Hyppää pääsisältöön

Hannu Lintu & Gerald Finley

HANNU LINTU

Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2019–2020 Lintu johtaa 14 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Keski-Euroopan ja Japanin kiertueille.
RSO:n lisäksi Lintu vierailee kuluvalla kaudella johtamassa mm. Montrealin, Detroitin, Chicagon ja Bostonin sinfoniaorkestereita, Pariisin orkesteria ja Hollannin radion sinfoniaorkesteria. Edellisellä kaudella hän debytoi Bostonin sinfoniaorkesterin ja Unkarin kansallisen filharmonisen orkesterin kanssa, sekä vieraili Baltimoren, St. Louisin ja Cincinnatin sinfoniaorkesterien, Japanin uuden filharmonisen orkesterin, Singaporen sinfoniaorkesterin ja Hampurin radion sinfoniaorkesterin johtajana.
Lintu opiskeli Sibelius-Akatemiassa ensiksi sellon- ja pianonsoittoa ja myöhemmin orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Hän osallistui Myung-Whun Chungin mestarikursseille L'Accademia Musicale Chigianassa Sienassa ja voitti Pohjoismaisen kapellimestarikilpailun Bergenissä vuonna 1994. Hän on levyttänyt mm. Ondine-, BIS-, ja Hyperion-levymerkeille.

GERALD FINLEY

Kanadalainen Gerald Finley kuuluu aikamme arvostetuimpiin bassobaritoneihin ja esiintyy aktiivisesti niin ooppera- ja orkesterisolistina kuin lied-laulajanakin. Hän esiintyy säännöllisesti monilla maailman huomattavimmilla oopperanäyttämöillä (mm. New Yorkin Metropolitan, Lontoon Covent Garden, Wienin valtionooppera sekä Glyndebournen ja Salzburgin festivaalit).
Finley tuli aluksi esiin varsinkin Mozart-roolien ja saksalaisen liedin esittäjänä, mutta hänen ohjelmistonsa on sittemmin laajentunut keskeiseen romanttiseen ohjelmistoon (mm. Rossini, Verdi, Wagner, Puccini, Tšaikovski, Massenet) ja 1900-luvun musiikkiin (Debussy, Janáček, Bartok, Britten).
Finley esittää myös paljon uutta musiikkia, oopperassa mm. Oppenheimer John Adamsin Doctor Atomicissa, Jaufré Rudel Saariahon L'amour de loinissa, Harry Heegan Turnagen The Silver Tassiessa ja nimiosa Reimannin oopperassa Lear. Monet nykysäveltäjät ovat kirjoittaneet teoksiaan varta vasten hänelle, mm. Saariahon laulusarja True Fire on omistettu Finleylle.
Finley on tehnyt lukuisia CD- ja DVD-taltiointeja ooppera- ja konserttiohjelmistostaan ja saanut niistä monia palkintoja, mm. Grammyn Doctor Atomicista 2012 (paras oopperalevytys). Lied-levytyksiä hän on julkaissut vakituisen lied-partnerinsa pianisti Julius Draken kanssa.

  • ”Päästäänkö huomenna uudestaan?”

    Soitinsatu tutustuttaa sinfoniaorkesteriin.

    RSO:n ja Musiikki- ja kulttuurikeskus VERSOn yhteistyönä syntyneet Piilometsän soitinsatu -esitykset varataan loppuun tyypillisesti minuuteissa ja yhteensä ne ovat tavoittaneet kymmenvuotisen yhteistyön aikana jo 20 000 lasta.