Hyppää pääsisältöön

Sopupeliskandaalin jälkeiset vuodet jäivät isän viimeisiksi – Docstopin urheiludokumentit paljastavat lajien äärimmäisyydet

Kuvat dokumenteista vasemmalta oikealle: Kunniakierros, jonka kuvassa näkyy Hannu Manninen, BMX - Do or die -dokumentti, jonka kuvassa näkyy BMX-pyöräilijä sekä Jään vetovoima -dokumentti, jonka kuvassa on jäätanssipari Olesia Karmi sekä Max Lindholm.
Docstopin kolmessa urheiludokumentissa päästään pesäpallon, BMX-pyöräilyn ja jäätanssin kulissien taakse. Kuvat dokumenteista vasemmalta oikealle: Kunniakierros, jonka kuvassa näkyy Hannu Manninen, BMX - Do or die -dokumentti, jonka kuvassa näkyy BMX-pyöräilijä sekä Jään vetovoima -dokumentti, jonka kuvassa on jäätanssipari Olesia Karmi sekä Max Lindholm. pesäpallo,BMX-pyöräily,jäätanssi,Docstop

Areenassa julkaistiin syksyn 2019 aikana kolme uutta kotimaista urheiludokumenttia, joissa katsoja pääsee lajien kulissien taakse. Docstopin dokumenteissa seurataan pesäpallon, BMX-pyöräilyn ja jäätanssin kovatasoisia ammattilaisia sekä harrastajia. Katso alta, millaisia tarinoita urheilumaailmassa liikkuu!

Docstop: Kunniakierros

Sopupelin jälkeiset vuodet jäivät pelinjohtajan viimeisiksi

Juvalaisten ylpeydenaihe, Juvan Pallo, veti katsomon täyteen yleisöä lähes 50 vuoden ajan. Seura nousi pääsarjatasolle vuonna 1995. Lajin hurmos mureni, kun Juvan Pallon pelaama sopupeli paljastui kolme vuotta myöhemmin. Lotta-Kaisa Riistakosken ohjaamassa Kunniakierros-dokumentissa Juvan Pallon pelinjohtaja Hannu Mannisen lapset, pelitoverit ja pesäpallofanit muistelevat menestysvuosia, sopupeliskandaalia ja sen seurauksia. Skandaalin jälkeiset vuodet jäivät urheilulegenda Mannisen viimeisiksi.

Docstop: BMX - Do or die

Tempun onnistuminen on kuin henkinen orgasmi

Korkea pudotus ja terävät kulmat eivät kotkalaista BMX-pyöräjengiä hidasta. Vaikka temput vaikuttavat lähes hengenvaarallisilta, BMX-pyöräilijät Joonas Joukainen ja Joonatan Petro kokeilevat niitä useita kertoja. Joukainen kommentoi, että hän harrastaa lajia "do or die" -asenteella. Jere Ruotun ohjaamassa BMX - Do or die -dokumentissa nähdään päätä huimaavia temppuja sekä paljastetaan harrastajien motiivit: Mikä lajissa koukuttaa? Mikä saa jengin kokeilemaan vaarallisia temppuja useita kertoja putkeen?

Docstop: Jään vetovoima

Jäätanssiparin urheilu-ura päättyy

Jään vetovoima on koskettava tarina intohimon tukahduttamisesta, kun rakastavaisten Olesia Karmin ja Max Lindholmin ura jäätanssiparina päättyy. Nina Forsmanin ohjaamassa dokumentissa palataan pariskunnan menestysvuosiin ja paljastetaan, mitä jäätanssiparille tapahtui. Kestääkö parisuhde, kun koko elämänsä lajille omistaneen urheiluparin ura päättyy?

Katso lisää Docstopin dokumentteja täältä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua