Hyppää pääsisältöön

YleX Aamun Vikin ja Köpin Naurumaratonin aikana kerättiin yli 176 000 euroa hyväntekeväisyyteen!

Perjantai-iltaan huipentuneen 41-tuntisen suoran lähetyksen aikana Viki ja Köpi suunnittelivat toisilleen tatuoinnit, imitaatiobattlessa pyöreän pöydän keskusteluun osallistuivat Tarja Halonen, Sauli Niinistö sekä Jope Ruonansuu ja Kasmir sai piiskaa.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleX Aamun Vikin ja Köpin Naurumaratonin aikana kerättiin rahaa pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön maailman lapsille peräti yli 176 000 euroa! Tempaus oli osa hyväntekeväisyystapahtuma Nenäpäivää.

Naurua riitti, mutta helppoa se ei ollut. Kellon lyödessä 23 perjantai-iltana YleX Aamun Viki ja Köpi päättivät 41 tuntia kestäneen Naurumaraton-urakkansa.

Monsterimainen maratonlähetys vaati juontajilta kestävyysurheilijamaista kuntoa, mutta kaksikko sanoo selvinneensä maaliin yleisön, vieraiden ja paikan päälle tulleiden fanien kannustuksen ansiosta – sekä totta kai tukeutumalla toisiinsa.

– Kaikki yleisön meille lähettämä rakkaus ja yhteisöllisyys sekä tsemppiviestit ovat antaneet ihan valtavasti voimaa, Viki kiittelee.

– Tuntuu siltä, että YleX Aamu on tämän jälkeen entistäkin lähempänä ihmistä vastaanottimen toisessa päässä, Köpi sanoo.

Laulaja Kasmir yllätettiin perjantaina hänen vierailunsa aikana, kun paikalle saapui domina piiskamaan kolmikolle hymyn huulille ja Naurumaratonille uutta vauhtia.

Naurumaratonin aikana sattumia ja tapahtumia riitti, kun kaksikon vieraina kävi eturivin suomalaisartisteja Ellinoorasta Gaselleihin, jalkapalloilija Petteri Forsell, juontajien omat isät ja YleX:n kanavalta tutut kasvot.

Vieraiden lisäksi Viki ja Köpi suorittivat erilaisia yllätyslaatikoista tulleita haasteita. Viime vuoden tapaan juontajat päätyivät hankkimaan uudet tatuoinnit, mutta tällä kertaa pienellä mausteella. He nimittäin suunnittelivat toinen toisilleen leimat ihoon.

Nyt Köpin nilkkaa koristaa Vikin suunnittelema tatuointi, jossa Wu-Tang Clanin logoa korostaa teksti “Outkast Forever”. Viki puolestaan ikuisti iholleen jalkapallon, jonka alla lukee “Hyvä Daniel”, kuten liian innokkaat futisfaijat kentän laidalla huutelevat.

Katso video episodista alta!

Yksi tunteikkaimpia hetkiä ja suurin yllätys koko urakan aikana Vikille ja Köpille oli kuitenkin se, että isänpäivä koitti etuajassa jo perjantaina ja kaksikko pääsi ojentamaan heille nikkaroimansa lahjat.

– En olisi missään nimessä osannut odottaa, että Suomen hienoimmat viikset, eli oma isäni kävelee ovesta sisään, Köpi sanoo.

Nelli Matulalle ojennettiin platinalevy suorassa lähetyksessä torstaina.

Monien muiden joukossa vieraaksi saapui Tuure Boelius, jonka imitaatiokykyjä Viki ja Köpi ihailivat. Tästä innostuneena kolmikko järjesti imitaatiobattlen, jonka aikana saman pöydän ääreen kokoontuivat Boeliuksen esittämä entinen presidentti Tarja Halonen, Köpin luonnehdinta presidentti Sauli Niinistöstä ja Vikin versiointi Jope Ruonansuusta.

Yksi maratonin kohokohtia oli, kun Köpi ja Viki esittivät hittibiisejään Nenäkulmalle saapuneelle yleisölle. Keikan aikana kuultiin ikivihreitä ja tulevia klassikoita, kuten ESMMOO, Maailman bulein lastenlaulu ja Setäreggaeton.

Naurumaraton alkoi torstaina 7. marraskuuta kello 6 ja päättyi perjantai-iltana kello 23.

Kaikkeen siihen, mitä 41 tunnin aikana tapahtui voit palata Yle Areenassa ja parhaita paloja on luvassa lisää ensi viikolla!

Kiitos!