Hyppää pääsisältöön

”Tähtisparraajat valavat toivoa Tuhkimotarinoiden päähenkilöihin”

Tuhkimotarinoiden päähenkilö Atte ja Outi Broux
Tuhkimotarinoiden stylisti Outi Brouxilla ja Atella riittää naurua. Atte tokaisi juuri Outille, ettei hänestä näissä mustissa vaatteissa näy kuin hampaat! Tuhkimotarinoiden päähenkilö Atte ja Outi Broux Kuva: Yle, Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,Atte ja Outi

Stylisti Outi Brouxin puhelin soi lakkaamatta. Uuden Tuhkimotarinoita-kauden kuvaukset ovat alkamassa ja se tarkoittaa kuutta päähenkilöä, joille on luvassa kymmenittäin yllätyksiä ja haaveiden toteutumisia. Tänään on suunnittelupäivä Tampereen Mediapoliksessa, Tuhkimotarinoiden toimituksessa.

- Suunnittelu lähtee kustakin persoonasta. Kaikki hyvinvointiin liittyvät hemmottelut, läheisten kanssa yhdessä toteutetut yllätykset ja tähtisparraajat valitaan käsityönä kunkin päähenkilön mukaan. Välillä se on varsinaista kristallipallon kautta syvälle toisen ihmisen nahkoihin uimista, jotta päästään kunkin ihmisen sielunmaisemaan kiinni, Outi Broux nauraa.

Suunnittelupalaverissa on tarkoitus laittaa tämän kauden ideariihi pystyyn. Ideat sinkoilevat, äänet kohoavat ja nauru raikaa. Lopulta kasassa on hahmotelma siitä, mitä suunnilleen kussakin jaksossa tapahtuu.

Neljännen kauden päähenkilöt valittiin lähes kahdensadan hakijan joukosta. Osa löytyi järjestöjen ja yhteisöjen kautta, sillä ohjaajilla oli etukäteen mielessä muutama aihe, jotka tuntuivat tässä ajassa tärkeiltä .

Tuhkimotarinoiden päähenkilö Tiina ja Outi Broux
Tuhkimotarinoiden Tiina ja Outi Broux Tuhkimotarinoiden päähenkilö Tiina ja Outi Broux Kuva: Jaana Tamminen / Yle Tuhkimotarinoita,Outi Broux,outi ja tiina

- Jokaisella päähenkilöllä on taas ihan uudenlainen tarina kerrottavana ja uusi näkökulma annettavana, tähän ihmeelliseen elämään. Yhden ihmisen tarinan takaa nousee usein esiin tosi tärkeitä laajempia aihekokonaisuuksia, kuten tämän päivän nuorten paineet ja koulukiusaus, köyhyys Suomessa tai jopa kansainväliset konfliktit ja niiden seuraukset ihmismielelle. Isoja asioita kaikki. Tuhkimotarinoissa on kuitenkin se hienoa, että ihminen on jo selvinnyt pahimmasta ja aina on toivoa, Outi toteaa.

Tällä kaudella Tuhkimotarinoissa keskitytään entistä enemmän haaveiden toteuttamiseen. Outi onkin saanut avukseen tähtisparraajat! Muun muassa Veronica Verho, Anssi Kela ja Outi Mäenpää avustavat päähenkilöitä käsittelemään vaikeita asioita ja pääsemään eteenpäin.

- Haaveista pitää tulla välillä lihallisia. Tähtisparraajat auttavat ja kannustavat. He ovat usein itsekin käyneet vaikeita asioita elämässään läpi ja ovat myös vertaistuki, Outi pohtii.

Tuhkimotarinoiden Kiia ja somevaikuttaja Veronica Verho
Tuhkimotarinoiden Kiia ja hänen idolinsa Veronica Verho ovat käyneet läpi saman tyylisiä itsetunto-ongelmia Tuhkimotarinoiden Kiia ja somevaikuttaja Veronica Verho Kuva: Yle, Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,Veronica Verho

Seuraa meitä Facebookissa!

Lisää ohjelmasta

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.