Hyppää pääsisältöön

Doc Martin – suosikkisarjan 9. kausi, jäähyväiset omaperäiselle lääkärille

Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi.
Tohtori Martin Ellingham (Martin Clunes), Louisa-vaimo (Caroline Catz) ja James-poika (Elliott Blake). Kotona ja klinikalla pyörii myös Buddy-koira. Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi. Kuva: Neil Genower Yle TV1,Martin Clunes,Caroline Catz,doc martin

TV1 maanantaista perjantaihin 21.11. - 2.12.2019 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.25, Areenassa 30 päivää

Ihastuttavassa Portwennin kylässä kiertää sitkeä huhu. Mitähän juoruista tuumaa monen kyläläisen hengen ja terveyden pelastanut tohtori Martin Ellingham (Martin Clunes)?

Omalaatuista lääkäriä testataan nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Doc Martinin ura on vaakalaudalla, syynä kulmikkaan miehen suorapuheisuus ja verikammo. Martinin työskentelyä ja klinikkaa ryhtyy tarkkailemaan tohtori Rebecca Hedden (Hermione Gulliford, Foylen sota). Tiukka nainen joutuu huomaamaan, että edessä on vaikea operaatio.

Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi.
Ruth Ellingham (Eileen Atkins, vas.), Louisa Ellingham (Caroline Catz) ja Sally Tishell (Selina Cadell). Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi. Kuva: ITV Studios Yle TV1,doc martin

Riemukkaasta brittisarjasta Doc Martin on vuorossa yhdeksäs – ja samalla viimeinen tuotantokausi.

Cornwallin maisemiin kotiutuneen lääkärin ja hänen perheensä sekä värikkäiden kyläläisten sattumuksia seurataan kahdeksassa upouudessa jaksossa. Suosikkisarjan vihoviimeinen jakso nähtiin Britanniassa marraskuun 13. päivä.

Luvassa on vauhdikkaita juonenkäänteitä ja uusia henkilöhahmoja – sekä koiria! Miten Martin Ellingham selviää koettelemuksistaan?

Opettajana uraa tehnyt Louisa-vaimo (Caroline Catz) opiskelee parhaillaan lapsityön ohjaajaksi ja perheen pikkuinen James Henry (Elliott Blake) lähtee päiväkotiin. Yhtenä aamuna päiväkodin täti istuttaa Louisan päähän ajatuksen, joka jää vaivaamaan. Pitäisikö Jamesin saada jo pikkusisko tai -veli?

Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi.
Bert Large (Ian McNeice) ja Al Large (Joe Absolom). Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi. Kuva: Neil Genower Yle TV1,Joe Absolom,Ian McNeice,doc martin

Martinin tädillä Ruth Ellinghamilla (Eileen Atkins) on melkoinen maine Cornwallin uinuvassa kylässä, mutta se ei estä apteekkari Sally Tishelliä (Selina Cadell) kysymästä ihmissuhdeneuvoja.

Rouva Tishell kaipaa edesmennyttä aviomiestään. Nyt hän on päättänyt mennä treffeille – ensimmäistä kertaa 35 vuoteen.

Monitoimimies Bert Large (Ian McNeice) katselee bisneksiä hieman sivummalta, kun poika Al Large (Joe Absolom) on saanut käsiinsä perheyrityksen – sekä kassan.

Vaarantaako Alin impulsiivinen päätös suhteen Morwennaan (Jessica Ransom), Docin sihteeriin? Entäs kun Bertin serkku Miles (Jeremy Swift, Downton Abbey) ilmaantuu maisemiin?

Hajamielinen, mutta työhönsä vakavasti suhtautuva konstaapeli Joe Penhale (John Marquez) yrittää pitää järjestystä yllä ja kadut siisteinä.

Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi.
Billy Pendrick (Jack Riddiford, vas.), Joe Penhale (John Marquez) ja George Pendrick (Sion Daniel Young) Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi. Kuva: ITV Studios Yle TV1,John Marquez,doc martin

Doc Martin -draamasarjan päätöskauden muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Conleth Hill (Game of Thrones) ja Ruth Gemmell (Hiljainen todistaja).

Entinen kirurgi ja verikammoinen Martin Ellingham saapui brittisarjan ensimmäisellä kaudella Lontoosta yleislääkäriksi leppoisaan Portwenniin. Vastoin kaikkia odotuksia Doc Martin kasvoi kiinni yhteisöön ja yhteisö häneen.

Suosittua brittisarjaa Doc Martin on esitetty Ykkösellä tammikuusta 2015 alkaen. Sarja on kuvattu upeissa Port Isaacin maisemissa.

Doc Martin. Alkuperäisidea: Dominic Minghella. Ohjaus: Nigel Cole. Tuotanto: Buffalo Pictures, ITV, Homerun Productions, Britannia, 2019.

Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi.
Martin Ellingham (Martin Clunes) ja Louisa Ellingham (Caroline Catz). Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi. Kuva: Neil Genower / ITV Studios Yle TV1,doc martin
Keskustele