Hyppää pääsisältöön

Miljoonayleisön kerännyt Muumilaakso jatkuu toisella tuotantokaudella!

Muumitalo seisoo paikallaan lumisessa laaksossa. Taivaalla pilvet ovat värittäytyneet auringosta.
Toisella kaudella keskitytään entistä syvemmin muumiperheeseen. Muumitalo seisoo paikallaan lumisessa laaksossa. Taivaalla pilvet ovat värittäytyneet auringosta. Kuva: Moomin Characters Muumilaakso,Muumilaakso (tv-sarja),S2

Muumilaakson toinen tuotantokausi tuo mukanaan suuria seikkailuja ja uusia hahmoja! Tulevan kauden keskeinen teema on perhe: kaudella syvennytään muumiperheen sisäiseen dynamiikkaan, itsenäistytään ja koetaan suuria tunteita. Muumilaakso 2 Ylen kanavilla 2.3.2020.

Muumilaaksosta on tullut koko perheen ohjelma, josta sekä lapset että aikuiset saavat oman siivunsa. Lapset viihtyvät uudestaan tulkittujen muumitarinoiden parissa, aikuisempi yleisö voi ruokkia nostalgiannälkäänsä. Jos olet aikaisemmin pelännyt Taikuria, tai Taikurin hatussa kummituseläimeksi muuttuvaa Muumipeikkoa, toinen kausi herättänee muistoja ja tunteita. Vain äidinrakkaus voi pelastaa Muumipeikon!

Muumilaakso-sarja on Ylen yksi kaikkien aikojen satsauksista. Yle on myös sarjan ensimmäisenä tilaajana ollut mukana tuotannossa alusta asti.

Sarja ponnahti ensimmäisellä julkaisuviikollaan miljoonakastiin, kun mukaan lasketaan Areenan, tv:n ja sen uusintojen luvut. Muumilaakson ensimmäinen jakso on Areenan kaikkien aikojen katsotuin ohjelma. Myös sarjan toiselle kaudelle on korkeat odotukset:

– Toinen tuotantokausi sisältää vielä enemmän draamaa kuin ensimmäinen tuotantokausi. Koko muumiperhe joutuu käymään läpi jokainen oman kriisinsä ennen kuin voi löytää oman paikkansa, koko Muumilaakso-projektin aluille saanut Marika Makaroff kertoo.

Vuosi on kulunut, ja Muumipeikko on jälleen hieman vanhempi. Hän pyristelee eroon Muumimamman ja Muumipapan turvallisesta helmasta ja itsenäistyy. Tämä aiheuttaa tietysti draamaa ja sydänsuruja koko perheelle.

Siinä, missä ensimmäinen tuotantokausi keskittyi Muumipeikkoon ja tämän kasvutarinaan, toisella kaudella siirrytään syvemmälle muumiperheeseen. Jaksot käsittelevät paljon Muumipeikon kasvua ja Muumimamman ja Muumipapan sopeutumista uuteen perhedynamiikkaan.

Muumilaakson asukkaat seisovat veneessä ja katsovat eteensä.
Muumiperhe seilaa toisella tuotantokaudella merille ja rantautuvat majakkasaarelle. Muumilaakson asukkaat seisovat veneessä ja katsovat eteensä. Kuva: Moomin Characters Muumilaakso,Muumilaakso (tv-sarja),S2

Ensimmäisen kauden kohdalla yleisöstä on esitetty kysymyksiä, koska Haisuli ja muut ihanat hahmot astuvat kuvioihin: toiselle kaudelle mukaan mahtuu rakastettuja, samaistuttavia ja jopa hermoja koettelevia tuttuja hahmoja!

– Katsojat ovat kyselleet jo innokkaina tulevista jaksoista ja uusista hahmoista. Erityisen iloisia olemme siitä, että voimme ilahduttaa katsojia tuomalla uudella kaudella mukaan tutut ja rakastetut, hurmaavat Tiuhdin ja Viuhdin, iloitsee sarjan tuottaja Suvi Mansnerus.

Taikuri, Tuhto, Kalastaja sekä Tiuhti ja Viuhti tepastelevat Muumilaaksoon yksi toisensa jälkeen enemmän ja vähemmän näyttävästi. Yksi uusista hahmoista, Herra Virkkunen, tuo laskettelutaidoillaan ja “hurmaavalla” olemuksellaan säpinää niin Muumilaaksoon kuin Muumipeikon ja Niiskuneidin väleihin. Röyhkeä talviurheilusankari Virkkunen lumoaa Niiskuneidin, ja Muumipeikon haasteeksi muodostuu voittaa ystävänsä huomio takaisin. Kaksi suurta egoa kohtaavat.

Mustasukkaisia tunteita koetaan myös, kun Muumimamma kokee äidillisiä tunteita kahta pientä muukalaista kohtaan; Tiuhtia ja Viuhtia, jotka kantavat mukanaan salaisuutta.

Tiuhti ja Viuhti raahaavat perässään itseään suurempaa matkalaukkua.
Piskuiset hahmot Tiuhti ja Viuhti tulevat uusina hahmoina mukaan Muumilaakson toiselle tuotantokaudelle. Tiuhti ja Viuhti raahaavat perässään itseään suurempaa matkalaukkua. Kuva: Moomin Characters Muumilaakso,Muumilaakso (tv-sarja),S2

Voi sanoa, että toinen kausi on ensimmäistä jännittävämpi ja kauden pari jaksoa kannattaa perheen pienimpien kanssa katsoa yhdessä.

Gutsy Animationsin vastaava tuottaja Makaroff odottaa jännityksellä, miten katsojat reagoivat ja ottavat vastaan toisen tuotantokauden – erityisesti sen loppupuolen. Kausi on rakennettu draamankaareltaan niin, että viimeiset jaksot tarjoavat eniten pureskeltavaa ja tunteita. Sarjan tekemisessä on pyritty pysymään rohkeana, ja tärkeänä pidetään sitä, että siinä uskalletaan käsitellä myös vaikeita aiheita.

Uusissa jaksoissa päästään muun muassa seilaamaan merille Muumipapan ahdinkoa pakoon, seuraamaan Vilijonkan katoamismysteeriä sekä vastaanottamaan kohtalokasta pullopostia. Muumipeikko kokeilee taas rakentaa itselleen kodin – paikan, johon voisi asettua Niiskuneidin kanssa asumaan. Mutta onko Muumipeikko vielä kuitenkaan valmis luopumaan Muumimamman ja Muumipapan huolenpidosta?

Muumilaakson toinen kausi Ylen kanavilla 2.3.2020!

5 ensimmäistä jaksoa Yle Areenassa 2.3., Yle TV2:ssa jaksot maanantaisin.

Muumilaakso (Moominvalley) on suomalais-brittiläinen yhteistuotanto. Ylen osatuottaman sarjan takana on suomalainen tuotantoyhtiö Gutsy Animations.

Gutsy Animationsin luova johtaja ja vastaava tuottaja: Marika Makaroff. Animaatiosarjan ohjaa Oscar® -palkittu Steve Box. Käsikirjoituksesta vastaavat Steve Box, Mark Huckerby, Nick Ostler ja Josie Day. Sarjan brittituottaja: Louise Holmes, tuottaja/Yle: Suvi Mansnerus

Toisen kauden alkuperäismusiikista vastaavat Pekka Kuusisto, Samuli Kosminen sekä Jarmo Saari.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Muumilaakso