Hyppää pääsisältöön

Sinustako vuoden 2020 voittaja? - Shortdox-audiokilpailu on täällä taas!

Shortdoxin logo
Shortdoxin logo Kuva: Laura Rahinantti / Yle kilpailut,shortdox

Shortdox-audiokilpailu etsii jälleen kiinnostavia audioteoksia ja niiden tekijöitä.

Yhteispohjoismainen kilpailu hakee omaperäisiä ja kunnianhimoisia audiodokkareita, ääniteoksia, radioesseitä ja audiorunoja. Seikkaile mielesi maailmassa, korvien välissä. Millainen on sinun auditiivinen tulkintasi valitsemastasi aiheesta tai teemasta? Mitä voi kuulemalla nähdä?

Todellisuus yllättää jos sille antaa mahdollisuuden. Dokumentaarisuus voittaa keksityn.

Ole mukana kehittämässä dokumentaarista audiokerrontaa ja osallistu Shortdox-kilpailuun 1.1.-29.2.2020.

Shortdoxin Suomen loppukilpailu järjestetään huhtikuussa, pohjoismainen finaali Tukholmassa toukokuussa. Jokainen julkaisukynnyksen ylittänyt teos julkaistaan Yle Areenassa, yle.fi/shortdox - verkkosivustolla ja Yle Radio 1:ssa.

Kilpailun säännöt

● Teoksen kesto max 3 minuuttia.

● Teokselle on annettava nimi.

● Musiikkia saa käyttää, mutta sen on oltava tekijänoikeudellisesti vapaasti käytettävissä (eli ei esim. iTunes, Spotify, Youtube tai muuta kaupallisesti tuotettua levymusiikkia). Jos käytät musiikkia teoksessasi, ilmoita tekijä- ja lähdetiedot teoskuvauksessa.

● Teoksen ja muun materiaalin on täytettävä tekniset vaatimukset.

● Deadline 28.2.2020 klo 24:00

● Osallistuminen on avoin KAIKILLE

Tekniset vaatimukset:

Ääniformaatti: wave, näytteenottotaajuus ja bittiresoluutio vähintään 44.1 kHz, 16 bit
Kuvaformaatti: jpeg vaakakuva, kuvakoko 1920x1080 px tai suurempi.

Toimi näin:

Lataa audio ja kuva tänne.

1. Nimeä teos ja tekijä. Kirjoita lyhyt kuvaus (max. 600 merkkiä) itsestäsi ja teoksestasi suoraan viestikenttään. Huom! Kirjoita viestikenttään vain teksti, jonka haluat julkaistavaksi teoksesi yhteydessä.

2. Nimeä kuva ja audio teoksen nimellä ja lisää ne liitetiedostoihin. Muista varmistaa, että sinulla on kuvaan julkaisulupa/tekijänoikeus.

3. Lähetä viestisi liitteineen osoitteeseen shortdox@yle.fi.

Shortdox 2019 voittajat kukitettuna
Vuoden 2019 kotimaisen finaalin voittajakolmikko Samuli Kuula, Suvi-Tuuli Kataja ja Iina Tossavainen. Shortdox 2019 voittajat kukitettuna Kuva: Ilmari Fabritius voittajat,iina tossavainen

Mitä osallistumisen jälkeen tapahtuu?

Ylen esiraati valitsee loppukilpailuun 10 teosta. Loppukilpailun tuomaristo valitsee voittajan ja yksi tai kaksi kunniamaininnan saajaa.

Yleisön suosikkiteos:

Yleisö valitsee oman suosikkinsa yle.fi/shortdox -sivulla. Äänestys aukeaa 6.4.2020.

Kansallinen loppukilpailu järjestetään 23.4.2020 Helsingissä. Finalisteille lähetetään kutsu tapahtumaan sähköpostitse. Voittajateos osallistuu toukokuussa pohjoismaiseen loppukilpailuun, jonne voittajatyön tekijä kustannetaan.

Shortdox-sivustolta löytyy aina ajantasaisin tieto kilpailuun liittyen.

KILPAILU ON AVOIN KAIKILLE!

 • Sinustako vuoden 2021 voittaja? - Osallistu Shortdox-audiokilpailuun

  Audiotekijöiden lyhytdokkarikilpailu on täällä taas.

  Yhteispohjoismainen Shortdox-kilpailu tulee jälleen! Etsinnässä on omaperäisiä ääniseikkailuja, oivaltavia kuulokuvia, outoja audiohavaintoja maailmasta ja hienoja lyhytdokumentteja. Shortdox kannustaa audiotekijöitä seikkailemaan mielen maailmassa, korvien välissä.

 • Yle Shortdox 2020 – Radioesseet

  Audiopuheenvuoroja.

  Radioesseet tarjoavat perusteltuja persoonallisia näkemyksiä maailmasta. Ne ovat puheenvuoroja, joskus provosoivia pamfletteja. Usein esseet ovat muodoltaan monologeja yhdistettynä äänimaailmaan.

 • Yle Shortdox 2020 – Ääniteokset/-runot

  Puhe ja äänet yhdistyvät.

  Tarinan kertominen äänillä laittaa kuuntelijan assosiaation liikkeelle. Kyse ei ole musiikista vaan Ars Acusticasta, jossa voivat yhdistyvä puhe ja äänet. Joskus puhetta käsitellään äänenä, joskus viesti kerrotaan ilman sanoja.