Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Nooa on maailmanvalloituksesta unelmoiva indiepop-yhtye, jonka musiikki on kuin kontrastimeri

Nooa-yhtyeen promokuva, jossa yhtye istuu vaaleassa veneessä sumun ympäröimänä.
YleX Nosteessa -yhtye Nooa. Nooa-yhtyeen promokuva, jossa yhtye istuu vaaleassa veneessä sumun ympäröimänä. Kuva: Promokuva Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Ida Karimaa ja Jani Kareinen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Nooa.

Nooa tekee kuulasta elektropoppia.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Jani Kareinen kommentoivat:

– Elektropop-bändi Nooa on julkaissut vasta kaksi singleä, mutta bändin kappaleissa kuuluu selkeä näkemys siitä, mitä yhtye haluaa tehdä ja millaisella soundilla. Nooa luottaa eteeriseen ja kuulaaseen elektroniseen indiepopiin ja nojaa tukevasti yhtyeen laulaja Nooran heleään ääneen. Myös toimiva livesetti ja lupaus lähitulevaisuudessa julkaistavasta uudesta musiikista on jo olemassa. Tavoitteet ovat kansainvälisen uran luomisessa ja isoissa keikoissa ja tähän kaikkeen uskomme bändillä olevan mahdollisuus, kunhan he vielä hieman terävöittävät sitä, millä nimenomaan Nooa erottuu kaunista elektronista poppia tekevien indiepoppoiden joukosta. Yhtye itse mainitsee musiikkinsa olevan "kontrastimeri". Ehkä tämän piirteen korostaminen voisi olla valtti omaleimaisuutta etsittäessä.

Mikä sai teidät aloittamaan musiikin tekemisen?

– Meillä on kaikilla pitkä musiikillinen tausta, joten bändi on todella luonnollinen jatkumo meille kaikille. Kun pari vuotta sitten löysimme toisemme muusikkoina, huomasimme, että jaoimme samanlaisen intohimon musiikkiin, ja siitä syntyi Nooa.

Mistä artistinimenne tulee?

– Meillä oli jotain hassuja sääntöjä, kuten ettei haluttu nimeen r-kirjainta sen soundin takia. Nooa tulee meidän solisti Nooran nimestä, josta on vieroksuttu r-kirjain otettu pois.

Mikä musiikkianne on inspiroinut?

– Musan lisäksi meitä on inspiroinut monet leffat, tv-sarjat, kirjat ja tietysti elämä itsessään. Bändissä parasta on se, että inspiroimme toinen toisiamme.

Mitä keikkaa olette jännittäneet eniten?

– Tähänastisista keikoista jännittävin on ollut meidän ihan eka keikka, jonka soitimme viime keväänä. Olimme tehneet pitkään valmisteluja treeniksellä ja studiossa, joten lopputuloksen tuominen yleisön eteen ensimmäistä kertaa oli tosi jännittävää.

Mikä olisi unelmienne keikkapaikka?

– Unelmoimme festarikeikoista ympäri maailmaa. Suomessa haluttaisiin erityisesti esiintyä Flow’ssa ja tietysti päälavalla.

Mitä bändiä tai artistia haluaisitte päästä lämppäämään?

, London Grammar, Sia, ja suomalaisista Vesala. Vähän aikaan sitten pääsimme lämppäämään The Hearingia, ja se oli jo yksi unelmien lämppäyskeikka meille.

Miten biisi syntyi?

– Biisi lähti ajatuksesta, jossa eheytymisen ihannoinnin sijaan hyväksytään oma tai muiden “pimeä puoli” ja uskalletaan tanssia omien varjojen kanssa. Sydän tälle biisille löytyi Stranger Thingsin Will-hahmosta. Ajatuksena oli, että kuka tahansa voi olla Will, kadota sinne synkkyyteen ja katsoa ulkopuolelta, kun muut ihmiset jatkaa niiden täydelliseltä vaikuttavia elämiä.

Minkälaisia suunnitelmia ja haaveita teillä on artistiurallenne?

– Haaveilemme kansainvälisestä urasta. Seuraava isompi askel on kolmas sinkkumme Where have you been, joka julkaistaan joulukuun 13. päivä. Tällä hetkellä työstetään debyyttialbumia, joka on tarkoitus julkaista ensi keväänä.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!