Hyppää pääsisältöön

Vieraana Dave Lindholm – kuuntele ohjelma Yle Areenasta

Dave Lindholm
Dave Lindholm Kuva: Anne Hämäläinen Dave Lindholm

Kotimaisen rockin legenda Dave Lindholm on tehnyt läjäpäin levyjä ja kiertänyt Suomen monet kerrat.

Lindholm on yksi tuotteliaimmista muusikoista maassamme. Hänen ensimmäinen yhtyeensä, Ferris, perustettiin jo 50 vuotta sitten. Sunnuntaina keskityttiin Daveen kolmen tunnin ajaksi, kun hän saapuu vieraaksi Radio Suomen Dave Lindholm -teemailtaan.

Lindholmin ura on ollut häkellyttävän monipuolinen. Miestä pidetään yhtenä vakavasti otettavan suomenkielisen rocklyriikan luojana sekä myös omaleimaisena solistina ja taitavana kitaristina. Julkaisujen määrällä mitattuna ura on ollut todella tuottelias, uusimmat levytykset ovat tältä syksyltä. Mukaan mahtuu sekä rockia, bluesia että jopa laulelmallista musiikkia.

Yhteistyökumppaneina ovat olleet muun muassa Henrik Otto Donner, Pedro Hietanen ja Pave Maijanen, mutta myös vaikkapa Sleepy Sleepers ja Simo Frangén!

Monet ovat miehen eri kokoonpanoissa nähneet ja kuulleet. Millaisia muistoja kuulijoilla on Dave Lindholmista? Mikä biisi on kolahtanut? Entä mitä sanottavaa Davella itsellään on? Kuuntele teemailta Yle Areenasta:

Lähetyksen toimittivat Pekka Laine ja Tero Liete.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi