Hyppää pääsisältöön

Naurattaako Radio Sodoma Holmaa itseään? Ei naurata! – Te kysyitte, Antti Holma vastaa!

Antti Holma katsoo valkoisella taustalla hymyillen kameraan.
Antti Holma katsoo valkoisella taustalla hymyillen kameraan. Kuva: Jyrki Valkama / Tuuli Laukkanen Antti Holma

Annoimme somessa yleisölle mahdollisuuden esittää Sodomasta kysymyksiä, jotka lähetimme sarjan luojalle Antti Holmalle vastattaviksi. Radio Sodoma on kärkästä radioparodiaa suoraan helvetistä – minkälaista palautetta podcastista voikaan saada?

Te kysyitte, Antti Holma vastaa:

Onko podcastilla esikuvia? Onko Sodoma saanut vaikutteita esim. Koe-eläinpuistosta?

- En tähänkään päivään mennessä ole kuullut yhtään Koe-eläinpuiston jaksoa, mutta kukaan ei usko tätä, koska niin moni on löytänyt yhtäläisyyksiä ohjelmien välillä. Omat esikuvani ovat Alivaltiosihteeri ja RadioMafian Noroset-ohjelma.

Kenelle Radio Sodoma on tehty?

- Ei aavistustakaan. En koskaan mieti kohderyhmiä, kun teen juttujani. Minulle on kerrottu, että Radio Sodomaa kuuntelevat enemmän miehet kuin naiset vaikka käsittääkseni yleisöni on yleensä naispainotteista. Mutta jos tehdessä joutuisin ajattelemaan, että tehdäänpä nyt pojille, niin en varmaan tekisi mitään. Sanotaan, että teen kaikki työni pahalle kaksoselleni, joka tuijottaa minua yöllä sieluni silmästä.

Millaista palautetta saat Radio Sodomasta? Onko joku palaute erityisesti jäänyt mieleen?

- Suurin osa palautteesta tällä hetkellä koskee sitä, että ihmiset ovat ihmeissään siitä, ettei Radio Sodoma olekaan toinen podcastini Auta Antti, mikä on hyvä muistutus siitä, että yleisöä ei koskaan voi aliarvioida liikaa. Taannoin sain palautetta siitä, että kuulija ei ollut kiinnostunut mistään podcastistani, vaan tiedusteli, onko Kingi-ohjelman ensimmäistä tuotantokautta enää nähtävissä mistään. Se jäi mieleen.

Miksi podcast on niin räävitön?

- Varmaan samasta syystä kuin esimerkiksi uutiset eivät ole.

Miten Saatanan hahmo syntyi/tuli mukaan Sodomaan? Kuinka kauan pystyt puhumaan Saatanana?

- Mietin, että mihin voisi käyttää möreää mörköääntä ja siitä se idea sitten lähti. En kyllä yhtään tiedä, miksi saatanalla on savolaisnuotti. Pystyn puhumaan noin virkkeen kerrallaan, sitten pitää pitää jo vähän taukoa. Puolen tunnin sessio alkaa yrjöttää.

Onko sinulla hahmoista omaa lempparia? Entä mitä on ollut hauskin tehdä?

- Risto-tätiä on helpoin kirjoittaa. Voisin aivan heittämällä kirjoittaa Ristolle tuntikaupalla kauheaa materiaalia, mutta haluan suojella hahmoa ryöstöviljelyltä.

Naurattaako itseäsi vielä studiossa tai jaksoja jälkikäteen kuunnellessa/muistellessa?

- Ei kyllä ole vielä naurattanut. Omaan huumorintajuuni ei iske Radio Sodoman kaltainen huumori. Hymähdin toisen kauden jaksoja kuunnellessani kerran sille, kun Aira-Mari kertoi että kutsuilla tarjoilut maistuivat aivan vanhalta passilta. Minusta se oli ihan hauska juttu.

Mistä keksit kaikki jutut? Onko sinulla aina ollut vilkas mielikuvitus?

- Keksin jutut sillä tavalla, että istun koneelle ja luen iltapäivälehtien luetuimmat-listoja läpi. Sillä tavalla saan selville, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita. Sitten alan vääntää niitä hupikuunnelmaksi. Enemmän kuin mielikuvitusta tarvitaan kykyä istua päivästä toiseen tietokoneella.

Miksi teet Suomen suosituimpia podcasteja? Mitä seuraavaksi?

- Teen podcastejä, koska en työllisty näyttelijänä enkä osaa kirjoittaa hyviä ja/tai myyviä kirjoja. Mieluummin kuitenkin teen jotain kuin itken TE-toimiston ovella, kuten suurin osa muista työttömistä näyttelijöistä.

ja tietenkin:

Kai Radio Sodomaa on tulossa lisää?

- Toivottavasti saan pian työluvan USA:an, niin voin alkaa uber-kuskiksi, kuten kaikki muutkin epäonnistuneet näyttelijät täällä. Jos en saa, niin joudun varmaan vielä tekemään kolmannen kauden. Taannoin mietin, että ehkä kirjoitankin Sodoma-musikaalin. Mutta se tarkoittaisi sitä, että joutuisin keskustelemaan aiheesta toisten ihmisten kanssa, mikä on minulle vähän hankalaa.

Radio Sodoma Areenassa! Sitä hupikuunnelmaa on kuunneltavissa kokonaista kaksi kautta eli ajallisesti lähes 5 tuntia – suoraan helvetistä.

Ei teil mitä asiallist kontettia sattus ole? (Huom. kysyjä käyttää Radio Sodomastakin tuttua negatiivista kysymysoletta!)

Ei mittä. Kattella. (Porilaiset jäähyväiset)

Keskustele