Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Pohjois-Korean ydinase

Pohjois-Korea on pyrkinyt ydinasevallaksi kylmästä sodasta lähtien.
Pohjois-Korea on pyrkinyt ydinasevallaksi kylmästä sodasta lähtien. Kuva: Hikari Films Yle TV1,Ulkolinja: Pohjois-Korean ydinase

TV1 torstaina 14.11.2019 klo 22.00 - 22.55, uusinta sunnuntaina 17.11. klo 23.15, Areenassa

Vain muutamaa päivää ennen Singaporen historiallista huippukokousta vuonna 2018 Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un haukkuivat toisiaan ja uhkailivat ydintuholla.

Lähes 70 vuotta Kim-dynastia oli valmistautunut tähän kohtaamiseen.

Pohjois-Korean ydinohjelmalla ja sotilaallisella uholla on ollut vain yksi tavoite: neuvotella vihdoinkin tasavertaisena kumppanina Yhdysvaltain kanssa.

Kun muu maailma reagoi Pohjois-Korean provokaatioihin, maa itse noudattaa salaista suunnitelmaansa johdonmukaisesti, sukupolvesta toiseen. Pohjois-Korea on pyrkinyt ydinasevallaksi kylmästä sodasta lähtien ja onnistunut tavoitteessaan.

Kim-dynastia on pitänyt kiinni linjastaan vuosikymmeniä, ja se on hyötynyt suuresti Yhdysvaltojen 13 presidentin ja muiden länsimaiden päämiesten vaihtuvista näkemyksistä ja kannanotoista.

Pienen ja köyhän Pohjois-Korean johtaja nauttii nyt parrasvaloista ja vahvasta asemasta Yhdysvaltain rinnalla.

Ranskalainen Ulkolinja-dokumentti Pohjois-Korean ydinase on kertomus diktatuurista, kylmän sodan jäänteestä, joka pitää ahtaalla maailman mahtavinta maata, joka on ollut aina sen vihollinen.

Le piège des Kim. North Korea vs USA: A Nuclear Chicken Game. Ohjaus: Anthony Dufour ja Minju Song. Tuotanto: Hikari Films, Ranska, 2018.