Hyppää pääsisältöön

En japansk omelett i en gjutjärnspanna. På omeletten finns det mycket grön sallad. Vid sidan om pannan ligger några gafflar, en citron och oskalade ärtor.




En japansk omelett i en gjutjärnspanna. På omeletten finns det mycket grön sallad. Vid sidan om pannan ligger några gafflar, en citron och oskalade ärtor.
Kuva: Yle/Esa Saari
kasvisruoka,munakas

Okonomiyaki – valkokaalilla ja kevätsipulilla täytetty japanilainen munakas

Okonomiyaki on japanilaista katuruokaa. Se on yksinkertaisesti täytetty munakas mutta vain uudenlaisessa maukkaassa muodossa. Sana okonomiyaki tarkoittaa suoraan suomennettuna "paistettua sellaisena kuin haluat". Munakkaan voi syödä yhtä lailla sormin paperin välistä tai lautaselta pöydän ääressä. Tämä ruoka sopii loistavasti myös evääksi seuraavana päivänä, jos sitä vain sattuu jäämään yhtään jäljelle...

Anders Samuelsson

4 annosta

Tee ensin misomajoneesi(katso alla)

Munakas

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl japanilaista soijakastiketta
  • 2 kananmunaa

Täyte

  • 4 dl suikaloitua valkokaalia
  • 2 kevätsipulia
  • 100 g herkkusieniä

Tee munakas näin:

  1. Sekoita vehnäjauhot ja vesi ja anna seoksen turvota.
  2. Suikaloi valkokaali ja kevätsipulit, viipaloi herkkusienet ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon soijakastike.
  3. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Vinkki: Älä sekoita liikaa, jotta munakkaasta ei tule kova.
  4. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Kaada taikina pannulle. Paista, kunnes taikina alkaa hyytyä. Käännä munakas. Paista toinen puoli

Misomajoneesi:

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl misotahnaa
  • 1 ½ dl rapsiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 maustemitallinen chilihiutaleita
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan. Lisää joukkoon misotahna ja rapsiöljy.
  2. Laita sauvasekoitin astiaan, aivan sen pohjaan. Käynnistä sekoitin ja nosta sitä vähitellen ylöspäin, niin seos sakenee majoneesiksi.
  3. Mausta majoneesi sitruunamehulla, seesamiöljyllä, chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla.

Teriyakikastike:

  • 3 rkl valmista teriyakikastiketta

Lisukesalaatti jonka voi tarjota munakkaan kanssa:

  • 200 g valkokaalia
  • 50 g sokeriherneitä
  • ½ ruukkua korianteria
  • ½ ruukkua herneenversoja
  • 2 rkl säilöttyä inkivääriä (garia)

Suikaloi valkokaali ja sokeriherneet ja silppua korianteri. Sekoita salaatin ainekset keskenään. .

Tarjoile näin:

  1. Sivele teriyakikastike valmiin munakkaan pinnalle.
  2. Pursota päälle misomajoneesia.
  3. Tarjoa salaatti munakkaan päältä.

Vinkki: Voit käyttää munakkaan täytteenä mitä kasviksia haluat. Hyviä yhdistelmiä ovat esimerkiksi peruna ja pinaatti tai porkkana ja purjo.

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: