Hyppää pääsisältöön

Joulukalenteri: Tonttuakatemia

Joulukalenteri: Tonttuakatemia
Joulukalenteri: Tonttuakatemia joulukalenteri (tv)

Ylen Joulukalenteri Tonttuakatemia kertoo maailman arvostetuimmasta ja pöhköimmästä tonttukoulusta, jonka uusien tonttukokelaiden joukkoon päätyy vahingossa myös peikko.

Vauhdikas sarja alkaa, kun Kaneli-tonttu törmää mäkeä laskiessaan peikkoon ja katkaisee vahingossa tämän hännän. Ehtiäkseen kouluun Kaneli ottaa peikon mukaansa, koska uskoo Joulupukin voivan auttaa heitä. Joulupukki ei kuitenkaan ole vielä Tonttuakatemiassa ja Persiljaksi esittäytyvä peikko tulee vahingossa päätyneeksi oppilaaksi joulutonttujen koulutusohjelmaan.

(Nyt lähtee)

Ton-Ton-To-Tonttu Tonttu Tonttuakatemiaa

Ton-Ton-To-Tonttu Tonttu A-K-A-T-Emia

Ton-Ton-To-Tonttu Tonttu akatemiaa

Ton-Ton-To-Tonttu Tonttu A-K-A-T-Emia

Sarjan 24 jaksossa seurataan, onko peikosta tontuksi ja onnistuvatko Persilja ja Kaneli Joulupukin tapaamisessa? Urakka on täynnä kommelluksia, sillä Persiljan peikkous meinaa paljastua muille tontuille joka käänteessä. Haasteita aiheuttavat niin Akatemian jouluinnostuksesta puhiseva rehtori Ruusukaali, toinen toistaan tontumpi koulukaveri kuin myös hiippailuharjoitukset tontuista tietämättömän ihmisperheen kodissa. Persiljan on Kanelin avustuksella opittava tonttuilun salat ja yhdistettävä eripuraiset tonttuoppilaat ryhmäksi saadakseen lopulta katkennut häntänsä Joulupukille korjattavaksi.

Persiljan ja Kanelin rooleissa nähdään Anna-Riikka Rajanen ja Manoel Pinto. Muissa keskeisissä rooleissa on Henna Tanskanen (Selja), Mikko Penttilä (Viherpippuri), Juha Pulli (Nisse), Eeva Putro (Kardemumma), Minna Koskela (Rouva Manteli) ja Timo Mann (Rehtori Ruusukaali). Lisäksi sarjassa nähdään monia muita hahmoja. Tonttuakatemia on Kaisa Kuikkaniemen käsikirjoittama ja Jussi Lehtomäen ohjaama. Sarjan on tuottanut Kaiho Republic tuottajinaan Pete Eklund ja Patrik Sigmundt. Yle-tuottaja on Olli Mononen.

Sarja on myös kuvailutulkattu.

Muokattu 28.9. Poistettu vanhentunut lähetystieto

Lisää ohjelmasta