Hyppää pääsisältöön

RSO:n ja Hannu Linnun Saariaho-levylle GRAMMY-ehdokkuus

Kaija Saariaho
Kaija Saariaho Kuva: Metropolitan Opera Kaija Saariaho

RSO:n ja ylikapellimestari Hannu Linnun Kaija Saariahon musiikkia sisältävä levy on ehdolla yhdysvaltalaisen Grammy-palkinnon saajaksi.

Levy-yhtiö Ondinen julkaisema levytys sisältää Saariahon laulusarjan True fire, orkesteriteoksen Ciel d’hiver sekä harppukonserton Trans, jossa Yleisradio on yksi teoksen tilaajista. Laulusarjan solistina esiintyy Gerald Finley ja harppukonserton solistina Xavier de Maistre. Levyn on tuottanut Laura Heikinheimo.

Palkinnot jaetaan 27. tammikuuta Los Angelesissa. Ehdokkuus on ensimmäinen RSO:n historiassa.

Grammy -ehdokkuuden lisäksi RSO ja Hannu Lintu ovat ehdolla International Classical Music Awards (ICMA) -palkinnon saajaksi kolmessa kategoriassa – Saariaho-levy nykymusiikin kategoriassa, Sibeliuksen Kullervon levytys kuoromusiikin kategoriassa sekä Bernd Alois Zimmermannin musiikkia sisältävä levy kokoelmien kategoriassa. Palkinnot jaetaan 20.1.2020 Sevillassa.

RSO:n, Hannu Linnun ja levy-yhtiö Ondinen menestyksekäs yhteistyö on tuonut orkesterille useita klassisen musiikin tunnustuksia viime vuosina. Elokuussa 2018 Bartókin viulukonserttojen levytys palkittiin Gramophonella ja Sibelius-levy ICMA:lla.

Bartók-taltiointi pääsi lisäksi sijalle 27 yhdysvaltalaisen radiokanavan National Public Radion 50 parhaan albumin listalle, jossa klassisen musiikin levytyksiä oli mukana vain muutamia. Myös klassisen musiikin äänitteisiin keskittynyt Presto Classical -sivusto valitsi Bartókin vuoden 2018 100 parhaan levytyksen joukkoon. Viimeisin kotimainen EMMA-palkinto myönnettiin RSO:n Lutoslawski-levylle.

Kuuntele Yle Areenassa: Gerald Finley laulaa True Fire -laulusarjan RSO:n konsertissa 13.12.2017.


Kuuntele Yle Areenassa: Xavier de Maistre soittaa harppukonserton RSO:n solistina 10.2.2017.