Hyppää pääsisältöön

Musiikkia, joka valaisee universumin - brittitulokas Celeste ja saman saaren folkrockbändi Bear's Den voittivat Levylautakunnassa

Teemu Roivainen, Aino Venna ja Mikael Konttinen puolilähikuvassa
Teemu Roivainen, Aino Venna ja Mikael Konttinen puolilähikuvassa Kuva: Yle/Raine Laaksonen Teemu Roivainen,Aino Venna,Mikael Konttinen,Levylautakunta

Teemu Roivainen, Aino Venna ja Mikael Konttinen arvioivat viikon levyuutuuksia herkällä korvalla.

Tulos

1.Bear's Den: Only Son Of The Falling Snow (A.Davie, K.Jones) 27 pistettä

Lontoolainen folkrockbändi Bear's Den on toiminut vuodesta 2012 ja kiertänyt mm. Mumford & Sonsin kanssa Yhdysvalloissa. Edelliset kolme albumia ovat olleet kriitikkojen suosikkeja, joulukuussa tulossa ep-levyllinen talvisia lauluja.

1.Celeste: Strange (Celeste Waite, S.Wrabel, J.Hartman) 27 pistettä

Celeste Waite kuuluu sarjaan lupaavat nuoret brittilaulajattaret. Jazzin ja soulin sävyjä viljelevä Celeste on tehnyt musiikkia työkseen pari vuotta, hänet löydettiin 16-vuotiaana tekemänsä Youtube-videon perusteella. 'Kuin joku valaisisi taskulampulla universumin', oli Aino Vennan kommentti tästä.

2.Vili Mustalampi: Yhtä kaunis kuin sinä (V.Mustalampi) 25 pistettä

Pitkän linjan lattarimies Vili Mustalampi on tuttu monen bändin riveistä, hän on mm. kuubalaista son-musiikkia soittavan Kuukuminan laulaja. Soolotuotanto on huomioitu nyt myös ensi tammikuun Etnogaalassa, jossa hän on ehdolla vuoden tulokkaaksi.

2.Vilma Talvitie: Mies kaukaisen maan (V.Talvitie) 25 pistettä

Kansanmusiikkikoulutuksen saanut Vilma Talvitie tekee musiikkia myös Valma ja Varsinaiset -yhtyeessä. Lautakunta kiitti suoraa ja avointa laulutapaa sekä sovitusta, joka toi singer-songwriter -tyylisen laulun uskottavasti popmusan nykyestetiikkaan.

3.Kolmas Nainen: Kuinka siihen satuitkaan (P.Hanhiniemi, S.Pesola) 22 pistettä

Pauli Hanhiniemen ääni ei vanhene ja Kolmannen Naisen tyyli ei muutu. Kuin hetki aikakoneessa on rehelliseen omaan ilmaisuun luottavan bändin uusin 'Linjassa' -niminen albumi.

3.Lehtojärven hirvenpää: Koska pasahtaa (H.Kuusjärvi, J.Laitinen) 22 pistettä

Pohjoista eksotiikkaa tarjoaa Suomen Lapista tuleva tango-orkesteri Lehtojärven hirvenpää. Perustajina ovat laulaja Jaakko Laitinen ja haitarivirtuoosi Harri Kuusijärvi ja ensimmäinen levy, äärimmäisen uniikki ja loistavasti soitettu on nyt valmis. 'Kuin Astor Piazzolla kohtaisi Mikko Niskasen tukkimetsässä'.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi