Hyppää pääsisältöön

Toivo runoa, jolla muutetaan maailmaa

Toivo runoa! Teksti värikkään graffitikuvan päällä
Toivo runoa! Teksti värikkään graffitikuvan päällä Kuva: Pixabay graffitit (teokset),Tämän runon haluaisin kuulla

Tämän runon haluaisin kuulla -lähetys nostaa liput liehumaan ja banderollit hulmuamaan. Nyt toivotaan runoja, joilla muutetaan maailmaa! Runo katsoo tulevaisuuteen. Se voi ottaa kantaa, muuttaa maailman kauniimmaksi, hauskemmaksi tai ymmärrettävämmäksi. Millä runolla sinä haluaisit maailmaa muuttaa?

Lähetyksen vieraana on rap-artisti Paleface. Kuulijoiden toiverunoja tulkitsevat Elsa Saisio ja Ville Tiihonen. Lähetyksen toimittaa Kaisa Pulakka.

Tämän runon haluaisin kuulla Yle Radio 1:ssä lauantaina 30.11. klo 19.02 - 21.00.

Toiveet sähköpostiin toive.runot@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Lähetyspäivänä runopuhelin aukeaa klo 18 numerossa 09 144 800.

Täytä lomake.
 • Miten toimii viisas ihminen? Miksi toimimme tyhmästi?

  Mitä viisaus on sinun mielestäsi?

  Mitä viisaus on sinun mielestäsi? Miten toimii viisas ihminen? Mikä edistää viisautta? Mikä sitä estää? Miksi toimimme tyhmästi? Millainen on viisas ihminen? Kertoisitko jonkun esimerkin, jossa olet onnistunut toimimaan viisaasti tai missä olet mokannut? Viisaus on ihmisyyden ideaali, näin ajattelee dosentti Eeva Kallio.

 • Beethoven 250: Beethovenin sävel on vapaa - toivoa voi jo nyt

  Toivo Beethovenin musiikkia

  Säveltäjä Ludwig van Beethovenin (1770-1827) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Sen kunniaksi vuoden ensimmäinen Sävel on vapaa lauantaina 25.1. on omistettu yksinomaan Beethovenin musiikille tai sovituksille Beethovenin teoksista. Suoran puhelintoivekonsertin juontajina ovat syvällinen Beethoven-tuntija, pianotaiteilija Paavali Jumppanen ja musiikkitoimittaja Outi Paananen.

 • Hartauspuhujat maaliskuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat maaliskuussa 2020

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.