Hyppää pääsisältöön

"Nyt pitää triplata lähetysaika ja pistää Nobel valmiiksi" – Docventures Talk Show meditoi tajunnan yli ja Tunna sai vastauksia tieteen suurimpiin mysteereihin

Docventures-kauden viimeinen jakso oli dokkaroitsijoiden oman hengellisen johtajan, Tunnan juhlaa. Sametinpunaisia verhoja mielen muuntelun ja tajunnan mysteerin ympärillä raottelivat leffakellarin asiantuntijavieraat: tutkijatohtori Mona Moisala, tietoisuustutkija Katja Valli ja muusikko-sekatyömies Henry Vistbacka. Yytsi yltä, miten diipeillä leveleillä käytiin!

Leffailta starttasi historiallisissa merkeissä, kun keskustelun avasi ensimmäistä kertaa kaikkien Docventures-vuosien aikana "Katajanokan shamaani", Tunna! (Katso alkulöylyt täältä)

– Tänään puhutaan siitä, mistä kukaan ei tiedä. Nimittäin tietoisuudesta, tieteen suurimmasta kysymyksestä ja mysteeristä!, Tunna julisti.

Tietoisuustutkija Katja Valli vahvisti Tunnan väitteen:

– Me saatetaan itse asiassa tietää enemmän siitä, miten maailmankaikkeus sai alkunsa kuin siitä, miten aivot luo tajunnan ja tietoisuuden kokemuksen ja miksi se niin tekee.

Diipeistä keloista startannut keskustelu sai liekkeihin paitsi Tunnan ja leffaklitsun myös koko Docventures-yhteisön ympäri Suomenmaan ja muailman. Ja eipä ihme!

Keskustelussa käytiin tutkijatohtori Mona Moisalan johdolla läpi tutkimusta psykedeelien käytöstä terapiatarkoituksessa (Katso kohdasta 3:32), koettiin kollektiivista sydämensykkeen hidastumista docfulness-harjoituksessa (Katso kohdasta 48:44) ja niin harrasta läsnäoloa, että seitsemän kautta kestäneet perinteet vain murskautuivat sen tieltä (Katso jakson viimeiset viisi minuuttia!).

Origamilintu // 19.11.2019 klo 23:04
Miksi koko ajan kun ohjelma ja keskustelu etenee, tuntuu kuin sisäinen kutina voimistuisi ja hengitystä pidättäen odotan että joku keskustelijoista raapaisee sisälleni helpotuksen tunteen kertomalla elämän ja olemassaolon totuuden?

Univeli // 19.11.2019 klo 23:22
Kiitos tästä erinomaisesta keskustelusta, jota olen odottanut kymmenen vuotta julkisesti käytäväksi! Kiitos koko kaudesta Tunna ja Riku!

Ykseyden kokemuksia ja minän taakse näkemistä

Yksi huiman illan kohokohdista oli, kun Riku ja Tunna sekä illan kolmas vieras Henry Vistbacka avasivat omia kokemuksiaan psykedeelien käytöstä – hyvinkin henkilökohtaisella tasolla. (Katso kohdasta 18:54)

– On ollut kokemuksia todella syvälle pureutuvasta itsekriittyisyyydestä, joka on pistänyt miettimään todella perinpohjaisesti valintoja elämässä ja miten kohtelen ihmisiä, joita elämässäni on. On ollut paljon arvomaailmaa keikauttavia kokemuksia, Vistbacka kuvaili.

Hän kertoi myös, kuinka psykedeelit ovat auttaneet hyväksymään kuoleman vääjäämättömyyden ja käsittelemään sitä, että hänen äitinsä kuoli, kun Vistbacka oli 11-vuotias.

– Se on katharttista, kun pääsee itkemään tosi syvästi.

Tunna samaistui Vistbackan kokemuksiin painajaismaisista tunteista psykedeelien parissa. Hän palasi muistoissaan vuosien taakse, Amazonille, jossa Riku ja Tunna osallistuivat perinteikkäiseen ayahuasca-seremoniaan.

– Tunsin pelon yhtä voimakkaana kun lapsena ja tajusin: mulla on tosi voimakkaat defenssimekanismit. Oon hyvä menemään eteenpäin, mutta siellä oli järjetön määrä asioita, jotka olin jättänyt käsittelemättä. Tunsin session aikana, että se oli turboahdettua psykoterapiaa.

Kun studiossa kuultiin seremoniasta tuttuja soundeja, joutuivat sekä Tunna että Riku mielenmatkalle ravistuttavaan kokemukseen. Rikukin kertoi, millaisia lähtemättömiä muistoja ayahuasca-seremonia häneen jätti.

– Pitkällisen ripuloinnin ja oksentamisen ja monen muun ruumiintoiminnon jälkeen seuraavana päivänä ja useita päiviä sen jälkeen, oli hyvin huojentunut olo. Kun fyysisestä olosta oli päässyt eroon, jollain tavalla mieleen liittyviä jännitteitä ja suorituspaineita helpottui. Myös kuoleman ajatukset kävi mielessä ja se tuntui luonnolliselta.

aksuli // 19.11.2019 klo 21:39
Helppoa ymmärtää, miksi psykedeelit ovat olleet aina kiellettyjä. Poliitikkojen on helpompi hallita kansalaisia, jotka eivät tiedä paremmasta.

Innostuja // 19.11.2019 klo 22:27
Tajunta laajenee iän myötä. Ei tarvita mitään aineita. Terveisin 55-vuotias tajuntaansa jatkuvasti laajentava nainen.

No nyt! Tunna pääsi grillaamaan aivotutkijaa tietoisuudesta

Hieman lähetysajan puolivälin jälkeen päästiin asian diipeimmälle tasolle, kun Tunna suuntasi katseensa aivotutkija Valliin ja esitti tälle illan suuren kysymyksen: Miten aivot luovat tietoisuuden kokemuksen? (Katso kohdasta 39:32)

– Nyt pitää triplata lähetysaika ja pistä Nobel valmiiksi, Valli vastasi.

Keskustelu kulki neurotieteen, valvetilan ja syvän unen kautta tietoisuuden kovaan ongelmaan:

– Tietäisimme kaiken aivojen toiminnasta, mutta ei silti pystytä selittämään, miksi olen iloinen tai surullinen, Valli kuvaili ja sekös Tunnaa innosti.

– NYT OLLAAN NIIN YTIMESSÄ TÄSSÄ HOMMASSA. Nyt mä heitän lisää vettä kiukaaseen!

Katja Valli, Henry Vistbacka ja Mona Moisala Docventuresin sohvalla.
Katja Valli, Henry Vistbacka ja Mona Moisala Docventuresin sohvalla. Kuva: Sami Levo Docventures

Mainituksi tulivat muun muassa: ego ja sen läpi näkeminen, David Chalmers, Frank Jackson ja aiemmin illalla minäkokemus, ykseys ja spiritual bypassing... Parempi vain katsoa itse koko jakso ja haastaa pinttyneitä ajatusmalleja todellisuudesta!

Sitten Tunna esitteli niin hurjan teorian panpsykismista, että Riku joutui tarkentamaan:

– Sori, mä oon sen verran hidas ja ollut laiska fyssassa niin tarkoittaako tämä sitä, että hiekanjyvillä ja tällaisilla asioilla on jonkinlainen värähtävä joku ja sitten, kun ne satutaan panemaan oikeaan järjestykseen, niistä tulee enemmän kuin osiensa summa? Jos ne sattuu mötkähtämään reilun kilon mötikäksi niin jumankauta syntyykin kokonainen maailma?

Kyllä, näin tietyssä teoriassa ajatellaan, Valli vahvisti, mutta lisäsi:

– Itse olen biologinen realisti. Ajattelen, että tajunta voi syntyä vain ja ainoastaan aivoissa tai monimutkaisissa hermoverkostoissa.

misterimaisteri // 19.11.2019 klo 23:11
huomaa että tunnalle rakas aihe kun ottanut haltuun koko klitsun, keep up. the good work!

Maaginen Metsämies // 19.11.2019
Miksi lääkitään aina masennuksen oireita, miksi ei ihan oikeasti tehdä jotain sille MIKSI me täällä masennutaan ? Kuten jo aiemmin totesin, ihmiseltä vaaditaan nykyään niin paljon ettei me tahdota enää kestää täällä mukana, sille pitäisi tehdä jotain ja äkkiä.
Pipsavee (vastauksena Maagiselle Metsämiehelle) // 19.11.2019 klo 22:32
Tää ja niin paljon!! Ennaltaehkäisevä hoito Suomessa tosi heikoilla.

Aikalailla näillä paikkeilla Riku ohjasi keskustelun tajunnan syövereistä arkisemmille vesille: älypahkoihin ja koulumaailmaan. Hän kertoi Terve oppiva mieli -hankkeesta, jossa 3500 oppilasta kerran viikossa osallistui hyvinvoinnin oppitunnille. Tunneilla harjoiteltiin myös tietoisuustaitoja. Oppilaat raportoivat, että heidän keskittymiskykynsä kohentui ja jopa perheen ja kavereiden kanssa meni paremmin.

Mona Moisalan mukaan myös lapset tosiaan tarvitsevat nykymaailmassa tällaisia taitoja ja hänestä mindfulnessin yleistyminen on loistava trendi.

– Olen hirveän iloinen, että mindfulness on kasvattanut suosiotaan ja sitä on tuotu jo jopa lasten ja nuorten saataville. Kun elämme hektistä ja ärsykkeiden täyttämää älylaitteiden täyttämää arkea, meidän on pakko tietoisesti alkaa opetella mielen rauhoittamista ja mielen hallintataitoja ylipäätään.

Mindfulness-tilaan pääsystä esimerkkiä näytti leffakerho Rovaniemen hengellisesoteerinen vapaaherrain kilta:

Docventures Chat toimitti faktaa ja vertaistukea

Kuten Docventures Chatissa kauden päättäjäisiksi yhteen ääneen todettiin, paikalla nähtiin kauden ajan upeita tyyppejä – kuten myös muualla somekanavissa. Illan keskustelu oli jälleen kerran asiantuntevaa, ja kattoi niin tieteen, tuoreen tutkimuksen kuin henkilökohtaisten kokemusten jakamista.

Illan aktiivisimmat keskusteLOITSIJAT Chatissä olivat:

Pipsavee
Jamppa95
Axe59

Chatin tykätyimmiksi viesteiksi taas ylsivät nämä pohdinnat ja tunnustukset:

Yhtä Kaikki 19.11.2019 klo 22:39
Faktatiedolle pohjaava huumausainevalistus olisi parempi malli, kuin nykyinen.

Renttahelekku // 19.11.2019 klo 22:41
Tässä koko asian kaikessa naurettavuudessaan, siltikin naurettavin asia on se, että me "päätetään" jonkin kasvien vain olevan laittomia, niin kuin niiden kasvaminen ja tulo tähän maailmaan olisi meistä kiinni. Kielletään seuraavaksi kivet, jotta kukaan ei heittelisi niitä.

Kauden päättäjäistunnelmiin sopivasti kolmas sija jaettiin kahden keskustelijan kesken.

cranberry // 19.11.2019 klo 21:28
Voiskohan psykedeeleillä parantaa rasismin, jos se kerran auttaa ihmistä ymmärtämään että samaa lajia ja toistemme "veljiä" tässä kaikki ollaan?

Pietruszka // 19.11.2019 klo 22:37
koulukiusattu&syrjitty elämäni. narsistin perheessä, kasvatettiin lähes kehitysvammaisena. elämäni tarkoitus oli olla sylkykuppi toisten pahalle ololle. olen ollut masentunut ja erilainen koko elämäni. heijastui elämänhallinnassa kunnes 24v iässä otin ensimäisen psilosybiini-trippini. itkin lämpöä ja rakkautta, jonka aikana annoin itselleni anteeksi ja luvan olla ylpeä itsestäni ja erilaisuudestani

Illan Docventures Chatin koko huikea keskustelu on kokonaisuudessaan ulottuvillasi artikkelin lopussa.

Docventuresin 7. kausi pääteltiin siis rakkaudellisissa tunnelmissa – ja kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille!

JA SE ILTASATU, joka jäi lähetyksessä lukematta! Se tulee tässä:

Haluaisit, että fyysikko puhuu hautajaisissasi. Haluaisit, että fyysikko puhuu surevalle perheellesi energian säilymisestä, jotta he ymmärtävät, että energiasi ei ole kuollut. Haluat, että fyysikko muistuttaa itkevää äitiäsi ensimmäisestä termodynamiikan pääsäännöstä: että energiaa ei synny maailmankaikkeudessa eikä se koskaan tuhoudu. Se ainoastaan muuttaa muotoaan.

Haluat äitisi tietävän, että kaikki energiasi, jokainen värähtelysi, jokainen lämpöyksikkösi, jokainen partikkeli, joka oli hänen rakastetun lapsensa, pysyy hänen kanssaan tässä maailmassa.

Ja jossain vaiheessa toivoisit, että fyysikko astuisi alas saarnastuolista ja kävelisi murtuneen puolisosi luokse ja kertoisi hänelle, että kaikki fotonit, jotka koskaan kimposivat kasvoiltasi, kaikki hiukkaset, joiden polut keskeytyivät hymyysi ja hiustesi kosketukseen, sadat biljoonat hiukkaset, ovat lähteneet luotasi kuin lapset – niiden vain muutettua ilmenemismuotoaan.

Ja kun leskesi lyyhistyy rakastavan perheensä käsivarsille, fyysikko voisi kertoa hänelle, että kaikki sinusta lähteneet fotonit ovat järjestäytyneet uudestaan hiukkasilmaisimissa, jotka ovat hänen silmänsä. Ja että ne fotonit luotiin hänen elektromagneettisesti varautuneiden neuronien tähdistöissään, joiden energia jatkuu ikuisesti.

Toivot mahdollisesti, että perheesi tutkii todisteita ja vakuuttaa itselleen, että tiede on vakaa ja että heille on lohduttavaa tietää, että energiasi on edelleen läsnä. Energian säilymistä koskevan lain mukaan pienintäkään osaa sinusta ei ole poissa; olet vain vähemmän järjestäytynyt.

– Aaron Freeman, toimittaja-kirjailija, Yhdysvaltain suosituimman radion ajankohtaisohjelman All Things Consideredin tekijä

Docventures Mode
Terrrrrrrve…
Docventures Raattori
....tuloa!
Docventures Mode
Haloo, onko täällä ketään tuttuja paikalla?
GicGer
Viimeistä viedään!
HeiHeiHeimo
Mahtavaa olla täällä taas!
Maaginen Metsämies
Psaikedeellista..
Docventures Mode
Maaginen Metsämies
Psaikedeellista..
Terve!!
Maaginen Metsämies
Tänään on vähän hankala aihe kun olen ollut juomatta vuodesta 2008, tosin olen yhden pitkän ryypyn ottanut sinä päivänä kun sain talolainan kokonaan maksetuksi mutta humalahakuista juomista ei 11 vuoteen ollenkaan..
Niffuli
Miten nyt voi olla jo viimeinen jakso? Vastahan tää docventres-kausi alkoi :(
Lowbone
Varsin hieno vakaumus!
Docventures Mode
Niffuli
Miten nyt voi olla jo viimeinen jakso? Vastahan tää docventres-kausi alkoi :(
Niinpä, kuukausi meni varsin vauhdilla!
TheHoodBox
Toivottavasti pysyy tälläkertaa hereillä! Uuvuttavia nuo lakikeskeiset kokeet, mutta nyt on lupa anniskella :D Toivottavasti on hyvät juomat studiolla!
Docventures Mode
TheHoodBox
Toivottavasti pysyy tälläkertaa hereillä! Uuvuttavia nuo lakikeskeiset kokeet, mutta nyt on lupa anniskella :D Toivottavasti on hyvät juomat studiolla!
Juomat on hyvät, kohta valitaan paras!
anonyymi325018
Mitkäs juomat tähän teemaan sopii ? Ayahuasca, tattitee ja kannabiskaakao?
Lexxodus
Piuhat kuumana ja kanava kohillaan :)
TheHoodBox
Tietoisuudesta ja mindfulnesista, suosittelen luetttavaksi lukutoukille kirjaa kuin:"Ikigai: The Japanese Secret to a Long and Happy Life"
Ruohotar
Piti mennä ajoissa nukkumaan, mutta en taidakaan
qplash
Testing
Docventures Mode
Lexxodus
Piuhat kuumana ja kanava kohillaan :)
Juhuu, oikein!
Docventures Mode
anonyymi325018
Mitkäs juomat tähän teemaan sopii ? Ayahuasca, tattitee ja kannabiskaakao?
Kohta, ihan kohta paljastetaan!
Riku Rantala
Pari minsaa ja lähtee! Jännäkakka!
kiitos19420Neverforget
Hapot naamaan ja menoks!
Pokkapitää1955
Riku Rantala
Pari minsaa ja lähtee! Jännäkakka!
Kantsii nyt kakata äkkiä ennenku ohjelma alkaa.
Pipsavee
Jaahas tiistai-iltaa taas!
Maaginen Metsämies
Molemmat mun vanhemmat on polttaneet koko ikänsä, tässä tapauksessa se ei todellakaan kannustanut itseä polttamaan tupakkia vaan välttämään sitä kaikin keinoin. Ikää on 35 vuotta ja en ole koskaan ikinä edes maistanut tupakkaa, voin olla tyhmä mutta en nyt enää anna periksi kun tähän saakka on päästy.. Yhdenlainen psaikedeeli sekin aine on..
Docventures Mode
Pipsavee
Jaahas tiistai-iltaa taas!
Moro Pipsa ja terrrrrrrvetuloa tänäänkin!
suenpentu
Taas mennään!
Ammattiloukkaantuja
Tänään ei sitten mitään holillisia myrkkyjä illan juomaksi. Ennemmin vaikka puhdasta vettä.
HeiHeiHeimo
Pipsavee
Jaahas tiistai-iltaa taas!
Aika dedikoitunut yleisö kun meitä joka jaksossa mukana olleita on jo useita täällä :-D
Riku Rantala
Ammattiloukkaantuja
Tänään ei sitten mitään holillisia myrkkyjä illan juomaksi. Ennemmin vaikka puhdasta vettä.
Jeh!
Pipsavee
HeiHeiHeimo
Aika dedikoitunut yleisö kun meitä joka jaksossa mukana olleita on jo useita täällä :-D
👌👌👌 näinpä
jamppa95
Iltaa
Pipsavee
Docventures Mode
Moro Pipsa ja terrrrrrrvetuloa tänäänkin!
Thänks!!
pajaripate420
iltaa
punakaalimehu
Iltaa jengi! Psykoosit tulille!
anonyymi937818
Terkkuja Henrille sit vannoutuneelta podcast fanilta <3 ps. no homo
eepsä
morjens
Sepezino
Ammattiloukkaantuja
Tänään ei sitten mitään holillisia myrkkyjä illan juomaksi. Ennemmin vaikka puhdasta vettä.
Eipä vissiin :)
Icariusnatarius
Kai äänestysvaihtoehdoissa on vanha kunnon ayahuasca studiossa nautittavaksi virvoikkeeksi?
Pursumi
No niiiin, asiallista asiaa 🖤
System 3
Iltaa
Niffuli
HeiHeiHeimo
Aika dedikoitunut yleisö kun meitä joka jaksossa mukana olleita on jo useita täällä :-D
Dedikoitunut vai addiktoitunut? 🤔
jamppa95
Nyt on hyvä aihe!
Olkihattunukkemies
Täällä jälleen mutta viimeistä kertaa
Scorpio
Vuoden viimeinen valon pilkahdus tiistai-iltoihin
keijo250
Henry studiossa <3
Inssinööri
Pirkule olin jo ihan nukkumaan menossa, mutta muistinkin mikä päivä on. Dokkari juomat jäivät juomatta. Oispa ayahuascaa.
Lavuaari
Iltaa
santtupaemiost
Tulisko se coco asiantuntijavieraaksi
Docventures Mode
jamppa95
Iltaa
Terrrrrvetuloo Jamppa kanssa!
pajaripate420
mietintämyssyt vielä
anonyymi742037
Viimeistä viedään 🥂
OvelaSalanimi
Tuleeks Coco illan vieraaksi leffan jälkeen?
anonyymi937818
Henryllä on paljon salaisia faneja <3
Sepezino
Onko ensimmäinen Tunnan juonto docis? 🤔
RokkiTepsi
Nyt on pulssi laskenut ja mieli avoin. Tänään taattua laatua. Täällä ollaan läsnä ja syvällä
Maaginen Metsämies
#puistokemisti olis ollu osuvampi "nimi" = D
Sepe-susi
CBD - juoma Rikulla?
Docventures Mode
Sepezino
Onko ensimmäinen Tunnan juonto docis? 🤔
Kyllä taitaapi olla, historiallisia hetkiä täälläKIN.
satakybä
Tripiltä takas ja täällä chatissa läsnä!
Toleg
Kerrankin duuni antaa myötä et ehtii kattoo. Huhuh!
Dessu
mömmötutkimuksia? Missä voi ilmoittautua?
System 3
Jos psykedeelit vaikuttavat liian kuumottavalta niin samoille leveleille voi päästä myös meditaation avulla. Se miten media nämä "harjoitteet" pääasiallisesti esittää on kaukana siitä mihin ne on alunperin tarkoitettu, ja miten pitkälle homman voi viedä.
fitjussi
myrkyt kehiin!!!!!!!
TheHoodBox
Itselle on jo mindfulnessia se kun päivä on vapaa, aamupalan saa syödä jonkun kanssa ja kuunnella kahvekoneen porinaa, ei kiire minnekkään ja saa alottaa uusia taideprojekteja rauhassa
Vesseli1977
Kuvaako kuvaaja käsivaralta vai alkaako aihe vaikuttamaan jo.
Ruohotar
Tutkimusluvat ja heti!
Olkihattunukkemies
Kuka on sanonut että elämä on parasta huumetta mutta huumeet on parasta elämää?
satakybä
Irti (mun) huumeista
Polygeek
Hyvä että ottivat Henryn studioon. Fiksu ja koherentti tyyppi puhumaan tärkeästä aiheesta
Kushisama
olen nyt tietoinen että on aika nähdä docventuresin dokkari
Maaginen Metsämies
Radikaali ratkaisu huumeongelmaan, jokainen addiktiksi tunnustautuva suljettakoon huoneeseen ja mukaan kilo lempiainettaan.. Luonto sitten hoitaa loput..
4-20
Ihan mahtavaa, huippumielenkiintoinen aihe!
taskuliinamies
Onko muumeista apua paremman tietoisuuden löytämiseen?
Docventures Mode
Faktat tiskiin: illan leffana tsiigataan Oliver Hockenhullin Neurons to Nirvana vuodelta 2013. Talk Show’ssa sen jälkeen vieraina kova posse: aivotutkija Mona Moisala, tietoisuustutkija Katja Valli sekä Psykedeelisen sivistyksen liiton vpj Henry Vistbacka.
snede
Huumetestit on turhia. Oon testannut ne kaikki ja toimii.
Lowbone
ihana järkikeskustelua
Lexxodus
Jokaisella ihmisellä on tajunnassaan oma universumi, josta muilla ei oo haisuakaan :)
Pipsavee
Mitäs aivoja huumaavia herkkuja tänään porukalla kisaeväänä? Täällä pekoni ja scrambled eggs
katarhino
Now playing: Joose Keskitalo - Tietoisuus
SoppaPoika
Olen valmis avartamaan mieltäni, johdattakaa oi Docventuresin profeetat
simppadee
#värähdelkää
pineapplelust
Huume vai terapiamuoto?
kiitos19420Neverforget
#kysymys Eikö toi että on hauskempaa ja elämä ei niin harmaata pitäisi riittää laillistamisen perusteluksi? Aina haetaan sikana kaikkia medikaalisia hyötyjä.
HellNoKitty
Odotan innolla, Netflixistä jo jotain aiheesta sivunneita dokkareita katsoneena.
satakybä
ASMR <3
foliohattu5000
Tunna ja Riku vois kertoo omista kokemuksista miten ayahuasca vaikutti omaan elämään!
Webber
Eeeih taas tätä asmr 😰
Herman Scherman
Toisaalta olen sitä mieltä, että ennemmin pitäisi panostaa siihen, että ihmiset saisivat lääkkeetöntä apua, mutta toisaalta myös kannatan sitä, että parempia ja yksilöille sopivampia lääkkeitä pitäisi olla helpommin saatavilla niitä tarvitseville. Mielenkiintoinen aihe kieltämättä tänään 👍
Mildemort
Viikko taas odotettu uutta Docventuresia, ööli auki ja menoksi!
RokkiTepsi
Psykedeelinen ilta koittaa. Ollaan mysteerien ja tajunnan rajamailla , komiasti lähtee hommat käyntiin. Tietoisuutta etsimässä.
eepsä
:D
anonyymi937818
Miten ois sensory deprivation tank -testivideoo tubekanavalle?
suenpentu
Pipsavee: leipää, jolla hummusta, kurkkua ja basilikaa. Laatujuomana stout ja jälkiruoaksi mummontossu.
niemisehenkka
Ihana Sita! Se on nukuttanu mut moneen kertaan
Ulfberth
nyt kuumotellaan!
Hella
ASMR aiheuttaa inhon väristyksiä, piti pistää ääni pois
HellNoKitty
ASMR<3 Kuuntelen joka ilta Spotifysta. Mm. Relax with Satan on hyvä ;D Aivo-orkut.
Aleksi Kinnunen
Telkkari meni hiljaiselle. Lisää volyymiä
Dessu
kappasw vihreää keijua kehiin
Pipsavee
suenpentu
Pipsavee: leipää, jolla hummusta, kurkkua ja basilikaa. Laatujuomana stout ja jälkiruoaksi mummontossu.
Hyvänkuulonen setti!
Maaginen Metsämies
En kyllä itse saa noista ASMR videoista yhtään mitään irti, olen kyllä antanut niille mahdollisuuden mutta ei kyllä iske omalla kohdalla..
Yavizef
millastas viinaa toi absintti on?
Pursumi
Absinttia 🥰👌
tekashi69
Jeesjees
Sienimias
Mezkalin
Sepezino
Mul on varmaan pääs vikaa, ku asmr tuntuu ahdistavalta 😑
BobaFett78
Absinttiaaa
Kushisama
Docventures ASMR
JANi198
Nyt näyttää mielenkiintoiselta
jamppa95
Toivottavasti tää avaa porukalle vähän enemmän psykedeeleistä!, Toki on niistäkin haittoja, mutta itselle on ollut pelkkiä positiivisia vaikutuksia psykedeeleistä.. olen huomannut että esim psilisybiiniä sisältävillä sienillä on todella hyvä vaikutus alakuloisuuteen/masennukseen ja niistä jää pidemmälle ajalle ns. Stressitön olo. Ja avasi enemmän elämästä, avasi lukkoja ja poisti kuoleman pelon..
villetpni
"miks aina mä"
qplash
ASMR ❤️
Docventures Mode
Vielä chatrulez haltuun: Täällä on tähtäimessä universumin paras KESKUSTELU! Ei siis floodausta, trollausta tai muutakaan tervehenkistä perseilyä, KIITOS. Eikä tänään myöskään kehoteta laittomuuksiin, mikä toki on sanomattakin selvää, vai mitä?
anonyymi937818
smash, sweet and salty
OvelaSalanimi
Meskaliinia!
TomBamBou
Mukana ollaan vaikka olin jo sängys ✌️
Nyymi1111
Sienipirtelö
Vibsteri
Ei kai toi mikään oikea taikasienipirtelö voi olla :D
tekashi69
Onko teidän sienipirtelö mistä sienistä?
System 3
Netflixistä löytyy varsin hyvä primer aiheesta: The Mind Explained.
Aleksi Kinnunen
Kuumotusmies ASMR, kuuntelisin
Icariusnatarius
Herman Scherman
Toisaalta olen sitä mieltä, että ennemmin pitäisi panostaa siihen, että ihmiset saisivat lääkkeetöntä apua, mutta toisaalta myös kannatan sitä, että parempia ja yksilöille sopivampia lääkkeitä pitäisi olla helpommin saatavilla niitä tarvitseville. Mielenkiintoinen aihe kieltämättä tänään 👍
Lääkkeetöntä hoitoa on monenlaista, kuten fysioterapiaa. Sitä käytetään mikä toimii parhaiten yksilön kannalta, vaikka välillä tuleekin virheitä hoitojen määräämisessä. Lääkkeettömyys lähtökohtana on omituista, koska jos paras hoitomuoto on lääke niin ei ole syytä olla määrämättä vain sen takia, että se on "lääke"
Robbari
Eka asmr video joku 5 vuotta sitte oli virtual barber. Oli jännän tuntunen.
RokkiTepsi
Sienipirtelöö tietysti
Epätoivo
Moi
tiiaredlocks
absintti
kiitos19420Neverforget
Vibsteri
Ei kai toi mikään oikea taikasienipirtelö voi olla :D
Olis kyllä kowa!
Petoeläin
Ambsinttiäää
anonyymi325018
Sienipirtelö kuulostaa kyllä herkulliselta 🤮
Laurillaonasiaa
Pääsispä äänestämään
Freesoulgirl
Meskaliinia!! Bat country etc.
Aavikkospuge
Onko tuolilla tietoisuus?
MisterHaz
Kyllä se sienipirtelö kuulostaisi jo hieman spirituaalisemmalta kokemukselta. Oli miten oli, kiitos aiheesta!
Hellera
meskall
Peräreimari
Henkilökohtaisiin kokemuksiin perustava näkökulma: Psykedeeleihin on vaikeaa koukuttua, koska ovat henkisesti rankkoja kokemuksia ja perinteisiin päihteisiin verrattuna vähän euforisia.
Ulkomaankirjeenvaihtaja
Asmr kuulostaa mulle samalta kuin joku pulsu läähättäisi selän takaa korvaan aamuyön junassa - aiheuttaa ärsytysrektion!
Niffuli
Docventures ASMR? Kyllä kiitos!
tekashi69
Koska ei se herkkusienipirtelö välttämättä kovin lasjentavaa ole..
anonyymi647389
täällä ihan vaan viskii ja rommikolaa...
Tuikku3000
Sienipirtelöö!
Ruohotar
Absintti of course, siihen saakka kunnes muut dekriminalisoidaan
Kkv
siäniä
Tero Hirvonen
Absinttia
Turseli
ASMR on yhtä kuin VMP
blues68guy
Sienipirtelö tottakai
anonyymi168570
Sienismoothia tietty
Mikaeli1995
Taitaa olla aika yksilöllistä miten nuo substanssit toimii, joista puhe tänään. Itse olen kurkannut verhon hapokkaammalle puolelle ja moni asia on muuttunut sen jälkeen parempaan suuntaan, eikä niistä suinkaan ole tullut tapa.
Lahfi
Absintti ja sieni yhdistelmä 😅
Merssi
sienet sipaisee sielua 🤪
Jooo-ni
Absintti
Docventures Mode
Hei sitten tämä tiedoksi kanssa: Kaikki viestit moderoidaan etukäteen. Palvelussamme voi siis välillä pukata ruuhkaa, eivätkä kaikki hyvätkään viestit tule julkaistuksi. Älä lannistu. Kokeile uudelleen.
haamunappi
Mescal drinkissähän ei meskaliinia ole!
SlickJ
Morjesta
partp
Sienipirtelö
HuuHaaHerra
pitkästä aikaa mielenkiintosta juttuu
Gilpert
Sienipirtelö
UrsusD
Sienipirtelö
wallenius95
Absintti
Måånagobbi
Meskaliini!
Jiiam
Absintti
Marko7373
Absintti🤪🤪
tekashi69
MITÄ SIENIÄ??
Kellopelikaani
Mahtavaa että suomessakin uskalletaan käydä rehellistä päihdekeskustelua. Uskon että tilanne on tulehtunut ja ainoa hoitokeino on puhe.
Masimu5
Ayahuascaa voisitte maistaa
suolakurkkulover
Itse en ymmärrä tota kuiskailua
373
Hmm.. olen ajatellut, että olen "käyttänyt" mielikuvituksen loppuun, ajattelen kaiken rationaalisesti ja järjellä. En näe unia, enkä osaa oikein kuvitella mitään ilman omakohtaista kokemusta. Pitäisiköhän joskus kokeilla jotain mieltä laajentavia aineita?!
Olkihattunukkemies
Tämän illan ainoana huumausaineena toimii valkoinen sokeri kaikissa muodoissa
anonyymi168570
Sienestäjän smoothia
turduspilaris_
Abs-intti
Prissenakki
Sienipirtelö 🍄
haamunappi
Riippuu sienipirt3löstä mutta tänne sellanen
jussirah
Mezcal
ghosts82
Mezcalia ja Tunnalle mato!!!
Vesseli1977
Millainen päivä sul on huomenna?
Wizarium
Mezcal
foliohattu5000
Ei muutas kun Denveriin sienikeitolle ensvuonna!
Maaginen Metsämies
Kyllä huomaa zätistä että sienipäät on pärisemässä tänään, normaalisti juttu soljuu hiljakseen mutta nyt on kyllä höyryjä ilmoilla..
wallenius95
Liputan absitin puolesta
Pursumi
Sienet itellä auttaneet pääsemään traumoista ja ahdistuksesta eroon! Tai ainakin oon oppinut käsittelemään niitä paremmin!
Lartsenekkeri
Yhteiskunnan huumausaineiden ja päihdevalistuksella olis paljon tehtävää. Nuoria kiinnostaa kaikki tämmönen ja netistä löytyy mitä vaan. Ennen ei oikein yleisesti ollu
Freesoulgirl
Normipäivä
anonyymi325310
Absintti
Johno
Onko kommenttien merkkimäärää viilattu jaksoa varten? 😏 #420
DjYdin
Vasta nyt mua pidetään hulluna, kun lääkäri totesi minun parantuneen masennuksesta ja itse totesin selättäneeni kaikki addiktiot.
eepsä
suippumadonlakkeja?
jartsapeke
Tästä puuttuu se kärpässienillä ja suopursulla terästetty kilju. Se oli kuulemma Sodankylän opiskelijapiireissä kova juttu ysärillä... 😂
Henapete
Mezcal
Yhtä Kaikki
Psykologia ilman psykedeelejä on kuin molekyylibiologia ilman mikroskooppia.
Saltsii
Kantarellipirtelö?
Wizarium
Riku ja Tunna veti Ayahuascaa siellä viidakossa niin niillä on ollu pönttö sekaisin ennenki :)
UrsusD
Haluaisin puukottaa itseäni korvaan aina kun kuulen ASMR:ää
harkto
Sienipirtelöä!
4-20
Riku ja Tunna olette rohkeita kun uskalsitte ottaa tämän aiheen esille ja keskustelun alle. Hattu päästä!
Jykke83
Mitä on todellisuus? Toisen trippi voi olla toisen "normaali".
Pipsavee
Tää on mielenkiintosta, koska tää on mulle tosi uus aihe ja tuntuu, et on ollu paljon erilaista ja sekavaa tietoa 🤔
go4lie
sieni_pirtelö
Docventures Mode
Maaginen Metsämies
Kyllä huomaa zätistä että sienipäät on pärisemässä tänään, normaalisti juttu soljuu hiljakseen mutta nyt on kyllä höyryjä ilmoilla..
Kohta siirrytään asiaan ja hillitään vähän tahtia myös. Mode moderoi.
anonyymi1083308
Suomalaiset, maailman meditoivin kansa
Aleksi Kinnunen
Hienoa että meillä on tajunnanpäräyttäjien oraakkeli studiossa. Docventuresin Pat ja Mat
bombaclot
Joe "Have you tried DMT?" Rogan
maryajs
Docventures ei petä koskaan! Mielenkiintosia asioita ja asiallista keskustelua niistä. Mieli avartuu. Kiitos siitä!
Docventures Mode
Johno
Onko kommenttien merkkimäärää viilattu jaksoa varten? 😏 #420
Ei :D
HuuHaaHerra
itse availen mielen lukkoja välillä hapolla ja sienillä kun tuntuu että ote alkaa lipsumaan
misterimaisteri
mun tapa on tehdä 5min aamujooga kolmeen minuuttiin
Ruohotar
Katsokaa Henryä ihmiset. Siinä on huumeita kokeillut ihminen. Eikös poikkeakin siitä kuvasta, joka meille on perinteisesti huumeita käyttäneistä maalattu?
HarriLind
Sairastin vaikean työuupuumuksen, vaikean ahdistuksen ja keskivaikean masennuksen. Sain sähköhoitoa ja monenlaista mömmöä. Vasta ketamiini-hoito auttoi.
Ahistoteles
Sienipirtelö miehen tiellä pitää!
turduspilaris_
Kovaa keskittymistä vaatii myös tämä chatin seuraaminen samalla kun kuuntelet lähetystä😬
Wizarium
Toivottavasti ens vuonna tulee uus kausi 👌
kiitos19420Neverforget
Yhtä Kaikki
Psykologia ilman psykedeelejä on kuin molekyylibiologia ilman mikroskooppia.
Joo LSD:tähän on verrattu että olisi sama psykologialle kuin teleskoopin keksiminen oli tähtitieteelle.
jyrki961
Missä äänestetään kysyy dinosaurus.
robuuu
Kaikki pystyy meditoimaan imo
Jermuttaja
Pätkäyttäkää värit päälle!
Il Poika
Musiikki, musiikkiterapia, GIM guided imagenary AMD Music Näin päästään turvallisesti matkalle oman mielen syvyyksiin🎵🎶
Docventures Mode
Pipsavee
Tää on mielenkiintosta, koska tää on mulle tosi uus aihe ja tuntuu, et on ollu paljon erilaista ja sekavaa tietoa 🤔
Tämän voi lukaista myös, jos ehtii ennen illan leffaa: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/19/ei-pelkkaa-viihdekayttoa-ja-trippailua-maailmalla-puhutaan-nyt-psykedeelien
JTankki97
LSD, Meskaliini, herojiini, opiaatit, opiumi jne näitä aineita kai nitä riittääkin elämä ja ihmis mielen käsitely on mielen kiintoista ja moni mutkaisia asijoita. Mediotoitii ja aineet ihmis kunnan vanha ritti ja urheilukin tai ruuan laitto nissä on saamaa tai oman rauhan etsiminen muutenkin
Petoeläin
Osaispa meditoida
Pokkapitää1955
HarriLind
Sairastin vaikean työuupuumuksen, vaikean ahdistuksen ja keskivaikean masennuksen. Sain sähköhoitoa ja monenlaista mömmöä. Vasta ketamiini-hoito auttoi.
Onko ketamiini-hoito ihan ok noin lalillisuusstatukseltaan?
anonyymi1083308
Vähä annetaan päihteellinen kuva tässä psykedeeleistä
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Oliko tää kausi lyhyempi kuin ennen vai tuntuuko vaan siltä...
satakybä
Ruohotar
Katsokaa Henryä ihmiset. Siinä on huumeita kokeillut ihminen. Eikös poikkeakin siitä kuvasta, joka meille on perinteisesti huumeita käyttäneistä maalattu?
Selkeästi hoikempi kuin alkoholistit!
Turseli
One does not simply believe in meditation!
HellNoKitty
Suomalaisista puhutaan, että meillä olisi hyvä luontosuhde. Mutta tosi harva oikeasti hyödyntää sen merkitystä meditoinnissa ja tietoisuuden lisäämisessä.
irrationaali
leikkimällä oppii läsnäolon
Aleksi Kinnunen
Tajunnan räjäyttelyt tapahtuu omalla osallani Maltalla lainsäädännön sisälle mahtuvilla psykedeeleillä.
ClearThinker
Tämä aihe voi mennä vähän överiksi tällä kertaa, mutta odottelen mitä tapahtuu...
Polygeek
psykedeelit voi olla keino saada vilkaisu siitä mitä verhon takaa löytyy, mutta jos haluaa mielentilan pysyvän, se vaatii pitkäjänteistä meditointia ja henkistä kasvua. Katalyyttinä kyllä oikein käyttökelpoisia.
tme
Tunna vois rykästä tänään tavalla tai toisella samanlaisen kuosin päälle mitä eräässä Madventuresin jaksossa ayahuascan kanssa.
go4lie
EIKÄ!!!
Herman Scherman
Musiikki ja lenkkeily toiminut itselleni parhaiten
Inssinööri
Liikunta en ehdottomasti tapas tapa meditoida!
Docventures Mode
Wizarium
Toivottavasti ens vuonna tulee uus kausi 👌
Tää toivehan me välitetään kyllä päättäville tahoille (y)
Masimu5
turduspilaris_
Kovaa keskittymistä vaatii myös tämä chatin seuraaminen samalla kun kuuntelet lähetystä😬
Melkolailla haastaa päätä 😁
macmiller
jos on addiktiosairas niin nämä trippailut ei todnäk tee mitään hyvää, sen määrittelee kuitenkin jokainen itse onko addikti
IT_Puuseppä
tässä kun yrittäjä on, tarvii oikeesti mindfullnesia. Liian paljon asioita yhtä aikaa päällä. Siksi kuuntelen iltaisin äänikirjaa ennen nukkumaan menoa ja pitkillä aamulenkeillä
Hullufaijas
Itse pääsin lapsuuden traumoista johtuneesta syvästä masennuksesta yli psykedeelien avulla. Nykyäään olen ureilullinen ja menestynyt työelämässä. Olen kiitollinen tuosta elämä käännekohdata!
Dessu
sienisoosille resepti?
Docventures Mode
Petoeläin
Osaispa meditoida
Voi olla että oppia siihen saadaan tänään.
kiitos19420Neverforget
macmiller
jos on addiktiosairas niin nämä trippailut ei todnäk tee mitään hyvää, sen määrittelee kuitenkin jokainen itse onko addikti
Nämähän parantaa addiktioista parhaillaan.
Lintueli
Mieli avoimena ilman pakkoagendaa niin kyllä tapahtuu...
Lartsenekkeri
No miltäpä maistu
Elonkudelma
Miten tietoisuustutkija päätyi oletukseen että "aivot luovat tietoisuuden ja tajunnan"?
anymous898
Chaga teetä menee ✌️
D0nitsi
Psykedeelien käyttö terapian yhteydessä auttoi huomattavasti nousussani pois vuosikymmenen kestäneestä masennuksesta, erakoitumisesta, ihmispelosta ja syrjäytymisestä.
läsnäolo
Nauttikaa dokkarista! ☮️
anonyymi1266930
HellNoKitty
Suomalaisista puhutaan, että meillä olisi hyvä luontosuhde. Mutta tosi harva oikeasti hyödyntää sen merkitystä meditoinnissa ja tietoisuuden lisäämisessä.
Metsästys
Docventures Mode
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Oliko tää kausi lyhyempi kuin ennen vai tuntuuko vaan siltä...
Vetästiin jo kaksi spessua keväällä, nyt syksyllä vietettiin dokkarikuukausi.
Kushisama
itse harrastaan meditaatiota. niin sanottua mistä keskityttään katsomaan tietyä kohtaa taikka ajattelemaan jotain kirjainta taikka numeroa.. taikka sellaista
simppadee
Juuri ennen paljastusta voittojuomasta pohdiskelin, joisiko reishikaakaota leffaa katsellessa :D
Toleg
Mistä löytäis lisää tietoa tästä oikeasta meditaatiosta mitä väläytetyssä kommentissa vinkattiin.
foliohattu5000
Kyl varmaa maistus ku tonne heittäs absintin mukaan
HarriLind
Pokkapitää1955
Onko ketamiini-hoito ihan ok noin lalillisuusstatukseltaan?
Sain kahdeksan hoitokertaa sairaalassa. Ketamiinia suoneen 45 minuuttia.
Herr Direktör
Pyhä Dokkistyle. Taas mennään
Icariusnatarius
macmiller
jos on addiktiosairas niin nämä trippailut ei todnäk tee mitään hyvää, sen määrittelee kuitenkin jokainen itse onko addikti
Addiktion rooli psykedeeleissä on aika vähäistä tutkimuksienkin mukaan. Mitään addiktiota aiheuttavaa ei ole ainakaan itse aineen puolesta ellei kokemus itse ole sellainen, josta tulee riippuvaiseksi. Onko sinulla siis jotain parempaa tietoa tästä asiasta?
OvelaSalanimi
Muistan aina ku intissä meni köhän takia veksiin nii käveli kodeiinitablettien kanssa takas kasarmille. En tiiä et liekö siellä sit kovempi luotto siihen et suomalainen sotilas ei huumeita vedä!
Mahajuttik
Olkaapa nyt hiljaa ja keskittykää dokumenttiin!
Anzai
Kaudet voisivat olla pidempiä niin mahtuisi enemmän erilaisia aiheita mukaan
Sepe-susi
Kun saataisiin edes kannabis kolmiolääkkeeksi apteekkeihin sillä se on paljon turvallisempi ja vähemmän addiktoiva kuin opiaattipohjaiset särkylääkkeet joita kipupotilaille määrätään. Kannabis on niin voimakas aine että voimakkaimmat psykoottiset reaktiot siitä saavat sellaiset jotka eivät ikinä ole sitä kokeilleet...
HellNoKitty
Huumeet ja huumeet pitäisi erottaa riskien perusteella toisistaan. Kuitenkin niin, että kaikkien riskeistä puhutaan myös.
Pokkapitää1955
HarriLind
Sain kahdeksan hoitokertaa sairaalassa. Ketamiinia suoneen 45 minuuttia.
Positiivista kuulla tämmöistä. Toki ketamiinihan on laillinen lääkeaine nukutukseen niiin kummasti tämmöistäkinhoitoa on voitu tutkia-
satakybä
OvelaSalanimi
Muistan aina ku intissä meni köhän takia veksiin nii käveli kodeiinitablettien kanssa takas kasarmille. En tiiä et liekö siellä sit kovempi luotto siihen et suomalainen sotilas ei huumeita vedä!
Mistähän tämä luotto on tullut, jos kerran itsenäisyys saatiin pidettyä pervitiinillä?
Maaginen Metsämies
Sepe-susi
Kun saataisiin edes kannabis kolmiolääkkeeksi apteekkeihin sillä se on paljon turvallisempi ja vähemmän addiktoiva kuin opiaattipohjaiset särkylääkkeet joita kipupotilaille määrätään. Kannabis on niin voimakas aine että voimakkaimmat psykoottiset reaktiot siitä saavat sellaiset jotka eivät ikinä ole sitä kokeilleet...
Kaikkiin huumeisiin kasvaa toleranssi, totesit sen toki juuri itsekkin..
NuuskMuik
Onko tuo ketamiinihoito masennukseen joku erikoisjuttu vai ihan yleinen käytäntö? Kokeiltu on magneetti- ja sähköhoito eikä ole ollut apua pahoihin masennusjaksoihin. En ole koskaan ennen kuullutkaan ketamiinihoidosta.
foliohattu5000
Kaikki lailliseks ja katotaan mitä käy, eihän sitä muuten voi tietää. Jos ei koita, niin ei voita vai mites se meni.
Lbls
Docventures on kyllä ohjelma, jossa asioista puhutaan suoraan ja asiantuntijoiden kanssa asiallisesti. Ehkä jo pelkästään tämä ohjelmakin voisi jo muuttaa kansalaisten tajuntaa, myös jopa tieteellisemmältä kantilta. Kun kaikkeen ei välttämättä pitäisi sanoa aina automaattisesti ei.
kielo
Itselle esim. marijuana on ollut näin muutamaan kertaan vuodessa nautittuna miellyttävä kokemus, tyttöystävälle taas tuli psykoosi toisella kokeilukerralla.
Pokkapitää1955
satakybä
Mistähän tämä luotto on tullut, jos kerran itsenäisyys saatiin pidettyä pervitiinillä?
Tavataan torilla!
System 3
Länsimaiset psykologit ovat puuhastelijoita itämaisiin kollegoihinsa verrattuna jotka ovat kartoittaneet mielen eri tilat jo satoja vuosia sitten.
santtupaemiost
Hiukan psykedeelinen kokemus ku en muista laittaneeni puhuttua kuvausta päälle ja tekstit luki tv
imaami_
Moi Henry, tällanen ilta sulla vai tänään. :) Ajatus: hypnoosi/muuntunut tajunta/NDE ehkä evoluution tuottama sopeutuma saaliseläimillä - kun vanhin/heikoin jää saaliiksi sen on silloin parempi antautua kuolemalle jotta loput laumasta selviytyy. Eläimillä hypnoositriggerit muistuttaa saaliiksi joutumista. Googkatkaapa
MisterHaz
Psykedeelien avulla on yli 70% onnistumisprosentti tupakoinnin lopettamisessa. Puhumattakaan muista päihteistä. Psykedeelit eivät ole lainkaan koukuttavia, päinvastoin. Toistuva teema on myös yhteenkuuluvuuden tunne ja yhteys muihin ihmisiin. Psykedeelien avulla pystyy hoitamaan traumoja ja kuolemanpelkoa. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Olisi aika avata ovet sille myös Suomessa.
Polygeek
NuuskMuik
Onko tuo ketamiinihoito masennukseen joku erikoisjuttu vai ihan yleinen käytäntö? Kokeiltu on magneetti- ja sähköhoito eikä ole ollut apua pahoihin masennusjaksoihin. En ole koskaan ennen kuullutkaan ketamiinihoidosta.
Melko harvinainen on vielä, vaatii esim juuri sähköshokkihoitojen jne läpikäynnin ennen kuin edes suostutaan ehdottamaan. Kysy aiheesta lääkäriltäsi.
Docventures Mode
Tästä voi ottaa tuoretta tilannetta haltuun tutkimuksen osalta Suomessa (ja maailmallakin), olkaas hyvät: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/19/ei-pelkkaa-viihdekayttoa-ja-trippailua-maailmalla-puhutaan-nyt-psykedeelien
Ruohotar
Herman Scherman
Musiikki ja lenkkeily toiminut itselleni parhaiten
Dekriminalisaatio mahdollistaisi tieteellisen tutkimisen ja sen lisäksi uusien kovien huumeiden haittojen vähentämiseen pyrkivät uudet interventiot, kuten käyttöhuoneet ja aineiden koostumuksen testauksen ennen niiden käyttöä
kielo
Eli ei sovi kaikille. Mutta sopii joillekin. Kumpaakaan puolta en suosittelis unohtamaan.
satakybä
Pokkapitää1955
Tavataan torilla!
Sinne en uskalla selvin päin lähteä juhlimaan :(
Petoeläin
Kaikkein psykedeelisin kokemus vuonna 2019 on teksti-tv.
aivoaalto
Mielenkiintoinen aihepiiri. Uskon, että tietoisuuden tilojen muovaamiseen meditaatio yms ovat kaikille sopivia ja silläkin voi päästä syvälle muuntuneeseen tietoisuuteen. Erilaisia tietoisuuden tilojamme säätelee aivojen talamokortikaalinen järjestelmä ja eri tietoisuuden tiloilla on omat aivorytminsä. Tutkimusten mukaan esim. meditaatio muovaa aivoaaltojemme toimintaa. Toisaalta unessa ja valveessa on omat rytminsä.
macmiller
Icariusnatarius
Addiktion rooli psykedeeleissä on aika vähäistä tutkimuksienkin mukaan. Mitään addiktiota aiheuttavaa ei ole ainakaan itse aineen puolesta ellei kokemus itse ole sellainen, josta tulee riippuvaiseksi. Onko sinulla siis jotain parempaa tietoa tästä asiasta?
ihminenhän voi addiktoitua vaikka nettiin, ruokaan, ihmiseen, mihin vaan jos on addiktiosairas. ihan sama oliko päihde kuinka koukuttavaa.
Axe59
Psykedeelien suurin ongelma on että se panee kyseenalaistamaan
kiitos19420Neverforget
Axe59
Psykedeelien suurin ongelma on että se panee kyseenalaistamaan
Ongelma???
Pipsavee
Petoeläin
Kaikkein psykedeelisin kokemus vuonna 2019 on teksti-tv.
Mun iskä kuulemma koki suurta onnea kun Teksti-TV:n sai sovelluksena puhelimeen! 😁
Maaginen Metsämies
macmiller
ihminenhän voi addiktoitua vaikka nettiin, ruokaan, ihmiseen, mihin vaan jos on addiktiosairas. ihan sama oliko päihde kuinka koukuttavaa.
Mihinkään itselleen epämiellyttävään ihminen ei addiktoidu..
Axe59
....sodan ja muun apskan mihin valta meidän ajaa
Lexxodus
macmiller
ihminenhän voi addiktoitua vaikka nettiin, ruokaan, ihmiseen, mihin vaan jos on addiktiosairas. ihan sama oliko päihde kuinka koukuttavaa.
Kännykkä on paha koukuttaja :)
snede
Eikö kaikki riippuvuutta aiheuttavat nautintoaineet ole tavallaan huumeita? Esim kahvi.
RokkiTepsi
Itselleni sienet on oiva tapa hoitaa minun debressiota, on auttanut todella paljon henkisesti, erilaiset ajattelu tavat tullu itselleen tutuiksi. Hoidan siis masennusta sienillä. Ja tarkoitan hyvällä tavalla. Ei aina tarvi ottaa niin paljon että lähtee pidemmille tutkinnoille mielenkaa. Välillä pienetkin määrät voivat voittaa mun päivän debressioni otteesta. Tää on kyl loistava aihe elokuvalle.
otse
Suomalainen kolmeosainen dokumentti Huume-Suomen Historia (löytyy Areenasta) on oikein mainio setti myös aiheeseen.
Ruohotar
Meditoida voi hiljasuuden sijaan myös metelissä ja paikallaan istumisen sijaan myös liikkumalla raskaastikin. Rock ja juoksu!
kielo
SOS miten toisten kommenteihin vastataan?
Icariusnatarius
macmiller
ihminenhän voi addiktoitua vaikka nettiin, ruokaan, ihmiseen, mihin vaan jos on addiktiosairas. ihan sama oliko päihde kuinka koukuttavaa.
On olemassa sellainen asia kuin addiktiopotentiaali. Jos aine itsessään ei aiheuta vieroitusoireita eikä siinä ole siten sellaista koukutusta, kuten vaikkapa nikotiinissa niin tuo todennäköisyys tulla riippuvaiseksi on pieni. Sitä paitsi LSD:tä ei voi käyttää usein sillä se ei enää vaikuta ollenkaan jos sitä vetää yli kolme kertaa viikossa.
anonyymi429469
kielo
SOS miten toisten kommenteihin vastataan?
Vetämällä oikeelle
Dessu
Jenkithän on sekä demonisoinut että glorifiounut huumeita jos pitkään. Ja pysyvät jääräpäisinä asian suhteen, enemmän vahinkoa ihmisille on aiheuttanut "sota huumeita vastaan" kuin huumeet itsessään. Toki tavoite, että pidetään laittomat ja haitalliset huumeet on hyvä, mutta millä kustannuksella?
OvelaSalanimi
kielo
SOS miten toisten kommenteihin vastataan?
Vedä kommenttia johon haluut vastata oikeelle
Pipsavee
Lexxodus
Kännykkä on paha koukuttaja :)
Samoin docventures ja tää chätti :D
anonyymi325018
Olemmeko serotoniinin orjia?
NuuskMuik
Onpa vaikea keskittyä yhtä aikaa dokkariin ja chattiin. Auttaisiko meditaatio? :D
Docventures Mode
otse
Suomalainen kolmeosainen dokumentti Huume-Suomen Historia (löytyy Areenasta) on oikein mainio setti myös aiheeseen.
Tuosta Huume-Suomen historia -pläjäykseen: https://areena.yle.fi/1-3781390
Ledos
Olisiko tämän asian voinut selittää vielä monimutkaisemmin?
robuuu
Meditaatiosta on paljon harhoja. Oikeasti se on vain tarkkaavaisuuden harjoittamista. Tarkkaavaisuuden voi suunnata ääniin, hengitykseen, näkökenttään jne.
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Häiritseekö muita tää dokkarin nykiminen....
Adolf Dalton
Pelaaminen ja seksi vie mennessään
Kushisama
mukava kun harrastaa meditaatiota... niin joku tulee kysymään; "Nukutko sinä?"
Pokkapitää1955
NuuskMuik
Onpa vaikea keskittyä yhtä aikaa dokkariin ja chattiin. Auttaisiko meditaatio? :D
Kyllä tää vaan symboloi meidän ADHD aikaa.
Salis
Katsoin jo ns. dokkarin, joka tuntiu yksipuoliselta. Olisi hyvä selittää myös huumeisiin liittyvät addiktiot ja se, kuinka raskas henkinen ja fyysinen prosessi on päästä irti addiktiosta. Kun väitetään, ettei synny addiktiota ja kuitenkin sellainen syntyy, miksi väitetään toisin! Voi olla, että joillakin ns. psykedeeleillä on terapeuttisia vaikutuksia rajallisesti käytettyinä. Osa asiantuntijoista jää nimettömiksi.
Lbls
Dessu
Jenkithän on sekä demonisoinut että glorifiounut huumeita jos pitkään. Ja pysyvät jääräpäisinä asian suhteen, enemmän vahinkoa ihmisille on aiheuttanut "sota huumeita vastaan" kuin huumeet itsessään. Toki tavoite, että pidetään laittomat ja haitalliset huumeet on hyvä, mutta millä kustannuksella?
Ja tähän liittyvät USA yksityiset vankilat ja niiden kanssa tehdyt sopimukset liittyen esim. täyttöprosenttiin.
kielo
OvelaSalanimi
Vedä kommenttia johon haluut vastata oikeelle
KIITOS XO
Lexxodus
Entäpä ilokaasu... eikös sekin ole kiellettyä suomessa?
kiitos19420Neverforget
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Häiritseekö muita tää dokkarin nykiminen....
Symppis nikki!
Turseli
Tästä tuli heti mieleen elokuva Limitless, vahva suositus btw!
Sepezino
Koita täs ny sit keskittyä chattiin, ku dokkari on näin ei-vaikeaselkoinen 😁
Pokkapitää1955
Lexxodus
Entäpä ilokaasu... eikös sekin ole kiellettyä suomessa?
Vain päihdekäytössä ;)
Sepe-susi
Meditaatiolla saa samat tulokset hitaammin vaan.
jamppa95
Salis
Katsoin jo ns. dokkarin, joka tuntiu yksipuoliselta. Olisi hyvä selittää myös huumeisiin liittyvät addiktiot ja se, kuinka raskas henkinen ja fyysinen prosessi on päästä irti addiktiosta. Kun väitetään, ettei synny addiktiota ja kuitenkin sellainen syntyy, miksi väitetään toisin! Voi olla, että joillakin ns. psykedeeleillä on terapeuttisia vaikutuksia rajallisesti käytettyinä. Osa asiantuntijoista jää nimettömiksi.
On psykedeeleillä terapeuttisia vaikutuksia ja esim ihmiset pääsevät irti addiktioista ja mt ongelmista, mutta ei pidä unohtaa että einekään ole vaarattomia.
anonyymi325018
Salis
Katsoin jo ns. dokkarin, joka tuntiu yksipuoliselta. Olisi hyvä selittää myös huumeisiin liittyvät addiktiot ja se, kuinka raskas henkinen ja fyysinen prosessi on päästä irti addiktiosta. Kun väitetään, ettei synny addiktiota ja kuitenkin sellainen syntyy, miksi väitetään toisin! Voi olla, että joillakin ns. psykedeeleillä on terapeuttisia vaikutuksia rajallisesti käytettyinä. Osa asiantuntijoista jää nimettömiksi.
Kaikkeen voi addiktoitua. Psykedeeleihin ei voi kehittyä fyysistä riippuvuutta.
Santorrr
Turseli
Tästä tuli heti mieleen elokuva Limitless, vahva suositus btw!
Ja tähän liittyvä yhden tuotantokauden sarja
Icariusnatarius
Salis
Katsoin jo ns. dokkarin, joka tuntiu yksipuoliselta. Olisi hyvä selittää myös huumeisiin liittyvät addiktiot ja se, kuinka raskas henkinen ja fyysinen prosessi on päästä irti addiktiosta. Kun väitetään, ettei synny addiktiota ja kuitenkin sellainen syntyy, miksi väitetään toisin! Voi olla, että joillakin ns. psykedeeleillä on terapeuttisia vaikutuksia rajallisesti käytettyinä. Osa asiantuntijoista jää nimettömiksi.
"huumeet" on aika laaja kategoria. Huume = laiton päihde. Jos kahvi tehdään laittomaksi se on terminologisesti sen jälkeen "huume". Päihteiden vaikutusmekanismit ovat hyvin erilaisia ja niiden riippuvuuspotentiaali, kuten vaarallisuuskin vaihtelee suuresti. David Nutt on tehnyt isompia tutkimuksia tästä aiheesta jos kiinnostaa.
kiitos19420Neverforget
jamppa95
On psykedeeleillä terapeuttisia vaikutuksia ja esim ihmiset pääsevät irti addiktioista ja mt ongelmista, mutta ei pidä unohtaa että einekään ole vaarattomia.
Joo ne ei todellakaan ole 16 tai edes 18-vuotiaille
HellNoKitty
Kuten tässä jo sanottua, addiktio voi kehittyä vaikka mihin. Nyt pitäisi puhua potentiaalista ja hyötysuhde riskeistä. Tällä hetkellä meillä on lukuisia aineita ja muita jotka on paljon haitallisempia verrattuna psykedeeleihin. Mutta kaikkea ei pidä kieltää.
Ruohotar
Salis
Katsoin jo ns. dokkarin, joka tuntiu yksipuoliselta. Olisi hyvä selittää myös huumeisiin liittyvät addiktiot ja se, kuinka raskas henkinen ja fyysinen prosessi on päästä irti addiktiosta. Kun väitetään, ettei synny addiktiota ja kuitenkin sellainen syntyy, miksi väitetään toisin! Voi olla, että joillakin ns. psykedeeleillä on terapeuttisia vaikutuksia rajallisesti käytettyinä. Osa asiantuntijoista jää nimettömiksi.
Kaikki eivät addiktoidu huumeisiin. On arvioitu, että heitä olisi Suomessa 200 000, kun addiktoituneita ongelmakäyttäjiä on vain noin 20 000
Robbari
Eikös meditaatiossa oo perinteisesti pitänyt keskittyä ja pyrkiä hiljentämään apina, joka vie ajatuksia milloin minnekin. Tähän apuna esimerkiksi hengitykseen keskittyminen. Ja eikö psykedeelit puolestaan vilkastuta ja kiihdytä ajattelua?
Salis
Jos Suomessa 20000 addiktia, se on paljon!
Mahajuttik
Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club. Ei tarvitse varmaan lisätä mitään, parashan se kyseisen orkesterin tuotoksista oli.
Olkihattunukkemies
anonyymi325018
Kaikkeen voi addiktoitua. Psykedeeleihin ei voi kehittyä fyysistä riippuvuutta.
Lainaus absoluuttiselta nollapisteeltä " kaikesta mihin ryhtyy tavan saa ja sitten tapoja on. Tapa on menetelmä ilman muuttujaa."
Maaginen Metsämies
Kaikilla huumeiden ja vastaavien käyttäjillähän on aina se homma hanskassa ja lopettaa voi vaikka heti huomenna..... (lause sisältää ironiaa)
snede
Pari kertaa olen spårassa kuullut narkkien keskutelua. Tyypeillä on runsaasti tietoa mitä voi sekottaa minkä kanssa ja kuinka paljon ja miten mitkä toimii yhdessä ja mitkä ei.
jokate
Ilokaasua saa käyttää ainakin kiihdytysajoissa.
Banjovitz
Kuka helvetti on vastuussa tän rainan kuvituksesta?!
Polygeek
Psykedeeleillä ei tosiaan ole juuri addiktiopotentiaalia. Esim LSD ei edes toimi liian usein käytettynä nopeasti kehittyvän toleranssin vuoksi. Lisäksi kokemus on usein niin raskas, ettei sitä halua toistaa ihan heti uudelleen.
JTankki97
Sinähän tuo riippuu mikä luokitetaan lailiseksi aineeksi ja laittomaksi totta näin on
Ruohotar
Salis
Jos Suomessa 20000 addiktia, se on paljon!
Eurooppalaista keskitasoa
Docventures Mode
Mahajuttik
Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club. Ei tarvitse varmaan lisätä mitään, parashan se kyseisen orkesterin tuotoksista oli.
Beatles forevö!
cranberry
Voiskohan psykedeeleillä parantaa rasismin, jos se kerran auttaa ihmistä ymmärtämään että samaa lajia ja toistemme "veljiä" tässä kaikki ollaan? 🤔
Sepe-susi
Robbari
Eikös meditaatiossa oo perinteisesti pitänyt keskittyä ja pyrkiä hiljentämään apina, joka vie ajatuksia milloin minnekin. Tähän apuna esimerkiksi hengitykseen keskittyminen. Ja eikö psykedeelit puolestaan vilkastuta ja kiihdytä ajattelua?
Ei vättämättä - meditaatiotekniikoita on monenlaisia.
otse
Jotenkin on kyllä psykedeelisen rauhaton koko dokumentti...
satakybä
Docventures Mode
Beatles forevö!
Onko jo unimusiikki valittu?
KatjaValli
Terveiset Docventures-kellarista! Innolla odotan illan keskustelua tästä välillä niin ristiriitaisia tunteita herättävästä aiheesta! Mitä tiede tietää psykedeeleistä ja niiden käytöstä terapiatarkoituksiin?
jamppa95
cranberry
Voiskohan psykedeeleillä parantaa rasismin, jos se kerran auttaa ihmistä ymmärtämään että samaa lajia ja toistemme "veljiä" tässä kaikki ollaan? 🤔
Ei kokonaan mutta kai niillä pystyis vähentämään rasismia
Robbari
cranberry
Voiskohan psykedeeleillä parantaa rasismin, jos se kerran auttaa ihmistä ymmärtämään että samaa lajia ja toistemme "veljiä" tässä kaikki ollaan? 🤔
Kelasin tota samaa. Tai maantieraivon joks vaivaa itseäni.
Hellera
Hämmentävä ilta... Äsken katsoin dokumentin Filippiinien katulapsista, jossa alaikäiset haistelee liimaa unohtaakseen todellisuuden jossa elävät, ja nyt perään tämä dokkari jossa käsitellään psykedeelejä, jotka yleisesti yhdistetään tajunnan laajentamiseen. Huhhuh. Ihmisen mieli on mystinen ja ihminen kokonaisuudessaan on kyllä melkonen otus...
Ruohotar
cranberry
Voiskohan psykedeeleillä parantaa rasismin, jos se kerran auttaa ihmistä ymmärtämään että samaa lajia ja toistemme "veljiä" tässä kaikki ollaan? 🤔
Ne tutkimusluvat jos saisi, niin saataisiin tuokin tieto esiin
macmiller
Icariusnatarius
On olemassa sellainen asia kuin addiktiopotentiaali. Jos aine itsessään ei aiheuta vieroitusoireita eikä siinä ole siten sellaista koukutusta, kuten vaikkapa nikotiinissa niin tuo todennäköisyys tulla riippuvaiseksi on pieni. Sitä paitsi LSD:tä ei voi käyttää usein sillä se ei enää vaikuta ollenkaan jos sitä vetää yli kolme kertaa viikossa.
addiktioon tyypillistä, että ongelma ei ole niissä huumeissa. Vaan siinä, että addiktilla on tarve päästä tukahduttamaan ongelmia jollain itseä ulkopuolisella asialla. Kuten huumeilla, ruoalla, ihmissuhteilla, liikunnalla, seksillä jne.
Axe59
otse
Jotenkin on kyllä psykedeelisen rauhaton koko dokumentti...
Ei minusta. Taitaa olla kuuulijassa se rauhattomuus...
Jorma Tapani
Mitäs pienistä, kaikki tykkää sienistä
jamppa95
jamppa95
Ei kokonaan mutta kai niillä pystyis vähentämään rasismia
Koska itselle psykedeeleistä tulee yhteisöllisyyden tunne, eli kaikki me ollaan yhtä ja minä olen kaikkeus jne.
robuuu
Ei ihan iske dokkarin "tässä vaan katellaan YouTube-videoita" ja haastiksia välissä -tyyli.
Turseli
Yksinkertaisesti ei vaan ole olemassa parempaa tapaa laajentaa tajuntaa, kuin lukeminen, kuunteleminen ja havainnointi. Toisin sanoen oppiminen!
Lexxodus
Jos jokanen olis tripillä, kuka tekis töitä?
Olkihattunukkemies
KatjaValli
Terveiset Docventures-kellarista! Innolla odotan illan keskustelua tästä välillä niin ristiriitaisia tunteita herättävästä aiheesta! Mitä tiede tietää psykedeeleistä ja niiden käytöstä terapiatarkoituksiin?
Hoitokeinoista en tiedä juuri mitään. Omat kokemukset olleet niin kauheita etten tiedä uskallanko edes ottaa tohtorin määräämänä
HellNoKitty
Rasistit vastustaa muutosta ja ei hyväksy huumeita mun kokemusten mukaan, joten tuskin paljoa vähenisi.
imaami_
KatjaValli
Terveiset Docventures-kellarista! Innolla odotan illan keskustelua tästä välillä niin ristiriitaisia tunteita herättävästä aiheesta! Mitä tiede tietää psykedeeleistä ja niiden käytöstä terapiatarkoituksiin?
Jos saan pyytää että joku muistais sit keskustelun aikana aiemman kommenttini eläinten hypnoosiin liittyen :)
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Miks tää dokumentti on tehty nykiväks?!? Täysin turha ja häiritsevä efekti, ja vie vieläpä legitimiteettiä sisällöltä! (Onkohan tää dokumentti vai tarina, kuten viime viikolla....)
Tatuoo
Lexxodus
Jos jokanen olis tripillä, kuka tekis töitä?
Jos jokainen ois kännissä kuka tekis töitä?
Amorphous
Addiktio on aika pitkälti ihmisen yksilöllisestä kokemuksesta kiinni - miten voimakkaasti kiintyy addiktion kohteeseen. Jos ajattelee psykedeelejä, niin periaatteessa niihinkin voi kiintyä, mutta käsittääkseni ne eivät juuri tuota enää vaikutuksia parin päivän putken jälkeen, mikä heikentää mahdollisuuksia jatkuvaan käyttöön. Vieroitusoireitakaan (=fyysinen riippuvuus) ei ilmene, joten sekään ei "kannusta" jatkamaan.
Sini Tyvi-Vaapukka
Olen käyttänyt taikasieniä masennuksen hoitoon 15 vuoden ajan. 3 krt vuodessa riittää pitämään masennuksen loitolla. Lääkkeet (sienet) löytyy kesantopelloilta kesämökin takaata. Olenko minä todella rikollinen, koska kerään sieniä ja hoidan niillä itseäni?
anonyymi325018
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Miks tää dokumentti on tehty nykiväks?!? Täysin turha ja häiritsevä efekti, ja vie vieläpä legitimiteettiä sisällöltä! (Onkohan tää dokumentti vai tarina, kuten viime viikolla....)
Ei nykinyt Areenassa aiemmin kun katselin
P_a_u_p_a_u
Psykedeelejä voi myös käyttää mikroannoksina, jolloin vaikutus on vähäinen ja hoitava. Ei kaikkee tarvi vetää överiksi.
Yhtä Kaikki
On lajityypillistä käyttäytymistä ihmiselle muuntaa tajuntaansa. Vauvatkin hakkaavat päätänsä kehdon seinämään. Kahvi on psykoaktiivinen aine, jonka addiktiivinenkin käyttö on täysin sosiaalisesti hyväksyttävää, jopa kannustettua.
Axe59
Tatuoo
Jos jokainen ois kännissä kuka tekis töitä?
JOs kaikki nukkuis, niin kuka tekis työt?
Olkihattunukkemies
Tatuoo
Jos jokainen ois kännissä kuka tekis töitä?
Osa meistä tekee kännissä töitä. Sitä kutsutaan etätyöksi.
Koire
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Miks tää dokumentti on tehty nykiväks?!? Täysin turha ja häiritsevä efekti, ja vie vieläpä legitimiteettiä sisällöltä! (Onkohan tää dokumentti vai tarina, kuten viime viikolla....)
Joo ei mene kuva ja ääni ollenkaan hyvin yhteen.
Icariusnatarius
macmiller
addiktioon tyypillistä, että ongelma ei ole niissä huumeissa. Vaan siinä, että addiktilla on tarve päästä tukahduttamaan ongelmia jollain itseä ulkopuolisella asialla. Kuten huumeilla, ruoalla, ihmissuhteilla, liikunnalla, seksillä jne.
Tarkoitatko siis ettei haittaa ollenkaan, vaikka psykedeelejäkin olisi vapaasti saatavilla, koska myös ihan muistakin arjen asioista voi ihan samalla tavalla tulla riippuvaiseksi?
Docventures Mode
Olkihattunukkemies
Osa meistä tekee kännissä töitä. Sitä kutsutaan etätyöksi.
:D :D :D
jokate
anonyymi325018
Ei nykinyt Areenassa aiemmin kun katselin
Taitaa jossain päin olla yhteyksissä vikaa, mullakin tv pätki ennen tätä ohjelmaa.
Pokkapitää1955
Axe59
JOs kaikki nukkuis, niin kuka tekis työt?
Ei se työ yksinään tätä maailmaa pelasta vaan se mitä tehdään työksi. Olisi ihan ok käyttää aikaa sen reflektointiin?
Turseli
Näyttäkää mulle yksikin solmussa oleva jooga guru, joka tietää esim maailman kaikkeudesta enemmän, kuin joku astrofysiikan professori niin tämäkin läski siirtyy kirjastosta tatamille.
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
anonyymi325018
Ei nykinyt Areenassa aiemmin kun katselin
Mulla nykii ainakin just nyt. Luulin, että tarkoituksella tehty kun näyttää siltä.
Axe59
Koire
Joo ei mene kuva ja ääni ollenkaan hyvin yhteen.
Tuota kutsutaan epäolennaiseen keskittymiseksi.
suolakurkkulover
Olen varma, että psilosybiinin käytöstä masennuksen hoidossa (yhdistettynä terapiaan) olisi paljon hyötyä. Toivon, että tutkijat saavat mahdollisuuten tutkia tätä lisää.
Aikuinenmiäs
Ei maailma pyöri sillä tavalla, että syödään huumesieniä ja maataan kotona. Jonkun on ne työtkin tehtävä
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Axe59
Tuota kutsutaan epäolennaiseen keskittymiseksi.
Ei voi keskittyä olennaiseen tuon takia... :)
Nollis
Icariusnatarius
Tarkoitatko siis ettei haittaa ollenkaan, vaikka psykedeelejäkin olisi vapaasti saatavilla, koska myös ihan muistakin arjen asioista voi ihan samalla tavalla tulla riippuvaiseksi?
Sanoisin että on tekopyhää sallia yksi asia mutta kieltää toinen asia addiktioon viittaamalla, vaikka sallitutkin asiat aiheuttavat samalla lailla taikka pahemmin addiktiota.
Galbedir
Olen todella iloinen, että tämä aihe on nostettu esiiin, sillä tiedän omasta kokemuksestani kuinka voimakas vaikute psykedeelitrippi voi olla niin paranemiseen traumoista kuin mielenterveysongelmista. Väärässä paikassa ja seurassa voi taas olla täysin päinvastainen vaikutus. Toivoisin, että voisimme elää niin rehellisessä yhteiskunnassa, että voisimme katsoa tätä aihetta oikeasti silmiin.
satakybä
Axe59
Tuota kutsutaan epäolennaiseen keskittymiseksi.
Miksi kutsutaan epäoleelliseen keskittymiseen keskittymiseksi?
snede
Tatuoo
Jos jokainen ois kännissä kuka tekis töitä?
Kun kattoo vaikka rakennusalaa on kaikki suomen talot rakennettu kännissä tai vähintään darrassa
Ruohotar
Täällä ei nykimistä: Windows, Chrome, läppäri
Aghan
Maailma tarvitsee uuden hippiliikkeen
Elonkudelma
On ilo nähdä kun psykedeelien potentiaalista puhutaan isossa mediassa ja uskottavassa formaatissa kuten Docventures. Näin perusjamppana avatessa keskustelua, törmään usein epäuskoiseen katseeseen ja pelkoon tai sitten mua pidetään vaan hörhönä. Monelle on todella vaikea uskoa, että näissä "huumeissa" voi olla jotain potentiaaliakin. Mustavalkoiseen keskusteluun värejä kiitos!
AtteA
Voisiko olla niin, että ihmiset ovat evoluution kautta ehdollistuneet käyttämään psykoaktiivisia huumausaineita, mutta vasta viime vuosikymmeninä niistä on tullut pahoja? Voisiko olla niin, että me olemme siksi vajaita, koska keho suorastaan kaipaa näitä?
Koire
Axe59
Tuota kutsutaan epäolennaiseen keskittymiseksi.
Ammattiin liittyvä ongelma, pisti silmään
c1owni3
Lucid-unet mainittu! Niin siistiä, suosittelen 😍
Axe59
satakybä
Miksi kutsutaan epäoleelliseen keskittymiseen keskittymiseksi?
Mitä se jamppa sanoi?
snede
Sini Tyvi-Vaapukka
Olen käyttänyt taikasieniä masennuksen hoitoon 15 vuoden ajan. 3 krt vuodessa riittää pitämään masennuksen loitolla. Lääkkeet (sienet) löytyy kesantopelloilta kesämökin takaata. Olenko minä todella rikollinen, koska kerään sieniä ja hoidan niillä itseäni?
Hyvä kysymys. Jäin oikein miettimään 👍
Mahajuttik
Olisiko maailmassa reilut 7 miljardia Jumalaa jos saisimme koko aivokapasiteetin käyttöön? Tosin sekin olisi katoavaista kun kuolo korjaa.
Maaginen Metsämies
Kyllä nykypäiväisen keskustelun perusteella se on tuo TYÖ monen oma huume ja pakokeino paskasta omasta elämästä, työtä työtä ja sitten kun ollaan montussa niin hymy tulee huulille kun on varmasti tehty tarpeeksi niitä töitä. Enkä tarkoita että pitäisi alkaa pärisemään jatkuvasti ja viitata kaikelle kiinttaalla.. Tarkoitan että työn jumalointi on yhtä sairasta kuin taikasienien napsiminen.
KatiPauliina
Kuinka olisikin huikeaa oman ylemmän tietoisuuden kertovan ihmisille miksi selkä on kipeä ja lonkat tulessa - kannat huonoja esim. ihmissuhteita. Maailman vääryyksiä rahtaat niskassasi. Joogan kautta olen hiljakseen oppinut tunnistamaan tällaisia asioita omaan fysiikkaani pureutuneena ja nyt purettuina.
qplash
Olen syvästi kiitollinen paykedeelikokemuksistani. Avasivat silmäni ja antoivat täysin uutta perspektiiviä ajatteluun, ja koen olevani nykyään enemmän sinut sekä itseni että maailman kanssa - pysyvästi. Ei tarvetta toistaa näitä kokemuksia, vaikka joskus niin teenkin, just a kind reminder -hengessä. Mielestäni näitä pitäisi ja kannattaisi käyttää hallitusti ja oppineesti. Eivät sovi kaikille. Filosofia essential osa.
Kushisama
Turseli
Näyttäkää mulle yksikin solmussa oleva jooga guru, joka tietää esim maailman kaikkeudesta enemmän, kuin joku astrofysiikan professori niin tämäkin läski siirtyy kirjastosta tatamille.
se näyttäisi kyllä henkisen maailman kaikkeudeen... ei fyysistä
Sepezino
Onko unetkin täyttä tietoisuutta? Varsinkin kun unessa tajuaa olevansa unessa, mutta silti uskoo kaiken tapahtuvan?
jamppa95
Sini Tyvi-Vaapukka
Olen käyttänyt taikasieniä masennuksen hoitoon 15 vuoden ajan. 3 krt vuodessa riittää pitämään masennuksen loitolla. Lääkkeet (sienet) löytyy kesantopelloilta kesämökin takaata. Olenko minä todella rikollinen, koska kerään sieniä ja hoidan niillä itseäni?
En ole noin kauaa, mutta olen kanssa hoitanut itseäni niillä ja olen huomannut tuon 3 kertaa vuodessa riittäväksi, koska itsellä jälkivaikutukset kestää keskimäärin 3kk ja itse en pidä sitä rikollisuutena tai itseäni rikolliseksi, mielummin haen laittomasti luonnosta lääkkeeni kun rupean syömään kemikaaleja ja myrkyttämään kehoani.. mutta en rupea hypettämään.Koska niissäkin on vaaroja ja jolleikkin lääkkeet toimii
Axe59
Mahajuttik
Olisiko maailmassa reilut 7 miljardia Jumalaa jos saisimme koko aivokapasiteetin käyttöön? Tosin sekin olisi katoavaista kun kuolo korjaa.
EI vaan yksi, SInä ja me muut
robuuu
Pitäs keskittyä asiaan, mut ei pysty. Osa haastatteluista värillisinä, osa mustavalkosina, osassa "telkkaefekti" ja sit kaikki tää stock-kuvitus. Miksi?
Salis
Entä psykedeelien osuus mielenhäiriöissä/mielisairauksissa? Monella psykedeelillä näyttää olevan myös fysiologisia vaikutuksia. Lisää verenpainetta, vähentää verenpainetta, pienentää verisuonia. Ovatko nämä väliaikaisia oireita?
Banjovitz
Dokkari toistaiseksi vaan glorifioi psykedeelejä ja räpeltää kuvallisilla kikoilla. Olisko aika ruveta herättelee niitä kysymyksiä, joita luvattiin alussa?!
kiitos19420Neverforget
Psykedeelien addiktiopotentiaali on aika vähäinen koska kokemus vaikuttaa olevan sen verran päräyttävä ettei siihen saunaan kauhean usein jengi hakeudu.
anonyymi1083308
Yleesähä tää keskustelu psykedeelistä käsittää päihteet, pitäs osata erottaa vaikka eroa ei käytännössää olekkaan
cranberry
Eikös se teoria että ihminen käyttää vain pientä osaa aivokapasiteetistaan ole debunkattu? Muistelisin lukeneeni ettei se pidä paikkaansa, mutta en nyt saa mieleeni mistä näin luin.
Sini Tyvi-Vaapukka
Psilosybiini ei välttämättä auta kaikkia, mutta niitä joita ne auttavat saavat sienistä korvaamatonta apua. Hoitokeinona olisi tehokkaampi jos lääkekäyttö olisi aluksi ohjattua. Se myös vähentäisi epäluuloja psykedeeleihin hoitokeinona. Nyt me joudumme toimimaan ilman ohjausta ja on täysin lääkkeenkäyttäjän vastuulla miten hän hoitoon perehtyy.
Ruohotar
Maaginen Metsämies
Kyllä nykypäiväisen keskustelun perusteella se on tuo TYÖ monen oma huume ja pakokeino paskasta omasta elämästä, työtä työtä ja sitten kun ollaan montussa niin hymy tulee huulille kun on varmasti tehty tarpeeksi niitä töitä. Enkä tarkoita että pitäisi alkaa pärisemään jatkuvasti ja viitata kaikelle kiinttaalla.. Tarkoitan että työn jumalointi on yhtä sairasta kuin taikasienien napsiminen.
Se on kylläkin raha, jota eniten palvotaan
Polygeek
Psykedeelien käytössä olennaisessa osassa on käyttökulttuuri ja siihen on jo vuosituhansia sitten liittynyt omat rituaalinsa ja shamaaninsa jotka sessioita ohjaavat. Nykymaailmasta tämä ritualismi puuttuu mikä voi viedä kokemuksen aivan väärään suuntaan tai estää terapeuttisen vaikutuksen. Uusissa tutkimuksissa kiinnostaa juuri se, miten tämä ritualismi voidaan luoda sekulaarisessa kontekstissa
Amorphous
AtteA
Voisiko olla niin, että ihmiset ovat evoluution kautta ehdollistuneet käyttämään psykoaktiivisia huumausaineita, mutta vasta viime vuosikymmeninä niistä on tullut pahoja? Voisiko olla niin, että me olemme siksi vajaita, koska keho suorastaan kaipaa näitä?
Tuskin sentään ehdollistuneet, mutta niitä on kyllä käytetty pitkin aikakausia. Niillä on luultavasti ollut osansa esim. uskonnollisissa näyissä tai vastaavissa.
Mouhari
Miksi nämä tehosteet? Silmiin sattuu jatkuva välke ja muu tehoste kikkailu
Yhtä Kaikki
Piilaaksossa psykedeelejä käytetään töissä. Kyse ei siis ole vastakkainasettelusta "työt tai huumeet", vaan on mahdollista tehdä töitä paremmin joidenkin laittomiksi asetettujen valmisteiden avulla - hyvinkin turvallisesti.
Lexxodus
Entä jos mielisairaat onkin terveitä ja terveillä heittää?
aksuli
Helppoa ymmärtää, miksi psykedeelit ovat olleet aina kiellettyjä. Poliitikkojen on helpompi hallita kansalaisia, jotka eivät tiedä paremmasta.
Pokkapitää1955
Mouhari
Miksi nämä tehosteet? Silmiin sattuu jatkuva välke ja muu tehoste kikkailu
Oisko se ollut se sienipirtelö.
HellNoKitty
Mitä mieltä siitä, että ihminen on melkeimpä aina jollain tavalla halunnut päänsä "sekaisin", onko se tajunnan laajentamista, raadollisen maailman tajuamisen tai kokemisen vaientamista vai vain sitä että haluaa vältellä velvollisuuksiaan?
Doc21
Lääkärinä ihmetyttää, että LSD:n ja serotoniinin molekyyliä väitetään niin samankaltaisiksi. Serotoniini ei läpäise veri-aivoestettä. Siksi kesti niin kauan kehittää SSRI-lääkkeet, jotka pikkuhiljaa korjaavat keskushermoston välittäjäainevajetta. LSD vaikuttaa nopeasti, joten se läpäisee tämän esteen toisin kuin serotoniini. Ehkä osasyy siihen, että LSD:n vaikutus on melko holtiton ja arvaamaton.
Pipsavee
En nyt kuitenkaan usko, että ne kemikaalit ja lääkkeet on mitään kehon myrkyttämistä, niistä on kuitenkin suuresta osasta pitkän ajan tutkimustietoa ja monen käyttöä seurataan jatkuvasti.
Sini Tyvi-Vaapukka
Eikö tsättiläisille esitetä lainkaan kysymyksiä?
anonyymi325018
Yhtä Kaikki
Piilaaksossa psykedeelejä käytetään töissä. Kyse ei siis ole vastakkainasettelusta "työt tai huumeet", vaan on mahdollista tehdä töitä paremmin joidenkin laittomiksi asetettujen valmisteiden avulla - hyvinkin turvallisesti.
DMT:tä kutsutaankin "bisnesmiehen lounaaksi" sen lyhyen keston, ja kenties jonkin muunkin vuoksi.
Docventures Mode
Sini Tyvi-Vaapukka
Eikö tsättiläisille esitetä lainkaan kysymyksiä?
No esitetään! Pikku hetki!
Kushisama
Lexxodus
Entä jos mielisairaat onkin terveitä ja terveillä heittää?
mehän kaikki ollaan hulluja... ehkä
kielo
Tänään on tykkäykset tiukassa:D
Axe59
Koska kirkossa aletaan jakaa ehtoollis MDMA:a viinan sijaan?
Docventures Mode
Mistä haluaisit jälkiliukkailla kuulla? Lähetä leffakellariin #kysymys ja vaikuta!
Sini Tyvi-Vaapukka
anonyymi325018
DMT:tä kutsutaankin "bisnesmiehen lounaaksi" sen lyhyen keston, ja kenties jonkin muunkin vuoksi.
Niin siis DMT:tä freebase muodossaan. DMT ei esiinny tässä muodossa luonnossa.
Hullufaijas
kielo
Tänään on tykkäykset tiukassa:D
Facts
Yhtä Kaikki
2017 julkaistiin tutkimus, jossa eri uskontojen edustajat käyttivät psilosiiniä tutkimusolosuhteissa. Tuloksena syvällisempi ymmärrys omasta uskonnosta, ja muiden uskontojen syventynyt arvostaminen. Saataisiinko uskontojen välisiä jännitteitä helpotettua tai jopa purettua psykedeelisivistyksellä?
NGC 160
"Psychedelics are illegal because a psychedelic experience kills the ego and brings a new perspective on life and tarnishes the facade of the cultural, social and governmental structures that were laid down throughout generations. Psychedelics, also reveal the feeling of being united with all humans. The more united a group is, the harder they are to control."
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
kielo
Tänään on tykkäykset tiukassa:D
Kaikki kattoo tota dokkaria suu vaahdossa.
ClearThinker
Galbedir
Olen todella iloinen, että tämä aihe on nostettu esiiin, sillä tiedän omasta kokemuksestani kuinka voimakas vaikute psykedeelitrippi voi olla niin paranemiseen traumoista kuin mielenterveysongelmista. Väärässä paikassa ja seurassa voi taas olla täysin päinvastainen vaikutus. Toivoisin, että voisimme elää niin rehellisessä yhteiskunnassa, että voisimme katsoa tätä aihetta oikeasti silmiin.
Lääketieteessä on tärkeämpääkin* tutkittavaa kuin psykedeelit ja keksityttään me niihin. Jos joku keksii ruutia ja todistetusti turvallista psykedeelihoidon alalla, niin kopioidaan käytäntö meille joskus myöhemmin. *=Tietyt suomalaisten kansantaudit, joita juuri kukaan muu ei tutki.
Nollis
Docventures Mode
Mistä haluaisit jälkiliukkailla kuulla? Lähetä leffakellariin #kysymys ja vaikuta!
Asiantuntijoiden mielipide ns. mikrodosauksesta normaalielämässä!
suolakurkkulover
Loistavaa, että huumeista puhutaan avoimesti. Keskustelu vähentää stigmaa ja siten kynnystä hakeutua hoitoon ongelmien vuoksi.
jamppa95
Oon tutustunut vähän aiheeseen, että Suomessakin ruvetaan kokeilemaan psilosybiiniä mielenterveys hoidoissa, mutta ikävä asia on se että ne jalostetaan pulveri muotoon ja epäilen että silloin myös tulee enemmän negatiivisia sivuvaikutuksia eikä toimi yhtä hyvin kun sienet. Mutta ei terveyttä lääkeyhtiöt niinkään ajattele vaan sitä vaan mikä on enemmän tuottoisaa...
satakybä
Doc21
Lääkärinä ihmetyttää, että LSD:n ja serotoniinin molekyyliä väitetään niin samankaltaisiksi. Serotoniini ei läpäise veri-aivoestettä. Siksi kesti niin kauan kehittää SSRI-lääkkeet, jotka pikkuhiljaa korjaavat keskushermoston välittäjäainevajetta. LSD vaikuttaa nopeasti, joten se läpäisee tämän esteen toisin kuin serotoniini. Ehkä osasyy siihen, että LSD:n vaikutus on melko holtiton ja arvaamaton.
#kysymys, SSRI:n ja LSD:n vertaaminen kiinnostaa
373
Docventures Mode
Mistä haluaisit jälkiliukkailla kuulla? Lähetä leffakellariin #kysymys ja vaikuta!
Litinää 😏
Riku Rantala
Kellopelikaani
Mahtavaa että suomessakin uskalletaan käydä rehellistä päihdekeskustelua. Uskon että tilanne on tulehtunut ja ainoa hoitokeino on puhe.
Sitä on tänään luvassa - puhetta.
kiitos19420Neverforget
anonyymi325018
DMT:tä kutsutaankin "bisnesmiehen lounaaksi" sen lyhyen keston, ja kenties jonkin muunkin vuoksi.
Luin jostain että 15min kokemus saataa tuntua vuosilta.
Maaginen Metsämies
#Kysymys : Jokainen studiossa oleva saa vastata kysymykseen mitä mieleen vaikuttavaa ainetta käytät päivittäin ? Veikkaan että suurin osa heittää kahvin..
snede
Lexxodus
Entä jos mielisairaat onkin terveitä ja terveillä heittää?
Niinpä. Mitä jos kuvittelen kaiken elämäni ja oikeesti makaan lääkittynä jossain hoidossa?
Ruohotar
Docventures Mode
Mistä haluaisit jälkiliukkailla kuulla? Lähetä leffakellariin #kysymys ja vaikuta!
#kysymys Henryn omia kokemuksia käytöstä, laajeniko tajunta, lisääntyikö ymmärrys itseä, muita ja ympäristöä kohtaan?
Turpa-Tor
Dokkari ampuu itseään jalkaan kyllä pahasti näillä filttereillä ja kuvanmuokkauksilla mitkä saa aikaan vain suurta uskottavuus pulaa, varsinkin jos tällä pitäis olla jonkinlainen "käännyttävä" vaikutus.
siilikala
“It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.” -Krishnamurti
Axe59
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kaikki kattoo tota dokkaria suu vaahdossa.
Oletko selvännäkijä, vai ottanut jotain deeliä?
kielo
kiitos19420Neverforget
Luin jostain että 15min kokemus saataa tuntua vuosilta.
Kuulostaa hirveeltä
Lakemate
Psykedeeleillä oli merkittävä vaikutus tielläni eheytymiseen "normaaliksi" vuosien hyväksikäyttö kokemusten jälkeen. Psykedeelien käytöstä alkoi avautumaan tunnelukot, ymmärrys elämän kauneuteen, rakkauteen sekä ykseyteen. Tosin psykedeelit ei tietenkään ollut avain onneen itsessään. Kävin myös usean vuoden terapiassa, mutta järkevästi käytettynä psykedeelistä voi saada apua.
HellNoKitty
NGC 160
"Psychedelics are illegal because a psychedelic experience kills the ego and brings a new perspective on life and tarnishes the facade of the cultural, social and governmental structures that were laid down throughout generations. Psychedelics, also reveal the feeling of being united with all humans. The more united a group is, the harder they are to control."
Tämä yhteisöllisyys toistuu kaikissa tarinoissa, kun kokemuksista kerrotaan. Oi kumpa tutkimukset olisivat laajemmin mahdollisia.
Yhtä Kaikki
#kysymys Miksi psykedeelit tunnetaan myös nimellä enteogeeni?
Polygeek
#kysymys Mielestäni se, että jos kerään luonnosta psykedeelisiä sieniä ja käytän niitä oman henkisyyteni toteuttamiseen kuuluu perusoikeuksiini ja sen kriminalisoiminen rikkoo sekä uskonnon- että itsemääräämisvapautta. Mitä mieltä studiossa ollaan tästä?
Herman Scherman
Pitäisikö huume sanan tilalle keksiä jokin muu sana tai alkaa käyttää jotain toista sanaa? Omaan korvaani huume on sanana erittäin stigmatisoitu.
Pipsavee
snede
Niinpä. Mitä jos kuvittelen kaiken elämäni ja oikeesti makaan lääkittynä jossain hoidossa?
Matrix-vibat tuli heti
jenny82
onko tänään studio keskustelua? ketä vieraana?
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Turpa-Tor
Dokkari ampuu itseään jalkaan kyllä pahasti näillä filttereillä ja kuvanmuokkauksilla mitkä saa aikaan vain suurta uskottavuus pulaa, varsinkin jos tällä pitäis olla jonkinlainen "käännyttävä" vaikutus.
Juuri näin!
Docventures_koodivelho
kielo
Tänään on tykkäykset tiukassa:D
Tykkäysominaisuus on tänään jonkinlaisella tripillä, yritämme ravistella sen takaisin tähän todellisuuteen mutta sillä välin sivun päivittäminen saattaa auttaa peukutusten näkymiseen. ATK-tiimi pahoittelee!
Kushisama
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kaikki kattoo tota dokkaria suu vaahdossa.
kermavaahto pääsi kyl loppumaan
373
Entä, jos elämä on "matrix"??
Robbari
Miten kävis globalisaatiota ja moderneja eurooppalaisia arvoja uhkaavalle nationalismin uudelle nousulle ja Trumpismille, jos porukan mieli aukeis ja kaikki kokis yhteenkuuluvuuden tunnetta?
Cedarbird
Mietin tässä kun dokkarissa tuotu esiin tuota yhtenäisyyden tunnetta oireena, niin mitenköhän se vaikuttaa ihmisiin jotka kuvittelevat oikeutetusti alistavansa muita ihmisryhmiä, esim kulttuureissa jossa kunnian takia on sallittavaa tehdä murhakin. Tulisiko siinäkin tapauksessa yhdenvertaisuuden tunnetta vai tapahtuisiko jotain muuta?
kiitos19420Neverforget
Herman Scherman
Pitäisikö huume sanan tilalle keksiä jokin muu sana tai alkaa käyttää jotain toista sanaa? Omaan korvaani huume on sanana erittäin stigmatisoitu.
Superliket tälle!
Hullufaijas
#kysymys miten yksilön mielen vakautta voitaisiin mitata? Miten saisimme tietää kenelle psykedeelit sopivat ja kenelle eivät
Axe59
jamppa95
Oon tutustunut vähän aiheeseen, että Suomessakin ruvetaan kokeilemaan psilosybiiniä mielenterveys hoidoissa, mutta ikävä asia on se että ne jalostetaan pulveri muotoon ja epäilen että silloin myös tulee enemmän negatiivisia sivuvaikutuksia eikä toimi yhtä hyvin kun sienet. Mutta ei terveyttä lääkeyhtiöt niinkään ajattele vaan sitä vaan mikä on enemmän tuottoisaa...
Turhaa mystifiointia. Ei molekyyli tiedä mistä se on tullut. Puhtaus on tärkeintä
kielo
jenny82
onko tänään studio keskustelua? ketä vieraana?
Ei, kaikkina muina viikkoina oli, mutta tänään se on peruttu.
Docventures Mode
jenny82
onko tänään studio keskustelua? ketä vieraana?
Talk Show’ssa vieraina kova posse: aivotutkija Mona Moisala, tietoisuustutkija Katja Valli sekä Psykedeelisen sivistyksen liiton vpj Henry Vistbacka.
suolakurkkulover
SSRI-lääkkeet tukahduttavat negatiivisia tunteita, mutta samalla myös positiivisia. Psykedeeleillä ihminen pääsee käsiksi tunteisiinsa paremmin.
Amorphous
Herman Scherman
Pitäisikö huume sanan tilalle keksiä jokin muu sana tai alkaa käyttää jotain toista sanaa? Omaan korvaani huume on sanana erittäin stigmatisoitu.
Mieluummin pitäisi puhua enemmän ainekohtaisesti, koska termin "huume" alla on niin erilaisilla tavoin vaikuttavia ja haitallisuudeltaan eri tasolla olevia aineita.
Pipsavee
Herman Scherman
Pitäisikö huume sanan tilalle keksiä jokin muu sana tai alkaa käyttää jotain toista sanaa? Omaan korvaani huume on sanana erittäin stigmatisoitu.
Toisaalta sana huume myös muistuttaa myös siitä, että niiden käyttöä tulisi seurata. Jos psykedeeliset aineet tulevat Suomen mielenterveyshoidossa käytäntöön, niin mielenterveyshoidon olisi otettava huomattava loikka potilaidensa seurantaan, mikä tuntuu olevan nykyisin tosi vähäistä..
Lexxodus
Kovassa kuumeessa monet näkee harhoja... voiko sitä oloa verrata kemiallisiin tajunnan laajentimiin...?
santtupaemiost
#Kysymys miten Rikun ja Tunnan Ayhuasca kokemukset on vaikuttanut heidän elämäänsä näin vuosien jälkeen.
Docventures_koodivelho
kielo
Tänään on tykkäykset tiukassa:D
Ja tykkäykset menevät kyllä perille eli tykkäilkää menemään vaan, ongelma on vain numeroiden päivittymisessä. Tykätyimmän viestin paikka on edelleen saavutettavissa!
Yhtä Kaikki
#kysymys Mitä hyötyjä tämänhetkisellä huumausainelainsäädännöllä on?
cranberry
Turpa-Tor
Dokkari ampuu itseään jalkaan kyllä pahasti näillä filttereillä ja kuvanmuokkauksilla mitkä saa aikaan vain suurta uskottavuus pulaa, varsinkin jos tällä pitäis olla jonkinlainen "käännyttävä" vaikutus.
Mietin ihan samaa! Haisee propagandalle, vaikka monet argumentit on ihan hyviäkin. Dokkarin loppupuolella tulee pieni jakso, jossa livetään mun mielestä turhan paljon salaliittoteorian puolelle, ja se heikentää kokonaisuuden uskottavuutta entisestään.
NuuskMuik
6h ekstaasissapäissäänkö vastaa 10 vuoden meditointia? Nyt meni jo vähän liian läskiksi
Sepe-susi
Docventures_koodivelho
Tykkäysominaisuus on tänään jonkinlaisella tripillä, yritämme ravistella sen takaisin tähän todellisuuteen mutta sillä välin sivun päivittäminen saattaa auttaa peukutusten näkymiseen. ATK-tiimi pahoittelee!
Tykkäysnuoli tulee näkyviin kun esimerkiksi kursorin peukun päälle.
KatiPauliina
Ostin tänään pakuriteetä :)
Kushisama
373
Entä, jos elämä on "matrix"??
joku teki teoriaan; Entäs jos me eläisimme simulaattorissa
Lammaskeiju
Onko chatin merkkiraja tarkoituksella 420 🤔
System 3
Psykedeelit toimivat kuin pieni vilkaus siitä mikä on mahdollista. Samoihin tiloihin voi sitten päästä pitkäjänteisellä meditaatiolla joka lopulta muuttaa tilat pysyväksi.
Riku Rantala
Il Poika
Musiikki, musiikkiterapia, GIM guided imagenary AMD Music Näin päästään turvallisesti matkalle oman mielen syvyyksiin🎵🎶
Tää on kiinnostavaa, pitää tsekkaa!
kiitos19420Neverforget
Lexxodus
Kovassa kuumeessa monet näkee harhoja... voiko sitä oloa verrata kemiallisiin tajunnan laajentimiin...?
Kuumeessa oleminen laittomaksi ja heti!
SlickJ
DO IT
Nollis
Ahaa, klassinen "yksikin kannabispiikki voi tappaa"
Dessu
Kuinka moni teistä jotka käytätte mitään sosiaalista mediaa saa mielihyvää tykkäyksistä, jaoista tai positiivisista kommenteista? Eikös Tämä ole sosiaalisen median koukku, kun keho levittää serotoniiniä kun saamme positiivista huomiota? Eli onko some huume?
Pokkapitää1955
Lammaskeiju
Onko chatin merkkiraja tarkoituksella 420 🤔
Varma yhteensattuma.
Turseli
Alzheimerista kärsivät usein muistavat asioita, jotka ovat tapahtuneet kauan aikaa sitten mutta ei asioita, jotka ovat tapahtuneet lähihistoriassa. Tämä kun saataisiin lääketieteellisesti valjastettua niin Boom! Paras krapulalääke evö!
373
Vois keittää kahvit, absintilla..
Axe59
santtupaemiost
#Kysymys miten Rikun ja Tunnan Ayhuasca kokemukset on vaikuttanut heidän elämäänsä näin vuosien jälkeen.
Yhdestä kokemuksesta ei voi vetää kovin järeitä päätelmiä
Docventures Mode
Lammaskeiju
Onko chatin merkkiraja tarkoituksella 420 🤔
On, mahtuu sopivasti ajatus kokonaan siihen.
Sini Tyvi-Vaapukka
#Kysymys Onko psilosybiinin pitkäaikaisella käytöllä havaittu olevan haittavaikutuksia? Ainakaan itse en ole sellaisia havainnut omalla käyttöfrekvenssillä 3x Vuodessa 15 vuoden ajan.
anonyymi325018
Kiinnostaa kyllä kuulla miten aihetta onnistutaan ja uskalletaan avata suurelle yleisölle varsinkin psykedeelisen sivistyksen liiton edustajan puolelta, jolla varmastikkin on käyttäjäkokemuksia ja mielipiteitä mitkä kehtaa jo tittelinsä puolestakin ääneen sanoa.
Cedarbird
Cedarbird
Mietin tässä kun dokkarissa tuotu esiin tuota yhtenäisyyden tunnetta oireena, niin mitenköhän se vaikuttaa ihmisiin jotka kuvittelevat oikeutetusti alistavansa muita ihmisryhmiä, esim kulttuureissa jossa kunnian takia on sallittavaa tehdä murhakin. Tulisiko siinäkin tapauksessa yhdenvertaisuuden tunnetta vai tapahtuisiko jotain muuta?
#kysymys, oisko tähän asiantuntijoilla kulmaa?
Koire
Dessu
Kuinka moni teistä jotka käytätte mitään sosiaalista mediaa saa mielihyvää tykkäyksistä, jaoista tai positiivisista kommenteista? Eikös Tämä ole sosiaalisen median koukku, kun keho levittää serotoniiniä kun saamme positiivista huomiota? Eli onko some huume?
Onko onnellisuus huume?
Icariusnatarius
Dessu
Kuinka moni teistä jotka käytätte mitään sosiaalista mediaa saa mielihyvää tykkäyksistä, jaoista tai positiivisista kommenteista? Eikös Tämä ole sosiaalisen median koukku, kun keho levittää serotoniiniä kun saamme positiivista huomiota? Eli onko some huume?
Mielenkiintoista olisikin kysyä mikä ero olisi vetää pilleri, joka antaa täsmälleen samat dopamiinipotkut kuin sosiaalisessa mediassa saadut tykkäykset.
snede
Dessu
Kuinka moni teistä jotka käytätte mitään sosiaalista mediaa saa mielihyvää tykkäyksistä, jaoista tai positiivisista kommenteista? Eikös Tämä ole sosiaalisen median koukku, kun keho levittää serotoniiniä kun saamme positiivista huomiota? Eli onko some huume?
Kaikki
Kushisama
Lammaskeiju
Onko chatin merkkiraja tarkoituksella 420 🤔
otta pois nolla... niin se olisi Vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen
Univeli
jamppa95
Oon tutustunut vähän aiheeseen, että Suomessakin ruvetaan kokeilemaan psilosybiiniä mielenterveys hoidoissa, mutta ikävä asia on se että ne jalostetaan pulveri muotoon ja epäilen että silloin myös tulee enemmän negatiivisia sivuvaikutuksia eikä toimi yhtä hyvin kun sienet. Mutta ei terveyttä lääkeyhtiöt niinkään ajattele vaan sitä vaan mikä on enemmän tuottoisaa...
Sodassa tietoisuutta vastaan kaikki keinot ovat olleet sallittuja. Voisiko tätä ihmiskunnan käyttöhistoriaan suhteutettuna lyhyttä kieltolakien aikaa pitää jopa jonkinlaisena rikoksena ihmisyyttä vastaan? #kysymys
satakybä
Koire
Onko onnellisuus huume?
On, mutta ei laiton!
System 3
373
Entä, jos elämä on "matrix"??
Sehän onkin jos filtteröi kaiken kokemansa egoististen ja vinoutuneiden ajatusten verhon läpi.
Maaginen Metsämies
Nyt olis pitänyt saada studioon se yksikätinen mies "super one" sieltä jamaicalta, hänellä oli vahvat mielipiteet kasveista..
Pipsavee
Onko kellään tietoa tutkimuksesta, miten luolamiesten tajunnantilan muutos nähdään luolamaalauksissa, kuten dokkarissa viitattiin?
Ruohotar
Herman Scherman
Pitäisikö huume sanan tilalle keksiä jokin muu sana tai alkaa käyttää jotain toista sanaa? Omaan korvaani huume on sanana erittäin stigmatisoitu.
Huumeista pitäisi alkaa puhumaan ainekohtaisesti, eikä niitä kaikkia yhteen termiin niputtaen. Vaikutukset ovat tyystin erilaiset, haitat myös sekä interventiot joita haittojen ehkäisemiseksi tarvitaan. Ulkomailla tämä osataan, mutta Suomessa edelleen niputetaan. Media huom, tästä vinkki seuraavan huumeuutisen otsikointiin!
anonyymi1261544
MDMA toimii hyvin parisuhdeterapiassa. Henkiset lukot avautuvat ja kumppanin kanssa voi puhua mistä vain
jokate
Eikös ne intiaanien poppamiehet käyttäneet kaktusta. Muilta oli kielletty.
Taivaanrannan
Dessu
Kuinka moni teistä jotka käytätte mitään sosiaalista mediaa saa mielihyvää tykkäyksistä, jaoista tai positiivisista kommenteista? Eikös Tämä ole sosiaalisen median koukku, kun keho levittää serotoniiniä kun saamme positiivista huomiota? Eli onko some huume?
Olen huomannut saman ilmiön sosiaalisessa mediassa, kyse on erityisesti koukkuun jäämisestä/addiktiosta tykkäyksiä kohtaan - aiheuttaa osalle ihmisistä someajan vähentämistä ja osalle sen lisäämistä
Sini Tyvi-Vaapukka
Suomessa kasvaa ainakin kolme psilosybiinipitoista sientä. Lajien esiintyminen vaihtelee paikoittain, mutta koko maahan levinnyt suippumadonlakki on yleisin. Tämän lisäksi Suomesta löytää myös Reunuskirjohelttaa ja Sinityvivaapukkaa.
ClearThinker
Lääketieteessä on tärkeämpääkin* tutkittavaa kuin psykedeelit ja keksityttään me niihin. Jos joku keksii ruutia ja todistetusti turvallista psykedeelihoidon alalla, niin kopioidaan käytäntö meille joskus myöhemmin. *=Tietyt suomalaisten kansantaudit, joita juuri kukaan muu ei tutki.
Lakemate
Icariusnatarius
Mielenkiintoista olisikin kysyä mikä ero olisi vetää pilleri, joka antaa täsmälleen samat dopamiinipotkut kuin sosiaalisessa mediassa saadut tykkäykset.
Varmaan ois tosi paska ja tyhjä trippi verrattuna vaikka sieniin.
YLEiskari
Tiede-lehdessä nuo luolamaalaukset laitettiin psykoosin piikkiin. Tiedä siitä sitten
KatiPauliina
Elokuva ei kylläkään tasoita psykedeeleille tai transsendentaalisuus tasoille tietä :/ Hyvänen aika mitä hömpänpömpän kuvitusta ja yhtäkkiä joku hemmo kelmeässä huoneessa sanomassa viisi sanaa..........
Axe59
satakybä
On, mutta ei laiton!
EI, vaan juuri se on laitonta. Muista perisyntisi!
Univeli
Sodassa tietoisuutta vastaan kaikki keinot ovat olleet sallittuja. Voisiko tätä ihmiskunnan käyttöhistoriaan suhteutettuna lyhyttä kieltolakien aikaa pitää jopa jonkinlaisena rikoksena ihmisyyttä vastaan? #kysymys
Eh Nimittäin Hemingway
En ole kategorisesti huumausaineita vastaan, mutta joskus tuntuu, että modernit huumedokkarit ovat kolikon kääntöpuoli vanhoille pelotteludokkareille. Kun ennen uhkailtiin ja peloteltiin seurauksilla, mitä ei todellisuudessa ollut, nykyisin kuulostaa automyyjän hommilta. Oma ystäväpiirikin jakautunut hyvin mustavalkoisesti kyllä/ei -akselille, vaikka totuus varmasti jossain välimaastossa.
Axe59
Totta. EI hurskastelua vaan rikos ihmisyyttä vastaan!!!!
Kushisama
jokate
Eikös ne intiaanien poppamiehet käyttäneet kaktusta. Muilta oli kielletty.
ei kaikki.... kun osa asuu kyl semmoisilla alueilla mistä ei kasva kaktuksen tapaisia kasveja
NGC 160
Molemmat, Terence McKenna ja etenkin Alan Watts, tuntuivat olevan sitä mieltä, että psykedeelit ovat hetken kestävä ikkuna sinne minne vuosien meditaation ja tietoisen läsnäolon harjoittelu voi oikein tehtynä johtaa.
Akuleo
Muita, joiden mielestä dokumentin alussa olleet valkotekstit tuntuvat tässä vaiheessa höpöpuheilta?
Dessu
Icariusnatarius
Mielenkiintoista olisikin kysyä mikä ero olisi vetää pilleri, joka antaa täsmälleen samat dopamiinipotkut kuin sosiaalisessa mediassa saadut tykkäykset.
Periaatteessa sama asia tapahtuu, toisessa kemikaali pakottaa kehon vapauttamaan aineita,. Ero ei välttämättä ole suuri toinen polttaa aikaa toinen rahaa. Ainakin omasta mielestä. Kumpikin voi johtaa ongelmiin
HellNoKitty
Tiedettä arvostetaan liian vähän, omat itsekkäät arvot menevät edelle, kun ei tiedä paremmasta. Miksi vaarattomammat aineet ovat kiellettyjä kun samalla alkoholi ja tupakka ovat laillisia, aiheuttaen lukemattomia syöpiä ja väkivaltarikoksia. Miksi ei keskitytä kunnolla ehkäisemään ongelmia, ilman ideologioita.
Ruohotar
Yhtä Kaikki
#kysymys Mitä hyötyjä tämänhetkisellä huumausainelainsäädännöllä on?
Ei mitään. Siksi kannatan dekriminalisointia koskien kaikkia aineita
suolakurkkulover
Nixon oli ihan sekasin
Lammaskeiju
jokate
Eikös ne intiaanien poppamiehet käyttäneet kaktusta. Muilta oli kielletty.
Käsittääkseni aika monella primitiivisellä heimolla aikuistumisen riittiin on kuulunut trippailu, joko sammakoilla, kaktuksilla tai liaaneilla
macmiller
dokkari vaan hypettää kuinka porukan tulisi hoitaa itseään huumeilla. Ei näytetä varjopuolta.
piepuli
Kuulostaa siltä että ekstaasi olisi hyvä muistisairaiden ahdistuksen hoitoon.
Pipsavee
YLEiskari
Tiede-lehdessä nuo luolamaalaukset laitettiin psykoosin piikkiin. Tiedä siitä sitten
Ok, täytyy käydä tsekkaan jos artikkeli löytyis ja sit sen mahdolliset lähteet 🤔
Axe59
Eh Nimittäin Hemingway
En ole kategorisesti huumausaineita vastaan, mutta joskus tuntuu, että modernit huumedokkarit ovat kolikon kääntöpuoli vanhoille pelotteludokkareille. Kun ennen uhkailtiin ja peloteltiin seurauksilla, mitä ei todellisuudessa ollut, nykyisin kuulostaa automyyjän hommilta. Oma ystäväpiirikin jakautunut hyvin mustavalkoisesti kyllä/ei -akselille, vaikka totuus varmasti jossain välimaastossa.
Näkemyksesi perustuu tutkittuun tietoon?
jokate
Vanha vitsi Nixonilta. Kaikki on jutalaisten syytä.
Kushisama
#kysmys Elämmekö me simulaattorissa?
anonyymi1148331
Kyllä mdma ja lsd tuhoaa aivot jos käyttää liikaa. Toipuminen vie vuosia
Il Poika
Helen Bonny tutki musiikin vaikutusta mieleen muuttuneessa tietoisuuden tilassa ja kehitti GIM = guided imagenary and Music terapian...
Pokkapitää1955
macmiller
dokkari vaan hypettää kuinka porukan tulisi hoitaa itseään huumeilla. Ei näytetä varjopuolta.
Pitää huomata että tässä hehkutetaan vain osajoukkoa huumeista, joita juurikin (tulkinnanvaraisesti) turhaan niputetaan kaikkien huumeiden kanssa-
Akuleo
Axe59
Näkemyksesi perustuu tutkittuun tietoon?
Aivan kuten omasi
Pipsavee
macmiller
dokkari vaan hypettää kuinka porukan tulisi hoitaa itseään huumeilla. Ei näytetä varjopuolta.
Jep, itekkin mietin tätä vähän kriittisemmin, sille on kyllä varmasti joku syy, ettei oo kovin "laillisessa" tai yleisessä käytössä vielä.
Nollis
macmiller
dokkari vaan hypettää kuinka porukan tulisi hoitaa itseään huumeilla. Ei näytetä varjopuolta.
Dokkari lähinnä ottaa kantaa siihen, että näiden psykedeelien kieltäminen myös mahdollisesta terapiakäytössä on lyhytnäköistä ottaen huomioon miten paljon hyviä tuloksia niillä on saatu tutkimuksissa.
NuuskMuik
Lammaskeiju
Käsittääkseni aika monella primitiivisellä heimolla aikuistumisen riittiin on kuulunut trippailu, joko sammakoilla, kaktuksilla tai liaaneilla
Onkohan täällä pohjoisessa käytetty taikasieniä samaan tarkoitukseen? Hämmästyin ihan, kun kuulin ystävältäni, että Suomen luonto on syksyisin pullollaan huumesieniä
Axe59
anonyymi1148331
Kyllä mdma ja lsd tuhoaa aivot jos käyttää liikaa. Toipuminen vie vuosia
4 litraa vettä kerralla tappaa
jerrypantteri
Joka yö pakko vetää ne 8 tuntia trippailua kupoliin!
siilikala
anonyymi1148331
Kyllä mdma ja lsd tuhoaa aivot jos käyttää liikaa. Toipuminen vie vuosia
Mikä tahansa on myrkkyä liian suurina annoksina...
AtteA
#kysymys Onko joskus hyödynnetty psykoaktiivisia aineita enemmän, mutta se ymmärrys on sittemmin menetetty koska koululääketiede ei ole keksinyt mekanismien toimintaperiaatetta?
Taivaanrannan
Eh Nimittäin Hemingway
En ole kategorisesti huumausaineita vastaan, mutta joskus tuntuu, että modernit huumedokkarit ovat kolikon kääntöpuoli vanhoille pelotteludokkareille. Kun ennen uhkailtiin ja peloteltiin seurauksilla, mitä ei todellisuudessa ollut, nykyisin kuulostaa automyyjän hommilta. Oma ystäväpiirikin jakautunut hyvin mustavalkoisesti kyllä/ei -akselille, vaikka totuus varmasti jossain välimaastossa.
Huumeiden kaupallistaminen lailliseen lääkekäyttöön on kovassa nousussa. Joko uusien teknologioiden keksiminen on hidastunut/vaikeutunut tai huumeiden valjastamisessa nähdään huomattava markkinarako lääketeollisuudessa.
Lammaskeiju
macmiller
dokkari vaan hypettää kuinka porukan tulisi hoitaa itseään huumeilla. Ei näytetä varjopuolta.
Huumeet on vaan laittomaksi kategoroituja kemikaaleja. Täysin sama pätee lääkkeisiin, suurin osa haittavaikutuksista piilotetaan pieniin printteihin
kielo
anonyymi1148331
Kyllä mdma ja lsd tuhoaa aivot jos käyttää liikaa. Toipuminen vie vuosia
Ja jopa kannabis. Tai siltä ainakin vaikuttaa parin tutun kohdalla. Hiiitaaaaita ja höölmöjä ovat selvinkin päin...
Johno
Harvoin näkee näin p***** tuotantoo dokkarissa
kallenuppunen
Nixon oli syönyt sienipizzaa...
jokate
Kushisama
#kysmys Elämmekö me simulaattorissa?
tietenkin,nytkö sen hokasit.
anon939393
Sini Tyvi-Vaapukka
Suomessa kasvaa ainakin kolme psilosybiinipitoista sientä. Lajien esiintyminen vaihtelee paikoittain, mutta koko maahan levinnyt suippumadonlakki on yleisin. Tämän lisäksi Suomesta löytää myös Reunuskirjohelttaa ja Sinityvivaapukkaa.
ja muitakin madonlakkeja kaiketi
Sini Tyvi-Vaapukka
#kysymys Kuinka pitkältä Suomen historiasta löytyy näyttöä psilosybiinin käytöstä. Kärpässienistä enemmän mainintoja, mutta se on myös yleisempi ja paremmin tunnettu.
Kushisama
YLEiskari
Tiede-lehdessä nuo luolamaalaukset laitettiin psykoosin piikkiin. Tiedä siitä sitten
kai ne joivat liikaa "sienipirtelöitä"
kielo
kielo
Ja jopa kannabis. Tai siltä ainakin vaikuttaa parin tutun kohdalla. Hiiitaaaaita ja höölmöjä ovat selvinkin päin...
Toinen juttu sit onki hitaus huono juttu tässä kiireisessä ajassa.
373
373
Hmm.. olen ajatellut, että olen "käyttänyt" mielikuvituksen loppuun, ajattelen kaiken rationaalisesti ja järjellä. En näe unia, enkä osaa oikein kuvitella mitään ilman omakohtaista kokemusta. Pitäisiköhän joskus kokeilla jotain mieltä laajentavia aineita?!
Nostan tämän tuolta alusta, jos vaikka saisin jonkinlaisia vastauksia?
Olkihattunukkemies
siilikala
Mikä tahansa on myrkkyä liian suurina annoksina...
Totta jonkun väittämän mukaan 40 kuppia kahvia riittää lamauttamaan keuhkot koska kofeiini överit.
Pipsavee
Taivaanrannan
Huumeiden kaupallistaminen lailliseen lääkekäyttöön on kovassa nousussa. Joko uusien teknologioiden keksiminen on hidastunut/vaikeutunut tai huumeiden valjastamisessa nähdään huomattava markkinarako lääketeollisuudessa.
Mitään aivoihin ja mieleen vaikuttavaa ei kyllä pitäis vapauttaa ja kaupallistaa vaan markkinaraon ja talouden nousun toivossa.
otse
Johno
Harvoin näkee näin p***** tuotantoo dokkarissa
On kyllä 4D/5D laatua.
Lammaskeiju
NuuskMuik
Onkohan täällä pohjoisessa käytetty taikasieniä samaan tarkoitukseen? Hämmästyin ihan, kun kuulin ystävältäni, että Suomen luonto on syksyisin pullollaan huumesieniä
Ainakin Venäjän puolella shamaanit ovat trippailleet kärpässienillä. Jotain legendaa myös olen kuullut siitä että viikingit olisivat päässeet taisteluhurmokseen sienillä
anonyymi325018
Tästä aiheesta keskustelu omassa elämässä kavereiden kanssa, joilla ei ole minkäänlaisia psykedeelisiä kokemuksia on kyllä hankalaa. Se että jonkun aineen vaikutuksen alaisena kokee "harhoja" ei kuulosta hyvältä ja mielletään lähestulkoon aina jonkin sortin psykoosiksi.
RayNig
AtteA
#kysymys Onko joskus hyödynnetty psykoaktiivisia aineita enemmän, mutta se ymmärrys on sittemmin menetetty koska koululääketiede ei ole keksinyt mekanismien toimintaperiaatetta?
Ei lääkkeitä siksi lopeteta käyttämästä, että niiden toimintaperiaatetta ei ymmärrettäisi. Ota esimerkiksi parasetamoli. Ei sen toimintaa vieläkään ymmärretä.
Avaruuskuutti
Mä odotan kyllä niin, että tulevaisuuden yksilöity lääketiede pakottaa meidät tarkastelemaan myös nykyään kiellettyjä huumausaineita. Nyt esim. masentuneille lähes yksinomaan määrätään SSRI-lääkitys. Onko jossain tutkittu, että kaikilla masentuneilla on juuri serotoniinivaje? Voisiko sittenkin eri ihmiset hyötyä ihan erilaisista hoidoista?
Docventures Mode
373
Nostan tämän tuolta alusta, jos vaikka saisin jonkinlaisia vastauksia?
Tuolla alussa linjattiin, ettei kehoiteta laittomuuksiin täällä.
Turseli
Mitenköhän tämä yhteiskunta pyörisi, jos psykedeelit laillistettaisiin. Kukaan enää jaksaisi/pystyisi mihinkään fyysisesti raskaisiin töihin. Kaiken näköisiä taiteilioita, maalareita ja downsiftaajia kyllä riittäisi.
satakybä
AIka rohkeaa antaa skidille monta kuukautta jotain kamaa, ja sitten huomata, että se toimii. Mitähän kaikkea on kokeiltu ennen kuin toi on löydetty ja miten pitkään?
Piisamirotta-_-
Jos lsd ja mdma saavat aikaan niin hyvän olon, pystyykö käyttäjät nauttimaan enää elämästä ilman niitä? Ja miten voidaan todeta tämän jälkeen että eivät aiheuta riippuvuutta? Melko kärjistettyä huumeiden puolesta puhumista..
jamppa95
Johno
Harvoin näkee näin p***** tuotantoo dokkarissa
Mut pitää sekin ottaa huomioon että tää on aika varmasti omakustanteisesti hoidettu, moni ei välttämättä näytä vihreää valoa tälläiselle dokumentille ja rahoita sitä.
Il Poika
Aluksi Helen Bonnyllä oli tutkimuksissaan käytössä LSD, mutta kun tutkittavat lähtivät ”matkalle” he halusivat kuulla musiikkia... sittemmin LSD jäi pois ja jäljelle jäi musiikki
anon939393
jerrypantteri
Joka yö pakko vetää ne 8 tuntia trippailua kupoliin!
luonnonmukainen aivohuuhtelu, suositellaan kaikille #uni
anonyymi1148331
En ymmärrä miks ganja sotketaan tuollaisten paska aineiden kans samaan dokkariin
Aghan
Kieltämättä tulee mieleen nykyajan individualistisen kulttuurin, muukalaisvihamielisyyden ja äärioikeiston nousun myötä että tietoisuuden laajentaminen, ymmärryksen ja empatian lisääminen vaikka sit psykedeelien avulla, olis tervetullutta.
Sini Tyvi-Vaapukka
Onko mun tsätti rikki vai miksi täällä ei näy kysymyksiä?
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
jamppa95
Mut pitää sekin ottaa huomioon että tää on aika varmasti omakustanteisesti hoidettu, moni ei välttämättä näytä vihreää valoa tälläiselle dokumentille ja rahoita sitä.
Onko sitä silti pakko olla 70 efektiä minuutissa?
snede
anon939393
luonnonmukainen aivohuuhtelu, suositellaan kaikille #uni
Nukkuminen on kyllä mahtavaa
Sepe-susi
Lammaskeiju
Ainakin Venäjän puolella shamaanit ovat trippailleet kärpässienillä. Jotain legendaa myös olen kuullut siitä että viikingit olisivat päässeet taisteluhurmokseen sienillä
Kyllä niitä taikasieniä on käytetty Suomessakin - aina.
YLEiskari
Vanhetessa ihmisen oma kannabinoidi-järjestelmä heikkenee
HellNoKitty
Aghan
Kieltämättä tulee mieleen nykyajan individualistisen kulttuurin, muukalaisvihamielisyyden ja äärioikeiston nousun myötä että tietoisuuden laajentaminen, ymmärryksen ja empatian lisääminen vaikka sit psykedeelien avulla, olis tervetullutta.
Hyvin kiteytit ajatuksia tässä!
kielo
Tällä kaudella on ollu harvinaisen hyviä aiheita, mutta harvinaisen huonoja dokkareita.
Nollis
anonyymi1148331
En ymmärrä miks ganja sotketaan tuollaisten paska aineiden kans samaan dokkariin
En sanoin ganjaa sen paremmaks aineeks kuin psilosybiinitkään. Luonnontavaraa kaikki.
kiitos19420Neverforget
Pipsavee
Mitään aivoihin ja mieleen vaikuttavaa ei kyllä pitäis vapauttaa ja kaupallistaa vaan markkinaraon ja talouden nousun toivossa.
Samalla pitäisi kieltää FB & co
Lexxodus
#kysymys saako ihminen olla onnellinen... ilman aineita?
satakybä
#kysymys, onko studioraati tutustunut Washingtonin ja Coloradon laillistamisen jälkeisiin tutkimuksiin. Niihin ei tunnuta viittattavan dokumentissa.
Kushisama
Lammaskeiju
Ainakin Venäjän puolella shamaanit ovat trippailleet kärpässienillä. Jotain legendaa myös olen kuullut siitä että viikingit olisivat päässeet taisteluhurmokseen sienillä
Berserkeistäkö puhut?
Docventures Mode
Sini Tyvi-Vaapukka
Onko mun tsätti rikki vai miksi täällä ei näy kysymyksiä?
AHAAA, tarkoitatko kenties meidän äänestyksiä? Ei olla tehty semmoisia tähän kohtaan!
suenpentu
Toivottavasti näiden aineiden hallittu tietellinen tutkimus kehittyy/vapautuu lähivuosina. Mielenkiintoista mihin kaikkeen näitä voidaan tulevaisuudessa hyödyntää hallittuina annoksina.
NGC 160
Aghan
Kieltämättä tulee mieleen nykyajan individualistisen kulttuurin, muukalaisvihamielisyyden ja äärioikeiston nousun myötä että tietoisuuden laajentaminen, ymmärryksen ja empatian lisääminen vaikka sit psykedeelien avulla, olis tervetullutta.
Eipä unohdeta identiteettipolitiikkaa pelaavaa vasemmistoa, joka nimenomaan syyllistää ja hyökkää yksilöiden kimppuun pelkästään sen perusteella mihin "ryhmään" ks. yksilö kuuluu!
IT_Puuseppä
Tuun myöhässä mutta toi "mikä juutalaisia oikein vaivaa" lausunto taitaa korreloida nykyistäkin juutalaisvihaa
anon939393
Sini Tyvi-Vaapukka
#kysymys Kuinka pitkältä Suomen historiasta löytyy näyttöä psilosybiinin käytöstä. Kärpässienistä enemmän mainintoja, mutta se on myös yleisempi ja paremmin tunnettu.
Hyvä kysymys. Madonlakkeja todnäk kasvanut ympäri Eurooppaa ties miten kauan, mutta onko selvää näyttöä käytöstä historiassa? Kiinnostaa
Sepezino
Lexxodus
#kysymys saako ihminen olla onnellinen... ilman aineita?
Enemmänkin, osaako?
snede
anonyymi1148331
En ymmärrä miks ganja sotketaan tuollaisten paska aineiden kans samaan dokkariin
Lain näkökulmasta ne on kaikki samalla viivalla
Avaruuskuutti
Turseli
Mitenköhän tämä yhteiskunta pyörisi, jos psykedeelit laillistettaisiin. Kukaan enää jaksaisi/pystyisi mihinkään fyysisesti raskaisiin töihin. Kaiken näköisiä taiteilioita, maalareita ja downsiftaajia kyllä riittäisi.
Tai voisiko psykedeelejä hyödyntää niin, että joku perus toimistotyöläinen löytää merkityksettömältä ja kuormittavalta tuntuvasta työstään uuden yhteisöllisen tunteen, ja saa kokea että hänenkin panoksensa on tarvittu, ja saa uutta motivaatiota työhön
HuuHaaHerra
järjestetäänkö huosca retriittejä suomessa?
Lakemate
anonyymi1148331
Kyllä mdma ja lsd tuhoaa aivot jos käyttää liikaa. Toipuminen vie vuosia
Näitäkin on nähty. Jotku on vetäny kunnon psykoosit. Olen nähnyt vuosien varrella nyös muutamat todella deepit psykoosit himohiisaajalla. (kannabis) Sit se on jännä, kun nistit ei mielellään käytä psykedeelejä ollenkaan. Ne ehkä ei kestäisi henkisesti sitä ymmärrystä itsestä mihin ovat ajautuneet. Tämä havainto noin 15v sitten. En tiedä miten nykyään, koska pois kaikista kuvioista jo vuosia.
otse
Dokumentin arvoon vaikuttaa myös kovasti että välillä on asiantuntijoita ja välillä joku random 'author of neverheard book' ja ruutu vilisee eri puhuvia päitä jotka on ikäänkuin samanarvoisia asiantuntijoita.
Sini Tyvi-Vaapukka
Ayahuasca on yksi elämäni hienoimmista kokemuksista. Pitäisin itseäni henkisesti köyhempänä ilman psykedeleejä.
Aikuinenmiäs
#kysymys kannabis lailliseksi vai ei?
cranberry
Turseli
Mitenköhän tämä yhteiskunta pyörisi, jos psykedeelit laillistettaisiin. Kukaan enää jaksaisi/pystyisi mihinkään fyysisesti raskaisiin töihin. Kaiken näköisiä taiteilioita, maalareita ja downsiftaajia kyllä riittäisi.
Eihän se laillistaminen (tai dekriminalisaatio) sitä tarkoita että joka Alkon viereen tulee Narko, josta voi käydä hakemassa mitä vaan aineita viihdekäyttöön
suolakurkkulover
Muistan itse ala-asteelta, kun opettaja sanoi, että kun ottaa LSD:tä sekoaa ja näkee isojen hämähäkkien kiipeilevän iholla. Muistan ihmetelleeni, että miksi kukaan haluaisi ottaa sitä?!
misterimaisteri
oliko se ayahuasca-rituaali kun tunna oksenteli madventuresissa?
HellNoKitty
Miten saada enemmän poliitikkoja, jotka perustavat mielipiteensä tutkittuun tietoon? Tai miten sivistää nykyisiä.
Lexxodus
Sepezino
Enemmänkin, osaako?
Oikeestaan juurkin noin :)
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Sepezino
Enemmänkin, osaako?
Erittäin hyvä kysymys! Saako ja osaako --kummatkin oleellisia kysymyksiä.
jokate
Tulihan ne inkkarit. :D
nyymari
#kysymys Kuinka paljon Juha Mieto voi syödä mämmiä kerralla? Vitsit sikseen, olisiko kannabiksen dekriminalisaatio kansalaisaloitteeseen pitänyt lisätä myös psykedeelit? Dekriminalisaation luulisi ainakin helpottavan substanssien tutkimista jolloin asioita voitaisiin punnita tietoon ja järkeen nojaten arvailun ja hippien jorinoiden sijaan. Joka tapauksessa hyvä, että näistä asioista kyetään viimein keskustelemaan.
kielo
NGC 160
Eipä unohdeta identiteettipolitiikkaa pelaavaa vasemmistoa, joka nimenomaan syyllistää ja hyökkää yksilöiden kimppuun pelkästään sen perusteella mihin "ryhmään" ks. yksilö kuuluu!
Missä tällasta tapahtuu? Esimerkkiä? Eikai nyt puhu siitä, miten valkosia heteromiehiä syrjitään?
YLEiskari
Melekosta ayahuascausta /meemi
Yhtä Kaikki
Insuliini voisi yhtä hyvin olla laiton. Senkin laillistamista vastustaisi joku, jos näin olisi. Onhan se vaarallinen aine.
Banjovitz
”Television of the forest.”
anonyymi325018
Täälläkin chatissa huomaa kyllä selkeästi ketkä ovat kokeilleet ja ketkä eivät. Tässä aiheessa ei ole oikein sellaista harmaata raja-aluetta.
AnosOros
Eikös eräät suomalaiset,nykyiset dokumenttien katsojat ja kommentoivat joskus vuosituhannen alussa vetäneet ayohuascaa??
Taivaanrannan
Avaruuskuutti
Mä odotan kyllä niin, että tulevaisuuden yksilöity lääketiede pakottaa meidät tarkastelemaan myös nykyään kiellettyjä huumausaineita. Nyt esim. masentuneille lähes yksinomaan määrätään SSRI-lääkitys. Onko jossain tutkittu, että kaikilla masentuneilla on juuri serotoniinivaje? Voisiko sittenkin eri ihmiset hyötyä ihan erilaisista hoidoista?
Tämä on varmasti tulossa. Jos SSRI-lääkkeet toimisivat masennusta sairastavilla ihmisillä, he paranisivat. Useimmiten masennusta sairastetaan pitkään ja mahdollisuus masentua uudelleen nousee ensimmäisestä diagnoosista huomattavasti. Masennuksen ja ahdistustilojen lääkehoidossa hoidossa ei ole vielä päästy riittävälle tasolle.
siilikala
Turseli
Mitenköhän tämä yhteiskunta pyörisi, jos psykedeelit laillistettaisiin. Kukaan enää jaksaisi/pystyisi mihinkään fyysisesti raskaisiin töihin. Kaiken näköisiä taiteilioita, maalareita ja downsiftaajia kyllä riittäisi.
Tai sitten nyt mielenterveyssyistä työkyvyttömyyseläkkeelle joutuneet paranisi työkykyisiksi.
Polygeek
Suomessa kristinuskon tulo tappoi tehokkaasti vanhan perimätiedon liittyen pakanauskontoihin ja shamanismiin. Tietoa ihan tarkoituksella hävitettiin kun se koettiin kristinuskon vastaiseksi.
konnastolainen
satakybä
AIka rohkeaa antaa skidille monta kuukautta jotain kamaa, ja sitten huomata, että se toimii. Mitähän kaikkea on kokeiltu ennen kuin toi on löydetty ja miten pitkään?
Katsoin koko haastattelun ko. lapsesta, ja siinä vanhemmat olivat huomanneet eron jo ensimmäisen kerran jälkeen, jonka takia olivat jatkaneet käyttöä. Parin kuukauden käytön jälkeen ero oli ollut jo selkeä. Huonosti oltiin tuotu tämä esille.
Amorphous
Piisamirotta-_-
Jos lsd ja mdma saavat aikaan niin hyvän olon, pystyykö käyttäjät nauttimaan enää elämästä ilman niitä? Ja miten voidaan todeta tämän jälkeen että eivät aiheuta riippuvuutta? Melko kärjistettyä huumeiden puolesta puhumista..
Ihminen saa hyvän olon monista asioista, mutta jos elämä on yleisesti ottaen tasapainoista, on helppoa siirtyä yhdestä kiinnostavasta kokemuksesta eteenpäin.
Lbls
#kysymys, Ajatuksia psykedeelien tulevaisuudesta yhteiskunnassa, verrattuna lääkeyhtiöiden tuottamiin lääkkeisiin?
Eh Nimittäin Hemingway
Mielestäni tieteen yksi hienoimmista asioista ei todellakaan ole se, kun joku kokeilee asioita itseensä, johdattaakseen siitä tieteellisiä johtopäätöksiä
Docventures Mode
AnosOros
Eikös eräät suomalaiset,nykyiset dokumenttien katsojat ja kommentoivat joskus vuosituhannen alussa vetäneet ayohuascaa??
Näin saattaa olla.
Pipsavee
Avaruuskuutti
Tai voisiko psykedeelejä hyödyntää niin, että joku perus toimistotyöläinen löytää merkityksettömältä ja kuormittavalta tuntuvasta työstään uuden yhteisöllisen tunteen, ja saa kokea että hänenkin panoksensa on tarvittu, ja saa uutta motivaatiota työhön
Eiköhän työhön ja työn yhteisöllisyyden tunteeseen löydy ihan aineettomiakin keinoja, kuten entistä parempi osallistaminen, vastuun antaminen ja työilmapiirin parantaminen
Yhtä Kaikki
#kysymys Miksi ei toimisi Suomessa?
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Jos nää psykedeelit lisää tietoa, niin lisääkö se onnellisuutta, kun tieto lisää tuskaa?
anon939393
snede
Nukkuminen on kyllä mahtavaa
Jos kaikki vaan nukkuis, kuka kävis töissä?
jamppa95
kannabiskin on mieto psykedeeli
kiitos19420Neverforget
anonyymi325018
Täälläkin chatissa huomaa kyllä selkeästi ketkä ovat kokeilleet ja ketkä eivät. Tässä aiheessa ei ole oikein sellaista harmaata raja-aluetta.
Kokeilin tupakkaa yläasteella. En pitänyt.
cranberry
cranberry
Eihän se laillistaminen (tai dekriminalisaatio) sitä tarkoita että joka Alkon viereen tulee Narko, josta voi käydä hakemassa mitä vaan aineita viihdekäyttöön
Karkas ennen ku kerkesin kirjoittaa loppuun. Pointti tässä siis, että lääkinnällinen tai terapiakäyttö on aivan eri asia kuin se että aineita saa käyttää miten huvittaa. Ei me antibioottejakaan saada ruokakaupasta, onneksi, vaikka laillisia ovatkin.
milluri_
Monta vuotta masennusta sairastaneena ja suurista tunnelukoista kärsivänä psykedeelit osana psykoterapiaa kuulostaisi kyllä houkuttelevalta. Näen että mielenterveyspotilailla tästä saattaisi olisi hyötyä valvotuissa olosuhteissa.
Akuleo
kielo
Missä tällasta tapahtuu? Esimerkkiä? Eikai nyt puhu siitä, miten valkosia heteromiehiä syrjitään?
Ei puhuta, kyllä tätä tapahtuu ihan jokaisessa ryhmässä mukaanlukien "vasemmistossa".
Axe59
Aikuinenmiäs
#kysymys kannabis lailliseksi vai ei?
Tärkeämpää olisi laillistaa tehokkaammat lääkkeet kuten Ibogaiini, MDMA ja Psilosybiini
AnosOros
Haluaisin kokeilla kaikkea,mutta tässä on sama kuin benji-hypyssä. Miten uskallan nousta torniin
Banjovitz
Polygeek
Suomessa kristinuskon tulo tappoi tehokkaasti vanhan perimätiedon liittyen pakanauskontoihin ja shamanismiin. Tietoa ihan tarkoituksella hävitettiin kun se koettiin kristinuskon vastaiseksi.
Miten tämä nyt liittyy asiaan?
satakybä
#kysymys Onko huumeita tutkittu todellakin vähemmän kuin lääkeaineita? Mistä tämä mielestänne johtuu?
anon939393
Sepe-susi
Kyllä niitä taikasieniä on käytetty Suomessakin - aina.
Niin luulis, mutta onko näyttöä?
anonyymi325018
Docventures Mode
Näin saattaa olla.
Viitsitäänkö/uskalletaanko näistä kokemuksista puhua jälkihöyryissä?
snede
Itse olen lopettanut polttamisen n 10v sitten, kahvin juonnin pari vuotta sitten ja viinaa juon 1-2 kertaa vuodessa. Mitään parantavaa tai elämän laatuun vaikuttavaa efektiä en ole kuitenkaan kokenut
Johno
jamppa95
Mut pitää sekin ottaa huomioon että tää on aika varmasti omakustanteisesti hoidettu, moni ei välttämättä näytä vihreää valoa tälläiselle dokumentille ja rahoita sitä.
Omakustanne tai ei, se ei poista faktaa että kuvaproduktio on täyttä kuraa ja efektit ovat kuin 90-luvun valmispohjia...
Maaginen Metsämies
Pipsavee
Eiköhän työhön ja työn yhteisöllisyyden tunteeseen löydy ihan aineettomiakin keinoja, kuten entistä parempi osallistaminen, vastuun antaminen ja työilmapiirin parantaminen
Suomalainen työympäristö on mennyt päin persettä viimeiset 15 vuotta, kiristystä, juoksemista ja "on tuolla tulijoita jos ei kelpaa" juttuja jatkuvasti.. Eipä ihme että suurin osa ei jaksa kyydissä vaan tipahtaa tai turruttaa päänsä näillä mömmöillä kun vaaditaan jatkuvasti liikaa. Ei ihminen ole (rahanteko)kone.
Lammaskeiju
AnosOros
Haluaisin kokeilla kaikkea,mutta tässä on sama kuin benji-hypyssä. Miten uskallan nousta torniin
Varmaan perehtymällä asiaan perinpohjaisesti
Polygeek
Banjovitz
Miten tämä nyt liittyy asiaan?
Liittyen esimerkiksi psykedeelisten sienien käyttöön ja käyttöön liittyvään kulttuuriin ja ritualismiin
nyymari
Yhtä Kaikki
#kysymys Miksi ei toimisi Suomessa?
"Mikä on laitonta on laitonta" #kylläkansatietää
Runomatkaaja
Luonnon voimat, luonnon luonnolliset voimat.
SpeedyGonzales6000
Piisamirotta-_-
Jos lsd ja mdma saavat aikaan niin hyvän olon, pystyykö käyttäjät nauttimaan enää elämästä ilman niitä? Ja miten voidaan todeta tämän jälkeen että eivät aiheuta riippuvuutta? Melko kärjistettyä huumeiden puolesta puhumista..
Riippuu aivan ihmisestä, jotkut pystyvät kun taas toiset eivät...
Miudenen
Hyvää tietoo dokkarissa. Ja niin kiitollinen kaikista kokemuksista joita olen ITSE saanut kokea näiden parissa. Migreeniäkin hyvin tuloksin esim. psylosybiinin avulla. Saataispa nää kunnolla edes tutkimusten alle ja tutkittais vaan aineena eikä huumeina. Onneks maailma muuttuu kokoajan ja kiva kun tästä aiheesta puhutaan.
jamppa95
Polygeek
Suomessa kristinuskon tulo tappoi tehokkaasti vanhan perimätiedon liittyen pakanauskontoihin ja shamanismiin. Tietoa ihan tarkoituksella hävitettiin kun se koettiin kristinuskon vastaiseksi.
Niinhän se on
HellNoKitty
Itse olen kokeillut, ja myönnän niiden haittavaikutukset, mutta yksilönvapaus menee mielestäni edelle. Jos saat syödä vuosikymmeniä pelkkää pitsaa ja hampparia ja tappaa hitaasti itsesi ja hoidattaa yhteiskunnalla, miksi et saisi ottaa riskiä muiden aineiden kohdalla. Taaskin ne haitat huomioon ottaen varsinkin mitkä voivat kohdistua muihin.
santtupaemiost
Mahtaako vaan raha puhua näissä terapia ja lääkekäyttö asioissa huumeissa. Koska lääkefirmat ei voi patentoida kyseisiä aineita.
Amorphous
#kysymys : Millaista päihdevalistuksen pitäisi olla (erityisesti psykedeelien osalta)?
Docventures Mode
anonyymi325018
Viitsitäänkö/uskalletaanko näistä kokemuksista puhua jälkihöyryissä?
Kannattaa katsoa Talk Show, mutta pikku lupaus on ilmassa.
Axe59
Banjovitz
Miten tämä nyt liittyy asiaan?
Se on asian ytimessä. Mieti perisyntiä ja kenelle siitä on eniten hyötyä
Lammaskeiju
Olihan hinduillakin muinaisuudessa joku psykedeelitee, Soma
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
satakybä
#kysymys Onko huumeita tutkittu todellakin vähemmän kuin lääkeaineita? Mistä tämä mielestänne johtuu?
Kansa ei pysy vallan alla, jos tietyt aineet liikaa yleistyisi....
s-a-u-r-u-s
Harvinaisen manipulatiivinen dokumentti. Kehystetty valmiiksi tavalla, joka antaa ymmärtää, että psykedeelien käytön kriittinen arviointi olisi auktoriteetteihin alistuvan suhtautumisen tuotetta ja rajoittaisi tieteellistä vapautta. Psykedeeleillä muutettu tietoisuus kertoo tietoisuudesta vain sen, mitä se ei ole. Aivojen inhibitoriset järjestelmät ovat nimenomaan tietoisuuden rakentumisen edellytys.
Turseli
Jos ei meinaa ottaa kulmaa niin miksi on hyväksyttyä ottaa viagraa mutta ei testoa?
AnosOros
Kysymys,kuinka hyvin tunnetaan ilman päihteitä tapahtuva tietoisuuden löytyminen
PääHäirikkö
Jokainen huumaava aine muuttaa aivokemiaa. Joskus vaikutukset ovat positiivisia, mutta kemiallinen muutos vaikuttaa kaikkeen ja on kuin haulikolla ampuisi.
Axe59
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kansa ei pysy vallan alla, jos tietyt aineet liikaa yleistyisi....
Sano ihan vaan suoraan psykedeelit
Hilkka1959
Kannabista ei saa laillistaa muuten valtio nussii meitä perseeseen viemällä rahat... Ainoa vaihtoehto on käytön rangaistavuuden poisto.. Parempi että rahat menevät hipeille
HellNoKitty
#kysymys: millaista olisi vaikkapa musiikki- ja elokuvahistoria ollut ilman psykedeelien vaikutusta asiaan?
Pipsavee
Maaginen Metsämies
Suomalainen työympäristö on mennyt päin persettä viimeiset 15 vuotta, kiristystä, juoksemista ja "on tuolla tulijoita jos ei kelpaa" juttuja jatkuvasti.. Eipä ihme että suurin osa ei jaksa kyydissä vaan tipahtaa tai turruttaa päänsä näillä mömmöillä kun vaaditaan jatkuvasti liikaa. Ei ihminen ole (rahanteko)kone.
Tässä menee sekaisin johtamisen eri muodot. Maailma, etenkin länkkärit, on täynnä tietoa eri aloilla toimivasta johtamisesta, mikä pitää henkilöstön kunnossa. Ongelma on se, ettei niitä toteuteta asenteiden/muiden ongelmien vuoksi.
satakybä
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kansa ei pysy vallan alla, jos tietyt aineet liikaa yleistyisi....
Salaliitto on yleensä hyvä perustelu, mutta luulisi että on tahoja jotka haluaisivat tutkia huumeitakin.
mikkelinjohtavaATK
Psykedeelejä ajatuksena myydään ratkaisuna about kaikkeen ja siitä tuleekin vähän semmoinen kuva käärmeöljykauppiaista..
Lammaskeiju
AnosOros
Kysymys,kuinka hyvin tunnetaan ilman päihteitä tapahtuva tietoisuuden löytyminen
Ai meditaatio?
AnosOros
s-a-u-r-u-s
Harvinaisen manipulatiivinen dokumentti. Kehystetty valmiiksi tavalla, joka antaa ymmärtää, että psykedeelien käytön kriittinen arviointi olisi auktoriteetteihin alistuvan suhtautumisen tuotetta ja rajoittaisi tieteellistä vapautta. Psykedeeleillä muutettu tietoisuus kertoo tietoisuudesta vain sen, mitä se ei ole. Aivojen inhibitoriset järjestelmät ovat nimenomaan tietoisuuden rakentumisen edellytys.
Hienosti sanottu
Risteville
Informatiivinen dokkari, mut pakko se on olla rehellinen ja myöntää et vähä nousee sellanen kokeilunhalu jotain aineita kohtaan
Taivaanrannan
Tietojeni mukaan näihin psykedeeleihin on myös mahdollisuus jäädä koukkuun? Miten näitä vaihtoehtoja kaupitellaan näin suurieleisesti, sillä menneisyyden bentsot, maailman parannuslääkkeet sekä niihin liittyvät riippuvuudet lohkaisevat edelleen ison osan Suomen mielenterveyshuollosta?
Axe59
AnosOros
Kysymys,kuinka hyvin tunnetaan ilman päihteitä tapahtuva tietoisuuden löytyminen
Kutsutaan meditoinniksi. Oikeaksi sellaiseksi
Eh Nimittäin Hemingway
s-a-u-r-u-s
Harvinaisen manipulatiivinen dokumentti. Kehystetty valmiiksi tavalla, joka antaa ymmärtää, että psykedeelien käytön kriittinen arviointi olisi auktoriteetteihin alistuvan suhtautumisen tuotetta ja rajoittaisi tieteellistä vapautta. Psykedeeleillä muutettu tietoisuus kertoo tietoisuudesta vain sen, mitä se ei ole. Aivojen inhibitoriset järjestelmät ovat nimenomaan tietoisuuden rakentumisen edellytys.
Tätä yritin jo aiemmin kolkutella. Ikään kuin kääntöpuoli vanhoille pelotteludokkareille, joiden perusteella 1 poltettu jointti = instant kokovartalosyöpä ja velkavankeus
kielo
Shoppailu on kyllä paskin huume mitä on keksitty
anonyymi1083308
Soma joko sitä maustetta tai lsa sisältävää siementä, mahollisesti myös Jumalan lihaa, sientä
System 3
Itse olen kokenut huomattavasti päräyttävämpiä tiloja meditaatiossa verrattuna kannabikseen. Tosin olin jo tuossa vaiheessa suhteellisen kokenut joten kannabis ei ilmeisesti enää toimi samalla tavalla kuin harjoittamattomaan mieleen.
Sepe-susi
Lukekaas syventäviin opintoihin Jay Stevensin Storming Heaven "Storming Heaven" is a riveting history of LSD and its influence on American culture. Jay Stevens uses the "curious molecule" known as LSD as a kind of tracer bullet, illuminating one of postwar America's most improbable shadow-histories
Lintueli
False story about youself...siitä vapautuminen on tärkeää...
Jotoskalle
satakybä
#kysymys Onko huumeita tutkittu todellakin vähemmän kuin lääkeaineita? Mistä tämä mielestänne johtuu?
Eikös Huume lähtökohtaisestikin ole laiton tai laittomasti hankittu lääkeaine? Kyse on siitä mitä sallitaan ja mitä ei. Miksi esim. Kahvi on sallittu, onhan kofeiini selkeästi todettu olevan piriste, ja vaikuttavan mm. vireystilaan ja sydämen sykkeeseen... Tai miksi tupakka on/oli sallittu ja yleinen nautintoaine? Nikotiininhan on todettu olevan lievästi lamaannuttava/rauhoittava aine,
kiitos19420Neverforget
satakybä
Salaliitto on yleensä hyvä perustelu, mutta luulisi että on tahoja jotka haluaisivat tutkia huumeitakin.
Ei vaikuta kovin salaiselta tämä liitto. ;)
Kukkahattuneiti
Kysymys vieraille sekä Rikulle ja tunnalle, mitä mieltä olette portugalin huumelain muutoksesta eli huumeiden laillistamisesta ja sen vaikutuksista, esim. Yliannostukset tippuivat Euroopan vähäisimpiin sekä hiv tartunnat vähenivät tms ihmiset hakivat hoitoon tuplasti enemmän. Netistä löytää tarkat lukemat näihin muutoksiin.
Oni
älä unohda että jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa
Pipsavee
satakybä
#kysymys Onko huumeita tutkittu todellakin vähemmän kuin lääkeaineita? Mistä tämä mielestänne johtuu?
Lääkeaineita tutkittu varmaan juuri siksi enemmän, koska ne eivät pääse teollisuuteen, ellei ne täytä tiettyjä tuloksia jne. Niitä pitää myös seurata ja kehittää.
Sepezino
Minkähänlainen trippi oli sillä ensimmäisellä, joka etsi syötävää ja totes "miltähän tää kukka maistuu?" 😅
YLEiskari
HellNoKitty
#kysymys: millaista olisi vaikkapa musiikki- ja elokuvahistoria ollut ilman psykedeelien vaikutusta asiaan?
Taiteen lisäksi myös teknologiset innovaatiot. Eikös Steve Jobs ainakin vetäny happoja, ja nykyää koko piilaakso microdosettaa
HeiHeiHeimo
Oho! Nyt tulee ihan sikana tykkäyksiä läpi. Vilisee oikein ruudussa. Luulin eka että se oli toi coca cola joka sihisi, mutta se olikin tsätti joka alkoi sihisemään.
Nollis
Taivaanrannan
Tietojeni mukaan näihin psykedeeleihin on myös mahdollisuus jäädä koukkuun? Miten näitä vaihtoehtoja kaupitellaan näin suurieleisesti, sillä menneisyyden bentsot, maailman parannuslääkkeet sekä niihin liittyvät riippuvuudet lohkaisevat edelleen ison osan Suomen mielenterveyshuollosta?
Psykedeeleihin jää yleensä psyykkisesti koukkuun, ei niinkään fyysisesti kuten esim. opioideihin.
Axe59
Eh Nimittäin Hemingway
Tätä yritin jo aiemmin kolkutella. Ikään kuin kääntöpuoli vanhoille pelotteludokkareille, joiden perusteella 1 poltettu jointti = instant kokovartalosyöpä ja velkavankeus
Mitäpä jos psykedeelien potentiaali onkin totta ja sinä vain ennakkoluuloinen?
kielo
Kukkahattuneiti
Kysymys vieraille sekä Rikulle ja tunnalle, mitä mieltä olette portugalin huumelain muutoksesta eli huumeiden laillistamisesta ja sen vaikutuksista, esim. Yliannostukset tippuivat Euroopan vähäisimpiin sekä hiv tartunnat vähenivät tms ihmiset hakivat hoitoon tuplasti enemmän. Netistä löytää tarkat lukemat näihin muutoksiin.
#kysymys muuten ne ei löydä tätä
Olkihattunukkemies
Risteville
Informatiivinen dokkari, mut pakko se on olla rehellinen ja myöntää et vähä nousee sellanen kokeilunhalu jotain aineita kohtaan
Joo alussa sanoikin etten uskalla kokeilla ja nyt on jo sellainen olo että pitää lähteä kujille kyselemään pillereitä
Hilkka1959
Taivaanrannan
Tietojeni mukaan näihin psykedeeleihin on myös mahdollisuus jäädä koukkuun? Miten näitä vaihtoehtoja kaupitellaan näin suurieleisesti, sillä menneisyyden bentsot, maailman parannuslääkkeet sekä niihin liittyvät riippuvuudet lohkaisevat edelleen ison osan Suomen mielenterveyshuollosta?
Kannabikseen saattaa helpostikkin jäädä henkisesti koukkuun hapot sekä sieniin ei jää
suolakurkkulover
SSRI on ripulia
Runomatkaaja
Runomatkaaja
Luonnon voimat, luonnon luonnolliset voimat.
Lääketehtaat ja heidän rahoittamat lobbarit/poliitikot ovat he jotka blokkaavat lääkkeet joita luonto lahjaksi on meille antanut. Kuka tahansa voi kasvattaa kannabista, ooppiumia tai sieniä kotona. Oxicodin tai morfiinin tuottaminen vaatii jo muutakin kuin puutarhanhoitotaitoa.
Miudenen
Ehkä jengi vaan halajaa henkisiä, diipimpiä kokemuksia ja haluu pureutuu itseen ja elämään kaikilta/useammalta tasoilta?
RayNig
Turseli
Jos ei meinaa ottaa kulmaa niin miksi on hyväksyttyä ottaa viagraa mutta ei testoa?
Koska viagralla ei ole vastaavia pitkäaikaisvaikutuksia kuin testossa
satakybä
Jotoskalle
Eikös Huume lähtökohtaisestikin ole laiton tai laittomasti hankittu lääkeaine? Kyse on siitä mitä sallitaan ja mitä ei. Miksi esim. Kahvi on sallittu, onhan kofeiini selkeästi todettu olevan piriste, ja vaikuttavan mm. vireystilaan ja sydämen sykkeeseen... Tai miksi tupakka on/oli sallittu ja yleinen nautintoaine? Nikotiininhan on todettu olevan lievästi lamaannuttava/rauhoittava aine,
Olet oikeassa, en keksinyt lyhyempää termiä dokumentin käsittelemille aineille. Pahoitteluni että tulin väärinymmärretyksi.
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
kielo
#kysymys muuten ne ei löydä tätä
Tästä on podcast Areenassa. Löytynee googlaamalla..
Kushisama
Sepezino
Minkähänlainen trippi oli sillä ensimmäisellä, joka etsi syötävää ja totes "miltähän tää kukka maistuu?" 😅
taisi olla värikkään maukas se kukka
RayNig
Testo on myös kallista toisin kuin viagra (sildenafiili)
AnosOros
Tuo PROZAC-mainos oli huikea. Kaksinaismoralismin ultrahuipentuma 😁😀
kiitos19420Neverforget
RayNig
Koska viagralla ei ole vastaavia pitkäaikaisvaikutuksia kuin testossa
Eikö viagra ole aika raskasta sydämmelle? Siinä on sitä ikuista pitkäaikaisvaikutusta haudassa.
Jubajuuba
Kun käytin SSRI-lääkitystä ja nyt en enää, tuntuu että toimin muista piittamatta ja itsekkäästi.
Hilkka1959
Huumeet tappaa.. Ettekö ymmärrä?! Minulla oli kaveri joka aloitti kannabiksella ja siirtyi vahvempiin huumeisiin
Kukkahattuneiti
Riku ja tunna voisivat kertoa heidän ayahuasca kokemuksestaan tai muista mahdollisista kokemuksista!
Olkihattunukkemies
Prozas on käytännössä we Happy few pelin juoni
Turseli
Aika harva dokkari tehdään niin, jossa asioita käsiteltäisiin niin sanotusti kummaltakin kantilta.
Pipsavee
Dokumenttiin viitaten, Suomessa määrätään tosi kevyesti ja helposti masennus-ja muita mielenterveyslääkkeitä. Monesti heti ekalla käynnillä käteen ilman lupausta seuraamisesta tai terapiasta, usein myös ilman riittäviä tutkimuksia.
Sepe-susi
Musiikilla pääsee helposti toisille taajuuksille ja tajunnantiloihin.
cranberry
Ärsyttää tää "happy pill" -stereotypia, joka stigmatisoi mielialalääkkeiden avulla kuntoutumista. Moni hyötyy niistä, vaikka niihin liittyy myös ongelmia, mutta ei niiden lääkkeiden idea ole lääkitä ihmistä onnelliseksi.
Mahajuttik
Ihminen etsii ja kaipaa itselleen merkitystä Jumalasta tuhoten kaikki jumalattoman hienot luonnon ihmeet ympäriltään.. Lähelle ei näe.
Runomatkaaja
Suomessa myytiin joskus yskänlääkettä nimeltään Heroin. Ei myydä enää. Morfiini ja kodeiinipohjaisia yskälääkkeitä löytyy kyllä.
Pokkapitää1955
Jubajuuba
Kun käytin SSRI-lääkitystä ja nyt en enää, tuntuu että toimin muista piittamatta ja itsekkäästi.
Sivuvaikutukset: sähköiskujen tunne aivoissa??? Kuulostaa aika heviltä kamalta mulle.
NuuskMuik
Jubajuuba
Kun käytin SSRI-lääkitystä ja nyt en enää, tuntuu että toimin muista piittamatta ja itsekkäästi.
Minulla on SNRI-lääkitys enkä ole mielestäni yhtään itsekkäämpi kuin ennenkään. Nyt on paremmin mahdollisuuksia osoittaa empatiaa muita kohtaan, kun oma pää toimii paremmin.
Avaruuskuutti
SSRI on kyllä yksi huonoimmista lääkekokemuksista koskaan. Masennukseen se ei auttanut, joten annosta nostettiin kunnes tuli niin pahat sivuoireet, että se oli lopetettavana. Näinä kuukausina SSRI-lääkitys vei myös kyvyn saada orgasmin, mikä vaan teki elämästä vielä kurjempaa. 0/5.
Bablo1
Taannoin useamman vuoden SSRI-lääkkeitä popsineena voin sanoa, että silmäni jotenkin avautuivat. Ehkä sitä onkin luonnonmukaisia keinoja parantua 🤔
Risteville
Pitää toki myös myöntää että kuuntelemalla todella hyvää musiikkia olen kokenut laajentavani tajuntaani
suolakurkkulover
Hilkka1959
Huumeet tappaa.. Ettekö ymmärrä?! Minulla oli kaveri joka aloitti kannabiksella ja siirtyi vahvempiin huumeisiin
Ei se silti tarkoita, että kannabis olisi automaattisesti porttihuume. Ihminen tekee omat valintansa. Sääli, että kaverisi ei saanut apua muualta kuin huumeista.
Ruohotar
Hilkka1959
Huumeet tappaa.. Ettekö ymmärrä?! Minulla oli kaveri joka aloitti kannabiksella ja siirtyi vahvempiin huumeisiin
Ikävä kuulla, mutta tosiasia on, etteivät huumeet kaikkia tapa ja suurin osa ongelmakäyttäjistäkin lopettaa kokonaan. Otan osaa suruusi
Sini Tyvi-Vaapukka
SSRI:n vaaroista ei valisteta nuorisoa tarpeeksi. SSRI yhdistettynä esim. nykyään yleisen MDMA:n kanssa voi olla hengenvaarallinen.
Jartsa147
Pakoa todellisuudesta, heikkoa luonnetta, ei kestä elämään kuuluvia luonnollisia pettymyksiä. Se takia jotkut sekottaa päänsä erilaisilla huumeilla.
Hilkka1959
Autististinen chatti.. Supo seuraa ja ottaa teidät narkkarit kiinni
cadetblue
"corporate drugs" käännetty tekstityksessä "hyväksytyiksi" huumeiksi? :DD
Docventures Mode
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Tästä on podcast Areenassa. Löytynee googlaamalla..
Tämä lienee podcast jota tarkoitat: https://areena.yle.fi/1-4426436
vitac
sitä vaan että kun SKY:n Timo Larmela sano jossain Pekkisen ohjelmassa jo jokin aika sitten miten kannabiksen kieltolaki perustuu aikansa valeuutisille nii se oli hyvin sanottu
Taivaanrannan
Nollis
Psykedeeleihin jää yleensä psyykkisesti koukkuun, ei niinkään fyysisesti kuten esim. opioideihin.
Psyykkinen tai fyysinen riippuvuus useimmiten johtaa lääkkeen käytön jatkumiseen - ennen pitkää syntyy vakava riippuvuus. Fyysinen ja psyykkinen riippuvuus sekoittuvat ajan saatossa keskenään ja riippuvuutta on hyvin vaikea ratkoa.
kiitos19420Neverforget
Avaruuskuutti
SSRI on kyllä yksi huonoimmista lääkekokemuksista koskaan. Masennukseen se ei auttanut, joten annosta nostettiin kunnes tuli niin pahat sivuoireet, että se oli lopetettavana. Näinä kuukausina SSRI-lääkitys vei myös kyvyn saada orgasmin, mikä vaan teki elämästä vielä kurjempaa. 0/5.
Joo mutta se on laillista joten pakko olla hyvä, ei saa kyseenalaistaa.
Hellera
Kiitos SSRI-lääkkeen, sain elämänhaluni takaisin, pystyn taas unelmoimaan ja mieli on rauhassa. Eli ei ole kyseessä identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke, niin kuin tästä dokumentista saa käsityksen.
NGC 160
Pokkapitää1955
Sivuvaikutukset: sähköiskujen tunne aivoissa??? Kuulostaa aika heviltä kamalta mulle.
Oman kokemukseni mukaan tuntuu kun hetken ajan koko kehon hermosto saisi sähköiskun...
Yhtä Kaikki
s-a-u-r-u-s
Harvinaisen manipulatiivinen dokumentti. Kehystetty valmiiksi tavalla, joka antaa ymmärtää, että psykedeelien käytön kriittinen arviointi olisi auktoriteetteihin alistuvan suhtautumisen tuotetta ja rajoittaisi tieteellistä vapautta. Psykedeeleillä muutettu tietoisuus kertoo tietoisuudesta vain sen, mitä se ei ole. Aivojen inhibitoriset järjestelmät ovat nimenomaan tietoisuuden rakentumisen edellytys.
Jos psykedeelejä aikoo arvioida kriittisesti, eikö ole hyvä aloittaa tutkimustuloksista? Entä vääristeltyyn tietoon pohjautuvasta stigmasta? Dissektio on ollut erinomainen metodi lääketieteen edistämisen kannalta, vaikka sitä vastoin organismin eheäksi muodostuminen ja sellaisena pysyminen onkin tietoisuuden rakentumisen edellytys.
anonyymi325018
Hilkka1959
Huumeet tappaa.. Ettekö ymmärrä?! Minulla oli kaveri joka aloitti kannabiksella ja siirtyi vahvempiin huumeisiin
Se että lyödään esimerkiksi sienet ja LSD samaan koriin (mikä on onnistuneesti tehtykkin) vaikkapa metamfetamiinin ja heroiinin kanssa on väärin. Aineissa ei ole mitään samaa.
jamppa95
tuli mieleen Ssri lääkkeet muuten "tappaa" tunteita, että ei olisi niin paska olo mutta psykedeelit taas nostaa ja herkentää tunteita ja sen takia loogisestikkin ajattelemalla ne on paljon terapeuttisempia..
System 3
Miudenen
Ehkä jengi vaan halajaa henkisiä, diipimpiä kokemuksia ja haluu pureutuu itseen ja elämään kaikilta/useammalta tasoilta?
Elämä on ihmisen parasta aikaa.
Akuleo
AnosOros
Tuo PROZAC-mainos oli huikea. Kaksinaismoralismin ultrahuipentuma 😁😀
Tää koko dokkari on kaksoismoralismin huipentuma. Ensin puhutaan pitkät pätkät siitä, miten huumeilla korjataan kaikki ongelmat avoista sosiaalisiin rakenteisiin. Sitten sanotaan, että lääkkeet ei auta, koska ne vaan vaikuttaa aivoihin
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Risteville
Pitää toki myös myöntää että kuuntelemalla todella hyvää musiikkia olen kokenut laajentavani tajuntaani
Musiikki toimii väylänä tietoisuuden ja tunnetason välillä. :)
Docventures Mode
Hilkka1959
Autististinen chatti.. Supo seuraa ja ottaa teidät narkkarit kiinni
Höpsis.
Lakemate
Taivaanrannan
Tietojeni mukaan näihin psykedeeleihin on myös mahdollisuus jäädä koukkuun? Miten näitä vaihtoehtoja kaupitellaan näin suurieleisesti, sillä menneisyyden bentsot, maailman parannuslääkkeet sekä niihin liittyvät riippuvuudet lohkaisevat edelleen ison osan Suomen mielenterveyshuollosta?
Psykedeeleihin ei voi kovinkaan helposti jäädä koukkuun, jos otetaan pois listalta kannabis. Vahva psykedeelien käyttökokemus on niin vahva ja mehut vievä. Et halua uudestaan vähään aikaan. Monella onkin psykedeelien käyttö jatkunut vuosia 1-3 kertaan vuodessa.
Lammaskeiju
Avaruuskuutti
SSRI on kyllä yksi huonoimmista lääkekokemuksista koskaan. Masennukseen se ei auttanut, joten annosta nostettiin kunnes tuli niin pahat sivuoireet, että se oli lopetettavana. Näinä kuukausina SSRI-lääkitys vei myös kyvyn saada orgasmin, mikä vaan teki elämästä vielä kurjempaa. 0/5.
Itsellä täysin samat kokemukset. Ja vieroituksen aikana välillä tuli hetkiä, jolloin orientaatio katosi täysin ja meni jonkun aikaa aina keräillä itsensä tähän aikaan
Il Poika
GIM terapiassa käytetään ainoastaan klassista musiikkia apuna mielen matkalle mentäessä
Turpa-Tor
#kysymys Mitä (tai ketä) varten ihmisistä yritetään saada yhteiskunnallisesti "sopivia", tiettyyn muottiin painettuja, tunteettomia työkoneita yhtään minkään avulla? Oli kyseessä sitten SSRI-lääke tai psykedeeli. Kuka hyötyy, ja eikö ihmiset saisi olla erilaisia, myös aivojen toimintojensa kannalta?
Webber
Muista kotitalousvähennys väärin, vai oliko Docventuresissa joskus aikaisemmin joku samantyyppinen dokkari? Kannabiksen ja lsd:n historia?
Rendogal
Tajunta tuo elemän pikku paholainenen, vai elämä tuo p
Johno
LSD "parantaa" alkoholismin 😂 kai sitä juominen loppuu kun trippi päissään unohtaa juoda mitään.
suolakurkkulover
Ihminen voi olla sairaalloisen riippuvainen mihin tahansa.
kielo
Hilkka1959
Huumeet tappaa.. Ettekö ymmärrä?! Minulla oli kaveri joka aloitti kannabiksella ja siirtyi vahvempiin huumeisiin
Mulla on kans kaveri, joka käytti alkoholia ja sit siirty vahvempiin. Oon tosi pahoillani molempien puolesta.
Mexic
En olis tässä näin hyvinvoivana ilman psykedeelien mikrodosettamista. Mulle tapahtui lapsuudessa kamalia asioita, kärsin traumaoireista parikymmentä vuotta ja psykedeelit olivat ainoa, jotka psykoterapian ja zazenin ohessa auttoivat pitkäkestoisesti ja syväluotaavasti.
Axe59
Jartsa147
Pakoa todellisuudesta, heikkoa luonnetta, ei kestä elämään kuuluvia luonnollisia pettymyksiä. Se takia jotkut sekottaa päänsä erilaisilla huumeilla.
Kuten alkoholilla
AnosOros
suolakurkkulover
Ei se silti tarkoita, että kannabis olisi automaattisesti porttihuume. Ihminen tekee omat valintansa. Sääli, että kaverisi ei saanut apua muualta kuin huumeista.
Aika hyvin sanottu. Kaikki millä täytämme sisäistä tyhjyyttämme addiktoi
KatiPauliina
Gahvit tulille, kännypelistä katsomaan onko tullu ilmaista energiaa ja Talk Showta odotellessa. Onneksi on hienot kotimaiset asiantuntijat jos ei dokkari valtavan vakuuttava ollutkaan!
Eh Nimittäin Hemingway
Myönnettäköön myös, että olen ehkä hieman tiedetosikko, mutta käsite "Psykonautti" saa kyllä veren kiehumaan. Menee kyllä hyvänä kummeli-henkisenä läppänä, mutta tosissaan ei helkkarissa.
RokkiTepsi
Nixon nähty ✌️
Hullufaijas
Itsellä alkoholi, kannabis, madma vain pahensivat masennus kierrettä. Sienetkin meni enemmän sekoilun puolelle. Vasta LSD tripin myötä, sain käännettyä positiivisen elämänkatsomuksen päälle, ja se myös sai minut irti muista riippuvuuksistani. Yksi kerta riitti
RayNig
kiitos19420Neverforget
Eikö viagra ole aika raskasta sydämmelle? Siinä on sitä ikuista pitkäaikaisvaikutusta haudassa.
Jos on tietynlainen sydänvika, niin voi olla vaarallinen. Ei ole varsinaisesti raskas. Testo taas vaikuttaa kehon omaan testosteronituotantoon
Ruohotar
Hellera
Kiitos SSRI-lääkkeen, sain elämänhaluni takaisin, pystyn taas unelmoimaan ja mieli on rauhassa. Eli ei ole kyseessä identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke, niin kuin tästä dokumentista saa käsityksen.
Oma kokemus ei ole yleistettävissä. Joillekin SSRI-lääkkeet eivät toimi
Nollis
Risteville
Pitää toki myös myöntää että kuuntelemalla todella hyvää musiikkia olen kokenut laajentavani tajuntaani
Komppaan, Sunnuntaisella muinnaisskandinaavista musiikkia esittävän yhtyeen keikalla tunsin olevani transsissa pari tuntia.
Huuhkain
Sota huumeita vastaan on tehnyt rikollisista rikkaita ja vaikutusvaltaisia
Pipsavee
Hellera
Kiitos SSRI-lääkkeen, sain elämänhaluni takaisin, pystyn taas unelmoimaan ja mieli on rauhassa. Eli ei ole kyseessä identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke, niin kuin tästä dokumentista saa käsityksen.
Monelle masennuslääkkeet on myös ollut tärkeä pelastus, että pystyy jatkamaan suht. Normaalia elämää eikä vain makaa sängyssä. Terapian pitäisi ehdottomasti olla tietysti tukena myös.
HellNoKitty
Aivot ovat edelleenkin mysteeri ihmisille, niillekin jotka ovat niitä tutkineet koko elämänsä.
Webber
*muistankohan
NGC 160
Sini Tyvi-Vaapukka
SSRI:n vaaroista ei valisteta nuorisoa tarpeeksi. SSRI yhdistettynä esim. nykyään yleisen MDMA:n kanssa voi olla hengenvaarallinen.
Juurikin näin! Auttaisi myös jos huumevalistus olisi pelottelun sijaan, oikeaa tietoa turvallisesta käytöstä, tietenkin ilman minkäänlaista aineiden ylistämistä ja hehkuttamista.
kiitos19420Neverforget
Hellera
Kiitos SSRI-lääkkeen, sain elämänhaluni takaisin, pystyn taas unelmoimaan ja mieli on rauhassa. Eli ei ole kyseessä identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke, niin kuin tästä dokumentista saa käsityksen.
Oon käsittänyt että nämä on tosi hyviä laukaisemaan kriisitilanteita, joissa ihminen ajautunut pimeään kuoppaan mistä ei muuten nousta. Pitkäaikaishoitoon tai parantavaan vaikutukseen en ihan usko vaan siihen on muut paremmat keinot.
konnastolainen
Hellera
Kiitos SSRI-lääkkeen, sain elämänhaluni takaisin, pystyn taas unelmoimaan ja mieli on rauhassa. Eli ei ole kyseessä identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke, niin kuin tästä dokumentista saa käsityksen.
Itsellä oli identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke. Vuoden käytin SSRI-lääkettä ja voin pahemmin kuin ilman lääkettä.
Doc21
Hyvin kerettiläisiä mielipiteitä tässä lopussa. Osa ihmisistä masentuu ilman mitään selkeitä traumoja. Joillakin elämäntapahtumat ovat osana laukaisemassa niitä. Tutkimusten mukaan kaiken tyyppisen masennuksen takana on kuitenkin ”hyvien” välittäjäaineiden vajaus. Tämä selittää myös, miksi kova alkoholinkäyttö aiheuttaa masennusta, koska nämä välittäjäaineet kuluvat nousuhumalassa.
FINtomppa
Mietin vain, että miten paljon nuo psykedeelit olis voinut olla apuna mun aivovamman kuntoutuksessa alkuvaiheessa 🤔
kielo
Hilkka1959
Autististinen chatti.. Supo seuraa ja ottaa teidät narkkarit kiinni
Älä please käytä sanaa autistinen näin. Loukkaavaa.
Sini Tyvi-Vaapukka
Hellera
Kiitos SSRI-lääkkeen, sain elämänhaluni takaisin, pystyn taas unelmoimaan ja mieli on rauhassa. Eli ei ole kyseessä identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke, niin kuin tästä dokumentista saa käsityksen.
Entäs me ketkä menetettiin orgasmit ja saatiin voimistuneita itsemurha-ajatuksia? Entäs ne nuoret jotka kuolivat serotoniinisyndroomaan, koska SSRI:n vaaroista muiden aineiden kanssa ei kerrota ymmärrettävästi.
siilikala
SSRI-lääkkeisiin syntyy fyysinen riippuvuus, ja vaikka kuinka hitaasti asteittain olen akoinaan lopettanut, niin "lopetusoireina" eli vieroitusoireina tuli vähän väliä päätä kääntäessä tunne kuin rautaputkea vedettäisin pään läpi. Ja siitähän ei mainita potilaalle lääkkeitä määrätessä, että voisi itse päättää haluaako kärsiä sitten ne vieroitusoireet lääkkeestä, joka ei edes tehoa masennukseen.
cranberry
Akuleo
Tää koko dokkari on kaksoismoralismin huipentuma. Ensin puhutaan pitkät pätkät siitä, miten huumeilla korjataan kaikki ongelmat avoista sosiaalisiin rakenteisiin. Sitten sanotaan, että lääkkeet ei auta, koska ne vaan vaikuttaa aivoihin
Jep. Dokkarina aika 1/5, keskustelunavaajana toki ihan ok.
Lbls
Eikös lääkkeidenkin toimivuus ja niiden kokeminen yksilöittäin vaihtele, kuten kaikkien päihteiden.
Ruohotar
Huuhkain
Sota huumeita vastaan on tehnyt rikollisista rikkaita ja vaikutusvaltaisia
Ja vaihvistanut järjestäytyneen rikollisuuden asemaa
Kushisama
#kysymys pitäisikö kaikkien tietosuuden tasoja nostaa korkeammille tasoille?
NuuskMuik
Hellera
Kiitos SSRI-lääkkeen, sain elämänhaluni takaisin, pystyn taas unelmoimaan ja mieli on rauhassa. Eli ei ole kyseessä identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke, niin kuin tästä dokumentista saa käsityksen.
Aivan. Tosi mustavalkoinen dokumentti. Mielialalääkkeistä ollut suuri hyöty eikä ainakaan minulla "tapa tunteita". Ylipäätänsä tämän aiheen käsittelyssä tuntuu olevan vain kaksi ääripäätä: "huumeet tappaa" ja "huumeet parantaa kaiken, lääkkeet ei toimi!"
also dogeventures
Ihmetyttää tää jatkuva puhe että psykedeelit ei aiheuta riippuvuutta. Ei ehkä fyysistä, mut psyykkistä riippuvuuttahan tosiaan on.
Docventures Mode
Webber
Muista kotitalousvähennys väärin, vai oliko Docventuresissa joskus aikaisemmin joku samantyyppinen dokkari? Kannabiksen ja lsd:n historia?
Ekalla kaudella, kyllä.
NGC 160
Hellera
Kiitos SSRI-lääkkeen, sain elämänhaluni takaisin, pystyn taas unelmoimaan ja mieli on rauhassa. Eli ei ole kyseessä identiteetin, halujen ja tunteiden hävittävä lääke, niin kuin tästä dokumentista saa käsityksen.
Onnittelut, sinulle on siis löytynyt sopiva lääkitys. :)
Hellera
Ruohotar
Oma kokemus ei ole yleistettävissä. Joillekin SSRI-lääkkeet eivät toimi
Pointti tässä oli että dokumentti antaa yksipuolisen kuvan SSRI-lääkkeestä, varmaan tarkoituksella.
Jotoskalle
Ja mitä noihin suomalaisiin aineisiin tulee, niin mm. isoäitini tunsi ja käytti mm. kasvien juuria ja myrkyllisiäkin kasveja keitoksissaan, joilla lääkittiin etenkin eläinten, mutta toisinaan myös ihmisten huonovointisuutta. Joissain piireissä näitä hauteita ja voiteita pidettiin noituutena ja isoäitiänikin kai jonkin asteisena noitana... Valitettavasti hänen lapsensa nojasivat mieluummin ns. tavalliseen lääketietees
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Turpa-Tor
#kysymys Mitä (tai ketä) varten ihmisistä yritetään saada yhteiskunnallisesti "sopivia", tiettyyn muottiin painettuja, tunteettomia työkoneita yhtään minkään avulla? Oli kyseessä sitten SSRI-lääke tai psykedeeli. Kuka hyötyy, ja eikö ihmiset saisi olla erilaisia, myös aivojen toimintojensa kannalta?
Valta. Että riittää orjia palvelemaan. Siksi sinäkin todennäköisesti käyt töissä, että et palvelet jotain kautta muita (ja muut palvelevat myöskin sinua.). Ja valta on haluttua siksi, ettei vallassa olevien tarvitse palvella muita lainkaan saadakseen kaiken mitä haluavat.
anonyymi1083308
#kysymys Eikö kaikki materia mitä vejät muunna tajuntaa siinä suhteessa että olet mitä syöt, entisenä hc-psykedelistinä huomaan vaihtelua kaikessa mitä yleensä teenkin eli en pidä psykedeelejä mitenkään uskonnollisena/mystisenä päihteenä. Olenko valaistunut?
Rendogal
vai tajunnta tuo elämän pikku paholainen.
anonyymi325018
SSRI-lääkkethän ovat ihan fine. Kynnys niiden määräämiseen on vaan aivan liian matala.
anonyymi1266734
Olen 60 luvun nuori ja elänyt aikaa jolloin samanlainen ihailu psykedeelisiin aineisiin ja niiden tajuntaa laajentavaan vaikutukseen kuin nyt. Moni laillani kokeillut ei isompia ongelmia saanut. Mutta moni sai. Kaveri haettiin LSD matkan jälkeen mielisairaalasta. Selvisi. Tänään olin yhteyksissä ikäiseni kaverin kanssa joka ei selvinnyt. Yli 40 v skitsofrenia ahdistuksissa osastolla. Huumeet ja mietiskely laukaisivat
Il Poika
Aivosähkötutkimuksissa on todettu musiikin aktivoivan koko aivoaluetta... ristiinkytkentöjä koko skaalalla
AnosOros
Olin niin sekaisin lauantaina Huuhkajien 3.maalin jälkeen,että hukkasin ajan ja paikan. Itkin ja huusin. Outo muistojen kavalkadi. Sitten halasin jopa Teemu Pukkia. Olikohan se unta ....
Efe
Kannabiksen laillistamisella saataisiin maaseutu uuteen kukoistukseen ja koko Suomi asutetuksi. Sitoo hiiltä ilmakehästä, ulkomailla ois vielä tilaa miljardibisnekseen mukaan. Mut se pitäis tehdä nyt. Kannabis osaksi sote-uudistusta, niinku portugal teki kaikkien aineiden kanssa. Aika moni varmasti lähtis kasvattamaan pilveä valtiolle vaikka 2.5k/kk liksalla, mut ei voi koska sosialismi on nou nou ja kilpailu jes jes
jamppa95
Hilkka1959
Autististinen chatti.. Supo seuraa ja ottaa teidät narkkarit kiinni
Siinähän seuraa, en koe itseäni narkkariksi vaikka olenkin käyttänyt psykedeelejä, ja tiedostan sen että olen tän nimimerkin takana omalla nimelläni täällä ylen tunnuksilla, minulle on se ja sama että jos minua seurataan, koska jos koen että minun terveydelle on siitä hyötyä niin en halua ajatella että teen rikollista toimintaa, ja jos muiden silmissä teenkin niin se on niiden asia, pyrin vain omaan hyvinvointiin
Axe59
Eh Nimittäin Hemingway
Myönnettäköön myös, että olen ehkä hieman tiedetosikko, mutta käsite "Psykonautti" saa kyllä veren kiehumaan. Menee kyllä hyvänä kummeli-henkisenä läppänä, mutta tosissaan ei helkkarissa.
Tosikolle suosittelemme sensory deprivaatio -tankkia. Jutun juoni saattaa aueta siellä.
Polygeek
Psykedeelit eivät itsessään ole mikään ihmelääke joka parantaa mielenterveysongelmia. Psykedeelit voivat luoda tajunnantilan joka mahdollistaa parantumisen, mutta tätä tilaa pitää käyttää oikein terapeuttisten vaikutusten saamiseksi. Happopäissään metsäbileissä bilettäminen ei välttämättä ole se terapeuttisin ympäristö käydä läpi vanhoja traumojaan jne...
suolakurkkulover
Hellera
Pointti tässä oli että dokumentti antaa yksipuolisen kuvan SSRI-lääkkeestä, varmaan tarkoituksella.
Yhtälailla huumeet ei kaikille sovi
snede
Pipsavee
Monelle masennuslääkkeet on myös ollut tärkeä pelastus, että pystyy jatkamaan suht. Normaalia elämää eikä vain makaa sängyssä. Terapian pitäisi ehdottomasti olla tietysti tukena myös.
Oon ymmärtänyt että on tapauksia joissa lyödään lääkkeet käteen ja lähetetään kotiin, case close, ja unohdetaan terapia josta olis varmasti pidempi aikaista hyötyä.
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Docventures Mode
Tämä lienee podcast jota tarkoitat: https://areena.yle.fi/1-4426436
Taisi olla itseasiassa tämä: https://areena.yle.fi/1-50089568
SlickJ
Psilosybiinitutkimukselle kansalaisaloite?
Jo61
Hyvä dokkari, asiaa. Oon nähnyt jo aiemmin tosin.
AnosOros
AnosOros
Olin niin sekaisin lauantaina Huuhkajien 3.maalin jälkeen,että hukkasin ajan ja paikan. Itkin ja huusin. Outo muistojen kavalkadi. Sitten halasin jopa Teemu Pukkia. Olikohan se unta ....
Hukkasin jopa päivän. Perjantaista puhuin
Espoon_Anomuumi
Ihminen on kasvanut luonnossa yhteisön jäsenenä. Siellä selvittiin yhteisönä. Ei tarvinnut jatkuvasti parantaa. Ei tarvinnut jatkuvasti tehdä enemmän ja saada vähemmän. Ei tarvinnut tuntea pelkoa riittämättömyydestä. En näkisi mahdottomana, että läntinen maailma nykyisellään on niin vastoin ihmisen perimää, että psyykkiset ongelmat jatkavat kasvamistaan eikä mikään määrä lääkäreitä riitä niitä hoitamaan. Tarvitaan l
Axe59
anonyymi1266734
Olen 60 luvun nuori ja elänyt aikaa jolloin samanlainen ihailu psykedeelisiin aineisiin ja niiden tajuntaa laajentavaan vaikutukseen kuin nyt. Moni laillani kokeillut ei isompia ongelmia saanut. Mutta moni sai. Kaveri haettiin LSD matkan jälkeen mielisairaalasta. Selvisi. Tänään olin yhteyksissä ikäiseni kaverin kanssa joka ei selvinnyt. Yli 40 v skitsofrenia ahdistuksissa osastolla. Huumeet ja mietiskely laukaisivat
Olen kuullut samoja kaupunkilegendoja.
Ruohotar
Hellera
Pointti tässä oli että dokumentti antaa yksipuolisen kuvan SSRI-lääkkeestä, varmaan tarkoituksella.
Usalaiset osaa sen. Odotan suomalaista dokkaria - sitten aikanaan kun tutkimuslupia myönnetään ja tieto lisääntyy
HellNoKitty
Olispa joku lääkäri kavereissa, niin voisi kysyä miten lääkkeistä tai huumeista puhutaan koulutuksen aikana.
Pipsavee
Yleisesti ongelma on se, että eri ihmisille eri tilanteissa määrätään helposti samoja lääkkeitä, vaikka harva lääketyyppi sopii kaikille. Sitten joudutaan käymään läpi sellainen testihelvetti, jos se ei toimikaan, koska ne tosiaan aiheuttavat riippuvuutta. Siksi jokainen potilas pitäisi tutkia perusteellisesti ennen lääkkeiden määräystä ja erittäin tarkka seuranta olisi tärkeää
Icariusnatarius
anonyymi1266734
Olen 60 luvun nuori ja elänyt aikaa jolloin samanlainen ihailu psykedeelisiin aineisiin ja niiden tajuntaa laajentavaan vaikutukseen kuin nyt. Moni laillani kokeillut ei isompia ongelmia saanut. Mutta moni sai. Kaveri haettiin LSD matkan jälkeen mielisairaalasta. Selvisi. Tänään olin yhteyksissä ikäiseni kaverin kanssa joka ei selvinnyt. Yli 40 v skitsofrenia ahdistuksissa osastolla. Huumeet ja mietiskely laukaisivat
Tämä on vain anekdootti. Ei sinällään yksittäiset ihmisten tarinat aiheesta kelpaa vaan sen takia asiaa juuri pitää tutkia ja selvittää mitkä ne oikeat mekanismit ja vaikutukset on.
kosminenpaahtaja
Riku ja Tunna: Kiitos, ja syvä kumarrus sekä terveisiä vankilasta deelikonnalta ✌
Pipsavee
snede
Oon ymmärtänyt että on tapauksia joissa lyödään lääkkeet käteen ja lähetetään kotiin, case close, ja unohdetaan terapia josta olis varmasti pidempi aikaista hyötyä.
Joo, näin mäkin oon ymmärtänyt sen itse kokeneena ja sitä vastustaneena ja monen tutun kokemuksella myös.
OlliSavolainen
Onko Suomessa kuinka kiellettyä tutkimus, esim Kannabiksen osalta?
Akuleo
cranberry
Jep. Dokkarina aika 1/5, keskustelunavaajana toki ihan ok.
Molempi olisi ollut parempi. Jatkan vielä, että on outo ajatus, että huumeet ei oolisi yhtä paljon kiinno yrityksissä, kuin lääkkeet tällä hetkellä. Ihan kuin niitä alettaisiin jakaa ilmaiseksi ihmisille, jos ne laillistettaisiin. Samat lääkeyhtiöt tuotteistaisi ne ja sama rallI jatkuisi.
DoraP
Olen 5v. vetänyt SSRI-valmistetta. Minulla on epävakaa persoonallisuushäiriö. Kärsin paranoiasta, kyvyttömyydestä tuntea itseäni. Sairaalahoitoon minua ei huolita eikä lääkitystäni voida tarkistaa. Ilmeisesti tilani on yhä ok, koska olen joutunut itsariyrityksestä teholle vain kerran ja koska minulta on otettu huostaan vasta yksi lapsi. Yksi hoitokerta.
Riku Rantala
Viis minsaa ja Talk Show starttaa!
Docventures Mode
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Taisi olla itseasiassa tämä: https://areena.yle.fi/1-50089568
Kannattaa varmasti tutustua tähänkin! KIITOS!
Lammaskeiju
Pakkohan siinä on hakea uusia lähestymiskulmia todellisuudelle kun limbinen järjestelmä heittää häränpyllyä. Toisille se on valaiseva kokemus ja toisille musertava
Sofia1210
Tärkeä ja mielenkiintoinen aihe, harmi ettei dokumentin toteutus oo ihan sen vaatimalla tasolla.
kielo
OlliSavolainen
Onko Suomessa kuinka kiellettyä tutkimus, esim Kannabiksen osalta?
Ei käsittääkseni oo, mutta aineiden hankkiminen on eri asia.
Sini Tyvi-Vaapukka
#ḱysymys Onko lääkäreillä ja tutkijoilla Suomessa korkea kynnys näyttää mielenkiintoaan psykedeelejä kohtaan? Onko pelko, että on sen jälkeen on ns. merkitty mies. Ymmärtääkseni myöskään lääkeyhtiöt eivät suhtaudu innolla psykedeelitutkimuksiin.
2-50 merkkiä
OlliSavolainen
Onko Suomessa kuinka kiellettyä tutkimus, esim Kannabiksen osalta?
KRP on jo matkalla luoksesi
HellNoKitty
Espoon_Anomuumi
Ihminen on kasvanut luonnossa yhteisön jäsenenä. Siellä selvittiin yhteisönä. Ei tarvinnut jatkuvasti parantaa. Ei tarvinnut jatkuvasti tehdä enemmän ja saada vähemmän. Ei tarvinnut tuntea pelkoa riittämättömyydestä. En näkisi mahdottomana, että läntinen maailma nykyisellään on niin vastoin ihmisen perimää, että psyykkiset ongelmat jatkavat kasvamistaan eikä mikään määrä lääkäreitä riitä niitä hoitamaan. Tarvitaan l
Harmi kun lähipiiriin ei kuulu liikaa ihmisiä, keiden kanssa voisi tästä aiheesta keskustella hedelmällisesti. Suren melkein päivittäin tämän yhteisöllisyyden häviämistä ja pakollisen pärjäämisen kulttuuria.
Axe59
HellNoKitty
Olispa joku lääkäri kavereissa, niin voisi kysyä miten lääkkeistä tai huumeista puhutaan koulutuksen aikana.
Yritäpä arvata. Miksi siellä oltaisiin edistyksellisiä?
AnosOros
Kannattaako Jack Nicholson nostaa ihmiskunnan (eli Amerikan) suurmiesten joukkoon... 😀😁
RayNig
kielo
Älä please käytä sanaa autistinen näin. Loukkaavaa.
😆 Toivottavasti sentään tää chat ei muutu loukkaantujien työmaaksi.
Nollis
Pipsavee
Joo, näin mäkin oon ymmärtänyt sen itse kokeneena ja sitä vastustaneena ja monen tutun kokemuksella myös.
Oman äidinkin kohdalla kävi näin, pääsi sitten suljetulle itsemurhayrityksen jälkeen jolloin hoito vasta aloitettiin.
tiistai_murekepäivä
Kiinnostava dokkari. Tässä kohtaa kylläkin alkaa tuntua itseääntoistavalta. Selvä, huumeita ei oo tutkittu tarpeeks ja niitä on demonisoitu. Got it. Mentäiskö eteenpäin?
Turseli
Kerran jumahti selkä niin pahasti ettei kirjaimellisesti p...alle taipunut. Lääkäri määräsi sirdaludeja. Heitin sit illalla yhden sijaan pari naamaan ja ei sitten mitään vaikutusta. 2 viikkoa siitä saman kokoisella frendillä oli samanlaisia vaivoja joten stikkasin sille yhe, että kokeile jos sulla potkis. No se tipahti melkein suorilta jaloilta. Eli vaikka ollaan niin one love niin silti erilaisia yksilöitä.
anonyymi325018
#kysymys Mitä psykedeelitutkimuksilla loppupeleissä pyritään tutkimaan?
Seniormoto47
Dokumentin leikkaaja on ollut myös pilvessä, voiko poukkoilevampaa edes tehdä?
Mäymäymäy
Itse kieltäytynyt kaikista lääkkeistä 15v ja lääkinnyt luonnon tuotteilla. Polla on iskussa ja olen ylpeä etten ole koukussa unilääkkeisiin tai betsoihin. Omat rajat pitää oppia. Kohtuus kaikessa.
cranberry
Akuleo
Molempi olisi ollut parempi. Jatkan vielä, että on outo ajatus, että huumeet ei oolisi yhtä paljon kiinno yrityksissä, kuin lääkkeet tällä hetkellä. Ihan kuin niitä alettaisiin jakaa ilmaiseksi ihmisille, jos ne laillistettaisiin. Samat lääkeyhtiöt tuotteistaisi ne ja sama rallI jatkuisi.
Joo tää on tärkeä pointti. Kapitalismi pystyy kyllä pilaamaan kaiken potentiaalisesti hyväkin. :))))
Docventures Mode
HellNoKitty
Harmi kun lähipiiriin ei kuulu liikaa ihmisiä, keiden kanssa voisi tästä aiheesta keskustella hedelmällisesti. Suren melkein päivittäin tämän yhteisöllisyyden häviämistä ja pakollisen pärjäämisen kulttuuria.
Onneksi täällä voi, nyt. Mahtavaa keskustelua!
NGC 160
Hullufaijas
Itsellä alkoholi, kannabis, madma vain pahensivat masennus kierrettä. Sienetkin meni enemmän sekoilun puolelle. Vasta LSD tripin myötä, sain käännettyä positiivisen elämänkatsomuksen päälle, ja se myös sai minut irti muista riippuvuuksistani. Yksi kerta riitti
Eikö olisikin hyvä, jos lääkäri osaisi suoraan antaa reseptin lääkkelle, joka toimii juuri sinulle tutkimusten perusteella ja jolla on suuri mahdollisuus parantaa sinut? Ei tarvitsisi itse mennä kokeilemaan läpi kaikkia laittomasti hankittuja aineita, jotka eivät myöskään mahdollisesti ole puhtaita tai edes niitä mitä aioit ostaa.
OlliSavolainen
2-50 merkkiä
KRP on jo matkalla luoksesi
Jep. Lähinnä mulle tulee tästä mieleen että tutkimusta pitäis kaikkien näiden kohdalla jatkaa eikä jarruttaa...
superseveri
Sini Tyvi-Vaapukka
SSRI:n vaaroista ei valisteta nuorisoa tarpeeksi. SSRI yhdistettynä esim. nykyään yleisen MDMA:n kanssa voi olla hengenvaarallinen.
Eikös ne ollut ne toiset masennuslääkkeet, kuten MAO-estäjät, jotka olivat MDMA:n kanssa hengenvaarallisia. SSRI vähentää MDMA:n psykologisia vaikutuksia, mutta fyysiset, kuten korkeampi verenpaine, jää.
anonyymi1083308
Itse dokumentti toissijainen, asia mielenkiintosempi
Pipsavee
DoraP
Olen 5v. vetänyt SSRI-valmistetta. Minulla on epävakaa persoonallisuushäiriö. Kärsin paranoiasta, kyvyttömyydestä tuntea itseäni. Sairaalahoitoon minua ei huolita eikä lääkitystäni voida tarkistaa. Ilmeisesti tilani on yhä ok, koska olen joutunut itsariyrityksestä teholle vain kerran ja koska minulta on otettu huostaan vasta yksi lapsi. Yksi hoitokerta.
Haluan vain lähettää sulle valtavasti tsemppiä ja voimia sun elämäntilanteeseen ❤️ toivotaan, että terapiatakuu menee läpi ja taistellaan me niiden hoitotarpeen puolesta, joilla ei itse välttämättä ole voimia.
kielo
RayNig
😆 Toivottavasti sentään tää chat ei muutu loukkaantujien työmaaksi.
Loukkaantuminen on ihan tervettä ja tarpeellista välillä
Maaginen Metsämies
Tietääkö kukaan millä kanavalla Madventures-Suomi muuten tulee ulos ? Vois olla tämä sama zätti nimittäin niissäkin kyljessä..
Il Poika
Tajuntaan voi vaikuttaa muutenkin kuin kemiallisesti ... unet, musiikki, liikunta, suggestio,
Jotoskalle
Icariusnatarius
Tämä on vain anekdootti. Ei sinällään yksittäiset ihmisten tarinat aiheesta kelpaa vaan sen takia asiaa juuri pitää tutkia ja selvittää mitkä ne oikeat mekanismit ja vaikutukset on.
Liippaa jo läheltä biohakkerointia? Kyllähän mm. ruokavaliolla on osoitettu olevan vaikutuksia elimistön käyttäytymiseen ja mm. mielialaan... Sisältääkö esim. sokeri jotain hallunogeenia, joka aiheuttaa riippuvuutta ja saa tahtomaan lisää ja lisää?? Entäpä rasva, tuo roskaruuan perusaines??
Piisamirotta-_-
#kysymys Liittyykö syvän tietoisuuden tavoittelu vain ihmisen tarpeeseen olla yliolento tässä maailmassa ja luonnosta vieraantumiseen?
satakybä
Akuleo
Molempi olisi ollut parempi. Jatkan vielä, että on outo ajatus, että huumeet ei oolisi yhtä paljon kiinno yrityksissä, kuin lääkkeet tällä hetkellä. Ihan kuin niitä alettaisiin jakaa ilmaiseksi ihmisille, jos ne laillistettaisiin. Samat lääkeyhtiöt tuotteistaisi ne ja sama rallI jatkuisi.
Washingtonissa ja Coloradossa on syntynyt mielenkiintoisia yrityksiä kannabiksen laillistamisen jälkeen. Erittäin suositeltavaa tutustua jos kapitalismin, lääketeollisuuden ja huumeiden keskinäiset suhteet kiinnostavat.
Vitamiinimies
Ssri:t ja muut masennuslääkkeet on myös työkaluja siinä missä psykedeelit. Ei niitä tarvitse väheksyä
Icariusnatarius
Vähän vaikea äänestys, kun kaikki vastausvaihtoehdot aika äärimmäisiä. En usko sen muuttavan koko maailmaa, mutta uskon sillä olevan hyötyjä, joita voisi saada irti mitä enemmän asiaa voidaan tutkia.
jamppa95
Maaginen Metsämies
Tietääkö kukaan millä kanavalla Madventures-Suomi muuten tulee ulos ? Vois olla tämä sama zätti nimittäin niissäkin kyljessä..
Se ois kyllä hyvä idea!
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Il Poika
Tajuntaan voi vaikuttaa muutenkin kuin kemiallisesti ... unet, musiikki, liikunta, suggestio,
Vetiköhän Olliver jotain psykedeelejä..
Sepezino
Itellä ei ole kokemusta masennushoidoista/-lääkkeistä, mutta parista riippuvuudesta kyllä
Axe59
Eduskuntaan kysely, ketkä katsoivat ja ymmärsivät dokumentin
IT_Puuseppä
Mä olin puolitoista vuotta sitten septoplastiassa, eli korjattiin nenää. Leikkauksen jälkeen anestesialääkäri tuli käymään ja sanoi "kokaiinia sitten käytettiin. Olin että whaaaat, kuka? Lopulta selvisi että limakalvoja suojeltiin kokaiinilla. Ja voi pojat mikä trippi jatkui tunteja leikkauksen ja heräämisen jälkeen :D Se tosin saattoi johtua myös anestesiastakin. Ilmoitin painoni rajusti yläkanttiin
Pipsavee
Nollis
Oman äidinkin kohdalla kävi näin, pääsi sitten suljetulle itsemurhayrityksen jälkeen jolloin hoito vasta aloitettiin.
Näinhän se on monella, ikävä kyllä. Moni nuori puhuu, että pitää yrittää it*emurhaa, ennenkuin otetaan vakavasti ja tosissaan. Tsemppiä tilanteeseen ❤️
anonyymi325018
Innolla odotan Rikulta ja Tunnalta kuulevani lisää tästä Ayahuasca-tripistä keskellä sademetsää
AnosOros
Il Poika
Tajuntaan voi vaikuttaa muutenkin kuin kemiallisesti ... unet, musiikki, liikunta, suggestio,
Tämä. Katsoin chätti,väsymys ja dokkari avasivat aika luovia tiloja
anonyymi742037
Tutkittua kamaa ja luokiteltu huumeeksi.
anon939393
Il Poika
Tajuntaan voi vaikuttaa muutenkin kuin kemiallisesti ... unet, musiikki, liikunta, suggestio,
Nuokin on jollain tasolla myös kemiallisia, mutta joo, pelkkä kemia on jotenkin tyhjää
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Vitamiinimies
Ssri:t ja muut masennuslääkkeet on myös työkaluja siinä missä psykedeelit. Ei niitä tarvitse väheksyä
Ne vaan on sellaisia ns. huonoja työkaluja. Arvaamattomia, pitkälti tuntemattomia.. Työkaluja joo, mutta mihin tarkoitukseen?
Docventures Mode
jamppa95
Se ois kyllä hyvä idea!
Pitää lähettää terkkuja naapuriin! :D
cranberry
Tuohon kysymykseen vastaaminen riippuu myös siitä millaista käyttöä tarkoitetaan. Lääkinnällistä? Terapeuttista? Viihdekäyttöä?
Rendogal
Piti kirjoitaa koko setti no niin nyt lähtee kaikki yhteen. Elämä tuo tajunnan pikku paholainen, tajunta tuo elämän pikku paholainen!?
Sipulisti
Wau, kaunis loppusanelma hienolle dokkarille! Kiitos Docventures-tiimi, kun toitte mun tietoisuuteen, jälleen kerran! :)
foliohattu5000
mannapuuroa ja mansikkaa
4-20
Oli vähän huonosti tehty dokkari, mutta parempi kun ei mitään
suenpentu
Dokumentti oli aika kökkö, mutta odotan mielenkiinnolla, mitä keskustelua tästä seuraa!!!
Lowbone
Aivan hyvä dokkari.
System 3
Buddhisteilla on varsin toimiva systeemi kokonaisvaltaiseen mielen korjaamiseen nimeltään "The Noble Eightfold Path". Yksikään asia ei itsessään riitä, vaan kaikki osa-alueet yhdessä.
Mahajuttik
Onko maailma muuttunut pahemmaksi paikaksi psykedeelien käytöstä vai niiden kriminalisoinnista johtuneesta rikollisjärjestöjen kaupasta?
Martinlaakso
anonyymi1266734
Olen 60 luvun nuori ja elänyt aikaa jolloin samanlainen ihailu psykedeelisiin aineisiin ja niiden tajuntaa laajentavaan vaikutukseen kuin nyt. Moni laillani kokeillut ei isompia ongelmia saanut. Mutta moni sai. Kaveri haettiin LSD matkan jälkeen mielisairaalasta. Selvisi. Tänään olin yhteyksissä ikäiseni kaverin kanssa joka ei selvinnyt. Yli 40 v skitsofrenia ahdistuksissa osastolla. Huumeet ja mietiskely laukaisivat
Oletko varma, ettei oikeasti syynä ollut jo olemassaoleva mielenterveyden häiriö, joka vain löytyi "trippailun" kautta? 60-luvulla stigmatisointi oli vielä niin vahvaa, että moni yritti hoitoon hakeutumisen sijaan itselääkitä alkoholilla ja huumeilla. Paikoin on vieläkin.
villetpni
Tuntuu uskomattomalta että kaikkeen kärsimykseen ja mt ongelmien hoitoon voisi olla lääke, jota ei saa käyttää, koska drugs are Bad porukka sanoo niin.
Ransuron
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Vetiköhän Olliver jotain psykedeelejä..
Kyllä.
Sofia1210
jos olisi voinut olisin vastannut äänestykseen: voimakkaita aineita, joilla potentiaali muuttaa maailmaa, mutta joihin sisältyy myös oikeita riskejä joista olis ollut mukava kuulla tässäkin dokumentissa. Noh, ehkä tää dokumentti pitäis ajatella "vastapropagandana" kaikelle vuosikymmenten pelottelulle ja lääkelobbaukselle, eikä neutraalina tiededokumenttina
Mikako1234
POUZEUS
Axe59
Kiitos. Maailma pelastuu!!!
Sepezino
foliohattu5000
mannapuuroa ja mansikkaa
Kaurapuuroa ja pontikkaa
Vitamiinimies
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Ne vaan on sellaisia ns. huonoja työkaluja. Arvaamattomia, pitkälti tuntemattomia.. Työkaluja joo, mutta mihin tarkoitukseen?
Kyllä ne tunnetaan eikä vaikutukset ole arvaamattomia. Kuukaudessa voi hävitä kuolemanhalu ja tilalle tulla taas elämänsisältöä
Sepe-susi
Kun saataisiin edes kannabis kolmiolääkkeeksi apteekkeihin sillä se on paljon turvallisempi ja vähemmän addiktoiva kuin opiaattipohjaiset särkylääkkeet joita kipupotilaille määrätään. Kannabis on toisaalta niin voimakas aine että voimakkaimmat psykoottiset reaktiot siitä saavat sellaiset jotka eivät ikinä ole sitä kokeilleet...
Ruohotar
anonyymi742037
Tutkittua kamaa ja luokiteltu huumeeksi.
Asiaan saadaan muutos jos lähdemme kaikki suomalaiset tutkitun huumetietouden äärelle ja vältämme tyytymästä elokuvateollisuuden luomaan kuvaan käytöstä, käyttäjistä ja haitoista
RayNig
Sini Tyvi-Vaapukka
#ḱysymys Onko lääkäreillä ja tutkijoilla Suomessa korkea kynnys näyttää mielenkiintoaan psykedeelejä kohtaan? Onko pelko, että on sen jälkeen on ns. merkitty mies. Ymmärtääkseni myöskään lääkeyhtiöt eivät suhtaudu innolla psykedeelitutkimuksiin.
Jos käytät 6 vuotta elämästä ensin peruskoulutukseen ja toiset erikoislääkärin papereihin, niin harva varmaan haluaa ottaa riskiä "maineensa menettämisestä". Jos joutuu oman yhteisönsä hylkiöksi, niin voi olla kovin vaikeaa olla missään
Thetan
Aivot eivät ole vain prosessori, aivot ovat myös vastaanotin jollekin, josta emme vielä tiedä. Emme esimerkiksi tiedä, mistä ajatukset tulevat.
P_a_u_p_a_u
Martinlaakso
Oletko varma, ettei oikeasti syynä ollut jo olemassaoleva mielenterveyden häiriö, joka vain löytyi "trippailun" kautta? 60-luvulla stigmatisointi oli vielä niin vahvaa, että moni yritti hoitoon hakeutumisen sijaan itselääkitä alkoholilla ja huumeilla. Paikoin on vieläkin.
Äänestys vaan vilahti ruudussa!
Rokki72
Psykedeelinen dokkari taas. Kiitos Riku ja Tunna.
hm23
Suuri osa ihmisten harrastuksista on reaalimaailmasta pakenemista. Kaikki pelit, niin koneella kuin kentälläkin; juokseminen (sananmukaisesti)..
anon939393
Mahajuttik
Onko maailma muuttunut pahemmaksi paikaksi psykedeelien käytöstä vai niiden kriminalisoinnista johtuneesta rikollisjärjestöjen kaupasta?
Veikkaan että psyket on aika pieni murunen tuossa bisneksessä
Yhtä Kaikki
Vasaran avulla voi rakentaa kodin, tai lyödä itseään päähän. Vasara on siis nähtävissä vaarallisena, ja sen käyttö, valmistus, jakaminen jne voidaan haluta kieltää lailla. Talon voi rakentaa ilman vasaraakin. #huonovertausmuttaok
superseveri
Ongelmahan ei ole poliitikoissa, vaan äänestäjissä joiden ansiosta päättäjä jää helposti työttömäksi mikäli puhuu hieman liian myönteiseen sävyyn huumehista.
Runomatkaaja
Terveiset Virosta, huulisynkka laahaa..
vanth
#kysymys voivatko riku ja tunna kertoa omasta "viidakko" kokemuksestaan yksityiskohtaisemmin
Lowbone
Tuli mieleen tuosta ykseyden kokemisesta, että samankaltainen kokemus on tapahtunut astronauteilla, jotka näkevät Maan ikkunasta, kaiken yhdellä samalla silmäyksellä, että hemmetti mitä me oikein sekoillaan tuolla.
kiitos19420Neverforget
P_a_u_p_a_u
Äänestys vaan vilahti ruudussa!
Joo itelläkin meni ohi! :/
Inssinööri
Voisin kokeilla, mutta en uskalla. Eettiset kysymykset ovat itsellä suurin ongelma, sillä en haluaisi tukea järjestäytynyttä rikollisuutta ostamalla. kesällä sienimetsälle siis.
Pseudo
Pakko antaa pisteet laajakatseisesta, realistisesta ja näkökulmarikkaasta sisällöstä. Virkistävää ja mielenkiintoista.
anonyymi1283855
Tämän päivän keskustelussa mediassa puhutaan pelkästään kannabiksesta viihdekäytössä. Käyttö lääkkeenä tuntuu, että jää ihan sivuun. -MJKA-
DjYdin
Aika yksin näiden asioiden kanssa on, koska nyt minua pidetään hulluna, jos kerron miten selätin alkoholismin ja masennuksen. LSD❤.
Taikakynä
hm23
Suuri osa ihmisten harrastuksista on reaalimaailmasta pakenemista. Kaikki pelit, niin koneella kuin kentälläkin; juokseminen (sananmukaisesti)..
Mitäs se reaalimaailma sitten on, jos ei mm.tuota mitä luettelit? :D
4-20
On kyllä niin mielenkiintoiset vieraat, että pitää pysyä hereillä
12345Mari
Miksi bentsot on laillisia, niitäkin väärinkäytetään mutta silti ovat määrättävien lääkkeiden listoilla
Akuleo
cranberry
Joo tää on tärkeä pointti. Kapitalismi pystyy kyllä pilaamaan kaiken potentiaalisesti hyväkin. :))))
Tuo nyt ei ollut se tarkoittamani pointti, mutta mennään syöttiin ja sanotaan, että enemmän hyvää kapitalismi on tuottanut kuin muut vaihtoehdot
AnosOros
vanth
#kysymys voivatko riku ja tunna kertoa omasta "viidakko" kokemuksestaan yksityiskohtaisemmin
Haluan nähdä Tunnan vuosien jälkeen muistelemassa, miten mielenarkistoa käydään läpi
anon939393
Toivottavasti keskustelu menee pidemmälle kuin ainaiseen laillista/laitonta vääntöön. Tsemppiä
Lammaskeiju
Huumeet voi olla myös metsästä
Jou Jonttu
Sairaan hyvä dokkari
Innostuja
Tajunta laajenee iän myötä. Ei tarvita mitään aineita. Terveisin 55-vuotias tajuntaansa jatkuvasti laajentava nainen.
Docventures Mode
Aika samoilla linjoilla ovat klitsussa kuin te täällä dokkarin laadusta, vai mitä?
Lexxodus
Huumeiden hiilijalanjälki, onko tutukittu?
Akuleo
satakybä
Washingtonissa ja Coloradossa on syntynyt mielenkiintoisia yrityksiä kannabiksen laillistamisen jälkeen. Erittäin suositeltavaa tutustua jos kapitalismin, lääketeollisuuden ja huumeiden keskinäiset suhteet kiinnostavat.
Pystytkö laittaa lähteitä mitä kurkata?
Vitamiinimies
Hauskaahan tässä on se että kommenttikentän merkkimäärä on rajattu 420:een
JaniML
Ei kannusteta pelkästään laittomien käyttöön vai ihan vesi linjallako iltaa istua meinataan?
Wizarium
Mielenkiintoinen dokkari. En ole koittanut huumeita muita kuin alkoholiaja tupakkaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos muutkin huumeet laillistetaan...
Origamilintu
foliohattu5000
mannapuuroa ja mansikkaa
Psykedeelit muuttaisivat maailmaa jos niitä yleisesti käytettäisiin ja ne ovat laittomia juuri siksi. Yhteiskuntakoneisto ja rahakoneisto kokisivat myös suuren kolauksen kun ihmiset HERÄISIVÄT !
Maaginen Metsämies
Klitsu ?
Jermuttaja
LSD on kyllä ollut yksi upeimmista kokemuksistani. Sen jälkeen ei liiemmin ole masentanut. Me olemme osa luontoa ja tätä planeettaa jota meidän pitäisi suojella eikä tuhota.
anonyymi325018
Docventures Mode
Aika samoilla linjoilla ovat klitsussa kuin te täällä dokkarin laadusta, vai mitä?
Yksipuolinen toki, mutta mikä se toinen puoli olisi ollut?
Kristian666
Hyvä dokkari👍
siilikala
Olen kokenut unen puutteen laukaiseman psykoosin, ja se oli niin raju kokemus että en psykoosin pelossa uskaltaisi psykedeelejä käyttää muuten kuin tutkitusti turvallisen pieninä annoksina hoidoksi vakavaan mielenterveyden häiriöön.
Icariusnatarius
Lexxodus
Huumeiden hiilijalanjälki, onko tutukittu?
En tiedä, mutta jos lentomatkan sijasta voisi vetää LSD:tä päänsisäiseen matkailuun niin olisi ainakin hyvä homma hiilijalanjäljen suhteen
Kellopelikaani
Pakko myöntää että keskustelun suunta on oikea. Lopputulos mikä tahansa, keskustelu on tervettä.
jamppa95
DjYdin
Aika yksin näiden asioiden kanssa on, koska nyt minua pidetään hulluna, jos kerron miten selätin alkoholismin ja masennuksen. LSD❤.
Joo, i feel you.. aika harva ymmärtää sitä minkälaisia vaikutuksia psykedeeleillä voi olla
Jotoskalle
Docventures Mode
Aika samoilla linjoilla ovat klitsussa kuin te täällä dokkarin laadusta, vai mitä?
Riku ja Tunna on tainneet itse tehdä paljon vaikuttavampia ja monipuolisempia dokkareita aiheesta... Vai unelmoinko vain sen kokemuksen...??
Taikakynä
Tulihan tuossa dokkarissa ainakin aika vahvasti dokumentaristin näkemys aiheesta :D Suorastaan häiritsevän läpinäkyvää
JTankki97
Se mitä tai miten psykolokiaa tai psykedeelejä käytetään tai käsitelään tieteenkautta se on totta. ihmisillä se vaikuttaa eri tavoin
Kummitus_mies
MDMA auttaa omaan masennukseen. Olisi mukavampaa, jos olisi laillisesti saatavilla, ettei tarvitsisi hämärätyypeiltä ostella.
hm23
Taikakynä
Mitäs se reaalimaailma sitten on, jos ei mm.tuota mitä luettelit? :D
Jotain, missä ei simuloida tai matkita todellisuutta. Emme juokse saaliin perässä, vaan radalla. Emme taistele vihollisjoukkoja vastaan vaan koneen ääressä.
Tatuoo
Lexxodus
Huumeiden hiilijalanjälki, onko tutukittu?
Minkä niistä?
Rokki72
Tekisi mieli kokeilla. En tiedä tykkäisinkö. Nyt menee vain röökiä ja viinaa. Nehän sallitaan kun saadaan älyttömät määrät verotuloja.
Paviaani3000
vanth
#kysymys voivatko riku ja tunna kertoa omasta "viidakko" kokemuksestaan yksityiskohtaisemmin
Sama homma kövi mielessä
Seniormoto47
Dokkarissa oli sekoitettu asiantuntijat ja hörhöt.
Maitoprofeetta
Jouduin koulussa kurinpitomenettelyyn, kun kerroin opintopsykologille käyttäväni kannabista hakiessani näkökulmaa mahdolliseen tarkkaavuushäiriöön, vaikkei käyttö mitenkään lähennellyt riippuvuuta. Hänen päätöksen myötä päihteidenkäyttöni lisääntyi
Mäymäymäy
Kertoisin mielelläni positiivisista kokemuksistani kyseisten aineiden osalta, mutta sen jälkeen on uhka menettää työ. Trippivahdiksi lähtisin neuvomaan halukkaita mutta miten sitäkin sitten mainostaisi? Milloin vallankumous asiassa saadaan mikäli puhujat leimataan ja tuomitaan? Meilläpäin 9/10 on kokeillut tai lääkitsee itseään. Yleisempää kuin annetaan luulla.
Pipsavee
Aika rajua kuulla, että joidenkin potilaiden kanssa psykiatrit heittää hanskat tiskiin :/
Hellera
Icariusnatarius
En tiedä, mutta jos lentomatkan sijasta voisi vetää LSD:tä päänsisäiseen matkailuun niin olisi ainakin hyvä homma hiilijalanjäljen suhteen
Jostain se LSD:kin on Suomeen lentänyt.
Yhtä Kaikki
"Kaikki kokemus on huumausainekokemusta. Olemme kaikki aineissa, koko ajan. Tämä johtuu pitkälti siitä pikkuseikasta, että koostumme huumeista. Aivomme ovat biokemiallisia moottoreita, jotka toimivat välittäjäaineilla - nämä kasveista löytyvät yhdisteet OVAT välittäjäaineita". -Elokuvassakin kuultu Dennis Mckenna
Webber
anonyymi325018
Yksipuolinen toki, mutta mikä se toinen puoli olisi ollut?
Tyyppejä joille on tullut haittoja LSD:stä tai etenkin ekstaasista..
kielo
Taikakynä
Tulihan tuossa dokkarissa ainakin aika vahvasti dokumentaristin näkemys aiheesta :D Suorastaan häiritsevän läpinäkyvää
Joo ei ollut pyrkimystäkään objektiivisuuteen.
anonyymi325018
Kummitus_mies
MDMA auttaa omaan masennukseen. Olisi mukavampaa, jos olisi laillisesti saatavilla, ettei tarvitsisi hämärätyypeiltä ostella.
MDMA auttaa akuuttiin masennukseen, psykedeelit ehkäisevät sitä.
Peräreimari
Olen itse saanut hetkellisesti apua vaikeisiin mielenterveysongelmiini psykedeeleistä. Vaikka itse vaikutukset eivät ole aina viihteellisiä, niin vaikutusten jälkeen tulee aidosti onnellinen olo, jollaista en ole saanut mistään perinteisistä lääkkeistä.
jerrypantteri
Orion ja muut lääkefirmat ei kyl oo valmiita tarjoomaan markkinarakoa. Sairaat sairastukoon ja massit taskuun!
Paviaani3000
Kummitus_mies
MDMA auttaa omaan masennukseen. Olisi mukavampaa, jos olisi laillisesti saatavilla, ettei tarvitsisi hämärätyypeiltä ostella.
Hetkellisesti, jonka jälkeen älyttömät "laskut" ja myöhemmin pahempi masennus?
Ruohotar
Kummitus_mies
MDMA auttaa omaan masennukseen. Olisi mukavampaa, jos olisi laillisesti saatavilla, ettei tarvitsisi hämärätyypeiltä ostella.
Jos se olisi laillista, saisit todennäköisemmin sitä mitä tilaat ja välttyisit katuaineiden arvaamattomilta terveyshaitoilta
Icariusnatarius
Hellera
Jostain se LSD:kin on Suomeen lentänyt.
LSD:n annoskoot on niin astronomisen pieniä, että yhdellä lastilla psykedeelisen määrän annoksia ihmisille
Mahajuttik
Mielenterveysasiat on Suomessa tabu. Ollaan aika kaukana siitä, että mukaan coisi lttaa
Kushisama
Seniormoto47
Dokkarissa oli sekoitettu asiantuntijat ja hörhöt.
ketkä olivat ne asiantuntijat ja ketkä hörhöjä?
Maaginen Metsämies
Miksi lääkitään aina masennuksen oireita, miksi ei ihan oikeasti tehdä jotain sille MIKSI me täällä masennutaan ? Kuten jo aiemmin totesin, ihmiseltä vaaditaan nykyään niin paljon ettei me tahdota enää kestää täällä mukana, sille pitäisi tehdä jotain ja äkkiä.
Thetan
"haluatko vapautua todellisuuden kokemisesta?" - Paavo Haavikko
Bakunin
High on life 🤪🤪🤠🤠😎😎
tiistai_murekepäivä
En oo psykedeelejä kokeillut, mutta kuunneltuani ihmisten kuvauksia, koen saaneeni vähän samanlaisia kokemuksia self-help -kirjallisuudesta; Oivalluksia itsestä ja yhteydestä muihin ihmisiin, tuttuihin ja tuntemattomiin.
otse
Ihan tosi hyviä lääkkeitä kaikille, mutta potilaat pitää valikoida tarkoin ja erityisesti psykoosipotilaat ei saa osallistua.
Lammaskeiju
Paviaani3000
Hetkellisesti, jonka jälkeen älyttömät "laskut" ja myöhemmin pahempi masennus?
Vai auttaako toimimaan eri tavalla hetkessä ja myöhemmin huomaa että toimintamalli olikin parempi?
Taikakynä
hm23
Jotain, missä ei simuloida tai matkita todellisuutta. Emme juokse saaliin perässä, vaan radalla. Emme taistele vihollisjoukkoja vastaan vaan koneen ääressä.
Ei siellä minkään saaliinperässä simulointia ole tarkoituskaan lähennellä, juoksuradalla. Ei nyt ylianalysoida aivan kaikkea hei
anonyymi1283855
Opiaatit ovat reseptillä laillisia. Kannabis ei. Opiaatteihin vuositasolla kuolee yli kaksi sataa suomalaista. Kannabikseen ei yksikään. Miksi ei voi käyttää lääkkeenä? -MjKA-
Axe59
Paviaani3000
Hetkellisesti, jonka jälkeen älyttömät "laskut" ja myöhemmin pahempi masennus?
Ei toimi noin
Bablo1
Itse kokisin tuollaiset luonnolliset lääkintäkeinot paremmaksi vaihtoehdoksi, kuin kokemukseni SSRI-lääkkeistä. Nimim. Lihoin saatanasti.
hm23
Lapset elävät luontevasti mielikuvitusmaailmassa. Aikuiset kavahtavat sitä, koska "täytyy olla aikuisia".
konnastolainen
Olisi mielenkiintoista kokeilla psykedeelejeä, mutta sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä, jonka takia on taipumusta psykoosiin niin koen järkevämmäksi passata.
Akuleo
kielo
Joo ei ollut pyrkimystäkään objektiivisuuteen.
Toisaalta avoin dokumentarismin kannan esiintuominen antaa katsojalle enemmän työkaluja arvioida dokumentin uskottavuutta
anonyymi127873
SSRI Lääkkeistä on kyllä vaikea päästä eroon. Tuossa dokkarissahan oli hyvä viesti, eli psykoterapian avuksi voidaan ottaa psykedeelit. Nykyäänhä ei tahdo oikeasti psykoterapiaan päästä.
Pipsavee
Maaginen Metsämies
Miksi lääkitään aina masennuksen oireita, miksi ei ihan oikeasti tehdä jotain sille MIKSI me täällä masennutaan ? Kuten jo aiemmin totesin, ihmiseltä vaaditaan nykyään niin paljon ettei me tahdota enää kestää täällä mukana, sille pitäisi tehdä jotain ja äkkiä.
Tää ja niin paljon!! Ennaltaehkäisevä hoito Suomessa tosi heikoilla.
Lartsenekkeri
Onko niitä haittavaikutuksia?
Pseudo
#kysymys Onko oikeutettua rinnastaa SSRI-lääkkeet huumeisiin. Miksi? Miksi ei?
JaniML
Mikä eroittaa ns. laittoman huumeen lääkkeestä. Se että toista voi valmistaa tai kasvattaa itse ilman rajoitusta ja rahoitusta.
Divergenssi
Psykedeelit on kiintoisia ja varmasti kannattaa tutkia lääkekäyttöä. Mutta on ihmismielessä muutakin kiehtovaa. Ehkä ensi syksynä: The Molecule of more, Tales from both sides of the brain, The moral molecule, ...
Il Poika
Musiiikkiosykoterapia on jees
Akuleo
Maaginen Metsämies
Miksi lääkitään aina masennuksen oireita, miksi ei ihan oikeasti tehdä jotain sille MIKSI me täällä masennutaan ? Kuten jo aiemmin totesin, ihmiseltä vaaditaan nykyään niin paljon ettei me tahdota enää kestää täällä mukana, sille pitäisi tehdä jotain ja äkkiä.
Kerro jotain, mitä tehdä
anon939393
Yksi käyttökerta sieniä sai tarkastamaan omia arvoja perinpohjin, ja tekemään keskeisiä muutoksia elämässä. Työtä on tullut tehtyä sittemmin paljon enemmän kuin aiemmin, mutta vähemmän itselle maailmalle haitallisilla aloilla :)
Univeli
Mitä tapahtuu jos kokeilet psykedeelejä ja kerrot siitä terapeutillesi? Saattaa esimerkiksi kuntoutustuki katketa ja tulla ohjaus päihdehoitoon. Onko mitään järkeä?
DocJares
Tutkimusten vaatima potilaiden tarkka rajaus antaa helposti liian positiivisen lopputuloksen. Se taas pienentää sovellettavuutta yleisväestöön.
Eemil Stöö
Sallittu merkkimäärä 420, sattumaako?
Lammaskeiju
JaniML
Mikä eroittaa ns. laittoman huumeen lääkkeestä. Se että toista voi valmistaa tai kasvattaa itse ilman rajoitusta ja rahoitusta.
YK:n huumeiden ja rikollisuuden torjunnasta vastaava toimisto
Pipsavee
anonyymi127873
SSRI Lääkkeistä on kyllä vaikea päästä eroon. Tuossa dokkarissahan oli hyvä viesti, eli psykoterapian avuksi voidaan ottaa psykedeelit. Nykyäänhä ei tahdo oikeasti psykoterapiaan päästä.
Totta. Psykoterapiaan pääseminen tosi vaikeaa. Psykoterapiakoulutus pitäisi Suomessa olla ilmaista, sillä iso osa psykoterapeuteista tulee jäämään 10 vuoden sisään eläkkeelle. Heitä tarvittaisiin vain enemmän.
Lessplease
Kertokaa hölmölle, että miksi näitä tutkimuksia lääkepsykedeeleistä ei tehdä Suomessa enemmän? Mikä(/mitkä) on se jarru, joka on tutkimusten tiellä?
Axe59
Pseudo
#kysymys Onko oikeutettua rinnastaa SSRI-lääkkeet huumeisiin. Miksi? Miksi ei?
'Huume' on puhtaasti poliittinen määrite
DharmaPanda
Jos puolet tutkimuksen potilaista paranee ”parantumattomasta” masennuksesta voi lääketeollisuudelle olla uhka koska isot rahat pyörii siellä. Heillä rahaa ja valtaa ja varmasti vastustavat psykedeelitutkimuksia.
Kristian666
Luonnontuotteet kunniaan, hyvällä tavalla
Akuleo
Lessplease
Kertokaa hölmölle, että miksi näitä tutkimuksia lääkepsykedeeleistä ei tehdä Suomessa enemmän? Mikä(/mitkä) on se jarru, joka on tutkimusten tiellä?
Rahoitus, rahoitus ja rahoitus
Pseudo
Axe59
'Huume' on puhtaasti poliittinen määrite
Totta. Lähinnä kiinnostaa kuulla studiossa olevien näkökulmia aiheeseen.
MilesMile
Tosi tuttua asiaa... olenkohan nähnyt tämän dokkarin jo aikaisemmin??? ...ainakin monta samanlaista.... eli ei mulle uutta asiaa, mutta monelle muulle nuoremmalle varmaan... Vaikka kuulostaa evankelioimiselta, niin sekä tutkijamenneisyydellä, että omakohtaisella kokemuksella joistakin noista aineista voin kyl todellakin vahvistaa monen väitteen todenmukaisuuden (lisäksi vertaiskokemustenkin perusteella).
kielo
Akuleo
Toisaalta avoin dokumentarismin kannan esiintuominen antaa katsojalle enemmän työkaluja arvioida dokumentin uskottavuutta
Kyllä. Mutta voisi edes yrittää katsoa myös kolikon (tai lsd-lapun) toiselle puolelle
Yleleevi
Ohjelmaan liittyen nii pitäkää vaikka yksi kuvakulma. Ärsyttävä kattoo ku kameramiehellä käsi tärisee
Miudenen
Trippailujen jälkeen ei oo kyl ollu sellasta masentuneisuuden tunnetta mitä ennen niitä. Sattumaako?
Tampooni
Lääkekannabis pitäisi saada suomeen kunnolla laillistettua. Tällä hetkellä käytän metotreksaatti lääkitystä joka on syöpälääke nivelpsoriini. Josta tulee pahoinvointia. Lääkekannabiksella saisin kivut lievittymään ja on paljon vähemmän haittavaikutuksia. Olen käyttänyt laittomasti hankittua kannabista ja olen huomannut eron
anonyymi1283884
Keskusteluun olisi kiva saada mukaam joku päihdelääkäri tai psykiatei. Nyt keskustelijat varmasti kovia asiantuntijoita, mutta näkemys hyvin teoreettinen ilman potilaskontaktia.
JTankki97
Psykologiassa ja se miten ihmis mieltä tutkitaan tai lääkitään on hyvin erillaista eri ihmisillä sekä se miten elämä on edennyt sekin vakuttaa pitkällä aikavälillä ihmis mieleen. Psykologia itsessään lääkerieteenä edeleen kehittyvä tieteen muoto ja tapa jatella ihmis mieltä tieteenä
Il Poika
Musiikkipsykoterapian keinoilla voidaan tajuntaa laajentaa ja samalla laajentaa myös ymmärrystä omasta itsestä
Fulham70
#kysymys Riku miten muistelet omaa ayahuasca kokemusta näin vuosia myöhemmin? Avasko jotain portteja?
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
anonyymi1283884
Keskusteluun olisi kiva saada mukaam joku päihdelääkäri tai psykiatei. Nyt keskustelijat varmasti kovia asiantuntijoita, mutta näkemys hyvin teoreettinen ilman potilaskontaktia.
Samaa mieltä.
Siggis
Mulla taikasienet poisti psykoottiset oireet. Että tutkimaan vaan!
vanth
Jos masennuksessa on mieli/ajatukset ovat lukkiutuneet negatiiviseen noidankehään, niin kuulostaa hyvin järkevältä, että lsd vaikuttaa ratkaisevasti, jos se kerrasta räjäyttää lukkiumat pois.
Siirissss
Olipa yksipuolinen dokkari. Samaa mieltä Katjan kanssa että olisi ollut mielenkiintoisempaa jos tutkimusta ja dataa olisi esitelty enemmän. Nyt jäi todella pintaraapaisuksi
Anttijaaske
Siinä missä öljy-yhtiöt estää parhaansa mukaan sähkön käytön vaikkapa yksityisautoilussa, koittaa lääkeyhtiöt pysäyttää luonnontuotteiden käytön ihmisten parantamiseen. Nämä kaksi asiaa pysyvät ja tuhoavat meitä!
Akuleo
kielo
Kyllä. Mutta voisi edes yrittää katsoa myös kolikon (tai lsd-lapun) toiselle puolelle
Kuten aiemmin todettu: molempi parempi
Ruohotar
Tänään julkaistiin mielenterveysbarometri 2019. Potilaat häpeävät, eivätkä uskalla hakautua hoitoon. Hoitoon hakeutuneet tyytymättömiä saamaansa apuun. Kannatan psykedeelitutkimusta, jotta ihmisille saataisiin toimiva apu ja kärsimys lievitettyä
NGC 160
Mielenkiintoista miten psykedeelejä vastustavat syyttävät kokeilleita/käyttäjiä todellisuudesta pakenemisesta, kun taas psykedeelejä kokeilleet uskovat nähneensä mitä todellisuus oikeasti on.
suolakurkkulover
Jes! Näitä kokemuksia odotin
Jotoskalle
Axe59
'Huume' on puhtaasti poliittinen määrite
Suomessa sentään eri terminologia lailliselle ja laittomalle lääkinnälle... Englannin 'Drug' on käytössä molemmille, eikä koskaan tiedä mitä Drugstoresta saa....
373
Hmm.. olen ajatellut, että olen "käyttänyt" mielikuvituksen loppuun, ajattelen kaiken rationaalisesti ja järjellä. En näe unia, enkä osaa oikein kuvitella mitään ilman omakohtaista kokemusta. Olen ajatellut, että psykedeelit voisivat ehkä auttaa..
Snowman39
Kun psykedeellisiä aineita sallitaan tutkittavan enemmän, löydämme tulevaisuuteen uutta toimivampaa apua ja lääkkeitä.
Mahajuttik
Mikäli terapiaan mahdollistettaisiin psykedeeliset avut, vaatisi terapeutilta korkeaa osaamista. Toimisi siis terapeuttien kelpoisuusvaatimusten nostajana?
Ahmipossu
Itse koko elämäni täysin huumevastaisena, kokeiltuani MDMA:ta, ihmettelin miksi tätä ei ole aikasemmin ottanut. Pelkkää hyvää oloa ja ei morkkiksia tai mitään muuta huonoa oloa. T: kohta 40v
Pedrostan
Aina puhutaan, että psykedeelit auttaa siihen ja tähän. Missä on ne, ketä ne on auttaneet ja missä on konkretia?
MilesMile
Tutulta kuulosti mm. telepatian ja selvänäön vahvistuminen - oma eka kokemus vuodelta 1986 oli juuri tuollainen, vaikken osannut mitenkään odottaa sellaista. Ykseyden kokemus on aivan universaali myös.
chuckielookalike
Ketamiini-infuusioita käytetään Suomessa pienelle potilasjoukolle, osalle heistä hyvälläkin vasteella.
DocJares
Pipsavee
Totta. Psykoterapiaan pääseminen tosi vaikeaa. Psykoterapiakoulutus pitäisi Suomessa olla ilmaista, sillä iso osa psykoterapeuteista tulee jäämään 10 vuoden sisään eläkkeelle. Heitä tarvittaisiin vain enemmän.
Psykoterapiaan pääseminen on Suomessa suhteellisen helppoa ja KELA on lisännyt rahoitusta joitakin vuosia sitten. Koskaan ei ole tekemiäni terapialausuntoja hylätty.
Iipparak
Siiliorakas (Hericium erinaceus) os illan sienipirtelöä! Monta hyvää laillista parannusta löytyy luontaistuotteista. Harvalla varaa maksaa hoidosta ja tuotteista
Pipsavee
Mahajuttik
Mikäli terapiaan mahdollistettaisiin psykedeeliset avut, vaatisi terapeutilta korkeaa osaamista. Toimisi siis terapeuttien kelpoisuusvaatimusten nostajana?
Joo, kyllä siinä pitäisi joku koulutus olla, ennen kuin sellaisia voisi valvoa.
Hege12
Erittäin vakavia mielenterveysongelmia nähneenä sekä kokeneena, suututtaa miten vaikeaa aineiden hyödyntäminen psykoterapiassa ja ongelmien hoitamisessa on. Tutkimukset puhuvat puolestaan ja täytyisi kuunnella niitä, ei päättäjiä joilla asiasta ei ole vahvaa tietämystä saatika kokemusta.
Johno
Siirissss
Olipa yksipuolinen dokkari. Samaa mieltä Katjan kanssa että olisi ollut mielenkiintoisempaa jos tutkimusta ja dataa olisi esitelty enemmän. Nyt jäi todella pintaraapaisuksi
Pintaraapaisu se oli sekä se vähäinen fakta ja info joka oli siellä hukkui huonojen visuaalien sekavuuteen
Maaginen Metsämies
Ahmipossu
Itse koko elämäni täysin huumevastaisena, kokeiltuani MDMA:ta, ihmettelin miksi tätä ei ole aikasemmin ottanut. Pelkkää hyvää oloa ja ei morkkiksia tai mitään muuta huonoa oloa. T: kohta 40v
Juu ja käyttö hanskassa ja lopettaa voi vaikka huomenna ?
snede
Oon ihmetellyt lääketehtaita joiden lähes rajattomilla resursseilla vois kehittää lääkkeet syöpään tms mutta me tehtiinkin Viagra niin ottaa kivasti eteen. Toisaalta voihan Viagrakin parantaa elämän laatua ja lisätä onnellisuutta
turbov8
lsdtä voisin koittaa alkoholismiin vaikka juoppohulluutta onkin ollu
2-50 merkkiä
Pedrostan
Aina puhutaan, että psykedeelit auttaa siihen ja tähän. Missä on ne, ketä ne on auttaneet ja missä on konkretia?
Johan tässä chatissakin on ollut monta joita ne on auttanut masennuksessa ja sen käsittelyssä. Tässä vielä yks lisää. Hep!
Pietruszka
koulukiusattu&syrjitty elämäni. narsistin perheessä, kasvatettiin lähes kehitysvammaisena. elämäni tarkoitus oli olla sylkykuppi toisten pahalle ololle. olen ollut masentunut ja erilainen koko elämäni. heijastui elämänhallinnassa kunnes 24v iässä otin ensimäisen psilosybiini-trippini. itkin lämpöä ja rakkautta, jonka aikana annoin itselleni anteeksi ja luvan olla ylpeä itsestäni ja erilaisuudestani ❤️ TOP 1! ❤️
Taikakynä
Psykedeelit ei ainoa keino kokea ykseyttä muiden kanssa. Empatiaa ym voi harjoittaa ja siinä kehittyä
anon939393
373
Hmm.. olen ajatellut, että olen "käyttänyt" mielikuvituksen loppuun, ajattelen kaiken rationaalisesti ja järjellä. En näe unia, enkä osaa oikein kuvitella mitään ilman omakohtaista kokemusta. Olen ajatellut, että psykedeelit voisivat ehkä auttaa..
ehkä rationaalinen valvemielesi ei vain halua muistaa unia joita joka yö melko varmasti näet?
Lintueli
Yhteyden kokemus voi syntyä myös esteettisessä kokemuksessa.
Lessplease
Akuleo
Rahoitus, rahoitus ja rahoitus
Eikö lääkeyhtiöt hyötyisi kun rahoittaisi, itselleen tutkisivat, uuden lääkkeen kehitystä siis. Hmm. Meinaan että lääkeyhtiöillä ainakin rahaa, mutta ei ehkä mielenkiintoa? En ymmärrä, sillä tässähän olisi huippu sauma lisätienestiin.
Peräreimari
Siskoni sai psykoosin cubensiksista. Hän kuvitteli tietävänsä jotain maailmasta mitä muut eivät kyenneet, ja luuli pystyvänsä lukemaan ihmisten ajatuksia. Itse en ole saanut vakavia oireita psykedeeleistä, mutta ohjatut kokemukset ovat vaatimus turvalliseen hyötykäyttöön.
tsirpjoo
kielo
Toinen juttu sit onki hitaus huono juttu tässä kiireisessä ajassa.
🤣
taskuliinamies
Anttijaaske
Siinä missä öljy-yhtiöt estää parhaansa mukaan sähkön käytön vaikkapa yksityisautoilussa, koittaa lääkeyhtiöt pysäyttää luonnontuotteiden käytön ihmisten parantamiseen. Nämä kaksi asiaa pysyvät ja tuhoavat meitä!
Aamen. Rööki oli pitkään sama mutta se sentään saatu käännettyä. Öljy-yhtiöt seuraavana ja aika pian. Mutta koska lääkefirmat..?
hm23
Taikakynä
Tulihan tuossa dokkarissa ainakin aika vahvasti dokumentaristin näkemys aiheesta :D Suorastaan häiritsevän läpinäkyvää
Ei häirinnyt yhtään. Dokumentti ilman näkemystä on umpitylsä.
Pipsavee
DocJares
Psykoterapiaan pääseminen on Suomessa suhteellisen helppoa ja KELA on lisännyt rahoitusta joitakin vuosia sitten. Koskaan ei ole tekemiäni terapialausuntoja hylätty.
Mä oon eri mieltä tästä, varmasti tietty paikkakuntakohtaista. Monia pallotellaan puolilta toiselle ja psykoterapiaan pääsy kestää tosi kauan.
Sepezino
Olipa iso pinkka kysymyksiä Rikulla, jutellaanko aamuun asti? 😁
Xenu
Lääketiede ei ole insinööritiedettä; kun keksitään fissioreaktio, ei voida heti rakentaa ydinvoimalaa...
jamppa95
NGC 160
Mielenkiintoista miten psykedeelejä vastustavat syyttävät kokeilleita/käyttäjiä todellisuudesta pakenemisesta, kun taas psykedeelejä kokeilleet uskovat nähneensä mitä todellisuus oikeasti on.
Onhan se, mutta sekin saattaa vaikuttaa kun yleensä kaikki huumevalistus on kaikkee negatiivista. Eli valehdellaan ja liioitellaan haittoja. Pitäis enemmän ottaa käyttöön yad:in tyyppistä valistusta eli kerrotaan rehellisesti mitä hyötyjä ja haittoja on ja pyritään vähentämään haittoja jos sattuisikin kokeilemaan jotain
siilikala
#kysymys: Kuka tahansahan voi mennä ja todennäköisesti menee psykoosiin kunhan vaan valvoo riittävän kauan. Joten yksi sairastettu psykoosi ei ole sama asia kun että sairastaisi jotain psykoosisairautta ja olisi siksi muita suurempi riski saada psykoosi. Eikö siis ole kummallinen valintakriteeri tutkimuksessa, jos ykskin psykoosi riittää poissulkemaan osallistumisen?
NGC 160
Pedrostan
Aina puhutaan, että psykedeelit auttaa siihen ja tähän. Missä on ne, ketä ne on auttaneet ja missä on konkretia?
Täältä löytyy!
Sipulisti
Voiks ykseyden tunne olla millään järjellä osa oikeeta totuutta? Että jos se on myös enemmän kun aivokemioiden hetkellinen summa?
DoraP
Taikakynä
Psykedeelit ei ainoa keino kokea ykseyttä muiden kanssa. Empatiaa ym voi harjoittaa ja siinä kehittyä
Kyse ei ole vain empatiakyvystä muita kohtaan, vaan omasta yhteenkuuluvuudesta.
Mökkihöperö
Oman kokemuksen kautta voin sanoa että marihuana todellakin auttaa masennukseen. Ikävä vaan että pitää laittomasti hankkia.
Icariusnatarius
DocJares
Psykoterapiaan pääseminen on Suomessa suhteellisen helppoa ja KELA on lisännyt rahoitusta joitakin vuosia sitten. Koskaan ei ole tekemiäni terapialausuntoja hylätty.
Se, että se oli sinulle ei tarkoita sen olevan muille. Hoitopaikkoja ei ole yhtä paljon kuin sitä tarvitsevia ja ilman hoitoa jäädään usein tai sitä saadaan liian myöhään. "Masen­nuksen vuok­si elä­köityy vuo­sittain lä­hes 4 000 poti­lasta. Heis­tä vain kymme­ne­sosa on saa­nut psy­ko­te­rapiaa" Marina Erhola, Ter­veyden ja hyvin­voinnin lai­toksen yli­joh­taja
Tanssivaessomies
Mielenkiintoinen aihe, jota pitäisi tutkia lisää. Menen tripille tästä pelkästä keskustelusta!
anonyymi325018
Mindsetistä sen verran, että ainahan se toki jännittää/pelottaa ennen kuin johonkin uuteen ja tuntemattomaan hyppää.
Mahajuttik
Voisiko kukkakauppa olla uusi apteekki?
Yhtä Kaikki
Faktatiedolle pohjaava huumausainevalistus olisi parempi malli, kuin nykyinen.
Michellee
❤️❤️❤️❤️❤️✌️
Taikakynä
DoraP
Kyse ei ole vain empatiakyvystä muita kohtaan, vaan omasta yhteenkuuluvuudesta.
Kyllä. Myös sitä "kuuluvuudentunnetta" voi vaalia ilman psykedeelejä. Ei tarvita mitään taikajuomia siihen
jamppa95
Oon muuten sitä mieltä että psykedeeleistä ei ikinä kokonaan palaudu, koska se on niin iso kokemus että sitä ei voi unohtaa ja on tajunnut uusia ihmeellisiä asioista, eli kun kerran psykedeelejä kokeilee niin se jää ns päälle
Habbojoni
Suuri valiokunta päätti huumausainelaista eli kriminalisoinnista vuonna 1972 arvalla. Kyseessä on ainut kerta, kun arpaa on heitetty lakia säädettäessä. Mielestäni uskomatonta, että tähän tabu-hössötykseen lähdettiin näin kevyin perustein.
Lammaskeiju
anonyymi325018
Mindsetistä sen verran, että ainahan se toki jännittää/pelottaa ennen kuin johonkin uuteen ja tuntemattomaan hyppää.
Ja laittomuus tuo omanlaisensa twistin (paranoia)
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kuumottaa kuten faviconissa!!
MilesMile
Psykedeelit manipuloinnin välineenä... olen kuullut hypnooteista, en ole täysin selvillä mitä aineita ne ovat, mutta olen kuullut olevan rikolliskäytössä jo 1990-luvulla.
Mikako1234
olen kokenut tuon ykseyden ja löytänyt sen avulla jumaluuden kokemuksen
Sirkan mies
Psykedeelisin kokemus vähään aikaan oli Toolin uusi albumi 10 vuoden odotuksen jälkeen
Olkihattunukkemies
Hyvä Mikko
DocJares
Icariusnatarius
Se, että se oli sinulle ei tarkoita sen olevan muille. Hoitopaikkoja ei ole yhtä paljon kuin sitä tarvitsevia ja ilman hoitoa jäädään usein tai sitä saadaan liian myöhään. "Masen­nuksen vuok­si elä­köityy vuo­sittain lä­hes 4 000 poti­lasta. Heis­tä vain kymme­ne­sosa on saa­nut psy­ko­te­rapiaa" Marina Erhola, Ter­veyden ja hyvin­voinnin lai­toksen yli­joh­taja
En ole ollut terapiassa vaan lähettänyt potilaitani sinne. Terapiaan pääsemiseen vaikuttaa ikävästi suuretkin alueelliset erot terapeuttien määrässä
LordFAPPER9000
Mikä on "klitsu"?
Docventures Mode
LordFAPPER9000
Mikä on "klitsu"?
Leffakellari.
Renttahelekku
Tässä koko asian kaikessa naurettavuudessaan, siltikin naurettavin asia on se, että me "päätetään" jonkin kasvien vain olevan laittomia, niin kuin niiden kasvaminen ja tulo tähän maailmaan olisi meistä kiinni. Kielletään seuraavaksi kivet, jotta kukaan ei heittelisi niitä.
AnosOros
Haluan vilpittömästi kuulla Rikun ayahuasca-kokemuksen. Se ei ollut kovin positiivinen, muistaakseni
ZönMölling
Tuntemani henkilö joutuu käyttämään joka päivä kolmiolääkkeitä krooniseen selkäsairauteen, jotta kivun kanssa voi elää. Tämä on jatkunut jo melkein 20 vuoden ajan ja luultavasti jatkuu koko loppu elämän. Mietin vain, että voisiko lääkekannabis olla parempi vaihtoehto kolmiolääkkeille tällaisessa tapauksessa..? Varmaan olisikin, mutta laki..
Sipulisti
Hyvin väitetty sieltä Lehtisaaresta!
ZenTek
Me ollaan yhteydessä todellisuuteen aistien ja kehon kautta, mutta nykykulttuuri joka keskittyy vain "kielellisen ja järjen" tason toimintojen siirtämiseen sukupolvelta toiselle. Tämän funktio on etäännyttänyt meidät todellisesta maailmasta ja yhteydestä siihen. Psykedeelit ovat vain avain ja polttoaine jotka mahdollistavat meidän aivojen todellisen potentiaalin avautumisen, kun asiat hyväksyy vilpittömästi?
kielo
LordFAPPER9000
Mikä on "klitsu"?
Klitoris
anonyymi1283884
Ollaan huuhaan rajalla kun psykiatriasta puhutaan studiossa mutua ilman lääkäriä.
DoraP
jamppa95
Oon muuten sitä mieltä että psykedeeleistä ei ikinä kokonaan palaudu, koska se on niin iso kokemus että sitä ei voi unohtaa ja on tajunnut uusia ihmeellisiä asioista, eli kun kerran psykedeelejä kokeilee niin se jää ns päälle
Siksi ois hyvä vähän silmäillä ketkä näitä käsiinsä saa, väärällä vastaanottimella varustetulle jää se ikuinen trippi.
Pseudo
jamppa95
Oon muuten sitä mieltä että psykedeeleistä ei ikinä kokonaan palaudu, koska se on niin iso kokemus että sitä ei voi unohtaa ja on tajunnut uusia ihmeellisiä asioista, eli kun kerran psykedeelejä kokeilee niin se jää ns päälle
Tämä pätee yhtälailla kaikkeen muuhunkin oppimiseen ja kokemiseen. Kun kerran oppii tai oivaltaa jotakin merkittävää, ei sitä voi enää sulkea ulos.
kosminenpaahtaja
Wau!
snede
kielo
Klitoris
Mikä??
Sepezino
Yhtä Kaikki
Faktatiedolle pohjaava huumausainevalistus olisi parempi malli, kuin nykyinen.
Tietysti, vaikeinta on saada päättäjät samalle agendalle
Doc21
Klitsu on kellari
Revontulisusi
Nyt on mielenkiintoinen aihe !
Pipsavee
DocJares
En ole ollut terapiassa vaan lähettänyt potilaitani sinne. Terapiaan pääsemiseen vaikuttaa ikävästi suuretkin alueelliset erot terapeuttien määrässä
Hyvä, että sulla on hyvä kokemus ja toivotaan sen jatkuvan niin ❤️ kaikilla ei ikävä kyllä näin ole, siitä on paljon tietoa. Itseänikin hoitaneet ja auttaneet ovat myöntäneet, että apua joskus vaikea saada julkiselta puolelta.
Polygeek
Klitsu on vanhassa stadin slangissa kellari
KarimBorhu
Voisitteko puhua laillisuudesta ja laista? Miten voi olla, että länsimaisella lainsäädännöllä on oikeus KIELTÄÄ ihmistä nauttimasta esim. Jotakin luonnosta löytyvää kasvia, jota varmasti on traditiossa käytetty jo ennen, ennenkuin koko länsimainen lainsäädäntö on syntynyt? Ovatko lait, lakimiehet ja tuomarit vain lääkefirmojen bulvaaneja, jotka ajavat lääkefirmojen taloudellisia etuja, eivätkä ihmisoikeuksia?
Olkihattunukkemies
kielo
Klitoris
Klitoris/leffakerho mikä vaan saa sinut syttymään
DocJares
anonyymi1283884
Ollaan huuhaan rajalla kun psykiatriasta puhutaan studiossa mutua ilman lääkäriä.
Vaikea koittaa täällä chatissa ottaa riittävästi kantaa
Taikakynä
ZenTek
Me ollaan yhteydessä todellisuuteen aistien ja kehon kautta, mutta nykykulttuuri joka keskittyy vain "kielellisen ja järjen" tason toimintojen siirtämiseen sukupolvelta toiselle. Tämän funktio on etäännyttänyt meidät todellisesta maailmasta ja yhteydestä siihen. Psykedeelit ovat vain avain ja polttoaine jotka mahdollistavat meidän aivojen todellisen potentiaalin avautumisen, kun asiat hyväksyy vilpittömästi?
On olemassa keinoja, esim tietynlaiset "releaset", joilla tätä voi vaali ilman aineita
amasofi
On mielenkiintoista, että huumeilla tajunnan muuttaminen on lailla kiellettyjä, mutta meditatiivisilla tekniikoilla se on täysin sallittua ja jopa suositeltavaa. Olen saavuttanut elämäni aikaana molemmilla hyvin vahvoja ykseyden kokemuksia, tosin hienoisilla laadullisilla eroilla kokemuksen tasolla.
Axe59
2-50 merkkiä
Johan tässä chatissakin on ollut monta joita ne on auttanut masennuksessa ja sen käsittelyssä. Tässä vielä yks lisää. Hep!
Hep
jamppa95
DoraP
Siksi ois hyvä vähän silmäillä ketkä näitä käsiinsä saa, väärällä vastaanottimella varustetulle jää se ikuinen trippi.
Niinhän se ikävä kyllä on..
Nyymi1111
Aivot hallusinoi todellisuuden joka hetki, myös terveillä ihmisillä. Se vapauttaa kapasitettia muulle prosessoinnille.
aamunsarastus
Meditaatiota pitkäaikaisesti harrastaneena oma näkemykseni on, että yhteenkuuluvuuden tunne on aistimus kollektiivisesta tietoisuudesta, jonka psykedeelit hetkellisesti mahdollistavat. Psykedeelit voivat ehkä raottaa tätä porttia hieman, vaikkakin pysyvä tapa saavuttaa se on vain pitkäjänteinen työnteko, eli tässä tapauksessa tietoisuuden tutkiminen meditaation keinoin.
Docventures Mode
DocJares
Vaikea koittaa täällä chatissa ottaa riittävästi kantaa
Hyvin sujuu.
hm23
Tunteet ovat kemikaaleja. Rakkaus on oksitosiinikylvyssä olevien aivojen muodostama ilmiö. Tiukat fakta-realismihemmot toimivat samojen dopamiini- ja serotoniinisuihkujen avulla kuin muutkin.
Ruohotar
Huumeet dekriminalisoidaan Suomessa muutaman vuoden sisällä. Se on aivan varma, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole. Kanadasta esimerkkiä niistä provinsseista, joissa myynti valtion hallussa.
Taikakynä
"Let go". Avain aika moneen
turbov8
lsd on torajyvästä ja keskiajalla ihmisiä tapettiin noitina kun söivät leipää missä oli torajyvää mukana
MilesMile
anonyymi1283884
Ollaan huuhaan rajalla kun psykiatriasta puhutaan studiossa mutua ilman lääkäriä.
Alan tutkija ei siis kelpaa, vaan pitää olla lääkäri?
kielo
amasofi
On mielenkiintoista, että huumeilla tajunnan muuttaminen on lailla kiellettyjä, mutta meditatiivisilla tekniikoilla se on täysin sallittua ja jopa suositeltavaa. Olen saavuttanut elämäni aikaana molemmilla hyvin vahvoja ykseyden kokemuksia, tosin hienoisilla laadullisilla eroilla kokemuksen tasolla.
Haluutko kertoo lisää näistä eroista? Kiinnostaa.
Icariusnatarius
DocJares
En ole ollut terapiassa vaan lähettänyt potilaitani sinne. Terapiaan pääsemiseen vaikuttaa ikävästi suuretkin alueelliset erot terapeuttien määrässä
Kelan avustuksesta huolimatta puolet kustannuksista jää potilaalle. Ei ole mikään pieni summa köyhyysrajalla tai sen alle elävälle henkilölle. Vaikeuksia on myös pääkaupunkiseudullakin eikä vain alueellisilla eroilla selitettävissä. Potilas joutuu myös käyttämään paljon voimavaroja saadakseen mitä tarvii, joita ei välttämättä löydy.
Mökkihöperö
Olen kokeillut psykedeelejä tosi monta kertaa eikä ole ns jäänyt päälle.
SlickJ
henry oikeessa
DocJares
Pipsavee
Hyvä, että sulla on hyvä kokemus ja toivotaan sen jatkuvan niin ❤️ kaikilla ei ikävä kyllä näin ole, siitä on paljon tietoa. Itseänikin hoitaneet ja auttaneet ovat myöntäneet, että apua joskus vaikea saada julkiselta puolelta.
Psykiatria on valtakunnallisesti hyvin kuormittunutta ja tilanne tulee vielä heikkenemään tulevina vuosina eläköitymisen vuoksi
Sini Tyvi-Vaapukka
Jos kerään sieniä omaan lääkinnälliseen käyttöön jolla olen taistellut itseni työkykyiseksi sekä hyvinvoivaksi ihmiseksi ja kannan tästä syystä riskin joutua tästä rikosoikeudelliseen vastuuseen. Niin otan sen riskin mieluummin kuin kärsin koko lopun elämäni.
Kuluttajaneuvonta
Ruohotar
Huumeet dekriminalisoidaan Suomessa muutaman vuoden sisällä. Se on aivan varma, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole. Kanadasta esimerkkiä niistä provinsseista, joissa myynti valtion hallussa.
Pari hallituskautta saat kyllä odottaa.
Peräreimari
Docventures flippi: psykedeelien ja psykedeelisen Docventures illan kombo.
anonyymi1283884
MilesMile
Alan tutkija ei siis kelpaa, vaan pitää olla lääkäri?
Aivokemiasta on aika pitkä matka potilaskontaktiin.
LordFAPPER9000
Psykedeelejä ostamalla ei ole kovin todennäköistä että tulee tuetuksi järjestäytynyttä rikollisuutta.
Kushisama
kaikki mikä tapahtuu nyt tapahtuu oikeasti tapahtui 80 millisekunttia sitten
Tanssivaessomies
Psykedeelejä kokeilleena, olen sitä mieltä että ihmisen tietoisuus on paljon suurempaa kun voimme kuvitella. En silti kehota niin tekemään.
Lowbone
Henry <3
anonyymi325018
turbov8
lsd on torajyvästä ja keskiajalla ihmisiä tapettiin noitina kun söivät leipää missä oli torajyvää mukana
Fake news
Johno
Kanada toki laillisti kannabiksen ja no mikään ei muuttunut paitsi se, että valtio sai n. 400 milj. lisää verotuloja
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
hm23
Tunteet ovat kemikaaleja. Rakkaus on oksitosiinikylvyssä olevien aivojen muodostama ilmiö. Tiukat fakta-realismihemmot toimivat samojen dopamiini- ja serotoniinisuihkujen avulla kuin muutkin.
Ei välttämättä! Ei noita juttuja tunneta vielä oikein mitenkään, niin en vetäisi tuommoisia johtopäätöksiä.
sykerötohtori
ayahuoscausta vai ajanhaaskausta #docventures
HeiHeiHeimo
LordFAPPER9000
Psykedeelejä ostamalla ei ole kovin todennäköistä että tulee tuetuksi järjestäytynyttä rikollisuutta.
Mihin ihmeeseen voi perustaa tällaisen väitteen?
anonyymi1283855
Lääkäri keskustelussa olisi hyvä lisä. Voisi kysyä: MS-potilas saa kannabista lääkkeeksi kun joutuu pyörätuoliin, niin onko tämä pyrätuoliin joutuminen tavoite? Tämä tuli ilmi ystävältä jolla on MS. -MJKA-
kielo
Kushisama
kaikki mikä tapahtuu nyt tapahtuu oikeasti tapahtui 80 millisekunttia sitten
o_O
jamppa95
Tanssivaessomies
Psykedeelejä kokeilleena, olen sitä mieltä että ihmisen tietoisuus on paljon suurempaa kun voimme kuvitella. En silti kehota niin tekemään.
Samaa mieltä
tiistai_murekepäivä
Olin kesän töissä Amsterdamissa, ihan valkokauluksisessa toimistotyössä. Puolet siellä olleista työkavereista oli kokeillut ekstaasia, moni LSD:tä ja käytännössä kaikki pilveä. Se oli vähän yllättävää.
Pedrostan
Kyllä tuli sillä silmällä suippomadonlakkeja vilkuiltua syksyllä kun vaimon kanssa kanttarelleja kerättiin.
ZenTek
Meidän kulttuurin monet "siirtymät" taiteellisesti, teknisesti ja ymmärryksen tasolla ovat usein olleet sidoksissa tietoisuuden muutoksiin joko sattumien, tragedioiden tai psykedeelien avulla. Psykedeelien potentiaali on moniaistillisessa kokemuksessa, jossa hyväksyy asiat siten miten ne ovat oikeasti. Nykymaailma tarvitsee psykedeelejä herätäkseen tunnelukoistaan. Matrix, red pill.
Pipsavee
DocJares
Psykiatria on valtakunnallisesti hyvin kuormittunutta ja tilanne tulee vielä heikkenemään tulevina vuosina eläköitymisen vuoksi
Näin olen käsittänyt. Siksi juuri kannatan, että valtio tekisi psykoterapiakoulutuksesta ilmaista. Ja muutenkin resurssien lisäämistä mielenterveyshoitoon. Pelottavaa, miten mielenterveysongelmat lisääntyvät, ja hoito vähenee. Tsemppiä sulle paljon sun työhön, olette äärimmäisen arvokkaita ❤️
satakybä
Kushisama
kaikki mikä tapahtuu nyt tapahtuu oikeasti tapahtui 80 millisekunttia sitten
Moderaattori on todellakin nopea täällä!
LPP
"There is no Them". Taiteen tekeminen, ja etenkin käsitetaiteeseen päätyminen on rauhoittanut minua, ja vienyt ajatukset täysin pois Me-Ne ajattelusta. Tavallaan nyt kaikki taiteellinen tekeminen tavoittaa teeman: There is no Us and Them, just Us. Onko taide ollut kaikki nämä vuodet mulle psykedeeli?! Kokeilkaa nykytaidetta, mutta tiedostakaa, että se aiheuttaa kulttuurista yhteenkuuluvuutta ja on addiktoivaa. xxx
Maaginen Metsämies
Äitiäiti, olin telkkarissa....
DocJares
Icariusnatarius
Kelan avustuksesta huolimatta puolet kustannuksista jää potilaalle. Ei ole mikään pieni summa köyhyysrajalla tai sen alle elävälle henkilölle. Vaikeuksia on myös pääkaupunkiseudullakin eikä vain alueellisilla eroilla selitettävissä. Potilas joutuu myös käyttämään paljon voimavaroja saadakseen mitä tarvii, joita ei välttämättä löydy.
Riippuu terapeutin ottamasta hinnasta. KELA korvaa reilu 50e ja ainakin Varsinais-Suomessa se on noin 2/3 hinnoista. Toki kustannuksia siitäkin tulee ja kaikilla ei rahat riitä.
Kristian666
Lsd:llä saataisiin Postin lakkokin sovittua.
Ruohotar
#kysymys Kiitos! Mun ehdottama kysymys esitettiin Henrylle. Kumarran :)
anonyymi1283918
Olisiko maailma parempi paikka, jos psykedeelejä laitettaisiin sopivissa määrin kraanaveteen?
Mikako1234
päättäjien ja valtaapitävien pitäisi käyttää psykedeeleja ennen kansaa koskevia päätöksiä
SPLaakso
On kokemusta tattista, on ollut hyviä kokemuksia, vaikkakin viimeisin trippi oli aika vahva, mutta siltikin valaiseva. Suosittelen kaikille joilla ei ole taipuvaisuutta psykoosiin tai skitsofreniaan. ✌️😎
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kristian666
Lsd:llä saataisiin Postin lakkokin sovittua.
Ei se posti kulje jos kaikki vetää vaan jotain huumeita!!!
Docventures Mode
Ruohotar
#kysymys Kiitos! Mun ehdottama kysymys esitettiin Henrylle. Kumarran :)
Oli hyvä kysymys :)
Työmeis
Hollannissa laillisesti sieniä kokeillessani koin esimerkiksi hyvin elävästi muistoja lapsuudesta. Oli tunteikas ja mieleenpainuva kokemus. Luotettavassa seurassa ja laillisesti käytettynä suosittelen!
aamunsarastus
aamunsarastus
Meditaatiota pitkäaikaisesti harrastaneena oma näkemykseni on, että yhteenkuuluvuuden tunne on aistimus kollektiivisesta tietoisuudesta, jonka psykedeelit hetkellisesti mahdollistavat. Psykedeelit voivat ehkä raottaa tätä porttia hieman, vaikkakin pysyvä tapa saavuttaa se on vain pitkäjänteinen työnteko, eli tässä tapauksessa tietoisuuden tutkiminen meditaation keinoin.
Jos salaliittoteoriat sallitaan, psykedeelien laittomuudella rohkaistaan kuulemma niiden kokeilua, ns. kielletyn hedelmän maistamista. Psykedeelien vaikutus on liian kaoottinen auttamaan tietoisuuden kehittämistä järjestelmällisesti, mutta ne kyllä helpottavat ihmisten aivopesemistä.
Siirissss
turbov8
lsdtä voisin koittaa alkoholismiin vaikka juoppohulluutta onkin ollu
Samaa mieltä että psykoaktiiviset substanssit Voi opettaa nöyryyttä, empatiaa, ym. Mutta riippuu täysin ihmisestä. Toisaalta onko kaikki sekavuustilat henkisiä läpimurtoja ja portteja uusiin maailmoihin? Tuskin...
Iipparak
Hyvää parannusta löytyy luontaistuotteista. Harvalla varaa maksaa kaikesta ammattimaisesta hoidosta, tuotteista ja matkoista, Kokonaisvaltaisesti ja Tutkitusti!
LordFAPPER9000
HeiHeiHeimo
Mihin ihmeeseen voi perustaa tällaisen väitteen?
Oman kokemuksen mukaan kyseessä on pienen piirin "harrastus", ei paljoa rahan tekemisen mahdollisuutta.
Peräreimari
Ystäväni itselääkitsee vaikeaan unettomuuteensa 5 grammaa sieniä joka ilta, ja on tämän avulla terve, tuottelias yhteiskunnan jäsen.
siilikala
Icariusnatarius
Kelan avustuksesta huolimatta puolet kustannuksista jää potilaalle. Ei ole mikään pieni summa köyhyysrajalla tai sen alle elävälle henkilölle. Vaikeuksia on myös pääkaupunkiseudullakin eikä vain alueellisilla eroilla selitettävissä. Potilas joutuu myös käyttämään paljon voimavaroja saadakseen mitä tarvii, joita ei välttämättä löydy.
Tutustu Kelan vaativaan lääkinnälliiseen kuntoutukseen. Se on 100% ilmaista potilalle, jos täyttää kriteerit ja jos kela vaan myöntää. Sitä tässä jännitetään...
Tarjuska11
Eikö kuitenkin ole mahtavin kokemus hallita itse omia aivojaan, kuin joku huume tai lääke.Löytää ne tietoisuuden äärettömät tilat, itse ajattelemalla.
superseveri
Kyllä se alkoholi on itselleni ollut se pahin päihde fyysisesti, henkisesti ja myös taloudellisesti. Myös eettisesti hieman arveluttavia asioita on sen vaikutuksen alaisena tehty. En suosittele kenellekään.
Lartsenekkeri
Niin ne haittavaikutukset. Niistä pitäs saada selkeää faktaa myös
Sini Tyvi-Vaapukka
Vaikeat tripit on yleensä jälkikäteen arvioituna kaikista opettavaisimpia.
Revontulisusi
Olisi mielenkiintoista kokeilla joskus, mutta en tiedä Kestääkö psyyke. Pelottaa. Siinä mielessä kontrolloidut olosuhteet voisi alentaa kynnystä kokeiluun monilla ihmisillä jotka kärsii erilaisista mielenterveyden ongelmista ja peloista.
Taikakynä
Sini Tyvi-Vaapukka
Vaikeat tripit on yleensä jälkikäteen arvioituna kaikista opettavaisimpia.
Mitä ne opettaa?
DocJares
Pipsavee
Näin olen käsittänyt. Siksi juuri kannatan, että valtio tekisi psykoterapiakoulutuksesta ilmaista. Ja muutenkin resurssien lisäämistä mielenterveyshoitoon. Pelottavaa, miten mielenterveysongelmat lisääntyvät, ja hoito vähenee. Tsemppiä sulle paljon sun työhön, olette äärimmäisen arvokkaita ❤️
Kiitos. Turun yliopiston psykiatrian erikoislääkärikoulutuksessa psykoterapiakoulutus on ilmaista. Vain oma koulutusterapia pitää maksaa
Olkihattunukkemies
Taikakynä
Mitä ne opettaa?
Ota selvää u
jamppa95
Sini Tyvi-Vaapukka
Vaikeat tripit on yleensä jälkikäteen arvioituna kaikista opettavaisimpia.
Niin on, ja omasta mielestä ns. Huonoa teippiä ei olekkaan, lukuun ottamatta jos sekoais tms.
Docventures Mode
Henryn ajatuksia voi lukea lisää mm. tästä jutusta - säästäkää toki lähetyksen jälkeiseksi herkuksi: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/19/ei-pelkkaa-viihdekayttoa-ja-trippailua-maailmalla-puhutaan-nyt-psykedeelien
Palappi
Alko tekeen ihan älyttömästi mieli trippailla pitkästä aikaa
Axe59
Tunna, Mokasit. Olisi pitänyt ottaa kolme kertaa peräkkäin, kuten itse tein
LordFAPPER9000
Taikakynä
Mitä ne opettaa?
Että oma mieli on vahvempi kuin uskotkaan?
Lammaskeiju
Taikakynä
Mitä ne opettaa?
Asioita itsestä, siitä miten havainnoi ja kokee maailmaa
DjYdin
Äiti kuoli, kun olin 12. Monta vuotta syöpää. Se itku, mikä pääsi psykedeeleissä, aiheutti silkkaa iloa ja helpotusta jälkeenpäin.
Joku tuntematon41
Ykseys ja ykseys, montakymmentä grammaa sieniä pitää syödä että saa tämmöisen kokemuksen? Paljon dmteetä pitää polttaa? Tai lappuja kiskoa ja pilveä polttaa ja kuunnella ”henkisiä” ja uskonnollisia juttuja? Ja oisi kiva myös jos kertoisitte miten muitakin vaarallisia huumeita joita käytetty tuhansia vuosia käytetään oikein? Puhtaat neulat ja niin edespäin. Oli huojentunu olo varmasti ku lopettaa minkä vaan huumeen.
Taikakynä
Olkihattunukkemies
Ota selvää u
Juuri yritin kysyä.
amasofi
Psykedeeleillä tilat ja mahdollisesti ykseyden kokemus on ennalta-arvaamatonta, joskus kipeitäkin emootioiden tasolla ja joskus jopa mekaanisilta tuntuvia. Sen sijaan ilman psykedeelejä täysin meditatiivisin tekniikoin ykseyden tunne on usein täynnä kauneutta, harmoniaa ja osittain ohjattavaakin, Meditatiivisin tekniikoin ei myöskään tule ns. bad trip -keikkoja.
jamppa95
Taikakynä
Mitä ne opettaa?
Se on tosi vaikee maallikolle selittää ja jokaisella ihmisellä on oma mieli ja jokaiselle se "opettaa" eri tavalla
HigherMind
Taikakynä
On olemassa keinoja, esim tietynlaiset "releaset", joilla tätä voi vaali ilman aineita
Kansalaisaloite meni jo käsittelyyn, tutiseeko lääkeyhtiöllä puntti vai mistä kiikastaa kun lääketieteellisistä hyödyistä on jo selkeää näyttöä? Suomen luonnossa kasvaa jo pelkästään ponnekkaita sieniä, mutta KUKA pelkää eniten että ihmiset lopettavat alkoholin käytön ja sivistyvät? PS: Verorahat valtiolle ja samalla tietoisuus käytön määrästä sallimalla eikä rajoittamalla.
Helmihelmi
Eikö ihmiskunta mene kohti suurempaa yksityisyyttä? Pitäisi kehittää yksityistymiseen sopeuttavaa psykedeeliä.nim. yksityisyys on rappion tie
DocJares
siilikala
Tutustu Kelan vaativaan lääkinnälliiseen kuntoutukseen. Se on 100% ilmaista potilalle, jos täyttää kriteerit ja jos kela vaan myöntää. Sitä tässä jännitetään...
Hyvä vaihtoehto 3v kuntoutuspsykoterapian jälkeen... jos KELA hyväksyy. On vaan ikävän vaikea saada
Asiatonanonyymi
Spritual bypassista tulee mieleen happojeesukset ja kristallihipit
Runomatkaaja
Missä ja miten voi päästä psykedelia terapiaan?
Sini Tyvi-Vaapukka
Taikakynä
Mitä ne opettaa?
Yleensä ne opettaa jotain sinusta itsestä. Se on sitten hyvin henkilökohtaista, että mitä. Minulle opettanut itseni hyväksymistä sekä korjannut tietynlaisia persoonaan liittyviä piirteitä joita en ehkä edes aiemmin tiedostanut omaavani.
Kummitus_mies
MDMA/ekstaasi auttanut omien tunnelukkojen avautumisessa.
anonyymi325018
Taikakynä
Juuri yritin kysyä.
Eihän painajaisetkaan kenenkään mieleen ole, mutta silti tekee hyvää nukkua.
MilesMile
anonyymi1283884
Aivokemiasta on aika pitkä matka potilaskontaktiin.
Ilman solu- ja mikrobiologeja ja biokemistejä olisimme lääketieteessä 1900-luvun alkupuolella - kukaan heistä ei yleensä tapaa yhtään potilasta, vaan lähes kaikki tutkimus tehdään monitieteellisenä yhteistyönä, niin tässäkin. https://www.utu.fi/fi/ihmiset/katja-valli on todellakin paras löytö tällaiseen keskusteluun, jossa keskustellaan ylätasolla tietoisuudesta.
Hannu af Ursin
Here's Tom with the weather! 👍
HellNoKitty
Itse kerran totaalisen uupumuksen kokeneena ja keskusteluapua silloin hakeneena en suostunut lääkkeitä aloittamaan vaikka suositeltiin, liikaa pahoja haittavaikutuksia lähipiirissä niistä nähneenä. Puhuminen auttoi, vaikkakin koen että jäi kesken. Täällä järkyttävä resurssipula. Kertaluontoinen psykedeelien / parin session kokeileminen edes mikroannoksella olisi voinut ehkä olla vaihtoehto.
Taikakynä
Sini Tyvi-Vaapukka
Yleensä ne opettaa jotain sinusta itsestä. Se on sitten hyvin henkilökohtaista, että mitä. Minulle opettanut itseni hyväksymistä sekä korjannut tietynlaisia persoonaan liittyviä piirteitä joita en ehkä edes aiemmin tiedostanut omaavani.
Ei tuo nyt kovin vaikeaselkoiselta selitykseltä kuulostanut.
Eemil Stöö
Ayahuasca ja muut psykedeeliset kokemukset ovat auttaneet käsittelemään vanhoja traumoja ja lukkoja. Ei aina tietoisesti, mutta tripin aikana koetut rankatkin asiat ovat jättäneet seuraavalle päivälle kevyen ja helpottuneen olon, jolloin asioiden käsittely ajatuksella on ollut mahdollista. Olin kyllä ayahuasca-tripin aikana aivan varma että järki lähti, enkä tiennyt mikä olin, mutta takaisin siltäkin matkalta tultiin
Axe59
Runomatkaaja
Missä ja miten voi päästä psykedelia terapiaan?
Hollannissa ainakin. Ihan googlettamalla löytyy Ayahuascaakin
Jubajuuba
Psykedeeleillä varustettu psykoterapia olis varmaan pirskatin kallista hoitoa.
ZenTek
Monilla päättäjillä on "tunnelukkoja", mm. ympäristöasioiden ja elämänjatkuvuuden osalta tällä planeetalla. Tämän vuoksi rituaalit tulisi olla laillisia, jotta meillä on tervehenkisiä riittejä aikuistumiseen alkoholin tuhoisan kittaamisen sijasta.
anonyymi325018
Axe59
Hollannissa ainakin. Ihan googlettamalla löytyy Ayahuascaakin
Ayahuascalla ei kyllä kannata aloitella
Tarjuska11
Yhä nuiremmille ja nuoremmille lääke purkki käteen,
DocJares
Laajan psykedeelien avustaman psykoterapian tulee myös estämään työntekijäresurssien puute. Nytkään ei psykiatrian alan tekijät riitä ja tuollainen terapiamuoto on resursseja paljon vaativia
Gambi-nalle
Maailmassa kaikkeen pätee se, että liika on liikaa. Alkoholi, psykedeelit, syöminen, juominen, mitä näitä nyt onkaan...
jamppa95
Tarjuska11
Yhä nuiremmille ja nuoremmille lääke purkki käteen,
Väärin
Elonkudelma
Mun elämässä on ollut kaksi suurta trippiä: ensimmäinen johtui sienistä, toinen raskaudesta. Raskaus oli rajumpi.
anonyymi1083308
#kysymys Eikö koko homma menny vähä ohi, puhuttiin tietosuudesta ja ainoa mistä puhutaan on ongelmat mihi psyledeelit auttaa
Kuluttajaneuvonta
Tällä foorumillahan vedetään kunnolla kamaa kun on käypä-hoidon verran omakohtaista kokemusta.
anonyymi1283855
...lisäksi sairauslistalle epilepsia, krooniset kivut, ms-tauti.... -MJKA-
Taikakynä
Se oli jännä tossa dokkarissa, että se yksi "puhuva pää" ikäänkuin tsemppasi enemmän lääkkeiden/psykedeelien ottoon kuin ongelmien alkusyiden selvittämiseen ja "hoitamiseen". Ikäänkuin lääkkeet olisi parempi ratkaisu
Yhtä Kaikki
anonyymi325018
Ayahuascalla ei kyllä kannata aloitella
Hyvin voi aloitella ayahuascalla - etenkin jos on tukeva, ymmärtävä yhteisö ympärillä ja osaavat avustajat/opastajat. Lapsillekin juotetaan ayahuascaa joissain heimoissa, kuten on tehty tuhansia vuosia. Psykoterapia rinnalla pelkkää plussaa.
NGC 160
"Ei ole mitään ruumiissa ja mielessä olevaa itseyttä, vaan eri muodostelmien välinen yhteistoiminta tuottaa sen, mitä ihmiset sanovat henkilöksi. Niin arvoitukselliselta kuin ehkä kuulostaakin, on tiet jota kulkea ja on kulkeminen, mutta kulkijaa ei ole. ... Ajatus itseydestä on virhe, ja koko olemassaolo on yhtä ontto kuin plantaanipuu ja yhtä tyhjä kuin vedessä kisailevat kuplat." -Gautama Buddha
Revontulisusi
Jokainen tarvitsisi vähän enemmän lepotilaverkoston aktivointia nykyajan maailmassa
jamppa95
Kuluttajaneuvonta
Tällä foorumillahan vedetään kunnolla kamaa kun on käypä-hoidon verran omakohtaista kokemusta.
Onhan se ymmärrettävää että jos on kiinnostava aihe tai kokemusta aiheesta, niin tulee mielellään tsiigaamaan tätä
Mökkihöperö
Kakskyt vuotta masennuslääkkeitä, eikä apua, vain turtunut olo. Laittomalla marilla kuin toinen ihminen. Enkä tarvi enää "normi" lääkkeitä. Olen onnellinen, et päässyt pillereistä eroon.
Kushisama
jos huumeet on kielettyjä... pitäiskö elämä kieltää... koska sehän on parasta huumetta?
HellNoKitty
Täällä ihmetellään kun anonymiteetin takaa ilmenee että moni on kokeillut. Kyllä ne ihan siellä lähipiirissä on, käyttäen salaa.
Bassottaja
Tajuntaalaajentava dokumentti. Estotonta maailmaa<3: länsi-Helsingin kolme viisasta tietäjää(tietäjät tietää ;))
LPP
#Kysymys onko tällä hetkellä Suomessa menossa tutkimus, tai tulossa tutkimus jossa käytetään psykedeelejä johon voisi osallistua? Ja missä osallistujia etsitään? Onko nettisivuja?
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Tuossa oli kyllä äsken studiossa hyvin mielenkiintoinen kommentti. Oman mielen tutkiminen voi viedä tajuntaa väärille urille, jossa aito ymmärrys ei kasva, vaan pelkästään mahdolliset harhat vahvistuvat ja muuntuvat "ymmärrykseksi".
Avokaadopastamies
Dokkarin aihe ja keskustelu on mielenkiintoista, MUTTA sivutetaanko tässä nyt täysin sitten ne haittapuolet? Nikotiinistakin tulee hyvä fiilis, hetkeksi.
DocJares
Myös SSRI- lääkkeillä on neuroplasitisiteettia lisäävä vaikutus, eli auttaa muodostamaan uusia yhteyksiä
ZenTek
Nyt puhutaan todella kapealla alueella psykedeeleistä vain mielenterveyden ja addiktioiden hoidon osalta. Psykedeelit avaavat tietoisuutta, luoden lisää yhteyksiä aivojen eri osa-alueiden, muistojen ja käsitysten välille...tämä on avain "recreational" -käyttöön jolla on myönteisiä vaikutuksia taiteen, tieteen ja käyttäytymisen tasolla, myös yhteiskunnallisesti jos myönteistet kokemukset saadaan siirrettyä arkipäivään
MilesMile
Niin... itsellä ei ole varsinaisesti mitään traumaa tai ongelmaa, mitä pitäisi työstää, eikä minkäänlaista mielenterveyshistoriaa, lievääkään... omat kokeilut on ainoastaan mielenkiinnosta tehtyjä. Tosin VOI OLLA että osa syy terveyteeni on voimakas aivosähkökäyrälläkin todettu meditatiivisuus - oman muistikuvan mukaan lapsesta asti, ehkäpä myös uskonnollisuus, ja huippukokemukset, viittaan peak experienceen!
Jou Jonttu
Siinä vaiheessa kun aletaan kieltää luontoa ympäriltä, täytyy kysyä ollaanko ajauduttu väärille raiteille.
Innostuja
Innostuin, että nyt puhutaan tietoisuudesta. Harmittaa, että aina vaan aineita ja aineita. Miksi tietoisuuden laajentamiseen tarvitaan aineita. Kiire, kiire.kohti omaa napaa. Apu löytyy vuorovaikutuksesta. Kahdenkeskiseltä.. se tyydyttää itseä.
Tarjuska11
Kuinkapaljon lääkefirmat käärii rahaa tällä konseptilla,eikä tarvita ihmisiä / auttajia kohtaamaan näitä potilaita.
misterimaisteri
onhan säätösauli tänäänkin aktiivisin chattaaja, sopisi teemaan?
Käkkiäinen
Rikun vasemman olkapään takana on jättikokoinen äkäampiainen..vai johtuuko tämä vain ilmassa leijuvasta psykedelisestä ohjelman ilmapiiristä? Myös viimeaikoina tapetilla olleesta huuhkajasta on tehty bongaus mies vieraan vasemman olkapään takana, ruusunmarjanvärinen tarkkaaottaen! Aihe on todella kiinnostava ja ajatusmaailmallisesti lähellä sydäntäni varsinkin kun olis kiva kuulla lääketieteellisiä tutkimustuloksia.
Peräreimari
HYS:ssä on käynnissä ketaminiihoitoja vaikeaan masennukseen.
Mökkihöperö
LPP tuun kaveriksi
satakybä
Lepotila- ja tehtäväverkosto olivatkin uusia käsitteitä. Kiitos! Nyt ei tarvitse ajatella ajattelua pelkkien Kahnemanin I ja II -systeemeiden kanssa.
anonyymi1283884
MilesMile
Ilman solu- ja mikrobiologeja ja biokemistejä olisimme lääketieteessä 1900-luvun alkupuolella - kukaan heistä ei yleensä tapaa yhtään potilasta, vaan lähes kaikki tutkimus tehdään monitieteellisenä yhteistyönä, niin tässäkin. https://www.utu.fi/fi/ihmiset/katja-valli on todellakin paras löytö tällaiseen keskusteluun, jossa keskustellaan ylätasolla tietoisuudesta.
Keskustelussa kyllä puhutaan potilaiden hoidosta, ja vahvat psykiatriset vibat. Potilaan hoito on kokonaisuus, ei välittäjäaineiden säätämistä.
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kehitysideana, että voisiko nuo poimitut chat-viestit näyttää lähetyksen alareunassa tms., ettei blockkaa koko ruutua. Häiritsee, kun ei näe puhujaa.
Jo An
Psykedeelit on oiva ovi itsetuntemukseen. Olisin varmaan jo kuollut alkoholiin, jos en olis syönyt aikoinaan sieniä tai käyttänyt mdma:ta.
Lintueli
Toisenlainen näkökulma voi löytyä kokeilemalla jotain uutta tekemistä uusien ihmisten kanssa. Aivot tuottavat kyllä itse kemiansa.
Maken järki
Voisiko olla että terapia nopeutuu koska näet itse sen itsessäsi mitä terapeutti näkee potilaassa selkeästi.
IT_Puuseppä
ZenTek
Nyt puhutaan todella kapealla alueella psykedeeleistä vain mielenterveyden ja addiktioiden hoidon osalta. Psykedeelit avaavat tietoisuutta, luoden lisää yhteyksiä aivojen eri osa-alueiden, muistojen ja käsitysten välille...tämä on avain "recreational" -käyttöön jolla on myönteisiä vaikutuksia taiteen, tieteen ja käyttäytymisen tasolla, myös yhteiskunnallisesti jos myönteistet kokemukset saadaan siirrettyä arkipäivään
Juu, ohitetaan täysin aineettomien psykedeelien vaikutus. Eli esimerkiksi musiikin, taiteen jne.
Kristian666
Lsd voi laukaista myös masennuksen
Docventures Mode
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kehitysideana, että voisiko nuo poimitut chat-viestit näyttää lähetyksen alareunassa tms., ettei blockkaa koko ruutua. Häiritsee, kun ei näe puhujaa.
Yes, kiitos! Laitetaan listaan ja mietitään, varmasti mahdollista.
NieminenA
Erittäin asiallista ja laadukasta keskustelua. Hyvät vieraat!
DocJares
Peräreimari
HYS:ssä on käynnissä ketaminiihoitoja vaikeaan masennukseen.
Myös TYKS: ssa ja monessa muussa paikassa
Taikakynä
Jou Jonttu
Siinä vaiheessa kun aletaan kieltää luontoa ympäriltä, täytyy kysyä ollaanko ajauduttu väärille raiteille.
Ei sinne rotkon reunallekaan tarvitse mennä henkensä uhalla roikkumaan/kurkkimaan..
Docventures Mode
misterimaisteri
onhan säätösauli tänäänkin aktiivisin chattaaja, sopisi teemaan?
Hän ei havintojemme mukaan ole tänään paikalla :O
Ruohotar
Pitkät psykoterapiat on tutkimuksin todettu suhteellisen tehottomaksi. Psykedeelit avuksi terapiavaikutuksia nopeuttamaan. Säästyy rahaa, aikaa ja kärsimys lievenee.
Freesimein
Olin masentunut. Nyky yhteiskunnan meno, sosiaalinen media, epärealistiset kuvat instagramissa sai mut tuntemaan itseni rumaksi ja huonoksi ja mietin mitä muut ajattelevat minusta ja ahdisti olla ihmisten seurassa. Muutama iso kokemus lsd:eellä sai mut näkemään isomman kuvan maailmasta ja nyt on helppo olla kun tajuu "merkityksettömyyden merkityksen" take that 😜
Espoon_Anomuumi
Suomi-viinapullo melkein tyhjä. Aivot rentoutuneet ja aistit myös. Sänky kutsuu. Huominen työpäivä ei.
Huihai19
Katson ohjelmaa vanhempana, kun 18v poikani puhuu psykedeelien puolesta. Pelottavaa, mutta samalla silmiä avaavaa.
Sampoman
Ns. Viralliset lääkkeet ovat usein aivan järkyttäviä haittavaikutuksiltaan ja vaikean riippuvuuden aiheuttajia. CBD:tä kannattaa tutkia lisää.
HeiHeiHeimo
satakybä
Lepotila- ja tehtäväverkosto olivatkin uusia käsitteitä. Kiitos! Nyt ei tarvitse ajatella ajattelua pelkkien Kahnemanin I ja II -systeemeiden kanssa.
Tuossa kohtaa jäi tosiaan itselläkin chatin seuraaminen, kun tuntui että alkoi luento ja halusi kuunnella joka sanan kunnolla. Masentavaa että näin hyvää keskustelua ja oppia varten pitää olla hereillä yömyöhään katsomassa Docventuresia.
jamppa95
Docventures Mode
Hän ei havintojemme mukaan ole tänään paikalla :O
Joo Sale ei tänään tainut päästä tänne
Kuvajaisia
Perheemme kolmesta sisaruksesta olen ainoa, joka ei ole kokenut huumeiden käytön laukaisemaa psykoosia, koska olen ainoa, joka ei ole käyttänyt mitään alkoholia vahvempaa.
HellNoKitty
Oi Tunna kyllä!
Sepe-susi
Musiikki on psykedeeli.
IT_Puuseppä
Huihai19
Katson ohjelmaa vanhempana, kun 18v poikani puhuu psykedeelien puolesta. Pelottavaa, mutta samalla silmiä avaavaa.
mielelläni opastan myös omat lapseni pärjäämään ilman lääkkeitä, saati huumeita. Käyttö vain oikeaan tarpeeseen
Sipulisti
Tänks Tunna!! Kulosti jokseenkin tutulta :)
Siggis
Mulla taikasienet, vaikka vei psykoosi oireet niin masennus pärähti 2 vuodeksi päälle. Meni kyllä lman hoitoa ohi
vanth
Hieno tarina Tunna!
Nindza
Hyvä ajatus Tunna! Itserakentamamme tarinan läpi pääsee myös meditaation kautta!
kielo
Huihai19
Katson ohjelmaa vanhempana, kun 18v poikani puhuu psykedeelien puolesta. Pelottavaa, mutta samalla silmiä avaavaa.
Hän on kyllä pelottavan nuori tällaiseen. Tsemppiä.
Pipsavee
jamppa95
Joo Sale ei tänään tainut päästä tänne
Toivottavasti enskaudella taas sale tavataan!
Herr Direktör
Hammaslääkäri antoi hampaanpoiston jälkeen uuden ajan, ja diapamin sanoin... tuo 30 minuuttia ennen seuraavaa käyntiä. Koskaan ennen en ole hihkunu ja tohkeissaan menossa poistamaan hammasta. Mitähän psykedeelillä voisi tehdä esim hammaslääkärin pelkoon?
jamppa95
Pipsavee
Toivottavasti enskaudella taas sale tavataan!
Toivotaan
kielo
HellNoKitty
Oi Tunna kyllä!
Haluan vain nostaa tätä upeaa nimimerkkiä. Ei muuta.
DocJares
Sampoman
Ns. Viralliset lääkkeet ovat usein aivan järkyttäviä haittavaikutuksiltaan ja vaikean riippuvuuden aiheuttajia. CBD:tä kannattaa tutkia lisää.
Hyvin mustavalkoinen näkemys etenkin riippuvuuden suhteen. CBD:tä olisi hyvä tutkia etenkin psykoosisairauksien hoidossa
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Sale on säätämässä jotain siellä Eduskuntatalon nurkalla.
psykedeelinen
Tunna lifting off
anonyymi127873
Toivottavasti ihmiset ei silti kuvittele, että tämä ratkaisee omat ja muiden kaiken maailman ongelmat.
Revontulisusi
Ekaa kertaa Täällä ja taidan jäädä! ✔️💪 Erittäin hyviä näkökulmia, pistetään aivosolut töihin
anonyymi1283855
Lääkefirmat lobbaavat kabineteissa. Uhka heidän businekselle. -MJKA-
System 3
On nää kyllä velikultia kun tuovat tämän tasoista keskustelua tähän Putouksien ja Salkkarien täyttämään suohon.
Docventures Mode
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Sale on säätämässä jotain siellä Eduskuntatalon nurkalla.
Saleen meditoimassa!
Divergenssi
Onko psykedeelisen kokemuksen ydin se että se tarjoaa toisen näkökulman omaan itseen kun aivokemia muuttuu normaalista arkielämästä.
Tarjuska11
Nyt terapiaa tarvii jo alle kouluikäiset
anonyymi325018
Ihminen on syntyessään tabula rasa, tyhjä taulu. Kaikki mitä sen jälkeen tapahtuu on vaan lisää maalia pintaan.
Asfalttiemppu
Auttaiskohan psykedeelit mihreeniin tai epilepsiaan?
IT_Puuseppä
summa summarum: näitä aineita täytyy käyttää viisaasti. Jos et niitä tarvitse, älä ota niitä. Sama pätee kaikkiin lääkkeisiin ja viinaksiin. Mutta käytä jos sille on oikea tarve.
Innostuja
Hei, hei! Ei aineita tarvita tuon kokemuksen laajentamiseen. Se laajeneeeeeee ihan koko ajan. Kun ajattelet! Itse! Koet! Olet empaattinen!
taaGi
MDMA masennuslääkkeenä ehdoton ykkönen. Vaikka aine poistunut jo kehosta on sen hyöty erittäin pitkävaikutteinen jolloin ei tohtorin määrämiä myrkky pillereitä tarvitse syödä ollenkaan. Kannabis puolestaan loistava kipulääke joka myös samalla rentouttaa kehoa ja avartaa mieltä.
snede
Herr Direktör
Hammaslääkäri antoi hampaanpoiston jälkeen uuden ajan, ja diapamin sanoin... tuo 30 minuuttia ennen seuraavaa käyntiä. Koskaan ennen en ole hihkunu ja tohkeissaan menossa poistamaan hammasta. Mitähän psykedeelillä voisi tehdä esim hammaslääkärin pelkoon?
Sain kerran jotain kevyitä pameja lentopelkoon. En vetänyt niitä mutta tietoisuus että mulla on ne napit vei pelon pois
NGC 160
anonyymi325018
Ihminen on syntyessään tabula rasa, tyhjä taulu. Kaikki mitä sen jälkeen tapahtuu on vaan lisää maalia pintaan.
Ajatuksena kaunis, muttei onneksi pidä paikkaansa.
foliohattu5000
Jotain juttua kuullut, että CBD öljy jeesailee epilepsiaan huolella
Taikakynä
anonyymi325018
Ihminen on syntyessään tabula rasa, tyhjä taulu. Kaikki mitä sen jälkeen tapahtuu on vaan lisää maalia pintaan.
Kun olisikin :D kyllä siellä on jo äidin masussa imetty aika paljon vaikutteita äidin stressireaktioista ym maailmaan putkahdettaessa
jamppa95
Tosta egostaa tuli mieleen, oon muutaman kerran kokenut egokuoleman, niin sen jälkeen mun persoona on muuttunut ja ihmisenä muuttunut melkein täysin, hyvällä tavalla! Hieno kokemus...
Kushisama
tunnan filosofia
Origamilintu
Miksi koko ajan kun ohjelma ja keskustelu etenee, tuntuu kuin sisäinen kutina voimistuisi ja hengitystä pidättäen odotan että joku keskustelijoista raapaisee sisälleni helpotuksen tunteen kertomalla elämän ja olemassaolon totuuden?
Kepponen77
jos steve jobs ei olis ottanut aikoinaan happoo, olisiko mobira cityman se lippulaivaluuri tällä hetkellä :D
Pipsavee
Joku jo mainitsikin, mutta saataispa tällanen chatti myös madventuresin yhteyteen sitte :D
kielo
anonyymi325018
Ihminen on syntyessään tabula rasa, tyhjä taulu. Kaikki mitä sen jälkeen tapahtuu on vaan lisää maalia pintaan.
Ja sit vähän tärpättiä ku meneeki pieleen.
Maaginen Metsämies
Pipsavee
Joku jo mainitsikin, mutta saataispa tällanen chatti myös madventuresin yhteyteen sitte :D
Minä sen taisin sanoa..
ZenTek
Objektiivisuus syntyy siitä kun ymmärtää elämänjatkuvuudelle välttämättömät faktat "tällä planeetalla". Tämä on objektiivisin todellisuus, sillä individualistisella tasolla elämä on vain hetkittäistä tai egoistista. Kyky ja kokemus empatiaan ylitse sukupolvien on objektiivista, ei subjektiivista. Tämä on objektiivinen kokemukseni kun voi "havaita" aikaa ylitse tämän ajan, historiallisesti ja tulevaisuuden osalta?
jamppa95
Nyt iski taas todellisuus! Tyhmää että tää oli tän kauden viimeinen Docventures jakso :/
Jo An
Mielen muistitikku ois hyvä välillä puhdistaa ja / tai ohjelmoida uudelleen. Tähän mm. Psykedeelit vois toimia.
anonyymi325018
Taikakynä
Kun olisikin :D kyllä siellä on jo äidin masussa imetty aika paljon vaikutteita äidin stressireaktioista ym maailmaan putkahdettaessa
Lähinnä tässä tarkoitan, että kukaan ei synny esim. minkään mielipiteen kanssa.
Bertta
Mitens psykedeelit + skitsofrenia
DocJares
snede
Sain kerran jotain kevyitä pameja lentopelkoon. En vetänyt niitä mutta tietoisuus että mulla on ne napit vei pelon pois
Tieto avun olemassaolosta toimii usein paniikkioireiden hoidossa
Pipsavee
Maaginen Metsämies
Minä sen taisin sanoa..
Jee hyvä!
Sipulisti
Tietoisuus on nähdäkseni mahdollinen osa kokonaisuutta. Kuinka suuri osa? Riippuu kuinka paljon tiedostajia on.
Huihai19
Kyllä mä vanhempana toivoisin vahvempaa tutkimuksellista tietoa. Nykymaailma on täynnä houkutuksia ja on aikuistuvista lapsista jatkuva huoli 😢.
Asfalttiemppu
Psykedeelejä naamaan ja joogaamaan, meditoimaan tai taijiin. Jos ei muu auta, niin sikiöasentoon, peukalo suuhun ja sitä kautta pakoon pahaa maailmaa👍👍👍
HigherMind
Ihmiset ovat yksilöitä ja kaikki päihteet vaikuttavat myös yksilöllisesti käyttäjissä. Jos on lähtökohtaisesti altis psykoosiin, se on lähinnä ajan kysymys milloin se laukeaa. Päihteitä on aina helppo syyttää jos heikko yksilö saa huonoja kokemuksia. Onhan joillakin "hunompi viinapää" yhtälailla.
Inhorealisti
Nythän on niin, että olevaisuutta ei voi todistaa. Ei voi mitenkään tietää onko kaikki ympärillämme vain omaa kuvitteluamme.
Taikakynä
jamppa95
Nyt iski taas todellisuus! Tyhmää että tää oli tän kauden viimeinen Docventures jakso :/
Jep. Miksi näin lyhyt kausi? :/
Efe
Raha on maailman vaarallisin psykedeeli
Erähenki
Olen kärsinyt jo yli vuosikymmenen postraumaattisesta stressistä. Elin nuorena väkivaltaisessa suhteessa ja nyt palaan kaikissa uusissa suhteissa samoihin pelkoihin ja tunnetiloihin, vaikka ei olisi syytäkään. Pelko tuntuu yhtä aidolta, kuin olisi henki uhattuna, vaikka järjellä ymmärrän, ettei todellista vaaraa ole. Elämäni menee tämä takia hukkaan. Vuosien terapia ei auta, olisin valmis kokeilemaan mitä vaan.
Sky-p
Onko tässä nyt konsti, jolla miehet saadaan ryntämään terapiaan? Kun tarjoaa välineen eikä pelkän persoona-raukan?
IT_Puuseppä
Efe
Raha on maailman vaarallisin psykedeeli
mani mani maani sano ameriikan pressa
psykedeelinen
Asfalttiemppu
Auttaiskohan psykedeelit mihreeniin tai epilepsiaan?
Uudesta tutkimuksesta. (toivottavasti englanninkieli sallitaan)
tiistai_murekepäivä
Tietoisuutta on tutkittu varmaan niin kauan kuin ihminen on ollut tietoinen tietoisuudestaan. Hauska nähdä, miten vieraat ja chat nyt vastaa tähän :D En odota uusia vastauksia, mutta ehkä näkökulmia.
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Hyvin mielenkiintoinen setti lyhyessä tunnissa. Tarpeeksi selkeitä ideoita kohtuullisen helpossa paketissa. Hyvä, oikeat vieraat paikalla!
anonyymi1283855
Asfalttiemppu
Auttaiskohan psykedeelit mihreeniin tai epilepsiaan?
EUn komissio on hyväksynyt syksyllä kannnabisjohdannaisen dravetin-syndrooman (epilepsiamuoto) hoidossa. Mutta mahtaako tänne takapajulaan koskaan tulla mahdolliseksi. T. Dravet-pojan isä
Kaverukset
Erinomaiset keskustelijat tänään paikalla studiossa!
Umti
Ennen kerrottiin ja tulkittiin unia. Miksi unennäön merkitys on unohdettu, onko painajaisilla terapeuttista potentiaalia?
MilesMile
anonyymi1283884
Keskustelussa kyllä puhutaan potilaiden hoidosta, ja vahvat psykiatriset vibat. Potilaan hoito on kokonaisuus, ei välittäjäaineiden säätämistä.
Mitenkä itse ymmärsin, että psykedeeleillä hoitaminen edellyttäisi juuri tätä kokonaisuuden huomioimista, jossa terapeutti joutuu puhumaan potilaalle, eikä nykyisenkaltaista välittäjäaineiden säätämistä... Kannattaa katsoa dokkari vielä uusintana! Psykiatriset vibat on varmasti myös tutkimusryhmässä ;) Rehellisesti nyt tuli kyllä vähän mieleen tää sisäministeri kysy poliisilta - harha!
Kuluttajaneuvonta
Pipsavee
Joku jo mainitsikin, mutta saataispa tällanen chatti myös madventuresin yhteyteen sitte :D
Ei saatana, tää on ihan helvetin kuumottava paikka. Pitää vetää sen verran kamaa että pysyy langassa ja ohjelmassa mukana.
jamppa95
Taikakynä
Jep. Miksi näin lyhyt kausi? :/
En tiiä :/ no onneks aika menee nopeesti ja kohta me ollaan taas täällä! :)
Taikakynä
anonyymi325018
Lähinnä tässä tarkoitan, että kukaan ei synny esim. minkään mielipiteen kanssa.
Oon tästä erimieltä. Esim.äidin alkoholin käyttö voi jo muokata aika paljon sitä omaa mielipidettä kyseiseen aineeseen liittyen myöhemmin
Kristian666
Tietoisuus on sitä että tietää mitä ei tiedä vaikka tietää ettei tiedä sitä
Tarjuska11
Kyllä raha ja tavara on se , oltava kaikkea ja paljon!
Polygeek
Objektiivisen maailman kokemisen sijaan psykedeeelit ovat näyttäneet itselleni sen, kuinka äärimmäisen subjektiivinen todellisuuskokemus meillä kaikilla on, ja kuinka mahdotonta on koskaan päästä sisään toisen ihmisen kokemusmaailmaan, vaikka kuinka kokisi ymmärtävänsä tätä. Aivojen prosessit luovat koko käsityksemme todellisuudesta ja jokaisella meillä tämä käsitys on eri.
ZenTek
"Havaitseminen" ja tiedostaminen ovat kaksi eri maailmaa. Tietoinen tai tiedostamaton päätöksen teko näkyy nykymaailmassa siten että ne tiedostomattomat elävät numeroiden ja talousgraafien maailmoissa, tiedostavat näkevät sen että jos ei toimita toisin niin maailma tuhoutuu. Moniaistillisuus, monitieteellisyys on objektiivista.
HellNoKitty
Paras loppukeskustelu koskaan! Ja nyt tiedän mikä haluan olla isona: mielen filosofi!
VINSKI91
Miksei puhuta SSRI-lääkkeiden merkittävistä haittavaikutuksista? mm. absoluuttinen haluttomuus seksiin ja rakkauteen sai avopuolisoni kieltäytymään lääkkeistä jotka hänelle määrättiin ENSIMMÄISELLÄ käynnillä psykiatrilla. Järkyttäviä hermomyrkkyjä.
Inssinööri
Aion sulkeltaa psykedeelien maailmaan jatkossa valveunien kautta. Se harrastus pitäisi aloittaa kyllä uudestaan.
Efe
IT_Puuseppä
mani mani maani sano ameriikan pressa
Joo ja aika moni muukin
jhr56
Miten suoliston bakteerimassa vaikuttaa aivokemiaan ja sitä kautta tajuntaan.
Lintueli
Tarinat todeksi luodut. Luodaan uusiksi joka päivä. Siten maailma pysyy paikallaan. Mielessämme.
Yhtä Kaikki
Asfalttiemppu
Psykedeelejä naamaan ja joogaamaan, meditoimaan tai taijiin. Jos ei muu auta, niin sikiöasentoon, peukalo suuhun ja sitä kautta pakoon pahaa maailmaa👍👍👍
Psykedeeleillä ei pääse pakoon todellisuutta. Tämän koettaminen on, kuin yrittäisi päästä pakoon itseään sulkeutumalla ikkunattomaan huoneeseen ilman virikkeitä.
Avaruuskuutti
Siis nyt on kyl niin hyvät vieraat että!!🔥🔥🔥🔥 Liekeissä tästä keskustelusta.
RokkiTepsi
Rokkenroll Tunna
anon939393
Efe
Raha on maailman vaarallisin psykedeeli
Raha enemmänkin supistaa kuin laajentaa tajuntaa
suolakurkkulover
Tunna on fiiliksissä
Divergenssi
Nyt on Tunna tainnut saada vähän sieniä...
Tanssivaessomies
Jos kaikki ihmiset käyttäisivät psykedeelejä, olisko maailma parempi paikka vai joukkopsykoosi?
Runomatkaaja
Pam teoria ei ole teoriaa vaan todellisuutta!
jamppa95
Yhtä Kaikki
Psykedeeleillä ei pääse pakoon todellisuutta. Tämän koettaminen on, kuin yrittäisi päästä pakoon itseään sulkeutumalla ikkunattomaan huoneeseen ilman virikkeitä.
Näimpä
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kaikkihan sen tietää, että puut kuuntelee ja vähintään tuntee, kun puu kaatuu.
Tarjuska11
Olen ymmärtänyt ettei mikään lääke ole hyväksi ihmiselle.
Mowgl1
Olen kokeillut psykedeelejä. Olen nähnyt myös hallusinaatioita niistä ja sen takia laitettu laitokseen. Jälkeenpäin olen huomannut, että pidättäytyminen tajuntaan vaikuttavista aineista ja puhuminen ovat olleet tehokkain keino käsitellä omia kokemuksia. Aineet jäänyt tarpeettomaksi ja tänä päivänä voin elää vapaasti.
IT_Puuseppä
Tarjuska11
Olen ymmärtänyt ettei mikään lääke ole hyväksi ihmiselle.
Oikein käytettynä on hyväksi.
Pipsavee
Tarjuska11
Olen ymmärtänyt ettei mikään lääke ole hyväksi ihmiselle.
Moni ihminen ei silti pystyisi kunnon elämään tai mihinkään elämään ilman lääkkeitä, joten silti hyödyksi.
Kushisama
Runomatkaaja
Pam teoria ei ole teoriaa vaan todellisuutta!
pam sanoi teoria
Efe
anon939393
Raha enemmänkin supistaa kuin laajentaa tajuntaa
Se laajentaa henkilökohtaista egoa, psykedeelit avaa ajatusta muuallekin kuin pillun ja varallisuuden perässä juoksemiseen
Taikakynä
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Kaikkihan sen tietää, että puut kuuntelee ja vähintään tuntee, kun puu kaatuu.
Kyllä. Mutta puu onkin elävä. Esim.kivi eloton ja vähän eri juttu elottomien asioiden kanssa
DocJares
VINSKI91
Miksei puhuta SSRI-lääkkeiden merkittävistä haittavaikutuksista? mm. absoluuttinen haluttomuus seksiin ja rakkauteen sai avopuolisoni kieltäytymään lääkkeistä jotka hänelle määrättiin ENSIMMÄISELLÄ käynnillä psykiatrilla. Järkyttäviä hermomyrkkyjä.
Turha yleistää. Kuvaamasi haitat on mahdollsia, mutta se ei tee kategorisesti lääkkeistä myrkkyä. Ikävä, että teidän kohdalla on haitat tulleet esille.
Sepezino
Mentiin taas uskomusten suuntaan, missä viime viikolla pyörittiin 😎
kielo
Tarjuska11
Olen ymmärtänyt ettei mikään lääke ole hyväksi ihmiselle.
":D"
anonyymi325018
Tanssivaessomies
Jos kaikki ihmiset käyttäisivät psykedeelejä, olisko maailma parempi paikka vai joukkopsykoosi?
Jos omissa oloissaan ja satunnaisesti niin veikkaisin ensimmäistä vaihtoehtoa
Nindza
Oisko ne satva, rajas, tamas? Kaikessa on näitä kolmea eri suhteessa keskenään. Isompi kokonaisuus kuin yksi lause?
ZenTek
Koneoppiminen ja sateellittikuvat planeetan kehityshistoriasta ovat korkeampaa tiedostamista, ja tämän datamassan avulla voidaan ennakoida tulevaisuutta, silloin kun tietyt tuhoavat tai positiiviset toimintamallit tuottavat tietyntasoisia tuloksia. Tosimaailma on kuvallinen ja fyysinen, ei sanallinen. Tämän vuoksi tulevaisuutta voidaan ennakoida "suuntaa antavasti" ymmärtämällä kaavamaisuuksia, kuvien kautta.
misterimaisteri
huomaa että tunnalle rakas aihe kun ottanut haltuun koko klitsun, keep up. the good work!
Erähenki
En kannata missään nimessä huumeita, mutta olisin valmis osallistumaan itse psykedeelihoitoon. Vaikea posttraumaattinen stressi taustalla viimeiset 10v ja mikään perusterapia ei ole auttanut.
Jo An
Meditaatio 🙏❤
Sampoman
Meditaatio rocks!
Taikakynä
Millään elottomalla olohuoneen esim.metallipöydällä nyt mitään tietoisuutta ole :D
Asfalttiemppu
CBD öljy toimii mulla. Saan paremmat yöunet.
Polygeek
#kysymys kumpi tietoisuuden teoria studion aivotutkijan mielestä on lähempänä totuutta: Global Workspace Theory vai Integrated Information Theory. Vai jokin muu?
Sini Tyvi-Vaapukka
Toivon, että 20 vuoden päästä kun katson Docventuresia, niin jälkipuheissa ihmetellään nykytilannetta. Miksi psykedeelihoitoja vastustettiin tunneperäisesti ja evättiin monelta ihmiseltä mahdollisuus saada lääke masennukseen.
Nyymi1111
Asfalttiemppu
Auttaiskohan psykedeelit mihreeniin tai epilepsiaan?
Kyllä käytetään cluster headache sairauden hoidossa taikasieniä tai lsd:tä
nukkuMasa
Unihalvaus on tietoinen psykedeelinen kokemus?
BURNS BART BABY 420
MDMA PTSD hoidossa 5/5
Inhorealisti
Puut vasta ovatkin mielenkiintoisia - niiden "keskustelu" juurien kautta ja lehtien erittämien kemiallisten aineiden kautta on todella psykedeelistä...
Revontulisusi
Erähenki
En kannata missään nimessä huumeita, mutta olisin valmis osallistumaan itse psykedeelihoitoon. Vaikea posttraumaattinen stressi taustalla viimeiset 10v ja mikään perusterapia ei ole auttanut.
Samaa mieltä
jamppa95
anonyymi325018
Jos omissa oloissaan ja satunnaisesti niin veikkaisin ensimmäistä vaihtoehtoa
Veikkaan kanssa samaa
anonyymi211030
Onko vipassana meditaatio psykedeelinen kokemus ilman lääkkeitä ?
MilesMile
Asfalttiemppu
Auttaiskohan psykedeelit mihreeniin tai epilepsiaan?
Ei varsinaisesti psykedeelit vaan kannabiksen antipsykoottinen CBD - ei siis päihdyttävä THC. Kannabidiolista on siis hyviä kokemuksia lasten vaikean epilepsian hoidossa. Googlaa... ja Lääkärilehdessäkin oli ehkä vuosi sitten juttu...
uneton71
Visio minkä näet ja jota et voi toteuttaa on pelkkä HARHANÄKY
Makkosen Jope
Super-mielenkiintoinen aihe! En aiemmin ole tajunnutkaan, millaiset lääketieteelliset hyödyt psykedeeleillä voi olla. Kiinnostaisi kokeilla osana psykoterapiaa. Kun tuntuu, että olen ihan jossain mössössä oman pääni ja jumiutuneiden ajatusmallien kanssa. Mindfulness ym ei tunnu toimivan mulla.
jamppa95
Sini Tyvi-Vaapukka
Toivon, että 20 vuoden päästä kun katson Docventuresia, niin jälkipuheissa ihmetellään nykytilannetta. Miksi psykedeelihoitoja vastustettiin tunneperäisesti ja evättiin monelta ihmiseltä mahdollisuus saada lääke masennukseen.
Toivotaan että näin tulee olemaan
Palappi
Olisi hienoa koodaita ai:lle psykedeelejä
hm23
Yhtä Kaikki
Psykedeeleillä ei pääse pakoon todellisuutta. Tämän koettaminen on, kuin yrittäisi päästä pakoon itseään sulkeutumalla ikkunattomaan huoneeseen ilman virikkeitä.
Ihmiset pyrkivät koko ajan pakoon todellisuudesta. Katsotaan elokuvia, pelataan pelejä, harrastetaan uskontoa.. kaikki todellisuudesta irrallaan.
Taikakynä
uneton71
Visio minkä näet ja jota et voi toteuttaa on pelkkä HARHANÄKY
Kuten Pukin hattutemppu valioliigassa?
Sampoman
Yli 5000 meditaatiosessiota takana ja kymmeniä tuhansia polulle auttaneena voin todellakin suositella!
Bakunin
ataraksian ("mielenrauhan") saavuttamiseksi filosofin tulee oppia välttämään lopullisia arvostelmia, eli hänen tulee uskoa yhtä suuressa määrin mihin tahansa väitteeseen ja sen kieltävään väitteeseen -sekstos empeirikos
Qreizer
Kasvit kuulevat ja kiviäkin kiinnostaa ☝️
Aita-aita
Holotropic breathwork. Poikkeava tajunnantila HENGITTÄMÄLLÄ, ilman psykedeelejä. Suosittelen tutustumaan myös siihen, ja kokeilemaan ohjatusti.
Docventures Mode
Tehkääpäs mukana seuraava harjoitus <3
Techinator
Kansalaisaloite tutkimusten aloittamisen sallimisesta Suomessa? Apua kansalle ja heti
rinitupsukorva
Omaa mindfullnessia on ruoanlaitto. Rauhassa alusta loppuun, jokaista ainetta miettien; mitä tämä tuo lisää kokonaisuuteen, miten sen valmistan. Lisäksi ruoanlaitto vaatii keskittymistä siihen tilanteeseen, niin katoaa muut aatokset.
Asfalttiemppu
Aummmmm.....,
snede
#kysymys Eikö nukkuminen, perinteiset kunnon yöunet, riitä mielenhallintaan?
Mahajuttik
Terapiaa takana pari vuotta. Ohjelma palveli enemmän.
ZenTek
Teollistuminen, kaupungistuminen, kuluttajuus ja digitalisaatio on supistanut tietoisuutta osalla kansaa, koska kosketus luontoon ja luonnon aikaan, maaperään on kadotettu...
Kantie
No, siellä akateemiset keskustelee sivistyssanoilla ja puolienglanniksi, onnee vaan. Hulluahan se on puoliakaan ymmärtää.
tiistai_murekepäivä
Itse uskon, että vaatii huikean paljon evoluutiota, ennen kuin ihminen ymmärtää merkittävän paljon enemmän tietoisuudesta tai ontologian kyssäreistä. Sama kuin tivattaisiin muurahaiselta, että "Missä on lähin ruokakauppa". Ei riitä kapasiteetti.
HeiHeiHeimo
En laita kyllä chättiä kiinni. Mä olen läsnä täällä!
mikkorindell
Jos yksi yksittäinen psykedeeleihin liittyvä hyöty pitää nostaa tänään esiin, niin se on lisääntynyt motivaatio meditaatiota kohtaan.
jamppa95
Docventures Mode
Tehkääpäs mukana seuraava harjoitus <3
Joo,luuri pois kädestä
Eemil Stöö
Qreizer
Kasvit kuulevat ja kiviäkin kiinnostaa ☝️
Älä unohda sienirihmastoja!
Jgix
Kommentti tietoisuuden toiminnan selvittämisestä: tänäpäivänä tekoälyn avulla, yleensä syvien neuroverkkojen avulla tehdään uskomattomia asioita, silti ne ovat toiminnaltaan ns. Black Box tyyppiä, eli niiden toimintaa ei osata kuvata
anonyymi187824
Mindfulness is nothing more than basic concentration training. Although derived from Buddhism, it’s been stripped of the teachings on ethics that accompanied it, as well as the liberating aim of dissolving attachment to a false sense of self while enacting compassion for all other beings
hiero_MASA_
Hei arvon tutkijat avatkaa joka donate-paikka minne voimme lahjoittaa pätäkkää. Tämänkaltaista tutkimusta pitää tukea!
Ruohotar
Elän kaikkea muuta kuin hektistä elämää, joten mun meditaatio on ääntä ja liikettä: rock ja juoksu.
foliohattu5000
nonii nyt mennää diippeihi
Tarjuska11
Kyllä meditaatio käyttöön
BURNS BART BABY 420
nyt on diipit kelat
Maaginen Metsämies
Eikös läsnäolo-ohjaaja nyt koita vetää sakkia ikäänkuin hypnoosiin ?
Efe
Jos avaruustutkimukseen käytettäisiin saman verran rahaa kun sotimiseen, jengi surffailis Marsin pinnalla jo hyvää vauhtia. Pitäis katsoa ylöspäin välillä
Docventures Mode
Miltä tuntui, mitä tapahtui harjoituksen aikana?
aamunsarastus
Mindfulness ja meditaatio pitäisi saada lapsille kouluohjelmaan: tietoisuuden kasvattaminen kasvattaa luovuutta ja ymmärrystä maailmasta. Lasten luovuus laskee tasaisesti iän myötä tutkimusten mukaan, ehkäpä tietoisuuden ja oman mielen tutkiskelu voisi pysäyttää tämän kehityksen.
HigherMind
Kaikkea voi käyttää väärin ja aikaisemmin joku kommentoikin että liika on liikaa mitä tahansa. Yksilöiden holtitonta päihteidenkäyttöä voidaan vain lähinnä suositella olemaan suorittamatta. Aina löytyy muutama sankari joukosta jotka rikkovat kaikki taulukot. Suomen suhtautuminen kaikkeen mitä ei tunneta on aina ollut "KIELLETÄÄN VARMUUDEN VUOKSI". Onhan se riski antaa kansalaisille vapauksia, mitä siitäkin seuraa?
Nyymi1111
Tanssivaessomies
Jos kaikki ihmiset käyttäisivät psykedeelejä, olisko maailma parempi paikka vai joukkopsykoosi?
Hyvä kysymys
turbov8
mulla rupes tekemään mieli tupakkaa
4n Ln Co
Älkää nukahtako siellä studiossa :D
VINSKI91
MilesMile
Ei varsinaisesti psykedeelit vaan kannabiksen antipsykoottinen CBD - ei siis päihdyttävä THC. Kannabidiolista on siis hyviä kokemuksia lasten vaikean epilepsian hoidossa. Googlaa... ja Lääkärilehdessäkin oli ehkä vuosi sitten juttu...
Puhukaa niistä passivoivista SSRI-lääkkeistä
JaniML
Tulee tuosta harjoituksesta mieleen ala ja ylä-asten liikunta tunnit... Tullaisia tehtiin 80- ja 90-luvulla ainakin.
BURNS BART BABY 420
tää aiheuttaa ahdistusta
Ruohotar
Docventures Mode
Miltä tuntui, mitä tapahtui harjoituksen aikana?
Ärsyttävää ja naurettavaa. Sori.
Kuvajaisia
Ilmeisesti poliisin kohtaamat mt-potilaat ovat suurimmaksi osaksi huumetaustaisia.. Siltikin uskon, että huumeiden jalostaminen lääkkeiksi on nykyaikaa ja tuo apua tietyille ryhmille. Huumeiden väärinkäytön pilaamasta perheestä käsin silti sanon, että valtavan tiukkoja raameja kaivataan, jottei pandoran huussi aukene.
Maaginen Metsämies
Jonkun leposyke on kohdillaan..
Gambi-nalle
Kannabiksen kieltohan lähti aikoinaan Nixonin aikaiselta USA:n terveysministeriltä Harry J. Anslingeriltä. Aluksi kaveri oli kannabiksen puolella, myöhemmin takki kääntyi, yhtenä perusteluna mm. "Reefer makes darkies think they're as good as white men."
Sepezino
Hävettää, vaikka seurana on vain koira 🙄
anonyymi325018
Tuli mieleen kun joskus päiväkodissa porukalla puuhattiin jotain rauhoittumisharjoituksia liikunnan jälkeen
kielo
Herr Direktör
OKEI... KUKA VEI LOMPAKON?
Kushisama
Docventures Mode
Miltä tuntui, mitä tapahtui harjoituksen aikana?
olihan se mieltä avaava
Herra Arkisto
Läsnäollaan yhdessä!
Asfalttiemppu
Aummmmmmmmm.....
373
Haha.. jäin miettimään miksi en tunne sydämen sykettä..
RokkiTepsi
Mahtavaa, kyllä olin läsnä
Dessu
Univajeesta johtuen toi harjoitus sai mekein nukhatamaan :'D
foliohattu5000
pärähti iha huolella huhhuh
Sipulisti
Mukavaa :)
pihlasto
Ihana rentoutus ja loistavaa keskustelua! ❤
tiistai_murekepäivä
Ai että mä rakastan Tunnaa! :D:D
Lammaskeiju
Omasta mielestä tämän pitäisi olla laitonta
Jännämies
ooommmm
Icariusnatarius
Vaikea sanoa miltä harjoitus tuntui, kun en sitä tehnyt. Ei todellakaan mulla kykyä rentoutua tv-ruutu auki. Mieluiten kaikki laitteet pois ja täysi pimeys. Yllättävää jos studiovieraat oikeasti pystyivät sulkemaan kaiken ulkopuolelle ja keskittymään hetkeen.
tiiaredlocks
kiitos upeasta illasta ❤️ ja koko kaudesta ☺️
Mahajuttik
Rentoutuminen toimi, peljästyin.
SoppaPoika
Pitäisi ehdottomasti ottaa joka päivä tällainen hetki, lyhyt sessio mutta silti eron huomaa heti
Pipsavee
anonyymi325018
Tuli mieleen kun joskus päiväkodissa porukalla puuhattiin jotain rauhoittumisharjoituksia liikunnan jälkeen
Tää oli ala-asteella parasta :D
Hall1tsija
jonkun mikki taisi napata sydämen sykkeen aika hyvin
Tampooni
Katja oli minusta liian nopea tempoinen puhe. Pikkusen pidemmät tauot puheisen välissä.
amasofi
Kiitos levollisuudesta, rauhasta ja ilosta <3
NuuskMuik
Docventures Mode
Miltä tuntui, mitä tapahtui harjoituksen aikana?
Ennenkin olen ryhmäterapiassa tustunut mindfulness-harjoituksiin ja toimii! Silti en ikinä muista harjoittaa kotona itsenäisesti :(
rinitupsukorva
Tunna <3
Revontulisusi
Ihana Tunna!
taaGi
Salviaa poltettuani, vaikutus erttäin mielenkiintoinen. Fyysiset rajat poistuivat kokonaan, näkökenttä muuttui noin tuuman kokoisiksi pikseleiksi joita uudelleen järjestelemällä olin suoraan yhteydessä omaan kova/emolevyyni. Kokemuksena hetkittäin pelottava mutta vaikutuksen lakattua oli maailma positiivisesti erinäköinen.
Mydal
Olipa kiva, pitää ennen nukkumaanmenoa tehdä uudestaan ❤️
Runomatkaaja
Tää oli hyvä. Pitää muistaa tehdä joka päivä ja vaikka joka tunti.
Sini Tyvi-Vaapukka
Tunna on jo toista kertaa peräkkäin Madventuresissa paikalla ja myös läsnä :D
Maaginen Metsämies
Jonkun studiovieraan sydämenlyönnit kuului mikstä läpi, oli todella rauhallinen : )
Asfalttiemppu
Yhtä aikaa virkistävä ja rennon rauhallinen olo
Lartsenekkeri
Välistä pitäs aina rauhottua ja hengittää. Sitähän se älykellokin välistä piippailee
Imukuppi
Äärettömän rauhoittava setti!
Origamilintu
Innostuin liikaa rauhoittuakseni xD mutta positiivinen kokemus !
Jo An
Ihanaa oli ❤🙏
Kukkahattutätikö
LSD vei masennukset vuodeksi muualle
Lessplease
Pääkipu helpotti heti!
aikahukka
:D <3
SPLaakso
Pidempää reeniä vaatii itellä,mutta virkistävää meininkiä. 😎✌️
Ruohotar
Nyt päättyy vuoden paras dokkari-ilta. Voi itku!
Jännämies
Meditointi toimii päivittäin ja muunkinlaiset rentoumis harjoitukset
Shilulilu
Ihan kuin bodybalance tunnin lopetus toi rentoutus.
tekashi69
Rentoutus oli aivan mahtava! Tein sen selällään maaten
DocJares
VINSKI91
Puhukaa niistä passivoivista SSRI-lääkkeistä
Tai sitten puhukaa niistä ilman ennakkoasennetta
HeiHeiHeimo
Icariusnatarius
Vaikea sanoa miltä harjoitus tuntui, kun en sitä tehnyt. Ei todellakaan mulla kykyä rentoutua tv-ruutu auki. Mieluiten kaikki laitteet pois ja täysi pimeys. Yllättävää jos studiovieraat oikeasti pystyivät sulkemaan kaiken ulkopuolelle ja keskittymään hetkeen.
Ehkä klitsussa on vaan läsnäolevampi tunnelma joka auttaa tarttumaan hetkeewn?
Taikakynä
Runomatkaaja
Tää oli hyvä. Pitää muistaa tehdä joka päivä ja vaikka joka tunti.
Ei kovin luonnollista, jos tarvitsee kerran tunnissa
Inssinööri
Henri on aivan loistava vieras ohjelmassa! Osaa olla myös kriittinen omaa puolta kohtaan.
Avaruuskuutti
Aaaagh mä en voi sietää jos rentoutumisharjoituksessa tms. puhutaan sydämen sykkeestä. En tiiä onks paniikkihäiriötausta vai mikä, mut sydämen tarkastelu saa sen vaan tykyttään ja alkaa ahdistaa.
villetpni
Mulla alkaa tosi usein kihelmöimään huulia kun teen tollasen harjoituksen. Weird but feels good.
simppadee
Uus formaatti; Tunna ja Riku: Ollaan hiljaa
Suppana1
Super hieno Ja rentouttava harjoitus!
Pietruszka
psykedeelit on kuin väliaikaisavaimia mielen oviin. voit hetkellisesti raottaa monia mielen ovia kerrallaan ja hetkellisesti kurkistaa tilaan, johon vuosien meditaatioharjoittaminen sinut voi saattaa ilman substansseja. patojen sulkuovet hiljaa sulkeutuvat takaisin ja pidemmän päälle "nopeutettu edistys" ei voi saavuttaa samaa, kuin mieli, joka on pyhittänyt elämänsä "oville" (mm munkit)
anonyymi742037
Uusi ohjelma, tositv rentoutumisharjoitus! Kiitos 💖
dzimzi
Erittäin hyvä pysäytys, rauhoittuminen ja virkistyminen!
Paparasta
Olipas mukavaa! Kiitos taas upeasta kaudesta Riku, Tunna ja upeat vieraat
rinitupsukorva
Oman keskittymisen katkaisi toki kissa joka tuli tassuttelemaan vatsan päälle ja vaatimaan huomiota, mutta tavallaan se teki hetkestä meidän välisen yhteisen hetken :)
Jenkari
Tuntuu hyvältä. Olisin voinut jäädä tuohon hetkeen :)
2-50 merkkiä
"Sieniteessä ei sitten ole taikasieniä". Paitsi tunnan sieniteessä oli.
Efe
Nyymi1111
Hyvä kysymys
Kaikkia ei saa käyttämään vapaaehtoisesti. Happi ja vesi on varmaan ainoat mitä jengi käyttää haluamattaan. Vettäkään ei tietenkään kaikille saada
Origamilintu
Huomenna jotai radiohaastatteluhässäkkää vielä ja youtubevideoo aiheestakö? kä?
anonyymi1261544
Jäi euforinen olo tosta harjoituksesta ❤️
Runomatkaaja
Ripa ruostuu sienissä oli kova pläjäys.
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
HeiHeiHeimo
Ehkä klitsussa on vaan läsnäolevampi tunnelma joka auttaa tarttumaan hetkeewn?
Mut kohta muistetaan, että pitää lähtee tonne tihkusateeseen taas ja huomenna töööihin.
Pipsavee
simppadee
Uus formaatti; Tunna ja Riku: Ollaan hiljaa
Rikun ja Tunnan hiljentymisretriitit
Noora Norokytö
Jaan Tunnan käsityksen egon luomasta harhasta, sitä ei voi käsittää ajattelulla vaan tarvitaan kokemuksellinen tieto ja oivallus.
Axe59
Katja, Se on japaniksi kenshu
Hfm
Hyvä... Tälläista lisääää🙏👍🌟
Eemil Stöö
Docventures Mode
Miltä tuntui, mitä tapahtui harjoituksen aikana?
Huvitti ajatus tuhansista ihmisistä kotisohvilla hengittelemässä syvään. Rauhoitti mukavasti, hyvä mennä goisimaan.
Meikii
Äänestän b tuntui hyvälle ja rauhoittavalle! Hassua vaan tuollaisen ihanan rentoutumishetken jälkeen pitää äänestää heti älylaitteella
Astraalissa
Ruumiistairtautumiseni jälkeen kaikki muuttui eikä mikään enää ollut sama. Tajusin että olemme kuolemattomia
Lintueli
Kiitos! ♥️
Tarjuska11
Kiitos
4n Ln Co
Olen käynyt muutaman vuoden traumaperäisen stressihäiriön vuoksi terapiassa.. on ollut lääkettä jos toista.. Täytyy varmaan kysyä jotain kontrolloitua psykedeelihoitoa. On sen verran syvällä päässä asiat, etteivät lääkkeet ole auttaneet oikeastaan mitenkään. Aika ja puhuminen ja omienkin ajatusten ymmärtäminen ovat.
Asfalttiemppu
Ootte huippuja!
PolygonicDeer
Olisiko ykseyden kokemisen yhtenä selitteenä enteogeenien sisältämä DMT mitä on lähestulkoon kaikessa elävässä. Pieni määriä...mutta kuitenkin 🤔🤔🤔
ouzou
Pääsin mieleni syövereihin, erittäin diippaavaa shittiä✌️
anonyymi378679
Vuoden paras docventures!
Pipsavee
Kiitos älyttömän paljon kaikille kaudesta! 😍 Nähdään taas ensikaudella, tätä tulee ikävä.
foliohattu5000
Kyl salee menee 70 000 tuntia jos kunnon munkki alkaa mietiskeleen 20 vuoden ajaks
suenpentu
Oon kerran ollut 3 päivän hiljaisuusretriitissä ja oli varsin puhdistavaa!!!
Origamilintu
Jeeeee ylepuhe !!! Eli ei pääty viel tänää :)
Lowbone
Loistava lähetys. Teette tyypit hienoa työtä!
Revontulisusi
Kiitos ❤️
kielo
Voitinko pelin, kun kaikki omat kommentit meni kerranki läpi?
Sipulisti
Kiitos tästä jaksosta, kiitos tästä kaudesta! Palatkaamme asialle
tiistai_murekepäivä
HEI! Mainostaukojen sijaan välillä muutaman minuutin ohjattuja meditaatioita telkkariin!
anonyymi325018
Kiitos tästä kaudesta!
jamppa95
Kiitos kaikille! Oli jälleen kerran mahtava ilta! Jatkuisoa tää pian
Herr Direktör
Hyvää yötä
Meikii
Kiitos kaudesta! Ensivuonna uudestaan! Yleverolle vastinetta kokorahalla ✌
Johno
Meikii
Äänestän b tuntui hyvälle ja rauhoittavalle! Hassua vaan tuollaisen ihanan rentoutumishetken jälkeen pitää äänestää heti älylaitteella
Miksi älylaitteen ja rentoutumisen pitäisi olla ristiriidassa?
KatiPauliina
No, itsehän aloitan kotijoogani k.o. tapaisella perusjutulla ja koko jooga on tietty itselleni mahtava juttu. Mutta sanoisin kyllä, ettei mindfulnessilla, meditoinnilla tai muilla rauhoittumisharjoitteilla luoda yhtenäisyyttä koko ihmiskuntaan tai parannusta maailmaan. Esim. #worldtoiletday
Sepezino
Ensi kautta odotellessa ⚖️
HigherMind
Riku ja Tunna tekee mahtavaa duunia. Mutta nämäkin epelit veti psykedeelejä Suomen rajojen ulkopuolella kun se on tällä niin vinoon katsottua :D
Taikakynä
Lukekaa huomenna YLE PUHEELLA!
Jo An
Aikaa ei ole 😇
4n Ln Co
Kiitos jätkät! Kiitos vieraat! Mukavaa joulun odotusta kaikille! ❤
Univeli
Kiitos tästä erinomaisesta keskustelusta, jota olen odottanut kymmenen vuotta julkisesti käytäväksi! Kiitos koko kaudesta Tunna ja Riku!
Polygeek
5-10min päivässä riittää alkuun. Siitä voi sitten pidentää kun alkaa syntyä rutiini. Meditoinnissa se rutiinin muodostuminen on kaikista tärkein asia, ei se, että sen tekee oikein tai tarpeeksi pitkään
foliohattu5000
Podventures podcast tulille!
P_a_u_p_a_u
Kiitos!! Yhyy kun kausi loppuu.. toivottavasti saa jatkoa :)
Runomatkaaja
Voin sanoa ihan suoraan, että Docventures on Ainoa suomalainen ohjelma yle uutisten lisäksi mitä katson.
Sini Tyvi-Vaapukka
Ei tuu uni ilman Rikun rauhoittavaa ääntä :(
Pseudo
Hyvää duunia Docventures ja muut mukana olleet ❤️
suenpentu
Lisää Docventuresia!!!!!
Docventures Mode
Pipsavee, Jamppa95 ja Axe59 - te olitte aktiivisiimmat tänään, upeeta menoa!!!
anonyymi281796
Kiitos 🥰
amasofi
Kiitos <3 <3 <3
suolakurkkulover
Höh, odotin iltasatua!
Tuoper
Kiitti jälleen Riku ja Tunna!
turbov8
lopulta kaikki on yksin :D
Pipsavee
❤️❤️
Oan58177
Kiitos!
Vibsteri
Kiitos! Arvostus nousi taas tämän kauden myötä!
Docventures Mode
Iltasatu pannaan intterwbsiin huomenna. Kyllä, tämä luvataan!
NGC 160
"We are a way for the Cosmos to know itself." -Carl Sagan
Miudenen
Hah noi hileammukset näytti semisti vesipyssyiltä.
Inssinööri
ensi vuoteen bois.
Lartsenekkeri
Tätä ei saa lopettaa. Viikon paras ohjelma, ja melkein ainut.
anonyymi1261460
Kiitos!
konnastolainen
Suuri kiitos!
jamppa95
Pseudo
Hyvää duunia Docventures ja muut mukana olleet ❤️
Kiitos ja samoin sulle , nähdään taas ensi kaudella ! <3 peace and love
Axe59
Nyt maailma pelastuu!
satakybä
Kiitos!
Docventures Mode
Hei mieletön Chat tänään! Kiitos te kaikki mahtavat!
NuuskMuik
Kiitos keskinkertaisesta dokkarista ja UPEASTA keskustelusta!
minnalainen
Kiitos tästä kaudesta! Ensivuoteen!
Lessplease
Kiitos! Ja kiitos lisää tätä!
Lungi-Late
Docventures Mode
Tämä lienee podcast jota tarkoitat: https://areena.yle.fi/1-4426436
<3
bitcoinit_ei_rahoita_sotaa
Lartsenekkeri
Tätä ei saa lopettaa. Viikon paras ohjelma, ja melkein ainut.
Tän lisäksi vaan podcastit on järkiohjelmia... :)
Axe59
11+
Ruohotar
Hyvää yötä!
Pitter
Kiitos!!
Docventures Mode
Laittakaa meille palautetta, saa laittaa sinne loppuun toiveita ensi kautta varten: https://docventures-live.yle.fi/kysely
dzimzi
Erittäin hyvä ja hyödyllinen jakso!
jamppa95
Docventures Mode
Iltasatu pannaan intterwbsiin huomenna. Kyllä, tämä luvataan!
Kiitos ja kumarrus! Ensi kaudella taas nähdään.
HigherMind
Nää viestit sais pudota toisinpäin niin näkisi jos tekee kirjoitusvirheitä... pitää jatkuvasti rullata chattia että näkee mitä kirjoittelee.
Pseudo
jamppa95
Kiitos ja samoin sulle , nähdään taas ensi kaudella ! <3 peace and love
Kuin myös. Upeita tyyppejä täällä! Kaikkee hyvää Jamppa95 sulle <3
suolakurkkulover
Kiitos loistavasta kaudesta, seuraavaa odotellessa!
Polygeek
Kiitos ylelle ennakkoluulottomuudesta ja rohkeudesta esittää ohjelmia hankalistakin aiheista. Tätä ei mainostelevisiokanavilla tehdä
Axe59
Öitä rakkaat ystävät
Docventures Mode
Olette kyllä aika huikee yhteisö!
Imukuppi
Googlasin tänään tunnaa aiemmin ja näin kuvassa saman rannekorun, mikä oli kädessä tänäänkin, ympyrä sulkeutuu.
Eemil Stöö
foliohattu5000
Podventures podcast tulille!
Kyllä kiitos 🙏
jamppa95
Pseudo
Kuin myös. Upeita tyyppejä täällä! Kaikkee hyvää Jamppa95 sulle <3
Kiitos samoin <3 ja joo mahtavia tyyppejä täällä
Doc_Chat_Guru
Kiitos kaikki ❤️

Uusimmat sisällöt - Docventures