Hyppää pääsisältöön

Viikon 47 vinkit: Doc Martinin uusi kausi ja David Lynchin elokuvia!

Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi.
Doc Martinin uudet jaksot alkavat! Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi. Kuva: Neil Genower Yle TV1,Martin Clunes,Caroline Catz,doc martin

Viikolla 47 päästään jälleen suositun brittilääkärin Doc Martinin pariin, kun sarjan uuden ja samalla viimeisen kauden jaksot alkavat! Viikon aikana luvassa myös herkkuja David Lynch -faneille, uusi Aktivisti-sarja, Docventuresin kauden päätös ja Urheilustudion uusi kausi!

Doc Martinin riemastuttava tarina jatkuu kahdeksalla uudella jaksolla Cornwallissa sijaitsevan leppoisan kyläyhteisön värikkäästä elämästä, jonka yleislääkäriksi saapui suuresta maailmasta entinen kirurgi, Martin Ellingham. Nyt Portwennin kivijalka huojuu, sillä tökerö tohtori on vaarassa menettää lääkärinlupansa ja uran jatkuminen riippuu kokonaan ulkopuolisesta tarkkailijasta, joka on varsinainen riivinrauta. Kuten olettaa saattaa, yhteistyö hiertää heti alusta asti ja Martin sahaa omaa oksaansa. Miten käy tarkkailujakson lopuksi? Sarjan uudet jaksot alkavat torstaina.

Docventuresin kausi tulee tiistaina päätökseensä. Kauden viimeisenä leffana nähdään katarttinen ja syvälle mieleen sukeltava Neurons to Nirvana, joka tarkastelee psykoaktiivisten aineiden historiaa, kehitystä ja nykyistä keskustelua lääketieteen ja kulttuurin valossa. Elokuvan jälkeen päästään jälleen keskustelemaan, aiheena ihmisen tietoisuus.

Viikon aloittaa uusi dokumenttisarja Aktivisti. Sarja kertoo ihmisistä, jotka ovat valmiita uhraamaan kaiken muuttaakseen yhteiskuntaa. Ensimmäisessä osassa haastattelussa on nykyään Moskovassa asuva tietovuotaja Edward Snowden.

Siskonpedin ystävät pääsevät nauttimaan sarjan kaikista kausista, jotka tulevat Areenaan keskiviikkona. Komediaa on tarjolla myös uudessa Justimus esittää: Duo -sarjassa. Luvassa on kahdeksan jakson verran räävitöntä ja riemukasta komediaa, jossa seurataan erottamattomien ystävysten, Samun ja Joonan, edesottamuksia.

Teemalauantaissa nähdään toiveuusintana Teeman kevään 2018 elokuvafestivaalin fantastisia David Lynch -elokuvia ja -faneja. Teemalauantain tunnelmaan voi virittäytyä jo perjantai-iltana kun Yle Teema esittää David Lynchin elokuvan Lost Highway.

Talviurheilufaneille puolestaan on tarjolla jälleen talven täydeltä herkkuja, kun maailman laajin talviurheilutarjonta valtaa jälleen Ylen kanavat. Urheilustudion uusi kausi käynnistyy Leviltä 23. marraskuuta. Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa nähdään talven viikonloppuina kaikkiaan noin 400 tuntia talviurheilua. Suositut asiantuntijat Sami Jauhojärvi ja Kalle Palander saavat rinnalleen viisinkertaisen mäkiviikon voittajan Janne Ahosen.

Lisäksi viikon aikana nähdään dokumentteja ja ensiesityksessä mielenkiintoisia ja palkittuja elokuvia. Katso viikon parhaat tv- ja radio-ohjelmatärpit alta.

MAANANTAI 18.11.

Docstop: BMX – Do or die

Yle Areena ja Yle TV2 klo 23.15
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kotkalainen bmx-jengi yrittää toteuttaa hurjimmatkin temput yhden kesän aikana. Kipukaan ei estä tavoittelemasta arvostusta, ja kovia temppuja tahkotaan naarmujen tatuoimina pedalit sinkoillen.O: Jere Ruottu. Katsottavissa Yle Areenassa toistaiseksi.

bmx-pyöräilijä ilmassa
Docstop: BMX – Do or die. bmx-pyöräilijä ilmassa Kuva: Yle Kuvapalvelu Docstop,BMX - do or die

Aktivisti - Aktivisten – Uusi sarja!

Yle Fem klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Uusi dokumenttisarja ihmisistä, jotka ovat valmiita uhraamaan kaiken muuttaakseen yhteiskuntaa. Aktivismi näyttäytyy näille tekijöille ainoana keinona, jolla on mahdollista saada ratkaisuja aikamme akuutteihin ongelmiin. Ensimmäisessä jaksossa haastateltavana on tietovuotaja Edward Snowden, joka kertoo haastattelussa elämästään ja avaa ajatuksiaan aktivismista.

Yhdessä Pirate Bayn perustajan Peter Sunde Kolmisoppin kanssa sarjassa tavataan Edward Snowdenin lisäksi muun muassa Stansted15 ja Sea Sheperd -järjestöjen jäseniä. Yle Areena 4 v 6 kk

Edward Snowden med ena handen uppsträckt  i ett hotellrum i Moskva  / April 2019, Moskva
Aktivisti - Aktivisten. Edward Snowden med ena handen uppsträckt i ett hotellrum i Moskva / April 2019, Moskva Kuva: Jan Inberg / Parad Media Edward Snowden,aktivismi,Yle Fem

TIISTAI 19.11.

Docventures – kauden päätös

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Docventuresin leffaputken päätteeksi katsotaan katarttinen ja syvälle mieleen sukeltava Neurons to Nirvana (2013). Elokuva tarkastelee psykoaktiivisten aineiden historiaa, kehitystä ja nykyistä keskustelua lääketieteen ja kulttuurin valossa. Se rikkoo psykedeeleihin liittyvää tabua ja avaa niiden tutkittua potentiaalia parantaa ja vähentää ihmiskärsimystä. Onko kaikki muuttumassa tietoisuudesta alkaen?

Seitsemännen kauden päättää keskustelu ihmisen tietoisuudesta. Leffan jälkeen Riku ja Tunna keskustelevat asiantuntijavieraidensa kanssa tietoisuuden murroksesta ja kaiken muutoksesta.

Nainen lukee kirjaa, jossa lukee LSD, How can we fight back.
Docventures: Neurons to Nirvana. Nainen lukee kirjaa, jossa lukee LSD, How can we fight back. Kuva: Yle Kuvapalvelu Docventures,Neurons to Nirvana

Uusi Kino: Thomas Reidin yksinäinen taistelu – Ensiesitys!

Yle Teema klo 23.20
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kansainvälisiä festivaaleja valloittanut dokumenttielokuva irlantilaisesta Thomas Reidista, jota Irlannin valtio yrittää uhkailla myymään perhetilaansa, jotta monikansallinen Intel voi ottaa haltuunsa maan. Alueen työllistämisen nimissä myös paikalliset päättäjät yrittävät saada Reidin myymään maata laajentuvalle yritykselle. Mutta päättäväisellä maanviljelijällä ei ole aikomustakaan jättää tilaa, jota hänen sukunsa on hallinnut satojen vuosien ajan. Kansainvälisiä festivaaleja valloittanut dokumentti näyttää, miten Reid jatkaa yksinäistä taisteluaan paikkakunnallaan ja oikeussalissa, jotta saa elää rauhassa omalla tilallaan lehmien ja kanojen ympäröimänä. Yle Areena 1 v 11 kk

Dokumentin päähenkilö Thomas Reid kuvassa talikko olkapäällä
Uusi Kino: Thomas Reidin yksinäinen taistelu. Dokumentin päähenkilö Thomas Reid kuvassa talikko olkapäällä Kuva: Feargal Ward dokumenttielokuvat,Irlanti,maatilat,uusi kino

KESKIVIIKKO 20.11.

Siskonpeti 1-3 – Kaikki kaudet Areenassa

Yle Areena
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kultaisella Venlalla palkittu Siskonpeti on kuriton sketsisarja, jossa neljä naista tanssii, laulaa, eläytyy ja avautuu. Sarjan päätähdet ovat Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Sanna Stellan. Sarjan 3. tuotantokausi on jo katsottavissa Yle Areenassa, mutta nyt myös kaudet 1 ja 2 julkaistaan Yle Areenaan ja ne jäävät sinne katsottavaksi toistaiseksi.

Siskonpedin naiset valkoisissa vaatteissa, nauravat kuvassa. Niina Lahtinen, Sanna Stellan, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä.
Siskonpeti. Siskonpedin naiset valkoisissa vaatteissa, nauravat kuvassa. Niina Lahtinen, Sanna Stellan, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä. Kuva: Yle/Numi Nummelin Siskonpeti

Luonto-Suomen talviruokintailta

Yle Radio Suomi klo 18.02 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Lintujen ruokintapaikan tapahtumia katselemalla on helppo opetella tuntemaan kotoiset talvilintumme. Lintulaudan äärellä voi myös seurata lintujen käyttäytymistä ja tarkkailla lintujen yksilöllisiä eroja. Suorassa parituntisessa lähetyksessä pohditaan miten luodaan hyvä lintujen ruokintapaikka, mihin se sijoitetaan ja millaisilla eväillä saa pihapiiriin mahdollisimman paljon vieraita. Asiantuntijana studiossa on lintututkija Pertti Koskimies, toimittajina Asko Hauta-aho ja Juha Blomberg. Kuuntelijoiden kysymyksiä ja tarinoita otetaan vastaan puhelinnumerossa 0203-17600.

Prisma: Lääkettä luonnosta?

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Eläinkunnalla on monia hämmentäviä kykyjä: ne voivat kasvattaa uuden raajan menettämänsä tilalle, nukkua talviunta kuukausikaupalla ilman että keho rapistuu tai kasvattaa joka vuosi uudet upeat sarvet. Voisiko ihminen valjastaa nämä kyvyt omaksi hyväkseen? Voisimmeko silloin parantaa osteoporoosin, sydänsairaudet tai vaikkapa Alzheimerin taudin? Yle Areena 3 kk

Lue lisää täältä!

Peura.
Prisma: lääkettä luonnosta? Peura. Kuva: Heiko De Groot / Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Prisma: lääkettä luonnosta?

Akuutti: Kuukautisten pimeä puoli

Yle TV1 klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Joka kymmenes nainen sairastuu endometrioosiin, eikä oikein tiedetä miksi. Jopa gynekologien on vaikea tunnistaa sairautta. Kaarina Ekman-Laine tietää, mitä endometrioosi voi pahimmillaan olla. Hänellä kivut alkoivat ensimmäisten kuukautisten myötä, mutta pitkään niitä vähäteltiin "vain" kuukautiskipuina. Leikkauksista huolimatta sairautta ei ole saatu pysähtymään. Yle Areenassa katsottavissa toistaiseksi.

TORSTAI 21.11.

Doc Martin – Uusi kausi!

Yle TV1 klo 17.10
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Doc Martin, S9) Doc Martinin riemastuttava tarina jatkuu. Kahdeksan aivan uutta jaksoa Cornwallissa sijaitsevan leppoisan kyläyhteisön värikkäästä elämästä, jonka yleislääkäriksi saapui suuresta maailmasta entinen kirurgi, Martin Ellingham. Vastoin kaikkia odotuksia Doc Martin kasvoi kiinni yhteisöön ja yhteisö häneen. Perhekin on tullut perustettua eikä pariskunnan elämässä ole tylsää päivää nähty.

Nyt Portwennin kivijalka huojuu, eikä ensimmäistä kertaa. Tökerö tohtori on vaarassa menettää lääkärinlupansa, ja uran jatkuminen riippuu kokonaan ulkopuolisesta tarkkailijasta, joka on varsinainen riivinrauta. Millainen mahtaa olla tarkkailujakson lopputulos, sillä ensi hetkestä asti yhteistyö hiertää ja Martin sahaa omaa oksaansa. Tuotanto: Buffalo Pictures, ITV, Homerun Productions, Britannia 2019. Yle Areena 30 pv

Lue lisää täältä!

Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi.
Doc Martin. Doc Martin -sarjasta nähdään 9. ja samalla viimeinen tuotantokausi. Kuva: Neil Genower / ITV Studios Yle TV1,doc martin

8 klasaria: Antonio Vivaldi: Neljä vuodenaikaa

Yle Radio 1 klo 17.10 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Bolerosta Kevätuhriin, Vuodenajoista Finlandiaan. Mikä tekee teoksesta hitin, joka kestää vuosisatoja, keitä olivat ihmiset niiden takana, minkälaisessa maailmassa kappaleet syntyivät? 8 klasaria -sarja tarjoilee musiikinhistorian herkkupaloja, joita olet kuullut mutta joista haluat tietää enemmän.

Tässä jaksossa tutustaan Vivaldin Neljän vuodenaikaa -viulukonserttosarjaan. Vuodenajat kertovat värikästä, elämäniloista ja virtuoosista tarinaa 1700-luvun alun ajan Italiasta. Neljä viulukonserttoa ovat myös oivallisia sävellyksiä. Vivaldi luo uudenlaista konserttoperinnettä, jousisoittimet laulavat, sirisevät, tikuttavat ja hurjistuvat tavalla, joka löi aikalaiset ällikällä. Neljä vuodenaikaa oli aikansa suurimpia hittejä. Toimittaja ja käsikirjoittaja: Eva Tigerstedt. Äänisuunnittelija: Kai Rantala. Koko sarja kuunneltavissa Areenassa

Ulkolinja: Arvottomat lapset

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Filippiinien johto haluaa yhä pienemmät lapset telkien taa. Maan ankaran huumeiden vastaisen sodan myötä Filippiinien johto haluaa alentaa rikosvastuuiän nykyisestä viidestätoista vuodesta koskemaan 12- tai jopa 9-vuotiaita lapsia. Taustalla on usko siihen, että rikkeistä kiinni jääneet lapset tietävät tekevänsä väärin. Laki olisi myös pelote aikuisille, jotka käyttävät lapsia rikosten tekijöinä, koska he ovat vielä liian nuoria rangaistuksiin.

Ulkolinjan Arvottomat lapset -dokumentti seuraa lain kovalle kouralle alttiiden lasten elämää Manilassa. Katujen lasten elämä näyttää paikoin toivottomalta selviytymistaistelulta. Köyhyydessään voimattomat vanhemmat eivät pysty pitämään huolta lapsistaan, joten nämä turvautuvat toisiinsa. Ohjaus: Kirsi Crowley. Yle Areenassa katsottavissa toistaiseksi.

Nainen pukee pientä, lattialla makaavaa vauvaa.
Ulkolinja: Arvottomat lapset. Nainen pukee pientä, lattialla makaavaa vauvaa. Kuva: Kirsi Crowley/Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Arvottomat lapset

PERJANTAI 22.11.

Justimus esittää: Duo – Uusi sarja!

Yle Areena

Suomen suosituin sketsiryhmä Justimusfilms valloittaa perjantaina 22.11. Yle Areenan. Luvassa on kahdeksan jakson verran räävitöntä ja riemukasta komediaa, jossa seurataan erottamattomien ystävysten, Samun ja Joonan, edesottamuksia.

Justimus esittää: Duo -sarjan sankarit käyvät pikkupaikkakunnan lukiota, haaveilevat tyttöystävistä ja yhteisestä pelikaupasta. Suuret suunnitelmat kuitenkin uhkaavat kariutua, kun Samun äiti rakastuu ja ilmoittaa koko perheen muuttavan Tampereelle.
Alkaa taistelu aikaa vastaan. Samu ja Joona yrittävät estää muuton keinoja kaihtamatta ja esteitä tai idioottimaista velipuoli Markusta kavahtamatta. Sarja on katsottavissa Yle Areenassa toistaiseksi.

Koululuokasta kuva
Justimus esittää: Duo. Koululuokasta kuva Kuva: Yle Kuvapalvelu Justimus,Justimus esittää: Duo

Kino: Salaisuuksien illallinen – ensiesitys

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Perfetti sconosciuti, Italia 2016) Palkitussa elokuvassa seitsemän hyvää ystävystä kerääntyy illanviettoon, mutta kun he päättävät maustaa sitä paljastamalla kaikki puhelimiinsa saapuvat viestit, joutuvat ystävyys, rehellisyys ja valkoiset valheet kihelmöivälle koetukselle. Ohjaus: Paolo Genovese. Yle Areena 30 pv

Ihmisiä ruokapöydän äärellä
Kino: Salaisuuksien illallinen. Ihmisiä ruokapöydän äärellä Kuva: Saverio Lombardi Vallauri / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Salaisuuksien illallinen

Yle Live: Pariisin kevät

Yle Teema klo 22.35
Katso ohjelma Areenassa tästä
Upea, omaperäinen ja kokeilunhaluinen popyhtye on löytänyt elektronisemman vaihteen, mutta Ruissin Rantalavan keikalla kuullaan monipuolinen valikoima viisikon tuotannosta, mm. biisit Saari ja Pilvissä. Yle Areena 30 pv

Kino: Lost Highway

Yle Teema klo 23.35
Katso ohjelma Areenassa tästä
(USA 1997) David Lynchin ohjaama mysteeritrilleri saksofonistista, jota syytetään vaimonsa murhasta. Pääosissa Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Robert Blake, Natasha Gregson Wagner, Richard Pryor. Yle Areena 30 pv. HUOM! Teemalauantaissa lisää David Lynch -elokuvia.

Patricia Arquette mustatukkaisena elokuvassa Lost Highway.
Kino: Lost Highway. Patricia Arquette mustatukkaisena elokuvassa Lost Highway. Lost Highway,Patricia Arquette,David Lynch,Teeman elokuvafestivaali,teeman elokuvafestivaali 2018

LAUANTAI 23.11.

Kuusi kuvaa kuvataiteilija Tuula Lehtisen elämästä

Yle Radio 1 klo 8.05 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Kuvataiteilija Tuula Lehtinen uudistaa käsityötaidon traditiota ja puhuu kauneuden puolesta. Kauneutta hän luo öljyvärein, grafiikka-, mosaiikki- ja posliinitöin. Lisäksi hän osallistuu suuriin arkkitehtuuri- ja infrastruktuurihankkeisiin. Toimittaja Lisa Enckell tapasi taiteilijan hänen kotistudiossaan Tampereella. Kuusi kuvaa -radiosarjassa ohjelman vieras avaa kotialbuminsa viisi tärkeintä kuvaa elämänsä eri vaiheista. Entä minkä kuvan hän toivoisi vielä albumiinsa: mikä olisi se kuudes kuva?

Merten syvyyksissä – Uusi kausi!

Yle TV2 klo 9.20
Katso ohjelma Areenassa tästä
Meren perheen ihmeelliset seikkailut merten syvyyksissä jatkuvat kolmannella kaudella. Mukana on uusia ystäviä ja perheen vihollisia. Mustavalaan merirosvot palaavat uuden teknologian turvin ja Peto Pietilä ja Dolos tekevät taas temppujaan. Perhe kohtaa uskomattomia merten olioita, joita ei ole nähty koskaan ennen. Ystävälliset manaatit, mystiset meriyksisarviset, jättiläispallokala, vaarallinen purppuravuoksi, valtava meduusa ja nettiyhteydet katkaiseva hirviö – kaikki tämä ja paljon muuta odottaa Anttia, Fionaa, Keikoa ja Villeä sekä Jarkkia heidän tutkiessaan ja ihmetellessään merten mysteerejä. Yle Areena 30 pv.

Piirroshahmot sukeltamassa meressä
Merten syvyyksissä. Piirroshahmot sukeltamassa meressä Kuva: Technicolor, A Stark Production, DHX Media / Yle Kuvapalvelu lastenohjelmat,Merten syvyyksissä

Urheilustudio ja Alppihiihdon MC Leviltä – Uusi kausi!

Yle TV2 klo 9.45 alkaen
Katso ohjelma Areenassa tästä

Maailman laajin talviurheilutarjonta valtaa jälleen Ylen kanavat, kun Urheilustudion uusi kausi käynnistyy Leviltä 23. marraskuuta. Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa nähdään talven viikonloppuina kaikkiaan noin 400 tuntia talviurheilua. Suositut asiantuntijat Sami Jauhojärvi ja Kalle Palander saavat rinnalleen viisinkertaisen mäkiviikon voittajan Janne Ahosen.

Urheilustudio tarjoaa marraskuun loppupuolelta maaliskuun lopulle noin 300 maailmancupin kilpailua seitsemässä lumilajissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, freestylessä, lumilautailussa, maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Kausi alkaa kotimaan kiertueella, kun Urheilustudio välittää kisat ja tunnelmat paikan päältä Levin alppihiihdon pujottelun maailmancupista 23.-24.11. Luvassa on heti talviurheilun täyteinen viikonloppu, kun samaan aikaan Rovaniemellä kisataan mäkihypyn ja yhdistetyn SM-mitaleista ja Suomen cupin pisteistä maastohiihdossa. Puolan Wislassa jaetaan puolestaan ensimmäiset maailmancupin pisteet mäkihyppääjille. Urheilustudiota juontavat Leviltä Antti Sahlström ja Inka Henelius.

Urheilustudion juontajat iloisessa karvalakkikuvassa.
Urheilustudio. Urheilustudion juontajat iloisessa karvalakkikuvassa. Kuva: Tomi Hänninen / Yle urheiluohjelmat,Urheilustudio

Teemalauantai: David Lynch

Yle Teema klo 20.00
It is happening, again! Toiveuusintana Teeman kevään 2018 elokuvafestivaalin fantastisia David Lynch -elokuvia ja -faneja. Teemalauantain tunnelmaan voi virittäytyä jo perjantai-iltana kun Yle Teema esittää David Lynchin elokuvan Lost Highway.

David Lynch: The Art Life
klo 20.10

Katso ohjelma Areenassa tästä
(USA/Tanska 2016) Komea ja kohteensa näköinen dokumenttielokuva David Lynchin tiestä taiteilijaksi. Pikkukaupungin poika maalaa ja kertoo, miten hänestä tuli kuvataiteilija ja lopulta Eraserheadin ohjaaja. Ohjaus Jon Nguyen. Yle Areena 1 kk 8 pv

Twin Peaks – tuli kulje kanssani
klo 21.40

Katso ohjelma Areenassa tästä
(Twin Peaks – Fire Walk with Me, USA 1992) David Lynchin Twin Peaks -sarjan johdannoksi tekemä elokuva Laura Palmerin viimeisistä päivistä. Pääosissa Sheryl Lee, Kyle MacLachlan, Ray Wise, Chris Isaak, Mädchen Amick, David Bowie. Yle Areena 30 pv

Festivaalipuhetta elokuvien välissä
Katso ohjelma Areenassa tästä
"Me kakkosluokkalaiset perustettiin Bob-kerho." Illan välikkeinä Festivaalipuhetta-jaksoja, joissa suomalaiset fanit avautuvat punaisessa huoneessa suhteestaan David Lynchin taiteeseen ja Twin Peaksiin. Yle Areena 30 pv

Michael J. Anderson elokuvassa Twin Peaks: Tuli kulje kanssani
Twin Peaks: Fire Walk with Me. Michael J. Anderson elokuvassa Twin Peaks: Tuli kulje kanssani Twin Peaks – Tuli kulje kanssani,Teeman elokuvafestivaali,David Lynch,teeman elokuvat

SUNNUNTAI 24.11.

RSO Musiikkitalossa

Yle Teema klo 16.20
Katso ohjelma Areenassa tästä
Seong-Jin Cho, piano, esittää Alban Bergin pianosonaatin op. 1 sekä Franz Lisztin h-molli-sonaatin. Osa 11.10.2019 Helsingin Musiikkitalossa taltioidusta konsertista. Yle Areenassa katsottavissa toistaiseksi.

Apu - piirroshahmo vai painajainen

Yle TV2 klo 21.40
Katso ohjelma Areenassa tästä
(The Problem With Apu, USA 2017) Amerikkalainen dokumentti, jossa koomikko Hari Kondabolu käsittelee humoristisesti ja terävästi sitä, miten stereotyyppisesti populaarikulttuurissa saatetaan käsitellä etnisiä vähemmistöjä. Esimerkiksi otetaan Simpsoneiden intialaishahmo Apu. Kun Hari lähtee penkomaan aihetta syvemmin ja saa pari kertaa nenilleen, katsoja joutuu miettimään: onko Hari mennyt liian pitkälle vai onko hän sittenkin oikeassa? Yle Areena 2 kk 28 pv

kuvituskuva, jossa ohjelman juontaja ja piirretty Apu-hahmo
Apu - piirroshahmo vai painajainen. kuvituskuva, jossa ohjelman juontaja ja piirretty Apu-hahmo Kuva: Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Apu - piirroshahmo vai painajainen?

Typhoon mama

Yle Fem klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Dokumenttielokuva Yolandasta, joka elää kahden maailman välissä: Ruotsin, jossa hän on asunut yli 20 vuotta ja Filippiinien, jonne hänen kolme aikuista poikaansa ovat jääneet. Pojille Eurooppa näyttäytyy paratiisina, jossa raha kasvaa puissa, eivätkä he epäröi painostaa tästä myös äitiään. Perhesiteet järkkyvät kun Filippiineillä puhkeaa huumesota. Yle Areena 2kk 29 pv

HUOM! Muista myös viikon Ulkolinja: Arvottomat lapset -dokumentti Filippiineiltä torstaina Yle TV1:ssä!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua