Hyppää pääsisältöön

Yle palkittiin pohjoismaisen datajournalismin NODA-konferenssissa

Vuoteni köyhyysrajalla ohjelma mobiililaitteessa
Vuoteni köyhyysrajalla ohjelma mobiililaitteessa Kuva: Andrey Popov Yle

Yle on voittanut vuoden 2019 Noda-palkinnon. Ylen juttu köyhyysrajalla selviämisestä voitti kilpailun sovellukset-sarjan. NODA-palkinnot jaetaan vuosittain erinomaisesta työtä datajournalismin alalla Pohjoismaissa.

Palkittu työ Vuoteni köyhyysrajalla -sovellus tuotettiin Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Plus-deskissä. Tiimissä työskentelevät toimittaja Eero Mäntymaa, koodari Eemeli Martti, graafikko Stina Tuominen ja tuottaja Mika Pippuri.

Vuoteni köyhyysrajalla pyytää käyttäjää tekemään valintoja siitä, miten tämä toimisi, jos putoaisi yhteis­kunnan turva­verkkojen varaan. Palvelu kertoo pelillisesti millaisia valintoja ja seurauksia yhteis­kunnan turva­verkkojen varaan putoava kohtaa. Aihe on tärkeä, sillä noin 650 000 suomalaista elää köyhyys­rajan alapuolella. Tutustu Vuoteni köyhyysrajalla -juttuun.

NODA 2019 -palkinnot jaettiin Trondheimissa torstaina 14. marraskuuta. Vuodesta 2013 lähtien jaettuja datajournalismin palkintoja myöntää The Nordic Data Journalism (NODA) Conference.

Tämän vuoden kilpailussa oli kolme sarjaa: feature-jutut, sovellukset ja tutkivat jutut. Plus-deski ylsi viiden parhaan finalistin joukkoon niin feature- kuin sovellukset-sarjoissa. Svenska Ylen datatiimi oli ehdolla kahdella jutulla, joista toinen syntyi yhteistyössä Ruotsin radion kanssa.