Hyppää pääsisältöön

Uuden Musiikin Kilpailuun yli 400 hakemusta - finaaliin valikoitui kuusi artistia

Uuden Musiikin Kilpailun 2020
Uuden Musiikin Kilpailun 2020 Uuden Musiikin Kilpailu

Uuden Musiikin Kilpailussa on palattu kaikille avoimeen kilpailuun. Kappalehaku avattiin 1.-8.11. väliseksi ajaksi, ja kilpailuun tuli yli 400 biisihakemusta. Joukosta on valittu kuusi UMK-finalistia, jotka julkaistaan tammikuussa. Suomen euroviisuedustaja selviää 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä.

Hakuajasta sekä paluusta avoimeen kilpailuun kahden vuoden kutsuartistimenetelmän jälkeen tiedotettiin kesäkuussa 2019. UMK20-kilpailuun osallistui yhteensä 426 kappaletta, joista finaaliin valikoitui kuusi kappaletta.

– Musiikkialan reaktio avoimeen kilpailuun palaamisesta oli todella positiivinen. Osallistuneissa kappaleissa se näkyikin niin että mukana tekijöinä oli Suomen parhaita biisinkirjoittajia, säveltäjiä ja tuottajia. Jatkoon menneet kappaleet valitsi kymmenhenkinen raati, jossa oli mukana musiikkialan asiantuntijoita Ylen sisältä ja ulkopuolelta. Finaalin taso on todella korkea ja kappaleet monipuolisia niin tyylien kuin esittäjien puolesta. Toivon että mahdollisimman moni suomalainen löytää artistin ja kappaleen joka olisi täydellinen edustamaan Suomea Euroviisuissa, kertoo YleX:n musiikkipäällikkö ja UMK:n asiantuntijaraatia vetänyt Tapio Hakanen.

UMK20-kilpailijat paljastetaan tiistaina 21.1.2020. Tiedotustilaisuutta voi seurata suorana Yle Areenassa. Finaali järjestetään Tampereella Mediapoliksen tv-studiolla lauantaina 7.3.2020 ja se näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa. Voittajan, eli Suomen edustajan Rotterdamissa järjestettävissä Euroviisuissa 12.-16.5.2020, valitsee tv-katsojat ja UMK-raati yhteisesti. UMK-finaaliin pääsevät kappaleet valinneen asiantuntijaraadin jäsenet julkaistaan tammikuussa.

Avoimen UMK:n edellisiä voittajia ovat Norma Johnin Blackbird (2017), Sandhjan Sing It Away (2016), Pertti Kurikan Nimipäivien Aina mun pitää (2015) sekä Softenginen Something Better (2014). Vuonna 2018 Suomen edusti Saara Aalto (Monsters) ja tänä vuonna Darude ja Sebastian Rejman (Look Away).