Hyppää pääsisältöön

Osallistu #itämeridinner -haasteeseen ja voita Peltsin ja Tomin kokkaama illallinen

Herkuttele villikaloilla ja tee samalla työtä Itämeren hyväksi! #itämeridinner -haaste haluaa nostaa hauet, silakat, särjet ja lahnat tarjolle ruokapöytiin.

Itämeren kalan syöminen kannattaa: se on terveellistä, herkullista ja on tehokas keino Itämeren rehevöitymisen ehkäisemiseksi.
Yle Luonnon #itämeridinner -kampanja haastaa sinut syömään enemmän aliarvostettuja kalalajeja kuten haukea, lahnaa, silakkaa ja särkikaloja. Suussa sulavan aterian lisäksi saat mahdollisuuden voittaa Peltsin ja Tomin kokkaaman itämeriystävällisen illallisen Ylellä! Arvonta suoritetaan tammikuun lopussa.

Voit valmistaa ruokaa omalla reseptilläsi tai arpoa reseptin Yle Luonnon reseptikoneella. Reseptikone kertoo, kuinka monta kiloa ateriasi vähentää Itämeren leväkuormaa.

Näin osallistut:

1. Tee itämeriystävällistä ruokaa. Maukkaita kalareseptejä löydät Yle Luonnon reseptikoneesta.
2. Ota kuva ja julkaise se hästägillä #itämeridinner.
3. Voit lähettää kuvan illallisestasi myös alla olevan lomakkeen kautta. Kuvia käytetään vain #itämeridinner -kampanjan yhteydessä.

Voittaja arvotaan kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken!

Psst. Myös järvikalan syöminen auttaa Itämerta, sillä se vähentää mereen valuvaa ravinnekuormaa.

Onko sinulla loistava kalaresepti? Voit lähettää senkin lomakkeen kautta tai jakaa somessa tunnuksella #itämeridinner. Julkaisemme reseptejä kampanjan aikana Yle Luonnon nettisivuilla ja somessa. Parhaat reseptit lisätään reseptikoneeseen.

#itämeridinner -kampanja liittyy 30. joulukuuta TV 1:ltä alkavaan sarjaa Itämeren suojelijat – Peltsi ja Tom, jossa käydään läpi Itämereen liittyviä ongelmia ja etsitään niihin ratkaisuja. Tarkoitus on ihastella Itämeren upeaa luontoa ja kertoa, mitä meren hyväksi voi ja kannattaa tehdä.

Itämeri