Mitä tarkoittaa Gandalfin sauva tai kumivitutin? Tarvitsetko intti-suomi sanakirjan? Testaa Naissotilaat -sarjan meemien avulla miten hyvin tunnet inttislangia.
Ira Hammermann tapaa keskustelusarjassa Asko Järvisen
Keskustelusarjassa Toivomus (En önskan) Ira Hammermann tapaa koronan julkisuuteen nostaman Asko Järvisen. Infektiolääkäri on opetellut asettamaan sanansa oikein, ja kokee myös onnistuneensa viestinnässään.
Iltojen hämärtyessä on hyvä käpertyä sohvalle ja uppoutua muihin maailmoihin upeiden uutuussarjojen parissa. Ylen syksy tuo mukanaan värikkään kattauksen laatuohjelmia Suomesta ja ulkomailta.
Tuhansilla ja tuhansilla suomalaisilla on muistoja Armi Aavikosta. Monet niistä ovat todella lämpimiä ja koskettavia. Armi oli selvästikin ihminen, joka jaksoi jutella yleisönsä kanssa, hymyili ja katsoi silmiin. Joku kertoo saaneensa nuorena tyttönä Armilta ja Dannyltä kyydin kotiinkin, Armin pyynnöstä. Muistoissa on myös särkynyt puoli, oluiden kanssa lähikaupassa jonottava tähti. Etenkin tytöille Armi oli Suomen prinsessa.
Sota Ukrainassa on muuttanut monien ajattelua armeijan, sodan ja rauhan suhteen. Pasifistinenkin ideologia on joutunut stressitestiin. Mitä se tarkoittaa ja millaiselle pasifismille on tilaa?
Aika kultaa muistot – myös inttimuistot. Naissotilaat 2 -sarjan kulisseissa kärsittiin kuumuudesta ja kyynelkaasusta, mutta sarjassa seikkailleet Milla Knutsson, Anni Niemelä, Henna Kaski ja Anne Isokorpi ovat jo kommelluksista toipuneet. Nykyään erikoiset armeijakokemukset ainoastaan naurattavat.
Vuonna 1982 eläkkeelle vetäytynyt laskuvarjojääkärien kouluttaja everstiluutnantti Olavi Jokela tarkastelee ammattinsa näkökulmasta sodan ja rauhan kysymyksiä. Dokumentti on vuodelta 1983.
Uusi tutkimus kyseenalaisti Raatteen tien taistelun myyttejä
Raatteen tien taistelu tammikuussa 1940 on yksi talvisodan käännekohtia. Kukistamalla puna-armeijan Suomussalmella estivät suomalaissotilaat valtakunnan jakamisen kahtia. Syksyllä 2012 julkaistu tutkimus kyseenalaisti taistelun ympärille syntyneitä myyttejä.
Militärkupper var en regelbunden företeelse i delar av Afrika i tiotals år efter att länder blivit självständiga. Sedan följde en period av relativ demokratisk stabilitet. Nu ser man tecken på att kupper är på uppgång igen.
Marinens huvudövning denna vår, Atrain 23, är inne på sina sista timmar. I Syndalen i Hangö har omkring 1 000 personer deltagit i övningen och för de beväringar som snart blir hemförlovade pågår nu den sista striden.
I synnerhet vapenanskaffningarna ökade Finlands utgifter.
I fjol steg världens militära utgifter till rekordnivån 2 240 miljarder dollar, alltså drygt 2 000 miljarder euro, enligt en färsk rapport från Internationella institutet för fredsforskning (Sipri) i Stockholm.