Hyppää pääsisältöön

Pasi Heikuralle Alfred Kordelinin säätiön kulttuuripalkinto

Pasi Heikura pilkkua viilaamassa
Pasi Heikura sai Alfred Kordelinin säätiön kulttuuripalkinnon. Pasi Heikura pilkkua viilaamassa Kuva: Yle/Merja Hannikainen aristoteleen kantapää

Toimittaja, tietokirjailija, humoristi ja muusikko Pasi Heikura on saanut Alfred Kordelinin säätiön kulttuuripalkinnon. Palkinnot myönnettiin 6.11.2019.

Muut palkinnon saajat olivat näyttelijä, laulaja Maria Ylipää, Helsingin yliopiston suometsätutkimuksen professori Harri Vasander sekä tanssitaiteilija ja koreografi Ismo-Pekka Heikinheimo. Jokainen palkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

“Heikuran tuottamat tietokirjat, lyriikka ja radio-ohjelmat osoittavat, kuinka arkaaisten ilmausten, ennen kuulumattomien uudissanojen ja yllättävien sananvalintojen ilotulituksesta syntyy ajassa elävää äidinkieltä. Heikuran humoristinen, nokkelan älykäs ja silti kansantajuinen tapa ilmaista sanottavansa kiehtoo niin kielitieteilijää kuin maallikkoakin”, palkinnon perusteluissa todetaan.

Pasi Heikura tunnetaan Yle Radio 1:n Aristoteleen kantapää -ohjelmasta, jota hän toimittaa yhdessä Tina Cavénin kanssa, sekä Radiomafiassa, Yle Radio Suomessa ja Yle Puheella kuullusta Alivaltiosihteeri-ohjelmasta, jota hän teki yhdessä Simo Frangénin ja Jyrki Liikan kanssa.

Alfred Kordelinin säätiön kulttuuripalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ja kannustuksena suomalaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Kordelinin säätiön hallitus valitsee palkinnonsaajat asiantuntijoiden esitysten pohjalta.