Hyppää pääsisältöön

Huvittavat ja ihanat isät – mokaileeko iskäsi yhtä hauskasti?

Kaverin puolesta kyselen -podcastin Anna Karhunen ja TIia Rantanen
Kaverin puolesta kyselen -podcastin Anna Karhunen ja TIia Rantanen Kuva: Hannu Haapasalo podcast

Löytyikö isän puhelimesta arkaluontoisia kuvia äidistä? Sujahtiko iskän päähän hattu, joka ei ollutkaan oikeasti päähine? Kuulostaako tutulta, eli mokaileeko oma rakas isäsikin hassusti? Suosittu Kaverin puolesta kyselen -podcast teki isänpäivän kunniaksi spesiaalijakson, ja tässä Anna Karhunen ja Tiia Rantanen jakavat kavereiden hauskimmat isämokat. Kuuntele ja lue – naurutakuu!

Isän pankkilaina

Kaverin isä haki pankista lainaa, koska halusi perustaa kotikaupunkiinsa farkkukaupan. Isä sai yhtiökumppaninsa kanssa tuhansien markkojen lainan, jolla oli tarkoitus maksaa liiketila, hankkia armeijan ylijäämävarastosta tuotteita myytäväksi ja varautua muihin yritystoiminnan kuluihin. Vaan kuinkas kävikään? Isä päätti kaverinsa kanssa käyttää rahat parempaan tarkoitukseen, matkusti Helsinkiin, otti parhaan huoneen kaupungin parhaasta hotellista, varasi pöydän maineikkaasta ravintolasta ja kaatoi kurkustaan alas tonnin jos toisenkin. Kun kaverukset aamulla heräsivät, tukkaan vähän sattui ja lompakko ammotti tyhjyyttään. Jollakin ilveellä kauppa kuitenkin saatiin pystyyn ja se sai jopa kulttimaineen aikanaan – vaikka rahat siihen haihtuivatkin promilleina ilmaan. Ei ehkä uskoisi, että kaverin isästä tuli myöhemmin menestynyt liikemies. Ehkä meillä kaikilla on kaverin iskältä vähän opittavaa. Nähdään kaupungin parhaassa hotellissa!

Faijatyyliä

Kaverilla on vanhempia sisaruksia, jotka ovat syntyneet 1970-luvun loppupuolella. Vaikka synnytystarinoita ei niinkään joulupöydässä muistella, tätä kyllä. Synnytyksen käynnistyttyä vaimo oli jo hommissa sairaalan synnytyssalissa, kun isä hälytettiin työpöytänsä äärestä paikalle. Kaverin isä oli luonnollisesti todella innoissaan esikoisen syntymästä ja saapui sairaalaan innoissaan hössöttäen. Kätilön ohjeistuksen mukaisesti isä vaihtoi ylleen synnytyssaliin sopivat vermeet ja veti päähän hiussuojuksen. Lapsi syntyi mallikkaasti ja kaikki olivat hyvin onnellisia. Tuoreesta perheestä otettiin liikuttavat kuvat heti synnytyssalissa. Kuitenkin, kun filmille kuvatut kuvat oli kehitetty, huomattiin pieni yksityiskohta isän tyylissä. Isän päässä on synnytyshetkellä ollut hiusverkon sijaan sininen, muovinen kengänsuojus. Faijatyyli hallussa alusta asti!

Isän salaiset kansiot

Kaverin isä on joskus vähän teknologisesti rajoittunut, niin kuin monet isät usein tuppaavat olemaan. Siksi kaverin isä aika usein pyytää kaveria auttamaan tietokoneen ja tabletin ja puhelimen ja internetin ja melkeinpä mikroaaltouuninkin kanssa. Yhtenä päivänä kaverin isä pyysi kaveria taas apuun puhelimen kanssa: isä halusi lähettää puhelimestaan jonkin kuvan kaverilleen, muttei osannut liittää sitä viestiin. Kaveri reippaana nuorisolaisena otti isän puhelimen omaan käteensä ja alkoi tehdä taikojaan. Samassa kaveri kuitenkin tuli jotenkin epähuomiossa selanneeksi muitakin kuvia, joita isän puhelimesta löytyi. Ja eikös sieltä löytynyt muutama sensuelli kuva KAVERIN ÄIDISTÄ. Yksi ainoista henkilöistä maailmassa, jota kaveri ei todellakaan olisi halunnut nähdä kyseisissä asuissa tai asennoissa. Toisaalta olisi toki voinut käydä pahemminkin: kuvat olisivat voineet olla jostakusta muusta. Kaveri teeskenteli onnistuneesti ettei nähnyt mitään, vaikka suusta karanneesta parkaisusta ja sitä seuraavasta sokeutumishalusta olisi voinut toisin päätellä. Isän salaisuus ei paljastunut. Ja mikä parasta, isä sai myös lähetettyä kaverilleen ne kuvat (jotka eivät muuten olleet nämä erotiikkakuvat).

Kiusallinen kättelytilanne

Eräs kaveri on pienen pojan isä. Lapsen ollessa alle kolmevuotias, he olivat erään kerran uimahallissa kahden kesken. Pärskyttely sujui mukavasti ja kaksikko oli kuivattelemassa itseään sen jäljiltä pukuhuoneessa. He huomasivat, että läheisen vaatelokeron luona olivat riisuutumassa omaa pulikointiaan varten puistosta tutut puolitutut isä ja poika. Isät tervehtivät ystävällisesti, mutta vähän väkinäisesti, niin kuin puolituttua ohimennen tervehditään. Kaveri lähinnä toivoi, ettei nyt sen kummemmin tarvitsisi jutustella tai tehdä lähempää tuttavuutta, mutta kaverin pojalla olikin astetta reippaampi tapa tervehtiä. Hän talsi tuntemattoman isän luokse ja vetäisi tätä reippaasti jalkojen välistä roikkuvasta taikasauvasta. Se jos jokin pakotti isät puhumaan keskenään – edes jotain. Hei sun heiluvilles vaan!

Valelääkäri olikin iskä

Kaverilla oli kiusallinen vaiva, jota hän halusi käydä näyttämässä lääkärillä. Hänellä oli ollut treffit, jotka päätyivät peitonheilutteluun ja intiimiosastojen hankaushommiin, ja nyt alapuutarhassa komeili häiritsevä ihottumankaltainen läiskä. Kun kaveri pääsi lääkäriin, hän ehti siinä korkeintaan itsensä esitellä, kun lääkäri jo kysyi että ai kaveriko se siinä, olitkos sinäkin sieltä kavereiden kaupunginosasta kotoisin. Sitten lääkäri paljasti olevansa kaverin ala-astekaverin isä ja tavanneensa kaverin vuosia sitten monta kertaa synttärijuhlien ja kotileikkien merkeissä (siis lääkärin lapsen kanssa, lääkäri itse ei leikkeihin osallistunut). Kaveri kirkkaanpunaisena myönsi olevansa kyseinen kaveri ja mietti kuumeisesti, miten nolon ihottuman nyt käy. Kun lääkäri kysyi, millaista vaivaa, kaveri ei kerta kaikkiaan kehdannut sanoa, että herpestä tässä epäilen, vaan väitti että kurkku on ollut hirveän kipeä. Siinä kaveri sitten yski menemään (häpeästä, ei kurkkukivusta) ja sai nieluviljelyt ja suututkimukset ja muut – vaikka oikeasti ne olisi pitänyt tehdä sinne alasuun puolelle. P.S. Kaveri meni sitten lääkärille uudemman kerran ja sai vaivansa hoidettua. Tästä lähtien hän kyllä joka kerta varmistaa, ettei lekuri vaan ole kenenkään kaverin iskä.

Isänpäivää vietetään sunnuntaina 10.11.2019. Paljon onnea isille, isähahmoille ja muille juhlapäivää viettäville!

Kuuntele isänpäivämokia tästä!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua