Hyppää pääsisältöön

Heinähattu ja Vilttitossu voitti äänestyksen kirkkaasti – nostalginen joulukalenteri nähdään Areenassa joulukuussa

Heinähatun ja Vilttitossun joulukalenteri
Heinähatun ja Vilttitossun joulukalenteri Kuva: Sulevi Järvinen Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä,Heinähattu ja Vilttitossu

Joulukalenteriäänestys on päättynyt ja ylivoimaisen äänten enemmistön keräsi Heinähatun ja Vilttitossun joulukalenteri vuodelta 1993. Se tulee katsottavaksi Areenaan 1.12.2019.

Heinähatun ja Vilttitossun joulukalenteri keräsi 15.–26.11. pidetyssä äänestyksessä yli 60 prosenttia äänistä. Toiseksi tuli Joulupukin Aikapajan joulukalenteri, joka keräsi äänistä liki 20 prosenttia. Syltty-koiran ja Rille-Ripakodan joulukalenterit olivat melko tasaväkisiä, molemmat keräsivät noin kymmenen prosenttiä äänistä.

Joulukalentereiden ystäville on luvassa myös upouusi sarja, kun Tonttuakatemia alkaa 1. joulukuuta.

Tonttu Toljanteria toivoneille tiedoksi, että 10-osainen Tonttu Toljanteri vuodelta 2000 nähdään TV2:lla joulukuussa ja on Areenassa katsottavissa 6.12.2019–4.1.2020.

Ruotsinkielinen Tomteskolan vuodelta 1992 on julkaistu Areenaan ja suomeksi tekstitetty versio löytyy nimellä Tonttukoulu. Saamenkielinen joulukalenteri Unna Junná on katsottavissa 1.12.2019 lähtien alkuperäiskielellä.

Myös viime vuoden joulukalenteriäänestyksen voittaja Histamiini on yhä katsottavissa Areenassa. Lisäksi marraskuussa julkaistiin Areenaan Sohvaperunoistakin tuttujen Sannan ja Pinjan joulukalenteri vuodelta 2007.

Alla voit tutustua äänestyksessä olleisiin joulukalentereihin ja katsoa otteet jokaisesta. Lisää nostalgisia joulukalentereita löytyy Elävän arkiston koosteesta.

Heinähatun ja Vilttitossun joulukalenteri (1993)

Kattilakosken väellä on tohina. Pitää siivota, paistaa, askarrella ja imeltää. Kortit, kukat, kuusi ja mantelit. Vaari tarinoi riihitontusta, jota pitää lepytellä herkuilla. Talossa alkaakin tapahtua kummia - kellarista katoaa ruokaa. Syylliseksi epäillään kaikkia vuorollaan. Voisiko ruokavaras olla itse tonttu? Heinähatun ja Vilttitossun joulukalenterin on käsikirjoittanut Sinikka ja Tiina Nopola ja ohjannut Maija Asikainen. Vilttitossua esittää Ida Järvinen ja Heinähattua Nina Nyberg.

Syltty-koiran joulukalenteri (2001)

Joulukoira Syltty haluaisi palavasti päästä Joulupukin matkaan jouluaattona, mutta ensin pitäisi alkaa kiltiksi eikä hiiskua mitään suunnitelmasta. Tassua päälle! Syltty yrittää touhuta joulun töitä Muorin toiveiden mukaisesti – aina kuitenkin omalla tavallaan. Pääseekö Syltty lopulta Joulupukin mukaan? Syltty-koiran joulukalenterin on käsikirjoittanut Seija Holma ja ohjannut Jarmo Oksa. Syltty-koirana seikkailee Aimo Räsänen.

Rille Ripakodan joulukalenteri (2005)

Tonttu Rille Ripakota pyörittää jouluosaamista tarjoavaa Neuvontatoimistoa. Rillellä on töitä enemmän kuin partaa - apua on siis saatava. Kun toimiston ovelle ilmestyy Noksu Noropää, orava ja apulainen, niin Neuvontatoimistossa alkaa tapahtua. Yhteinen matka on yllätyksiä ja väärinkäsityksiä täynnä, eivätkä kummankaan heikkoudet jää paljastumatta. Rille Ripakodan joulukalenterin on käsikirjoittanut Mari Mörö ja ohjannut Anu Tuomi-Nikula. Rille Ripakotaa esittää Jarkko Tiainen ja joulupukkia Kosti Kotiranta.

Joulupukin Aikapajan joulukalenteri (2009)

Tonttu-Löytönen saa uuden työn Aikapajasta. Tontun tehtävä on avata kalenteriluukut oikeina päivinä ja pitää jouluvalmistelut aikataulussa. Lisäksi hän varmistaa, että Joulupukki lähtee ajallaan lahjojen jakoon. Nuori Löytönen hermoilee, osaako hän olla Aikatonttu. Vastuullista työtä eivät tee helpoksi höpsö Käki ja kateellinen Viisari. Lisäksi Juha-Pekka lähettää lahjatoiveen: "lisää aikaa olla ystävien kanssa". Eihän aikaa voi panna pakettiin! Joulupukin aikapaja joulukalenterin on käsikirjoittanut Mervi Pynnönen ja ohjannut Jyrki Laaksonen. Tonttu-Löytysen roolissa nähdään Markus Petsalo.

Kommentit