Hyppää pääsisältöön

Yksinkertaisuuden oivaltavaa taidetta - Tekramütisch säröbassoineen viikon paras

Pate Mustajärvi, Paula Jokimies ja Juha-Pekka Sillanpää puolilähikuvassa
Pate Mustajärvi, Paula Jokimies ja Juha-Pekka Sillanpää puolilähikuvassa Kuva: Yle/Raine Laaksonen Pate Mustajärvi,Levylautakunta,juha-pekka sillanpää

Pate Mustajärvi, Paula Jokimies ja Juha-Pekka Sillanpää kuuntelivat viikon levyuutuudet.

Tulos

1.Tekramütisch: Räntäpää (Toppo Koponen) 28 pistettä

Joensuulainen Tekramütisch tekee lauluja arjesta ja juhlan puutteesta, ja tekee niitä paljon. Kaksi kaveria, Kumikamelista ja Eläkeläisistä tunnetut Toppo Koponen ja Jukka Hyrkäs ovat saattaneet maailmaan viiden vuoden sisällä 21. levyä. Uusin Höst -albumi jatkaa undegroundista ammentavaa linjaa ja levyn avausraita Räntäpää riemastutti Levylautakuntaa.

2. Anneli Mattila: Kalaan (Fina Arena) 24 pistettä

Mattilan sisarussarjasta Anneli on vahvasti omilla linjoillaan uransa kuudennella albumilla. 'Tämä on oikeaa musiikkia', sanoi Pate Mustajärvi rootsia ja bluesia henkivästä kappaleesta.

3. Slack Bird: Etana (Dave Klas) 21 pistettä

Banjon ja haitarin mielenkiintoinen liitto, punkfolk-yhtye Slack Bird tulee Jyväskylästä. Ahkerasti maailmalla keikkaileva duo kirjoitti uusimman kappaleensa kiertue-elämän uupumuksesta.

3. HAIM: Hallelujah (D., A. ja E. Haim - T.Jesso) 21 pistettä

Makeaa mahan täydeltä, enkeliäänistä vanhan ajan folkkia tarjoaa sisartrio Los Angelesista. HAIM valmistelee kolmatta albumiaan, uusin single on ylistys hyville sisarussuhteille.

4. Jerry Järvisen Korjaamo: Terveisiä täältä jostain (J.Järvinen) 19 pistettä

Ullakolta löytynyt kenttäposti antoi turkulaisyhtyeelle aiheen tähän lauluun. Jerry Järvisen Korjaamon äsken ilmestyneellä esikoislevyllä tarinankerronta on tärkeässä osassa.

5. Labrinth: Oblivion feat. Sia (T.McKenzie, Sia Fuller) 17 pistettä

Suurella tuotannolla nykysoundia tekee lontoolainen Labrinth, jonka kakkosalbumi ilmestyi juuri. Paljon tuottajan töitä tehneen Labrinthin vierailijana tällä kappaleella on Sia. Levylautakunnan vanhan liiton miesten mielestä liian monen 'moulinexin' läpi oli myllytetty nämä soundit.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi