja sellot vaan vetää kaikkien muurien läpi. Epäreilua.
GaryStone
@Niffuli Johtuu osaltaa hormoneista ja aivojen erilaisuudesta naisiin verrattuna.
Eggs
Vau mikä loppu!
mattisnipe
10k sanaa! Ja ihmetellään kun eivät osaa puhua!
Tilu
Tippa linssissä täti- ihmiselläkin jo.
jenkutin_77
#kysymys joonas jos voisit muuttaa yhden asian miesten suhteen mikä se olisi
anonyymi378679
Väkevä loppu!
anonyymi1271586
Vaikuttava dokumentti, kiitos tästä :)
Animai
Koskettava dokkari, kyyneleet valuu...
Gandalffi
Kiitos Joonas kun teet tätä työtä. Hattu päästä! <3
Webber
Mun on hieman hankala pysyä mukana dokkarissa missä seurataan useaa henkilöä, mutta tämä loppukohtaus on kyllä vaikuttava!
Eggs
Upeasti kuvattu elokuva
turboDoping
@sosiaalimies tunnen myös naisia kenelle tärkeämpää on sosiaalisuus ja sosiaalinen media kuin lähimmät ihmiset.
HellNoKitty
Aivan järkyttävän paljon tunteita herättävä dokkari, kiitos 💕 äänestys muutem hyvä jos voisi isälle enää soittaa.
Docventures Mode
Sitten lähdetään kohti keskustelua, mukana myös äskeisen huikean dokkarin ohjaaja Joonas Berghäll!
Kiulu
Joonas kuvaa jo seuraavaa, kertokoon itse nyt kun suora osuus alkaa...
3 nasua
Onkohan vieraannuttamisella ADD diagnoosilla yhteys? Vieraannuttamista ei tunnusteta terveydenhuollossa lasten oireilun syyksi. Hoitona yleensä lääkehoito ja terapia.
Toffeepastori
Upea lopetus.
Ominikoi
Kiitos hyvästä dokkarista ja tärkeän keskustelunaiheen herättämisestä.
Marie Elene
Kiitos!
Pipsavee
Oli kyllä älyttömän upea dokkari. Kiitos tästä. Visuaalinen käsittely oli aivan mahtava.
vesamer
Joonaksen dokkari on aina koskettavia :,)
Kimo47
Jäätävän hyvä pätkä
plusmiinusnolla
Hieno päätös hyvälle dokkarille
Pinja1234
No perkele itkuhan tässä tuli.
Huuhkain
Hieno leffa. Ei turhaa värittämistä.
Lexxodus
Pitäskö kattoa huomenna uudelleen, ilman chattia.
Icariusnatarius
Kyselystä puuttu vastausvaihtoehto "valitettavan tuttua ja ei enää pysty kokemaan muuta kuin kyynistä pettymystä"
7NtnTpr
Koskettava dokkari ja silti en pysty itkemään. On se syvällä se itkevän miehen häpeä.
sosiaalimies
Sekä sosiaali- että neuvolatyössä tulee siirtyä kohti tasa-arvoisesti niin lasta, äitiyttä kuin isyyttäkin tukevia ja ohjaavia toimintamalleja edeten kohti perhettä ja molempien vanhempien varhaista vuorovaikutusta ja turvallisten kiintymyssuhteiden syntymistä tukevaa ”lapsiperheneuvolaa” ja -palveluja.
TheHoodBox
#kysymys miten tuoda esille, että on ok olla osana LGBTQ ryhmää sekä mies? Olisiko viisasta avittaa nuoria poikia tuntemaan enemmän, etteivät ole ahdistuneita ja kauhuissaan jos elämässä tulee ihastusta samaa sukupuolta kohtaan.
Avaruuskuutti
Nää lopun tilastot ja musiikki on kyl paras osa tätä dokkaria. Tilastot onnistuu järkyttämään mua aina enemmän ku tarinat.
JPTL
Onneks tää dokkari osu samalle viikolle kun isänpäivä!
kielo
Siis pakko toistaa itseäni, mutta oli ihan jumalattoman kaunis elokuva. Sisältä ja ulkoa. Jokainen ruutu toimisi myös stillinä.
Olkihattunukkemies
Niinkuin sanoin niin yhtä koskettava tämä oli niin kuin The work. Taas piti piilottaa kyyneleet taskumatin taakse.
Inseino
Huhhuh, upee dokkari, kiitos. Tekee välistä hyvää itkeä.
Millamau
@GaryStone toki ongelma on laajempi, mutta kyllä moni mies (erityisesti vanhemmasta ikäpolvesta) on lapsesta asti saanut sen mallin, että miehet ei avaudu tunteistaan. Miehet on pienestä lähtien oppineet peittämään ja hautaamaan tunteensa. Tutkimusten mukaan poikia kohdellaan syntymästä lähtien erilailla kuin tyttöjä. Esimerkiksi tyttövauvoja pidetään enemmän sylissä ja heille sallitaan itkeminen poikia herkemmin.
Ruttonalle
Yllätyin kun silmät kostui vain kerran. Olenko kasvanut mieheksi?
suenpentu
Jälleen komea dokkari ohjaajalta edellisten jatkoksi!!! Wau!
MissyP
Loistava dokkari. Kiitos. Olen edelleen sitä mieltä, että miehet on upeita tyyppejä. Kaikessa erilaisuudessaan ja samanlaisuudessaan.
anonyymi1261499
Hieno ja koskettava elokuva. Kiitos!
ISK
Olipa koskettava dokkari. En nyt sentään näkyvästi kehdannut itkemään ruveta. T. Mies
Opiskelijatyttönen
Dokkarin lopussa kerrottiin tilastoja mm. siitä, kuinka paljon naiset vs miehet tekevät ylitöitä vuodessa. Kuinka tämä on verrannollinen siihen, että miehiä on enemmän yritysten johtotehtävissä?
Lartsenekkeri
Pisatutkimusten tulokset indikoivat koulun muutoksesta jossa tytöt pärjää paremmin. Ehkä koulu ei vastaa poikien ja miesten vahvuuksiin. Ainakin tekemisen aineita ja valinnaisuutta on vähennetty ja teoriapainotteisia aineita lisätty, tämä suosii enemmän tyttöjä.
saritat
#kysymys On todella paljastavaa, että ero miehen ja naisen (tai ainakin tytön ja pojan) sanavaraston koossa on kymmenkertainen. Onko tälle olemassa fysiologista perustetta, vai onko kaikki ympäristön syytä? Entä miten saamme pojat lukemaan?
Metsämies90
Hyvä dokkari eipä täs tarvi muuta sanoa.
mäiske
Testosteronilla on todettu suora vaikutus miehen agressiivisuuteen. Se agressio täytyy purkaa, ja väkivalta hyvistä syistä on epätoivottua nyky-yhteiskunnassa. Jotkut nyrkkeilee, jotkut dokaa.
Ulrika88
Kiitos päivän itkuterapiasta. Äitini sanoin, tekee hyvää itkeä ainakin kerran päivässä.
LazZ
Hei polli takasin!! Oli niin helvetin koskettava loppukohtaus et en todellakaan kattonu chattiruutua! Älyttömän hyvää dokumenttia Suomesta!
Mahajuttik
Alku veti ilmat ulos, pikkuhiljaa pystyi katsomaan ilman hyperventilointia.
MagicE
Tällä kertaa menee homma väärinpäin. Katson ensin jälkipuinnin, sitten dokkarin
mattisnipe
Kaunis vilimi! Joonakselle kiitos ja onnea! Ptitääkin tuumata josko sitä keksis esittää ohjaajalle jokkii #omapikkuenkeli, eiku siis #kysymys
Haukiputaanmies
salaa tuli pari kyyneltä dokkarin lopussa, kukaan ei onneksi nähnyt.
Docventures Mode
Täältä pääsette äänestämään Suomen Miestä, olkaapa hyvät: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/05/kymmenen-kaunissieluista-korilasta-mutta-ken-on-heista-kaikkein-ihanin
JRuusulaaksonen
Mikä on ollut koskettavin palaute minkä Joonas on tästä dokkarista saanut?
Pipsavee
Kävin halaamassa isääni ennen kuin meni nukkumaan. Sanoin myös, kuinka rakas hän on minulle ❤️ pitäisi sanoa useammin.
Sepezino
#kysymys Miten nämä miehet päätyivät tähän dokkariin?
salla e
Täällä siskon ja koiran kanssa kyllä tykättiin dokkarista! Herätti tunteita ja ajatuksia.
Säätö-Sauli
Ei itkettänyt, mutta tuli hyvä mieli miehisyydestäni ja siitä että saan olla omanlaiseni mies.
DocJares
Omat tavat pitää tarkistaa taas omien arvojen suhteen. Liian helppo lähteä itse suorittamaan elämää/työtä ja antaa omien lasten pyyntöjen kaikua ohi korvien.
John Cataja
Kysymys Joonakselle: Eroavatko suomalaisten miesten ongelmat jollain tapaa pohjoisessa ja etelässä?
GaryStone
@opiskelijatyttönen aivan mielettömästi.
Jonah
Ulkosuomalainen7. Dokumentin pääsee katsomaan joskus..
Wildfire
Kyllä oli kaunis loppu. Ja koko kokonaisuus. Ei säästynyt silmät, loppu ne vetiseks vei
Samsam72
Mies on vain mies, mutta äiti on aina Jeesuksesta seuraava sen on todennut myös hovioikeus.
StarMar
Valkoinen mies itkee itse luomansa maailman epäoikeudenmukaisuutta.
Aavikkospuge
En tiedä ollako tyytyväinen suomen terveydenhuoltoon vai huolestunut yhteiskunnan kyvystä puuttua henkiseen pahoivointiin, kun alle 50-v miesten yleisin kuolinsyy on itsemurha
mikkelinjohtavaATK
Kyllä tunteita voi käydä läpi itkemättäkin.
RayNig
On tää tuskaa, kun silmät vuotaa kuin seula, mutta samalla koko ajan estää tunteiden ulospääsyn. Ei vain anna itselle lupaa itkeä
Blastaaja666
Elokuva herkitsi ja sai miettimään omaa alkoholismia. Minun tapauksessa sitä kipua mitä siitä on omalle isälle aiheutunut.
eilolma
Mieletön dokkari, Joonas saa miehet avautumaan.
Herman Scherman
Kaunis ja koskettava dokumentti. Myös elokuvateknisesti toteutettu upeasti ❤️
Belxi
Missä aikuinen mies voi puhua? Miksi on olemassa poikien puhelin mutta ei "miesten puhelinta"? Varmasti olisi kaiken ikäisiä miehiä kellä olisi tarvetta puhua luottamuksellisesti
anonyymi997651
Oli kyl koskettava dokumentti ja herätti paljon tunteita mut myös ihmetystä eletään kumminkin 2019 vuotta ja silti miesten oikeuksia tavata lapsiaan poljetaan kuin miehillä ei olisi millaista ihmisarvoa isänä olemiseen jos toinen osapuoli vaan niin päättää ilman perusteltuja syitä.
Teepu
Itkin heti alussa ja hanat aukes taas lopussa, mut oonkin itkijänainen. Upea elokuva! Kiitos Joonas! ❤️
GaryStone
@SarMar olet kyllä hieno ihminen.
reibaniz
Tunteen jakaessa se puolittuu kyyneleen pudotessa ihminen murtuu se voittaa aina sen, että turtuu
Univeli
Kiitos dokkarin tekijöille. Yllätyin, miten taitavasti elokuva tavoitti, samaistutti sekä ja avasi kyynelkanavat.
SoppaPoika
Täytyy arvostaa tätä chattia. Herkkä aihe, ja keskustelu ollut uskomattoman asiallista. Ei ollenkaan sitä Internetin toksisuutta, joka on liian usein tuttua. Aivan ihanaa.
Eggs
@Belxi on olemassa semmonen miesluuri. Googlaa niin löytyy varmasti!
anonyymi1271808
Saavatko pojat olla edelleen poikia tai poikien ryhmissä lasten harrastuksissa?
mitäkummaa
Kysymys ohjaalle, miksi päädyit 1:2,35 eli CinemaScope kuvaformaattiin tuossa dokumentttielokuvassasi?
pajapuu
Rohkeita miehiä kyllä. Hyvää avautumista vaikeista ja vakavista tunneasioista. Kuinkahan olivat valikoituneet tähän ohjelmaan.
Jamboree99
Mä olen vasta kolmekymppinen ja mietin et onkohan joku nähnyt ajan jolloin "tosimiehen" käsite olisi kehittynyt johonkin suuntaan?
merelläjamuuallakin
Kyllä kosketti, itse sortunut lähes kaikkiin dokkarissa mainittuihin "miinoihin". Ihme, että lapset vielä muistaa isänsä.
saritat
En voi muuten äänestää vuoden suomalaista miestä koska kaikki ehdokkaat ovat niin hyviä.
Raattu
En pääse Isänpäiväksi katsomaan isääni, koska olen jälleen työkeikalla. Pistää miettimään, olenko arvottanut elämäni väärin.
Kunskapsugen
Nyt on pakko pysähtyä ja kysyä omalta mieheltä hänen hyvinvointia!
Höyryvaunu
@Joonas kauniisti kuvattu dokkari, kuvakulmat puhuttelivat eniten. Äitinä pidin toistuvaa äitipuhetta vähän erikoisena. Mistä se tuli? Miksi äidin piti olla vielä kuolemansakin jälkeen pojastaan ylpeä? Eikö pojista pääse ikinä eroon?
Vibsteri
Yksi koskettavimmista elokuvista, joita olen koskaan nähnyt. Näin aikuisiällä terapiaan hakeutuneena outoa huomata, kuinka paljon paskaa on sietänyt elämänsä aikana, ja kokenut, että se on täysin normaalia.
Akuleo
@SoppaPoika se on moderoinnin taikaa
Kristoferi
Suomalainen mies ei itke, vaan viina valuu silmistä
dooris
Hieno dokkari, mutta harmittaa ne miehet jotka ulkoistavat itsensä lastensa elämästä. Tunteet kohdistuu työhön ja harrastuksiin, ei läheisiin. Aikuiset lapset välttelevät isän tapaamista.
Docventures Mode
@belxi, löytyiskö vähän aiheesta riippuen sopivia paikkoja? Täällä esim. saattaisi olla jotain sopivaa: tukinet.net
Kaverukset
Ehdotus: Suomalaismiesten varusmiespalvelus on vihdoin avattava kriittiselle tarkastelulle ja avoimelle keskustelulle
Julianni
Monesti olen ihmetellyt sitä, että samalla kun halutaan edistää työelämän tasa-arvoa, ylläpidetään mutkatta myyttiä siitä että kyllä miehen on elätettävä perheensä.
eilolma
Yhden burnoutin kokeneena on oppinut tuntemaan itsensä. oma kokemus oli paljon kesympi kuin dokkarissa käsitelty tapaus.
JRuusulaaksonen
https://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/tukea-verkossa/
Fox Mulderi
Olen täysin työkyvytön työkkärin mielestä enkä kuulemma kykene töitä tekemään. No kesälläkin tein 10 tuntisia päiviä
Docventures Mode
@SoppaPoika Kiitos <3. Tämä on tietysti esimoderoitu, mutta tehän tämän keskustelun teette.
Jozzuliisa
Kiva että dokkarissa ei keskitytty miehet vs. naiset asetteluun vaan näytettiin rehellisiä tarinoita näiltä miehiltä. Yleisesti miehet kokevat ongelmia joita ei voi verrata naisten tai muiden kohtaamiin ongelmiin ja toisin päin.
kari21288
Hieno dokumentti..maamme tasa-arvo on vinksahtanut
DocJares
Samoja asioita tulee työkseen psykiatrina ratkottua joten hiukan maistui arjelta, koskettavuudesta huolimatta
Kristoferi
Koskettava ja ajatuksia herättävä elokuva. Kiitos.
Docventures Mode
@saritat - ääniä voi antaa useamman!
Herr Direktör
Alkaa jo tekeen mieli puhua vaikka ilmoista kun kukaan ei osaa kysyä mistään muusta kun töistä.... KÄÄK
pelle54321
Vertais tuki on parasta tukea, oman lapsen kuoleman sattuessa kohdalle. Olen sen kokenut ja vetänyt miesten ryhmää vertaistuessa ja voin sanoa että silloin jutellaan kaikki tunteet läpi mitä kyseissä asiassa tunnetaan.
Mahajuttik
Puhutteli ja antoi myös työkaluja. Itse tipuin korkealta ja kovaa pari vuotta sitten. Nyt kuntoutustuella itsetuntoa keräilemässä.
RokkiTepsi
Kyllä kosketti ja kovasti, isäni menehtyi 2013 Huomasin että surutyö on vieläkin kesken. Ensimmäiset vuodet meni ihan robottina.
kq78
Olipa taas todella laadukas dokkari vaikka näin vain osan! Myös upeita välikuvia tarinoiden välissä.
Petsuhanu
Eihän itkeminen ole heikkoutta?? Vaan niin perrr vaikeaa....
Ponksponk
Perinteisistä miehen rooleista saa nauttia, kunhan niihin ei pakota jokaista miestä ja arvostaa myös niistä kieltäytyvää miestä yhtä lailla.
Fox Mulderi
En itkenyt kun äiti kuoli, en ole nähnyt vanhempiani 36 vuoteen
Teepu
Pitää muistaa pitää oman elämän miehistä huolta ja kysyä miten heillä menee.
anonyymi1271808
Kaikki muu on tässä maassa alkaa olla sukupuolineutraalia, mutta varusmiespalvelu elää rinnakkaisuniversumissa. Munat määräävät missä vietät vuoden.
KallioE
Ohjelman alussa totesin miehelleni, että hienointa miehissä on, että he eivät turhasta valita. Dokumentin jälkeen en ole enää niin varma tästä mielipiteestäni.. #saajapitääavautua
kuluma
Tämän kylkeen olisi hyvä katsoa viime vuotisen Docventures-kierroksen The Work.
anonyymi549061
Mitä terveisiä Joonas B haluaa lähettää Kuopion Hopeatähdet-elokuvafestivaalin yleisölle? Olen menossa kollegani Mikon kanssa isännöimään perjantaina Miehiä ja isiä -iltaa ja vetämään keskustelua dokkarin jälkeen. Miesterveisin mies/isä/poika Junnu Tams Miessakit ry/Lyömätön Linja Kuopio
Miestohtori
Upea dokkari! Surullista tuossa oli nähdä miten sairaudet, joista 80 prosenttia ois elintavoilla ehkäistävissä aiheuttaa surua ja kärsimystä "turhaan".
Eiminunhäpeä
Se on kumma että joudun puolustamaan sitä että mieheno joutui lopettamaan työnsä, oman hyvinvointinsa takia. Minulle todellakin meni miehen ja lasten isän hyvinvointi paremmin tulotason edelle! Ei raha korvaa hyvinvointia. Ja lapsille taatusti tärkeämpi läsnäoleva ja hyvinvoiva isä kuin ne merkki tuotteet. Ratkaisun tekeminen oli todella rohkea mieheltäni <3
Mirpppe
Kyllä oli koskettava dokkari, huhuh. Tasa-arvo kulkee molempiin suuntiin ja kumpaankin suuntaan on vielä tekemistä. Ihanaa kun miehet puhuu ja näyttää tunteitaan!!
Pipsavee
@teepu hyvä muistutus! Pitäisi useimmiten kysyä kuulumisia niin, että olisi myös aikaa kuunnella kunnolla jos toinen haluaa puhua.
Origamilintu
Miehellä työ on siksi tärkeää että stereotyyppisesti mies määrittelee itsensä tekemisen ja saavutusten kautta.
Samsam72
Jos naisetkin osais kunnioittaa ja antaa miehille aikaa, kunnioitukset ohjaajalle
ata1
En ole yksin asuvana miehenä koskaan keskustellut kaikista asioista kenenkään kanssa. Kukaan ei oikeasti tiedä tai ole kiinnostunut siitä mikä tai kuka edes olen.
Mietiskelijä444
Tuo miesten ja naisten välinen 10 000 sanaa vs. 100 000 sanaa keskimääräinen ero on aivan järkyttävä, vaikka otettaisiinkin huomioon testosteronin hidastava vaikutus kielenkehitykseen
GaryStone
@KallioE Kysymys on ennemmin se, että ei valita jatkuvasti turhasta tai pienestä koska ne ovat merkityksettömiä. Mutta miehen pitää avautua harvoille ja valituille isoista asioista ja hänelle tulee luoda tämä tila.
LPP
Onko miehiä, joista on tullut isä vasten tahtoaan tutkittu? Miten tämä epäoikeudenmukaisuus vaikuttaa heidän psyykkeeseen ja elämään? #Kysymys
3 nasua
Onko tuo sininen nauha ohjaajan takinlävessä joku miesten eturauhasjuttu?
Säätö-Sauli
Tosi on, kyllä se sydän on sinne Ala-Härmän routamaahan itselläkin pitkäksi aikaa piilotettu.
anonyymi149892
Jos mies näyttää tunteensa on se heikkouden merkki naisten silmissä, vaikka sanovat sen olevan hienoa, ellei jopa seksikästä?
Eggs
Voi Joonas ja Tinder 😂😂❤
Henakonda
Mä mietin ensin, että taas tällainen 'mies ja tunteet' -dokkari, mitäköhän tämäkin antaa. Mutta olin väärässä. Niin kosjettava, padot aukesi. Tunnistan tästä suvun miehiä, vaikka oma lähipiiri tuntuu tästä vapautuneen onneksi.
turboDoping
Dokkari oli taas melankolinen kuva miehen elämästä. Mitä miehen elämä ei todellakaan ole.
achum
Miehelle työ on tärkeää myös siksi, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Pitää tienata, ettei ole luuseri. Sitähän yhteiskunta odottaa. Eikä sitten jouda menemään lääkäriin, kuolema tulee saappaat jalassa.
Maitoprofeetta
Isä teki todella kovasti duunia läpi mun lapsuuden ja nuoruuden. Hän odotti valavansa saman arvostuksen kovalle työlle myös lapseensa, mutta kävi juuri päin vastoin - näkemäni ja kokemani pohjalta en paljoa halua elämästäni työlle uhrata
Docventures Mode
3 nasua: https://www.propo.fi/sininen-nauha/
Iiviii
Suomalainen mies peittää tunteensa joko viinalla tai työnteolla. Karu fakta! 😢
anonyymi268484
Miten sä Joonas itse voit?
eero2057
Onnittelut Jonakselle hienosta dokumentista ja kiitos vierailusta Kouvolaan. Aikamoista terapiaa oli se muutaman tunnin haastattelu. Tsemppiä jatkoon!
Mietteinen
Tämä dokumentti on saanut minut miettimään yhä vahvemmin, että pitää ottaa hetki isän kanssa ja oikeasti keskustella hänen kanssaan kokemastaan isyydestä ja isänä olemisen vähyydestä. #yhäidintytär #isähaluanpuhua
Piscesnatareoportet
turboDoping: osalle se on arkipäivää.
Jamboree99
Arvostan tätä rehellisyyttä kyllä!
anonyymi1271808
Tunteellinen mies sai 90-luvulla kuulla olevansa vässykkä, molemmilta sukupuolilta. Toivottavasti tässä ollaan edetty.
Säätö-Sauli
Saunan rakentaminen ja korjaaminen on positiivista maskuliinisuutta parhaimmillaan, kannattaa ainakin kokeilla vaikka ei aluksi houkuttaisikaan!
Leopardintaljapäällikkö
En tiedä mitä te olette mieltä, mutta Katri on kyllä elävä jumalatar.
Henspa
Pysäyttävää.
LazZ
Kyllä pojat varmaan katsovat isiensä elämää ja poimivat asioita jota haluavat tehdä toisin. Mutta kun elämäntilanteen ja kyvyt ovat yksilöllisiä niin YRITÄ SIINÄ SITTEN OLLA HYVÄ MIES, -kele.
Pipsavee
Tyttöjen ja poikien silpominen pitäisi kyllä ehdottomasti molemmat kieltää..
Egokoistinen
Auttaiskohan terveysongelmiin ja puolison löytämiseen jos jättäis kokonaisen kinkun syömättä iltapalaksi? 🤔
kalkkiviivankapteeni
Kaiken puolin hieno elokuva! Rehellinen kuva nykyajan miehistä ja miehisyydestä.
Rouskuux
Pitäisi varmaankin mennä nukkumaan, kun aamulla aikainen herätys. Muttei vaan pysty, ihan liian miälenkiintosta.
Herr Direktör
Ketään saa silpoa eikä naulata mihinkään
anonyymi728104
Härmässä on aika ulkopuolinen olo kun en ole äijjän perikuva.
Maataide
Mietin kyllä että oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa tämä olisi tärkeä katsoa yhdessä.
Kakkuvalas
Eikö ole vähän nurinkurista järjestää tällaisen aihepiirin äärellä Suomen Mies 2019 -äänestys?
Nousiainenjoni
Mahtava aihe 😎 mahtava keskustelu 👌🏿
anonyymi1271808
Nuorten miesten käytöstä ohjaa paljon myös naisten asenteet. En halua vastakkainasetella, vaan muistetaan että sukupuolirooleista on vastuussa koko yhteiskunta.
Docventures Mode
Miten teidän mielestä miesten asemaa ja hyvinvointia voisi parantaa? Ideoita?
anonyymi1266930
Miehille kiintiöt yliopistoihin.
Herman Scherman
Tuli mieleen Joonaksen listasta tällainen esimerkki: Sukupuolentutkimuksen kurssikirjassa sanottiin jotenkuten näin: ”poikien ongelmiin koulussa puuttuminen vie keskustelua liikaa pois tyttöjen kohtaamista ongelmista”. Tämä siis pari vuotta sitten ainakin vielä käytössä olleesta kirjasta.
Fox Mulderi
Ei siedä, kyl pakit tulee jos mies alkaa tunteilemaan
Temeli1
Ei kiintiöitä. Ennemikin kannustusta.
ata1
Siri heräsi tuohon Rikun esittämään kysymykseen, kuunteli sen ja vastasi "en taida ymmärtää"
Vasentuuli
Minua kiinnostaisi tietää mitä elokuvan miehille kuuluu, tietääkö Joonas?
mieslapsi
Armeija vapaaehtoiseksi, isyysloma samanmittaseksi kuin äitiysloma.
HellNoKitty
Jo nyt käynnissä oleva tunnetaito kasvatus varhaiskasvatuksessa on eteenpäin. Neuvolassa tulisi valistaa vanhempia tunteiden näyttämisen ja niiden selittämisen tärkeydestä.
achum
Voisiko systeemi kysyä, missä asiassa tarvitset apua, sen sijaan, että sinun pitää kysyä, mistä sitä saa?
määturust
Poikien pitäisi saada olla poikia koulussa, opetusmenetelmien muutosta tarvitaan
anonyymi666058
Naisen euro on 80senttiä. Miehen työvuosi kestää 13kk ja naisen 11k. Tasa-arvoa nyt kehiin
mäiske
Onko agressiivisuus tunne? Missä sen saa purkaa?
Tilu
Houkuteltava puhumaan.
Maataide
Meidän koulussa käsittelemme tunn- ja vuorovaikutustaitoja koko vuoden poikkileikkaavana teemana. Uskon, että siitä on hyvä lähteä.
PellervoKOO
kyllä ite huomaan että nykyään JOPA kavereiden kesken puhumaan muustakin kun naisista ja ryyppäämisestä. silti aika paljon on vielä töitä tehtävänä asian suhteen.
Tarjuska11
Äidit jotka kasvattavat, mallit olleet kylmät sota ajan jälkeen.Niitä jäänteitä edelleen.Tunteita saa näyttää.
vaahtopupu
Näenkö väärin vai onko Tunnalla paljasjalkakengät jalassa?
Pipsavee
Mielenterveyspalveluiden saatavuuden pitäisi olla ehdottomasti parempi, niistä pitäisi puhua enemmän jotta tabu olisi pienempi ja ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä pitäisi olla enemmän.
Globaali talous
Suomessa ei osata puhua tunteista. Helpompi puhua lumitöistä, bensan hinnasta jne. , jos kysyt tai otat puheeksi jotain henkilökohtaista, olet outo hyypiö (pahimmassa tapauksessa). Reviirirajat on niin syvässä ja kaipa se sota-aika siellä taustalla on.
silsavarvas
Isäni antoi äitini hoitaa talouden raha-asiat, kun "se ne paremmin osaa". Hän toisaalta hoiti ruokaostokset ja pyykit. Sulkeutunut ja alkoholisti, mutta osaltaan antoi hyvää mallia.
Mietiskelijä444
Itse kyllä kuulen enemmän, että naisystäväni nimenomaan haluaisivat miesten näyttävän ja puhuvan enemmän tunteistaan, eli että naiset eivät olisi este vaan ehkäpä toiset miehet tai yleinen kulttuuri
blackmirror
Empatiataidoista ja sen käytöstä pitäisi puhua enemmän.
SoppaPoika
Sanonta "pojat on poikia" on aina turhauttanut. Kun luokan pojat veti turpaan, niin aina todettiin, että poikia ne nyt vain oli. Sitten kun itse en lyönyt, vaan otin niitä vain vastaan, niin en ilmeisesti mikään poika ollutkaan.
JRuusulaaksonen
Tsekatkaapa oppari "Perhosia pyydystävät pojat". Nuorten miesten tunnekokemuksia Heinolan Mediapajalta💪
Peetu337
Kyllä se yhdessä vaikeista asioista puhuminen ja itkeminen kumppanin tai kaverin kanssa (humalan herkistämänä, jos ei muuten) on todella terapeuttista ja lähentää ihmissuhteita ihan uskomattomalla tavalla.
annholap
Kasvatustieteellisen tutkimuksen tekeminen ja rahoittaminen voisi tukea kouluja ja opettajia ymmärtämään tätä ilmiötä paremmin. Siten myös voitaisiin peruskouluissa kiinnittää huomiota mitä kertomuksia poikana ja miehenä olemisesta kerrotaan ja performoidaan.
Mietteinen
Enemmän tukea isyyteen ja tunneälyn kasvatukseen. Jos mies hakeutuu terapiaan, SE ON OTETTAVA VAKAVASTI (yksikin huono kokemus johtaa siihen et toista kertaa ei kokeilla).
Zacoom
Kasvatukseen tarvitaan lisää empatiataitojen hallitsemista. Liian paljon mennään ikivanhalla mallilla, missä miehet eivät saa puhua tunteistaan
Vuosi1977
Miehen kyyneleet pysäyttää, hämmentää: ollaan toden äärellä💕
anonyymi268484
Toi Joonas on kyllä aika päällikkö niin dokumentaristina kuin jutuiltaankin 👌
Naemi
Mies kysy kaveriltasi "mitä sinulle kuuluu oikeasti" ja antakaa tilaa jakaa tunteita keskenänne.
Opiskelijatyttönen
#kysymys suomalainen mies kuvataan aina hiljaisena jurona ja dokumentti avasi vain, mitä osalla miehistä pään sisällä liikkuu. Jos kuitenkin suomalaismiesten tunteista puhutaan, miksei dokumentti käsitellyt myös ilon hetkiä? Vaiettu asia nekin.
Sepezino
#miten mm. homo-keskustelu on vieläkin tabu. Ja toisaalta miehet jotka eivät ole homoja, mut ovat heteroja ja herkkiä, eivät halua kaveripiirissä leimaantua homoiksi
Leopardintaljapäällikkö
Isyysolettama, työpaikkapahoinvointi ja -kuolemat vaaralliset työt, huoltajuuskiistat, isien oikeudet dna testeihin, pähdeongelmat, mielenterveysongelmat, eliniänodote, isyyshuijaukset, turvakotien syrjintä, valheelliset raiskaussyytteet, feminismin valikoiva tasa-arvo ja gynosentrismi. Miesten ongelmia ei lähestytä myötätunnolla, koska miehille on varattu jo sortajan rooli (Nimeltämainitsemattoman ideologian kiitos)
PellervoKOO
oli koskettava dokkari. silti. vaikka yksin katsoin, niin pidättelin itkua. kai sitä on oppinut lapsesta saakka että suo kuokka ja jussi prkl... isälle sanoin vasta hänen kuolinvuoteellaan että rakastan sitä.
Avaruuskuutti
Mä en kyllä ole koskaan kuullut naisen tuskailevan sitä, että mies olis liian herkkä tai avoin. Yleensä se tuskailu koskee nimenomaan sitä, että miksei voi puhua, miksei voi ilmaista tunteita, varsinkin niitä helliä ja herkkiä.
Insgramsam
#mielipide Riku kommentistasi sai sen mielikuvan että vain "miehiset" työt ovat rankkoja!? Mielestäni hoitoalalla työskenteleviä miehiä arvostetaan liian vähän ja ala valinta kyseenalaistaa edelleenkin miehisyyden vaikka on henkisesti hyvinkin rankkaa. Dokkari oli loistava ja ajatuksia herättävä.
KorppuE
Kunpa miehet uskaltaisivat olla enemmän auki ja puhua tunteistaan. Koen, että suurin osa naisista toivoo miestensä avautuvan enemmän ajatuksistaan ja tunteistaan. Maailma olisi helpompi paikka näin.
Tarjuska11
Vanhemmuus on muuttunut ja kasvattaminen.
Mirpppe
Lisää tunnekasvatusta jo päiväkoteihin ja siitä ylöspäin aktiivisesti. Kaikki tunteet on sallittuja
anonyymi549061
Isiäkin on vastuutettava/annettava vastuu tasavertaisena kasvattajana...tosin, ei lasta tartte kasvattaa, antaa kasvaa ja rakastaa. Miehet takaisin opettajiksi kouluihin ja kouluissa/päiväkodeissa tilaa poikien jutuille, eikä niistä tehdä niitä kiellettyjä juttuja.
DocJares
Mitäs sitten kun niitä numeroita ei ole yhtään? Liian monella löytyy vaan Peran numero ja sillä saa vaan ryyppyseuran
Ominikoi
Minkä verran naisten paremmat empatiataidot johtuvat biologiasta ja minkä verran kasvatuksesta?
simppadee
Jokaisen tulisi uskaltaa olla rohkeasti ja rehellisesti oma itsensä ❤️
Mildemort
Poikia ja miehiä tulisi kannustaa tuomaan tunteensa esiin ja puhumaan niistä, auttaisi niin moneen ongelmaan. Medialla on suuri vaikutus toksisesti sukupuolittuneeseen yhteiskuntaan, myös sen tahon tulisi luovuttaa myrkyllisistä ja arvottavista mielipiteistä.
KallioE
Juuri nämä dokumentit ja muut herättelevät ihmisiä katsomaan ympärilleen. Pidetään huoli niistä keitä vierellä ja myös muista.
samivai
Itse olen siinä mielessä etuoikeitetussa asemassa, että minä miehenä saan itkeä kotona, eikä se ole kenenkään mielestä outoa tai noloa.
Lankalanka
Nais-mies-stereotypiat pitäisi purkaa. Ne alkavat toteuttaa itseään. Naiset aina sitä, miehet aina tätä -jauhaminen on väsynyttä ja vahvistaa valheellista kaksijakoisuutta. Sävyjä on useampia ja mittaroiduille janoille voi sijoittua monin tavoin.
Maataide
Mikäli arvostusta tyttöihin ja tyttöyteen liittyvien asioiden saadaan nostettua, avartaa se myös sitä roolia millainen poika tai mies voi olla. Kun pojan(kaan) ei tarvitse pelätä tai hävetä kommenttia, että ”heität kuin tyttö” tai ”älä oo tommonen tyttö”, ollaan saatu asioita parempaan suuntaan, kaikille!
Mietiskelijä444
Suomessa on ongelmana, että vain neljäsosa koko maan masentuneista, naiset ja miehet mukaanluettuna, ovat terapiaavun piirissä, eli lopuille ei yksinkertaisesti vain ole tarpeeks mielenterveyspalveluja
LPP
Luonteessani on suuri virhe, en voi unohtaa tai antaa anteeksi isäni tekoja ja tekemättäjättämisiä. Onneksi yleismiesviha oli kuitenkin lyhytikäistä, koska teininä yli 20 vuotta sitten ymmärsin että jos vihaan miehiä, pitäisi minun vihata myös veljeäni, ja se ei ole mahdollista.
MHirvonen
Miesten asioista on perinteisesti mietitty vain kalareissulla yksin veneessä onki kourassa. Pitäisi varmaan soutaa viereen ja kysyä, mitä kalamiehellä on mielessä
Julianni
Minun ja isäni välinen muuri mureni vasta äidin kuolinvuoteen äärellä. Olen nyt tutustunut sen muurin takana piileskelleeseen herkkään ja rakastavaan ihmiseen.
Herr Direktör
Oiskoha marimekolla miesluolaan kivoja verhoja?
Vuosi1977
Joonas, puhelimesi pärisee tiuhaan tämän illan jälkeen. Minä en soita, minun ”Matildani” on jo aikuinen...
hänsolo
Mielestäni kyse ei ole miesten ja naisten aivoissa olevista eroista. Tunnen useita empatiakykyisiä miehiä, ja empatiakyvyttömiä naisia. Kyse on ainoastaan kasvatuksesta, ympäristön paineesta ja työkaluihin mitä meille lapsena annetaan.
Andy17
Ois pitäny jättää väliin. Ens viikkoon.
Ponksponk
On kyllä harmillista miten usein miesten ongelmista puhuminen yhdistetään anti-feminismiin ja naisvihaan. On fakta, että molemmilla sukupuolilla on haasteita ja toisen ongelmat eivät vie painoarvoa toiselta.
Hesjber
#kysymys Olenko rikkinäinen mies, jos olen liian tunteellinen?
Janzu69
Mahtava ohjelma👍 miehet...Jos haluatte sosiaalisuutta, liittykää johonkin mieluiseen urheiluseuraan
kalkkiviivankapteeni
Isyys tasa-arvoiseksi lain silmissä, ja avunpyytämisen kynnystä laskettava. Miehiin kohdistuu vieläkin valtava suorituspaine (taloudellinen, seksuaalinen, fyysinen jne). Ja epäonnistumisesta luokitellaan heikkoudeksi. Tätä pitäisi muuttaa.
Kålmarden
Itse koen myös että naisilla on parempi empatiakyky. Sen olen huomannut siinä, että tietoisesti hakeudun mieluummin naispsykologin tai naislääkärin vastaanotolle
Petsuhanu
Syvä huuto kumpusi solujen syvyydestä, mitä kannankaan mukanani historiastani...
Oan58177
Tänään pyysin anteeksi viime viikkoista kiukkuiluani 60+ työkaveriltani (itse olen 30+). Nauroi ensin että ei kai näin miesten kesken tarvii.. Mut sit vakavoitui että eipä oo kukaan juurikaan töissä anteeksi pyydelly, että oikeastaan munhan tässä pitäs oikeastaan kiitellä. Lyötiin kättä päälle ennen lounasta, eikä olla ehkä koskaan puhuttu niin henk
JukeVeikko
Kouluissa.pitäisi enemmän opettaa isyyteen ja tunteiden näyttämiseen.
Origamilintu
Koko elämän on vaivannut kovasta tekemisestä ja yrittämisestä huolimatta selittämätön riittämättömyyden ja epäonnistumisen tunne kun ei ole saavuttanut mitään. Enkä oikeastaan ole edes varma mitä tulisi saavuttaa jotta kokisin mystisen täyttymyksen. Liittynee rahaan ja siihen että "mies tuo leivän pöytään"
KKassinen
Jenkkivankiladokkarissa Uli ilmi samat kipupisteet; isättömyys, vanhempien miellyttäminen, tunteiden patoaminen
Pezcu
Pelonsekaisilla ajatuksilla odotan lähitulevaisuutta, kun automaatio ja robotisointi vievät viimeisetkin "miehiset työt" ja osa meidän miesten on pakko alkaa määrittelemään itseämme muunkin kuin työn kautta. Toimettomat ja levottomat miehet yhteiskunnassa ovat aina huono ilmiö muillekin kuin toimettomuuden tilaan päätyville.
palamaton käämi
Voisikohan peilijärjestelmän ero johtua ennemmin ympäristöstä ja vuosien ehdollistamisesta kuin y-kromosomista?#kysymys
Tomzoni
Loukkasin jalkaani viime viikolla erheilussa, seuraavana päivänä odotellessani lääkäriin pääsyä mietein, että onko tämä riittävän kipeä jota mieskin saa "valittaa"
ilposamuli
Herrakehoihin haluaa nykyään myös naiset. Ja eikö muka naisilla ole omia kerhoja joihin miehet ei pääse? Antakaa nyt hyvä ihme kaikilla olla jotai, missä on oman sukupuolen kanssa, ihan ittensä ilman turhaa sukupuolistamista.
KallioE
Arvostan armeijaa mutta voisiko siellä käydä läpi tunteiden käsittelyä. Voisikl se olla inhimillisempi. Opetetaan ettei oo häpeä puhua.
EmiliaTampere
Säikähdin elokuvasta sitä että jos kolme poikaani ohjaavat valintojaan sen mukaan mistä ajattelevat äidin olevan ylpeä. Olen noista koko ajan ylpeä. Mutta nyt kerroin sen heille
Ramppas
Entä jos on niin perkeleen kova, ettei mikään oikeastaan enää hetkauta
Ahto Simakuutio
Viime kesänä mökillä päätettiin miesten kesken kerrankin puhua vaikeista asioista. Useamman tunnin terapiasauna oli parasta mitä ryyppyreissulla on ikinä tapahtunut.
Emil-
Tämän jälkeen tässä taas joutuu riipaseen pienen kännin yksin omassa kämpässäni, perheeni omassaan, että saa edes pari tuntia taas nukuttua ensi yönä. -alkoholisti
Tarjuska11
Tunteiden näyttäminen opitaan jo hyvin varhain lapsena.
Jari O P
Kyllä miehet osaa puhua tunteista ja vähintäänkin oppivat, kun puhumiselle luodaan tila.
Mietiskelijä444
Suomalaisessa järjestelmässä on ongelmana myös koulujärjestelmä, joka ei sovi miesten luonnolliselle kehitystahdille. Esim. lapsia vaaditaan istumaan hiljaa paikoillaan koulussa silloin, kun pojille sen ei pitäisi olla edes kehityksen puolesta luonnollista, mutta tytöillä mahdollista.
Bassottaja
Se mitä me kutsutaan miehiksi ei lopulta kuitenkaan ole olemassa muualla kuin meidän kollektiivisissa mielissämme. Uroksia ja naaraita on, mutta miehen ja naisen mallit on täysin keksittyjä lopulta.
hänsolo
Tottakai miehet ovat keskimäärin empatiakyvyttömiä kuin naiset, kun meitä kohdellaan niin eri tavalla heti syntymästä lähtien kotona, tarhassa, koulussa, töissä ja harrastuksissa.
Petsuhanu
Onko naisilla erilainen kieli puhua tunteista eli vaikka naiset yrittäisikin opettaa tunteista puhumista niin kieli on väärä?
Eiminunhäpeä
Päivähoidossa ja eskarissa tullut palautetta monesti että lapseni on pojaksi liian herkkä! Kun alkusyksystä pari muuta poikaa oli kiusannut, toinen istunut päälle ja lyönyt ja toinen heittänyt leluja naamaan, oli tämä pojille tavallista leikkia ja lapseni liian herkkä. Miksi poikia kasvatetaan näin?
Tarjuska11
Terve itsetunto, antaa hyvän pohjan, näyttää tunteet.
JTankki97
Empatiataidot ovat erittäin tärkeä osassa elämää, sillä miehen tunteiden käsitelly vaihtelee kulttuurin sekä perheentavasta opettaa lasta hyvin paljon. Ja mieskuvaa olis hyvälaajentaa tässä maassa
Relegia
Huomattu on, että vähän ns. kovemman kasvatuksen saaneena, en - vaikka naispuolinen olenkin - koskaan ole sopeutunut naisporukoihin. En itse, en edes naura, tunteita ei ole saanut näyttä. Jatkuvaa 'poikatytöttelyä' tämän takia tullut kuultua, mikä on aivan naurettavaa, kun ainoana syynä tunteiden erilainen käsitteleminen.
Säätö-Sauli
Stereotyyppiset miehiset miehenkiinnon kohteet on hyvä pitää kunniassa, niissä ei ole mitään vikaa! Tekniikan maailmaa on kiva lukea vaikka siinä kurkkunaamiossa.
Niffuli
Naisille monesti sanotaan, että herkkyys on voimavara ja vahvuus. Miksei samaa koskaan sanota miehille?
MikMak83
Suurin osa toksiseen maskuliinisuuteen liitetyistä ongelmista liittyy parisuhteeseen. Ilman sitä ei ole ongelmia.
JackOfHelsinki
Muistan kuulleeni elämäni aikana monenkin suusta sanat vastaukseksi johonkin kysymykseen seuraavasti: "no siksi että olet mies".
Kålmarden
Mitä tarkoittaa "ole mies "?
hänsolo
@petsuhanu Tärkeä pointti. Haluaisin tietää millä naisten ja miesten välisissä tutkimuksissa on arvioitu osallistujien empatiakykyä. Kuten dokumentin lopussakin todettiin, naisten sanavarastokin on suurempi jo 20-vuotiaana. Voisiko olla, etteivät miehet vain opi sanoittamaan tunteitaan, kun siihen ei panosteta?
hurjaana
Jos ei mikään enää miestä hetkauta, miehellä on pehmennyt myös pää. Ei siinä mitään kovaa ole. Miehen pitää taipua, tuntea. Ei olla mikään särkyvä jääpuikko.
Janzu69
Hei miehet...Jos haluatte luonnollisia sosiaalisia mies-suhteita...Liittykää johonkin paikallis-seuraan tai kerhoon. Laji voi olla mikä tahansa miellyttää...
JukeVeikko
Jotain on mennyt mönkään, meillä on kohta 20 000 huostaan otettua lasta.
Mietiskelijä444
Välillä tuntuu että olisi parempi puhua enemmän vain yksilöistä tai paljon tarkemmin määritellyistä ryhmistä, kuten esim. pelkän peruskoulun käyneet maalla asuvat miehet, kuin vain naisista ja miehistä.
Samsam72
Miksi jos mies näyttää tunteensa niin suuremmassa osassa ok, mutta jos teet sen liian usein niin on luttuskehveli?
TheHoodBox
Miehetkin voi sairastaa syömishäiriötä. Ei saa unohtaa että se ei ole vain "femiininen" sairaus. Ihan for the information
MisterT
Olen kuullut että poikalapset olisivat helpompia kasvattaa, mutta että se johtuu siitä että poikien odotetaan pärjäävän enemmän omillaan ja sen takia jäävät vähemmälle huomiolle kasvatuksessa.
anonyymi666058
@KallioE Kaikki kunnia sotilaspapeille jotka käyvät näitä asioita läpi varusmiesten kanssa.
LPP
Vanhemmista isien oikeuksien toteutuminen on lapsen kengissä, jos sielläkään. Isä on altavastaaja. Tasa-arvo ei toteudu.
Faijalainen
#kysymys Saavatko miehet Etelä-Euroopassa näyttää tunteita enemmän ja miksi? 🧐
Tilu
Siellä pitäisi olla nuori poika mukana keskustelussa, jotta kuultaisiin onko ruutuuntuijottajan sukupolvi samassa vanhassa jamassa.
Hartzyb
Onko pelko siitä, että jos mies yhtäkkiä alkaakin puhumaan, muuttuu hän muiden silmissä yhtäkkiä erilaiseksi? Pelkääkö mies itse tätä?
sosiaalimies
Lisää miehiä kouluun ja varhaiskasvatukseen sekä sosiaalityöhön ja lastensuojeluun, nykyisin ymmärrys niin poikien olemusta kuin isiäkin kohtaan on varsin rajallinen vaikka monet erityisesti koulutusalalla taitavia ammattilaisia ovatkin.
Eggs
#kysymys Entäs homomiehet? Tästä ei ole juteltu vielä ollenkaan?
Rouskuux
Minkä takia niin herkästi tuomitsemme toisemme? Tuntuu, että se tekee heikkouden näyttämisestä vaikeaa ihan kaikille. Voitaisko alkaa tuomitsemisen sijaan alkaa ymmärtää?
Ulfberth
miksei Upi esiintynyt kyseisessä dokkarissa?
anonyymi1271808
Moniko mies täällä luonnehtisi itseään työhaastattelussa herkäksi?
Lartsenekkeri
Kouluun lisää valinnaisuutta, taito-ja taideaineisiin lisää tunteja. Nyt valinnaisuutta vaan 9h viikossa, edellisessä OPS:saa 13h! Tästä hyötyy eniten pojat mutta myös tytöt
Divergenssi
Nyt iski Rantala naulan kantaan.
Korpikommunisti
Eihän me päästä käsittelemään niitä poikien ja miesten ongelmia, kun öyhöttäjät hyökkää kaikkea moninaisuutta, feminismiä ja vihervasemmistoa vastaan miehisyyden nimissä ja uhriutuen.
Timo Timo
Miksi isän oikeutta olla isä ei tunnusteta? Äiti saa halutessaan sulkea isän pois lasten elämästä.
Sepezino
#metoo on varmasti tuntunut monilla vanhemmilla miehillä "mitä enää saa tehdä?" - viestiltä
RikkomusMaximus
Äidin nukuttua pois veljeni sekä isäni kanssa avaimia menetyksestä puhumiseen on haastava löytää. Koskettavampaa katsottavaa äidin syntymäpäivänä ei olisi voinut toivoa.
levrou
@Säätö-Sauli Todellakin! Tänään värjäillään tyttöystävän kaa kulmat ja huomenna irrotetaan Escortin kantta!
MikMak83
Ei tosi miestä tällaiset hetkauta!
TosiOnVaiOnko
Olemme ehkä menossa samaan suuntaan kuin japani, jossa miesten ja naisten kulttuuri on eriytynyt ja parisuhteiden luominen lisääntyvässä määrin vaikeaa.
JackOfHelsinki
Olen aina miettinyt sanontaa "pidä ittes miehenä". Eli suomennettuna ilmeisesti "älä näytä tunteita ja muista tehdä mitä muutkin miehet tekee"
Kannutaimi
Ehkä nykypäivänä, jolloin koneet valtavat fyysiset työt, on meidän kaikkien, niin miesten kuin naistenkin saatava oppia empatian piiriin. Ja menneisyyden takia.voi miehillä on suurempi haaste muuttaa jo kivikaudelta asti kannettua taakkaa olla perheen elättäjä, raataja, toimeentulon tuottaja kuin naisilla.
vesanssi
Yksin pärjäämisen tunne on iso ongelma edelleen. Ehkä juuri siksi edelleen ihannoimme yksilöurheilijoita paljon. Toivottavasti arvokisapaikka futiksessa yhdistää nuoria enemmän kuin koskaan ennen!
Relegia
Maailma on epätasa-arvoinen molempiin suuntiin.
Division1889
Mielenkiintoista!!! Joonas Berghäll onnistui taltioimaan koko minun nykyisen elämäni, jota olen elänyt viimeiset 5-10 vuotta. Minulla on yhtäaikaa päällä kaikki dockarissa kuvatut asiat ja ongelmat, poislukien vain, että minulla ei ole ollut alkoholisti isää, eikä poikani ole kuollut. Mutta ne korvaantuvat kyllä muutamalla päällä olevalla lisukkeella. En ole itkenyt koko 10v aikana. Miksi? Psykopaatti?
JTankki97
Hienoa Pisatulokset otetaan huomioon
mitäkummaa
Normaali heteromies on rehellinen, - oikeudenmukainen ja empaattinen mutta nainen EI ole mitään noista!
tii_
Koulussa vilkas istutetaan hiljaisemman viereen -vastuu keskittymisestä siirtyy toiselle. Jo lapsena asetetaan eri tavoitteet eri sukupuolille
hänsolo
Kiitos Rantalalle, että uskalsi myöntää kyynisyytensä. Katkeroituminen on suurin ongelma yhteiskunnassa.
Herman Scherman
Ite nuorempana inhosin enemmän itseäni kuin niitä ihania ja saavuttamattomia naisia. Löysin kyllä myöhemmin upean naisen jonka kanssa olen jo ollut melkein 10 vuotta.
mikkelinjohtavaATK
Miesten ongelmat suljetaan pois whataboutismilla.. Taisi käydä juuri studiossakin niin
Säätö-Sauli
@korpikommunisti Samaa mieltä, samaan aikaan huudetaan miten miehet jää jonossa viimeiseksi kun itse luodaan ympäristöä jossa tunteista puhuminen on homoa ja nynnyä
MHirvonen
Maailma on epäreilu kaikille. Onneksi kuitenkin on tällaisia ohejlmia ja chattejä.
hm23
Homot ovat miehisyyden kynnysmattoja ja muunsukupuoliset ovat vielä sen kynnysmaton alla
Aini94
Miten täällä äänestetään...?
Ramppas
Minä oon miehenä epäonnistunut. Oon ärkähjä , hyökkäävä ja prässäävä. Eniten minua vituttaa, että se menee läpi. Minua kunnioitetaan, ja itse välilläkin ajattelen että toinen tapa olis parempi, mutta jos sitä koitraa, enää mitään ei tapahdu
Kapuseta
Herätti kyllä miettimään miksei itsekkään ole hakenut apua ennen kuin kaikki on jo kaatunut niskaan. Ennen sitä ei halua olla vaivaksi ja kuormittaa muita
GaryStone
Whataboutismia studion kaljulta. Tässä tuli yksi suuri ideologinen ongelma liittyen aiheeseen. Ei hitto! :D
anonyymi1271808
"Älä viitsi valittaa, ole mies"
Docventures Mode
Aini94: Täällä tulee kyselyitä, jotka on muutaman minuutin auki. Suomen Miestä äänestetään täällä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/05/kymmenen-kaunissieluista-korilasta-mutta-ken-on-heista-kaikkein-ihanin
kosminenpaahtaja
Oon kyllä hieman eri mieltä naisten paremmuudesta mitä tulee empatiaan...naisilla on ehkä enemmän tunneherkkyyttä, mutta usein miehet osaa kuunnella paljon paremmin ja olla empaattisia. Missä kontekstissa puhutaan miesten empaattisuudesta? Parisuhteessa saatetaan olla liian lähellä nähdäkseen metsää puilta. Kuinka paljon ylipäätänsä jaetaan todellisia tunteita suomalaisessa kulttuurissa? T.poikatyttö
Tarjuska11
Meillä vanhemmilla on vastuu, opettaa ja antaa myös pojalle oikeus ,näyttää tunteensa tunteensa ja olla pehmeä, olla rakastettu ja antaa rakkautta, ilman että miehisyys katoaa.
anonyymi1266942
Tervetuloa Docventures-ukot luokseni voin tarjota kahvit t. Syrjäytynyt mies
Kaverukset
Toivottavasti miehinen malli on tulevaisuudessa yhä enemmän oma valinta kuin pakollinen lokero
Nimhotop
Suomalaisella miehellä on muutama kaveri , ystävyys kestää, vaikka tavatessa jatketaan siitä mihin jäätiin eli istutaan hiljaa...yhdessä voidaan lausua no voi perkule!
Örvökill
"When you have children, you always have family. They will always be your priority, your responsibility. And a man, a man provides. And he does it even when he's not appreciated or respected or even loved. He simply bears up and he does it. Because he's a man!" Gus Fring, Breaking Bad
Vakaaharkinta
Incel-liike ponnistaa myös netin anonymiteetistä. Anonyyminä on helppo purkaa aggressioitaan
GaryStone
kosminenpaahtaja: Sä voit olla erimieltä, mutta tilastofaktaa ei kiinnosta sinun mielipide. Sori
Aini94
Kiitos Mode, sen löysin, mutta entä se toinen?
Kushisama
mikään ei ole miehekästä kun katsoa poneja
Säätö-Sauli
@hm23 Seurustelen muunsukupuolisen kanssa joka joutui elämään ensimmäiset kaksikymmentä vuotta elostaan kumileimasimella lyöty "MIES"-leima otsassaan, ja rankkaa oli. Onneksi asiat muuttuu pikkuhiljaa vaikka järjetöntä vihaa edelleen tulee vastaan.
Relegia
Eipä se taida koulun tehtävä olla kasvattaa lasta, mutta ohjata suuntaa. Kysymys kuuluukin, jos vanhemmat eivät ota lastaan kasvatettavakseen ja koulu pesee kätensä siitä hommasta, kenen vastuu se sitten on?
Herr Direktör
Mulla lukeminen alkoi Douglas Adamsista
Docventures Mode
Aini94: puhut varmaan näistä chattiäänestyksistä - ne on vain muutaman minuutin voimassa.
ISK
Minusta mieheyden kriisi ei ole vain osattomien miesten kriisi, vaan koskettaa myös hyvin menestyviä miehiä.
Lartsenekkeri
Uusi OPS on jo osoittanut huonouttaan, on siinä korjattavaa etenkin valinnaisuuteen vaikka hyviäkin parannuksia siihen päätyi.
Ponksponk
Sekin ehkä vaikuttaa incelien nousuun, että miehen status yhteiskunnassa ja kaveriporukassa määritetään sen mukaan kuinka naista on saanut. Sitten kun ei meinaa onnistua ja paine nousee, on vieläkin vaikeampaa kohdata naisia ihmisenä eikä vain tienä hyväksyntään.
varaer
Naisten väkivalta harvoin nousee keskusteluihin, ja se on vaiettu tabu perheissä. Äidit kaltoinkohtelevat lapsiaan jopa enemmän kuin miehet, silti naisten ja äitien ja naisten miehiin ja lapsiin kohdistuvaa henkistä ja fyysistä väkivaltaa ei osata nostaa keskusteluun. Se on viimeisiä tabuja tasa-arvokeskustelussa.
katriina68
nuoret miehet kertovat etteivät voi enään iskeä naisia baarista,mennä jutteleen tai kysyä trreffeille ,.Pojat/miehet pelkää. mee too teki heistä ahistelijoita.Naiset saa jutella ja tulla iskemään miehiä.miehet ei.
Docventures Mode
Aini94: Seuraava tulee kohta, olethan valmiina!
DocJares
Bearded Villains on porukka joka toiminnaltaan poikkeaa piristävästi "äijämuotista" vaikka parta löytyykin. Kannattaa tsekata
anonyymi1154560
Miehet suuntautuvat usein ongelmanratkaisuun tai purkavat surua toimintaan, naiset puhuvat tunteistaan läheisille. Miesten ratkaisuja ovat ajatusten eristäminen pois mielestä velvollisuuksien hoitamiseksi, liikunta, huumori, seura tai yksinäisyys.
AnosOros
Tuntuu ihan kummalliselta kuulla mitä miehisyys on olla mies. Olen aika feminiini sitten ilmeisesti
Sepezino
Illan dokkari oli vaikuttava. Tää keskustelu on mielenkiintoista, mut Illan chat on todella terapeuttinen, haluan todellakin kiittää kaikkia! 🤧
Relegia
Naiset: Kun ei löydy sopivaa miestä...
JRuusulaaksonen
Itse nuorten miesten kanssa "korjaavaa" työtä tekevänä olen huomannut, että moni nuori mies todella haluaisi puhua tunteista mutta eipä niitä juuri kysellä. Samoin kannustuksen ja jonkinlaisen "rakkaudellisemman" kohtelun puute nousee usein esille.
Docventures Mode
Sepezino Lähetämme sydämiä! Paljon <3
Säätö-Sauli
POHOJAM MAA PRESENTS!
hesa63
Elämissä tapahtuu paljon asioita jolle emme miehinä voida vaikuttaa kun feminismi jyrää usein . Ole hyvä mies ja sitten puukotetaan selkään . Olen ottanut asiat niin että joku tarkoitus niillä on tulevaisuudessa - mies 56
Koire
Joo tuo naisten empatiakyvyn paremmuus on minun nuoren elämäni aikana esiintynyt enemmän niin että naisilla tunteista puhutaan ja niitä vaihdetaan useammin kuin miehillä. Joskus puhutaan ehkä myös juoruamisesta. Mutta kun miehet kerrankin siihen rupeaa esimerkiksi sen stereotyyppisen alkoholin äärellä, niin mennään paljon syvemmälle tunnetasolla kun naisilla.
DrunkArtist
Yksittäisten ongelmakohtien sijaan, pitäisi opetella tulkitsemaan elämää filosofian kautta.
Mietiskelijä444
#kosminenpaahtaja Naisten keskimääräistä paremmat tunnelukutaidot on tieteellinen fakta, ei mielipidekysymys, ja se on yhdistetty ennen kaikkea testosteronin ja estrogeenin eroihin, mutta on tietenkin myös aivoiltaan keskimääräisiä naisia naisellisempia miehiä ja toisinpäin, eli subjektiivinen havaintosi ympäristösi miehistä saattaa toki antaa kuvan, että miehet olisivat empaattisempia.
KarimBorhu
Ovatko poikien ja miesten asiat poliittisia, tai ylipäätään jonkin puolueen ohjelmissa?
GaryStone
äänestystulos osoittaa jälleen, etteivät ihmiset ymmärrä ko. ongelmaa tai sitten heitä ei kiinnosta perehtyä siihen. Surullista.
Vakaaharkinta
Voisinpa vielä puhua isälleni. Muistot pysyvät mielessä aina.
MisterT
Lukiossa kerran avasin oven naisopiskelijalle.. ujona poikana ajattelin, että olen herrasmies ja kohtelias. Vastauksena sain tylyn "jahas..". Muistan vieläkin sen tunteen että teinkö jotain väärin.
Madventuresfanboy
Lapsen kasvatus on vanhempien vastuulla, jos et ole tällä hetkellä tietoinen kaikista aikeistasi ja määrätietoinen maaleistasi ja mitä haluat maailmassa saavuttaa. Niin ÄLÄ tuo maailmaan oliota jolla on suurin tietoisuus kaikista.
Division1889
... Psykopatiasta tuli mieleeni, että onko sen hyviä puolia koskaan tutkittu, sehän on pitänyt minutkin elossa, vaikka minulla on yhtäaikaa päällä nuo lähes kaikki skeidat, joita dokkarissa esitettiin. Lisäksi kykenen rakastamaan pieniä lapsiani yli kaiken. Tästä olikin uusi tutkimus, että psykopaatit kykenevät tuntemaan empatiaa juuri esim. lapsiaan kohtaan.
Aavikkospuge
Eri tunteiden nimeäminen on tutkitusti vaikeampaa miehille kuin naisille. Tunnistan tämän myös itsestäni enkä muista, että niitä olisi koskaan varsinaisesti opetettu
KuulumisiaJärviSuomesta
Olen lukenut tutkimuksesta, jonka mukaan keskimäärin olisi niin, että naisista kehittyy empaattisia helpommin, vaikka lapsuuden malli ei olisikaan tarpeeksi empaattinen. Miesten pitäisi siis saada jo varhaislapsuudessa malli, että toisten tunteilla on väliä. Ei parisuhteessa ja lasten kanssa voi ajatella, että empatia ei olisi tärkeää. Se on rakkauttakin. Ilman empatiaa maailma olisi hyvin rakkaudeton paikka.
Vasentuuli
Haluaisivatko muutkin kuulla esim. artikkelina mitä dokumentin miehille kuuluu? Minua ainakin kiinnostaisi.
Divergenssi
Saarikivi puhuu asiaa.
Andy17
Jos tämä valittu aihe tänään edes vähän vähentää syrjäytymistä, ahdistumista, pahoinvointia, itsemurhia, päihdekierrettä, kouluampumisia, aggressiivisuutta, rikollisuutta, välinpitämättömyyttä jne niin hyvä.
Tarjuska11
Olen myös lasteni kautta nähnyt useita nuoria .Tuntuu kuin lapselle tarjotain kaikki ulkoinen, mutta oikeat tunteet puuttuvat.Oikea välittäminen, sitä pitäisi joka lapsen päästä kokemaan.
Egokoistinen
@hänsolo ja @petsuhanu Kannattaa tsekata testosteronia käsittelevä dokkari Areenasta. Siinä käydään läpi myös sukupuolten välisen empatiakyvyn ja kielen kehityksen erojen tieteellistä taustaa; miten hormonit, miten toisaalta ympäristö vaikuttavat.
Docventures Mode
@Vasentuuli - tämä on kyllä hyvä idea! Meistäkin!
AnosOros
Riitelin ystäväni kanssa, kun liitin naisiin sanan:perse. Kyse on kommunikaatiokatkoksesta. Harva meistä loukata haluaa. Miehisyyteen liittyy myös visuaalisuus seksuaalisissa viesteissä
ata1
Isoisäni ei koskaan kertonut pojilleen elämästään, mutta äänitti kertomuksen siitä kasetille 1970-luvulla ennen kuolemaansa ja jätti kasetin pojilleen. Kumpikaan pojista ei kertonut kasetista omille pojilleen koskaan ennen omaa kuolemaansa, mutta kasetti löytyi oman isäni jäämistöstä. Näin sain kuulla vasta kuka isoisäni oli.
anonyymi1164769
Etävanhemmista suurin osa miehiä. yhteiskunta ei tunnusta vuoroasumisessa etävanhemman asemaa ja sen vuoksi esimerkiksi monet pieni tuloiset miehet eivät voi osallistua vuoroasumis järjestelyyn. Koska yhteiskunnan etuudet maksetaan vain lähivanhemnalle. Kuten asumistuki, elatustuki, lapsilisät. Minusta tämä on räikeä epäkohta yhteiskunnassamme. Tässä korostuu myös sukupuoli. Miehet jäävät avioerossa heikomman asemaan
KuulumisiaJärviSuomesta
Stereotypiat ovat syvältä, mutta sinänsä sukupuolet ovat mielenkiintoisia. Jos niitä olisi ollut vain yksi, emme olisi ihmiskuntana olemassa.
markku9
Vaikea olla empaattinen, jos ei ole tunneälyä. Onkohan nyt kyse miehisyydestä vai ketä syyttäisi?
3 nasua
Nuoreen naiseen suhtaudutaan hellävarisemmin ja ymmärtävämmin uudessa työpaikassa
Kettukettu1973
Naiset haluavat, että miehet puhuvat tunteistaan. Mykkä ja puhumaton miehen malli tulee siis muilta miehiltä, ei naisilta
JTankki97
Kuulutan kaikki tulee ottaa huomioon onko mies tai nainen loppujen lopuksi yksilöinä ihan sama mitä työksi tekee tai mikä on kiinostuksen ala esim itselläni taloustiede ja valtiotitedenalat. Jääkäri marssi tai porilastenmarrsi rikulle
Äänetön tyyny
Miehenä lopetin semmosen suhteen missä nainen ei kertonu tunteista vaan mökötti eikä kommunikoinu vaikka kuinka yritin avata ongelmaa.
ISK
On hyvä muistaa, että yleistämme kaiken aikaa täysin huomaamattamme, sillä se on hahmottamisen kannalta välttämätöntä. Myös tieteellistä tutkimusta on mahdotonta tehdä tekemättä yleistyksiä. Auttaaksemme miehiä meidän tulee myös tunnistaa miehille tyypilliset ongelmat.
Hesjber
Olen mies ja työskentelen sairaanhoitajana. On surullista kuinka paljon vieläkin joutuu törmäämään ennakkoluuloihin ja meitä laitetaan tiettyyn lokerikkoon koska mies. Voi sitä porun määrää jos naishoitajille puhuttaisiin samalla tavalla.
Samsam72
Teillä tosi hyvä ohjelma. Mutta minkä lonkeron Riku otti heti aluksi
palamaton käämi
Parisuhteessa toksinen Nykynainen ei tarvitse miestä mihinkään!
Säätö-Sauli
Jes jo toinen viikko putkeen kommentti ruudussa! Tästä kerron jälkipolville!
KarimBorhu
Kuuluuko poikien/miesten ääni LAINKAAN mediassa, politiikassa? Millai klitsu?
anonyymi666058
Naispuoleisen kaverini kommentti dokumentista ryhmä WA. "mitä nuokin setämiehet tuossa itkee" Helppoa kirjoittaa tylyä tekstiä ja yhtä helppoa kirjoitella hienoja lauseita. Kuitenkin ne teot merkitsevät.
varaer
Eroperheiden tasa-arvo toisi lapsille isät takaisin, ja isääle oikeuden toteuttaa isyyttään vapaasti. Suomessa ei ole tas-arvoa eroperheiden lapsille.
John Cataja
Parisuhteettomuus on valtava ja kasvava tragedia tässä maassa. Aivan liian vähälle huomiolle jäänyt asia.
plusmiinusnolla
Sukupuolistereotypiat jo alkaa siitä kun määritellään lapsen sukupuoli
Globaali talous
Entäpä jos naisten ei empaattisuus onkin osasyynä miesten tilanteeseen. Naiset kyllä osaa keskenään olla empaattisia mutta ei välttämättä oman puolisonsa kanssa.
hurjaana
Minkälainen maailma olisi naisten saadessa miesten nyt käyttämän vallan?
MikMak83
Kun ei sekaannu parisuhteisiin niin ei tarvi jauhaa paskaa kokoajan. Riittää kun treenaa ja keskittyy maailma politiikkaan.
Repukka
Puhukaa ja poistakaa lokerot
Eggs
#kysymys "minkälainen mies vetää naisia puoleensa". Tämän ulkopuolelle jää paljon porukkaa.
6 kaup osa
Millaista kuvaa Tunnan ja Rikun Madventures reissailut ja sekoilut sekä nytkin ohjelmassa brenkun juonti luo miehisyydestä?
Herr Direktör
En välttämättä parisuhdetta mutta 1 kultainen ystävä lämmittäisi sydäntäni
ST501
No huh. Oon ihastunut. Kaunis ja älykäs nainen!!
Paviaani3000
Aikamoinen kierre siitä tulee kun yksinäisiä kavereita katsoo: katkeroidutaan ja tämä puolestaan ei ainakaan lisää viehättävyyttä jne.
95nevöföget
Tunteista puhumattomuus ei ole vain miesten ongelma. Mutta suhtaudun skeptisesti siihen, että tunteista puhumista opetettaisiin varta vasten - se tulisi opetella kokemisen ja kasvatuksen kautta. Koulu ei siihen yksin pysty, silloin on jo myöhäistä.
Sepezino
Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? Laulettiin aikoinaan
OodiMarissa
Mukavaa iltaa pojat👍🏻
Koire
Dokumentin nimi oli Miehiä ja poikia, mutta varsinaisesti yhtään poikaa (nuorta) ei taidettu haastatella ollenkaan? Jos yritetään tulevaisuuden miehiin vaikuttaa ja heidän mielenmenojaan selvittää olisi voinut olla hyvä näkökulma.
KuulumisiaJärviSuomesta
Kyllä itse olen ihaillut miehiä(kin), jotka osaavat ilmaista tunteitaan avoimesti, jos vaan tahtovat. Aina ei toki tarvitse tahtoa, mutta jos ei koskaan ole avoin ja välitä muista, ei ehkä tutustu ihmisiin tai he eivät tahdo tutustua välinpitämättömän oloiseen. Tsemppiä kaikille ihmissuhteisiin, ei kenelläkään ole liian helppoa <3
Pipsavee
Kun puhutaan, että "tavallinen mies ei enää kelpaa naiselle". Niin olen sitä mieltä, ettei kenenkään tulisi tyytyä sellaiseeseen tilanteeseen, mihin ei halua. Jokaisella saa olla oma "vaatimustasonsa", koska se liittyy myös omaan hyvinvointiin vahvasti.
Tarjuska11
Jokainen aikuinen mies voi määrittää oman itsensä.
Enne
Tulot ovat kyllä yksi viimeisistä asioista mihin olen kiinnittänyt huomiota parinvalinnassa.
GaryStone
Tinderissä 80% naisista valitsee 10% osuuden miehistä.
Mildemort
Mitä jos luovutaan turhista sukupuolirooleista? Sukupuoliakin on kuitenkin useampi kuin kaksi, miksi siis muut asiat (tunteet, työt, värit yms.) pitäisi jaotella vain kahteen kategoriaan, tai kategoriaan ollenkaan?
JTankki97
Tasarvoa sukupuoleliseti 50/50 yliopistoihin ja korkekpuluhin
Madventuresfanboy
Itse olen miehenä jättäytynyt parisuhde elämästä siitä syystä, että ensin täytyy tietää kuka on yksilönä, ennen kuin voi olla se tärkeä jollekkin toiselle.
pelle54321
Hmmm... kolme vuotta avioerosta voiskohan nyt alkaa katsomaan uutta suhdetta?
PeterNorth
Milloin edes (nais)puoliso on kysynyt mieheltään, miltä hänestä tuntuu? Kyllä mä kertoisin, jos joku kysyisi.
Pipsavee
Mielestäni yliopistoissa ei pitäisi olla mitään sukupuolikiintiöitä. Älykkyys tai muu tietotaito ei ole sukupuolesta kiinni.
Krokotiili
Niin liikuttava dokumentti. Parasta pitkään aikaan, nyt ollaan asian ytimessä! Itse menetin isäni työelämälle lapsena eivätkä välimme ole tänä päivänäkään kovin lämpimät. Toivon, että tähän tulee muutos tulevaisuudessa, kovan työn takana tämä varmasti on
Mietiskelijä444
#PeterNorth Monta kertaa päivässä kyselen ja kyllä kaveritkin kyselee, enemmänkin saattaa olla ettei aina saa oikeen vastausta, jos mies ei osaa oikein pukea tunteitaan sanoiksi
Janzu69
Lukioissa selvä enemmistö on tyttöjä...Huolestuttavaa!
Temeli1
Miksi STEM aloille pyritään saamaan naisia ja samalla unohdetaan miehet? Parempi kai olisi panostaa poikiin että saadaan he kiinnostumaan koulutuksesta ja sitä kautta STEM aloille. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Peetu337
Mieluumin olen sinkku, kuin sellaisen naisen kanssa, jolle ei voi puhua tunteistaan ja vaikka itkeä pää naisen sylissä jos siltä tuntuu
Kettukettu1973
jos tuon yleistyksen mukaan naiset haluavat varakkaan ja miehisen miehen, niin miehethän haluavat sen nuoren ja laihan, isotissisen naisen. Sitten itketään kun jäädään yksin, kun sitä missiä ei jokaiselle riitä.
punakaalimehu
@PeterNorth Kyllä sitä saa sanoa vaikka ei kysytä. Ei aina jaksa olla kyselemässä.
Lankalanka
Kysyn usein puolisoltani (mies) mitä kuuluu? Ehkä pitäisi kysyä miltä tuntuu.
3 nasua
Hyvä Joona! Pojat putoilevat... sitä pitää tuoda esiin! On jo tosiaan puhuttu ja kirjoitettu vuosia liian vähän!
saritat
Suomessakin pitäisi reagoida siihen, että yhä useampi ihminen (ja heistä enemmistö miehiä) on haluamattaan koko ikänsä yksin. Ketään ei voi eikä pidä pariuttaaa väkisin, mutta parinmuodostusta tukevia toimenpiteitä ja esim. aluepolitiikkaa voi tehdä. Toimenpiteet vaan tuppaavat maksamaan!
Matkalla elämässä
Häiritsee kun koko ajan puhutaan vain kahdesta sukupuolesta kun niitä on kuitenkin useampia!
Emil-
Itseasiassa naisten seurassa joutuu esittämään vahvempaa ihmistä kuin mitä miesten seurassa...
Hartzyb
Voiko puhuminen alkaa siitä, että mies on se joka kysyy toiselta mieheltä, että mitä hänelle kuuluu?
MisterT
Elämä olisi kai hyvä pilkkoa pieniin onnistumisen tunteisiin eikä liikaa suuriin tavoitteisiin.
Sepe-susi
Oli rampauttavaa käydä poikakoulu 70-luvulla.
Divergenssi
Liittyykö Rantalan mainitsema 20-30 vuotisten miesten osattomuuden tunne naisia kohtaan siihen että useimmilla alle 30-kymppisillä miehillä ei ole mitään mikä naisia kiehtoo: itsevarmuutta, varallisuutta ja sosiaalista statusta. Silti oletusarvo ja maan tapa on että kumppani löydetään juuri siinä iässä.
6 kaup osa
Media ja viihdejulkisuus luo kuvaa, että kauniille nuorille naisille kelpaa vain ”kovat lätkäjätkät”.
Mietiskelijä444
On kyllä huvittaa joka kerta kun psykan luennolla on noin sadasta opiskelijasta 5 miestä ja loput naisia ja taloustieteen luennolla 70 miestä ja 30 naista...
Jazzmandos
Tietokonepelaaminen lisääntyy ja nuoret syrjääntyy. Sosiaalisuus ja puhetaidot eteenkin vastakkaisen sukupuolen kanssa vähentyy. Ei uskalleta ja osata lähestyä naisia "IRL" , tai tiedetä miten avata keskustelua.
anonyymi1271808
Saako kutsunnoissa ruksittaa lokeron "muunsukupuolinen"?
Naemi
#PeterNorth Olisi hienoa että kysyttäisiin! Toivon myös että voit myös itse katkaista puhumattomuuden ja aloittaa keskustelun. <3
ilposamuli
Olisko ppjan helpompaa puhua miehelle? Opettajista suurin osa naisia.
Avaruuskuutti
PeterNorth: tämä varmaan riippuu paljon parisuhteesta. Täällä ainakin heti alusta on tullut tavaksi avoimesti sanoa, että rakastetaan, ja yhtä avoimesti jos joku harmittaa. Samoin välillä kysellään, mitä kuuluu, mitä mietit. Yleensä ei mitään erikoista, mutta joskus se avaa puheväylän mielessä hautuneelle asialle.
DocJares
Vankien kanssa psyykkisten ongelmien kanssa työskennellessä on huomannut kuinka monella miehellä (kunnon) isän puute on ajanut tuhoavaan syöksykierteeseen
Kauppatötöilijä
Pidin korkeakoulussa julkisen puheen miesten itkemisestä. Kerroin myös kuinka, milloin ja miksi itken itse. Puheen jälkeen en kokenut lämpimää tunnetta tai painolastin katoamista, mutta se oli silti tärkeä askel itselleni ja varmasti myös muille.
LazZ
Itseasiassa ihmisten seurassa joutuu esittämään muuta kuin ihmistä, syytä siihen ei kukaan toimija pysähdy miettimään. (Yleensä(ainakaan sillä hetkellä))
Piutu
Mut mikä auttaa, jos vastaus on, et ei mikään kiinnosta, kun yrittää puhua
Tarjuska11
Ajatelkaa, ennen oli niin paljon töitä, että tällaisia ei ehditty edes ajatella.Nyt meillä on aikaa ja olemme ongelmissa tunteiden kanssa.
Kalske
Laulua!
Urnovius
Vitutuslaulua!
Kettukettu1973
Koko ajan ollaan huolissaan siitä, miten naiset menestyvät koulussa paremmin ja pääsevät yliopistoihin. Kuitenkin ne seiskan keskiarvon pojat sitten valitaan kympin tyttöjen ohi hyville paikoille työelämässä. Kympin tytöt ovat sitten sihteereinä niille kouluajan lorvailleille pojille. Eikö tämä ole tasa-arvo-ongelma? Miksi tyttöjen menestys ja ahkeruus koulussa eivät näy työelämässä?
Aavikkospuge
Omat ongelmat tuntuvat usein liian pieniltä eikä niistä sen takia halua puhua, vaan mieluummin pyrkii ratkaisemaan ne oman pään sisällä
Kalske
(Laulun mahti?)
mattisnipe
Laulua, vittu!
6 kaup osa
Koulu luo epätasa-arvoa poikien ja tyttöjen välille. Koululaitos on luotu kilteille suorittaja tytöille ja pojat tippuvat kyydistä - se näkyy sitten myöskin myöhemmälläkin koulutustasolla, jossa naiset ovat enemmistönä eivätkä naiset katsele vähemmän koulutettuja ”alempia” miehiä.
KarimBorhu
Tunkevatko naiset liikaa tontille, kun puhutaan miesten tasa-arvo-ongelmista?
TosiOnVaiOnko
Kiitos Katrille. Huippulyyli!
Yukinoki
@hartzyb Voi. Minulla on mahtava työkaveri, joka kysyy joka päivä heti ensimmäiseksi aina, kun nähdään, että mitä kuuluu. Ja siis kaikilta. Miehiltä ja naisilta. Arvostan. Tosin en tiedä osaanko vieläkään vuoden jälkeen vastata siihen mitään. 🤨 Kertoo enemmän varmaan minusta.
Sinä Tässä
Hyvä, että työt väistyvät syrjään tunteiden käsittelyn tieltä edes pienessä määrin. Mitä paremmin saamme sisäisen tuskamme käsiteltyä, sitä pienemmällä todennäköisyydellä oksennamme sitä muiden päälle väkivalloin.
Janzu69
Pyydä mies miestä lenkille!
anonyymi1164769
Kasvatusala ja sosiaaliala on naisten maailma. Sen vuoksi sen on vaikea ymmärtää poikia ja miehiä. Nainen ei voi myöskään olla miehisyyden Tulkitsija. Miesten tulee saada olla mies.
JukeVeikko
Vaikeata voi olla pojalla ilman ”omaa isää” , äiti
Division1889
Katria varmasti kiinnostaisi tutkia ihmistä, joka selviää vaikka lähes kaikki dokkarin asiat ovat yhtäaikaa päällä ja lisälastiakin löytyy
Sepezino
Jännä et lapsena tuli käveltyä tuntemattoman uuden naapurin koputtamaan ovelle kysymään leikkimään (asuin maaseudulla). Nykyään ei aikuisena uskalla puhua tuntemattomille, varsinkaan naisille
Ellu67
Pojilta ja tulevilta miehiltä pitää vain vaatia enemmän koulussa. He ovat vain kuluttamassa aikaa siellä.
2-50 merkkiä
Itken harvoin, enkä tiedä johtuuko se minuun kohdistuvista oletuksista vai olenko vain tunteeton?
Säätö-Sauli
Kiitos!
GaryStone
Ai tää oli parisuhteessa :(
Pipsavee
Jiihaa kiitti kaikille hyvästä keskustelusta ❤️
Peikkokulta
Tämä ilta on minulle paikoin hämmentävää koettavaa. Elokuva oli koskettava, ja jotenkin konkretisoitui, miten paljon itsellä nuorena naisena on samalaisia ongelmia kuin miehillä, ja samanlaiset puutteelliset psykologiset käsittelytavat ovat iso osasyy työkyvyttömyyteeni. Toisaalta minulla on ihana empaattinen isä&2 veljeä, kaikki varsin miehisiä, enkä ihan tunnista mielenkiinnottomuutta poikien ongelmia kohtaan
KuulumisiaJärviSuomesta
Jos olisin parisuhteessa, odottaisin kyllä, että puoliso avautuu aina välillä tunteistaan. Siinä voi pyytää vinkkejä myös vertaistukiryhmistä tai perheasiainneuvottelukeskuksen parisuhdetapaamisissa. Suosittelen.
ToTaTo
Tulipa miehekäs olo jättää keskustelun seuraaminen tauolle, kun lastenhuoneesta alkoi kuulua lapsukaisen nyyhkytys.
anonyymi378679
Porilaistenmarssi!
Sininen_55
Hienoa Joonas! Lisää noita dokkareita🤗
Pezcu
Aikoinaan nuoruudessani 3 tuttua ystävää päätyivät aikoinaan itse päättämään elämänsä aivan liian aikaisin. Ja jokaikisessä tapauksessa emme kaksistaan tai yhdessä osattu puhua tunteista tai kysytty toiselta onko kaikki ok. Ihan kuin tunteista tai toisen hyvinvoinnista puhuminen olisi ollut pahin rikos.
Docventures Mode
Suomen Mies 2019: "Minulle hän on vuoden mies, elämäni mies. 24:s hääpäivä on parin kuukauden päästä", lisää ehdotuksen jättänyt ja elämästään ehdokasta kiittävä Susanna Suikeli.
Herr Direktör
Laulua ja sit hyvää yötä
DocJares
Olla enemmän lasten kanssa
Sinä Tässä
Hyvä pojat! Ja hyvää yötä.
aleximus
Neuvolakäynneillä kukaan ei kysynyt minulta että miten menee, vaikka olin ihan romuna. T: 2 lasta, valkoinen työssäkäyvä lihaa syövä aviomies.
anonyymi1271808
Kiltit tytöt ja pojat eivät pääse johtajapaikoille, koska tarvitaan röyhkeyttä
Vilrose
Tunnistan hyvin koulumaailmasta ton onnistumisen kokemusten puutteen ja vasta myöhemmin tajunnut, etten ole täys epäonnistuja vaikken siellä pärjännytkään. Myös tyttönä kokenut tätä ja toivoisin koulutukseen niitä resursseja
Mietiskelijä444
Omalle poikaystävälle Riku ja Tunna on ollut suurimpia idoleita ja toimineet mihen esikuvana kun hänellä on ollut vaikeeta, kiitos siitä! :)
JukeVeikko
Rakastaa lapsianne
Eggs
Kiitos kaikille illasta
Lartsenekkeri
Kiitos tärkeän asian esille nostamisesta. 👌
mikkelinjohtavaATK
Mikkelissä samaistutaan
Docventures Mode
Hieno biisi!
Repukka
Hyvä ilta
Division1889
Kauniita unia, herätään huomenna uuteen paskaan päivään!
Wildfire
Antakaa itsellenne arvo ja mahdollisuus
Mitätönmitaton
Kiitos ja kummarrus ❤️
Rouskuux
KIIIITOS!!!! Halauksia meille kaikille!
Kapuseta
Voimaannuttava kokemus, kiitos kaikille!
Sepezino
Jes, lapparit 😁
Niffuli
Taidan itsekin olla enemmän mies kuin nainen; syrjäytynyt, vähän alkoholisoitunut enkä paljoa puhu tunteista.
Sipe
Hiton hyvä kappale
Docventures Mode
Kiitos teille mielettömän hienosta keskustelusta! Todella koskettavaa ja vaikuttavaa!
Hesjber
Viinaa pittää juuvva.
Riku Rantala
KIITOS KAIKILLE!
Docventures Mode
Laittakaa meille palautetta chatista ja kaikesta mahdollisesta tähän liittyvästä. Arvostamme! docventures-live.yle.fi/kysely
Samsam72
Mutta miten ne sorkat?
JopoCop1
Vallassa olevat ylläpitävät rakenteita. Antakaa resursseja vaihtoehtoisille Tuntematon sotilas -elokuville ja paljon eri malleja olla mies kuin myös nainen.
Docventures Mode
Laitetaan vielä toimiva linkki: https://docventures-live.yle.fi/kysely
suenpentu
Mahtava ilta jälleen! Kiitos!
Koire
Kauniita unia chatille ja ohjelmalaisille!
LazZ
Voi elämä! xD
King_juvis
Erittäin iso kiitos! Paras ilta tähän mennessä tällä kaudella! ❤️
Lexxodus
Öitä :)
jamppa95
Kiitos jälleen kerran mahtavasta dollari illasta!!
mattisnipe
Riku voisit laulaa nyt loppuun biisin, kun katkes lähetys.
Vasentuuli
Loistava kappale! 👍
plusmiinusnolla
Kiitos <3
Jonah
Kiitos illasta.
Jukkimus
Upeeta settiä jälleen kerran! Kiitos!!
Docventures Mode
Kiitos teille kaikille, hienoa settiä!
John Cataja
Hyvää yötä kaikille!
sosiaalimies
Kauniita unia <3

Uusimmat sisällöt - Docventures