Hyppää pääsisältöön

Katri Ylander piti Ellinooran ja Juha Tapion arjen sankaruutta ylistävästä duetosta

Jyrki Koskenseppä, Katri Ylander ja Kalevi Pollari Levylautakunnassa
Jyrki Koskenseppä, Katri Ylander ja Kalevi Pollari Jyrki Koskenseppä, Katri Ylander ja Kalevi Pollari Levylautakunnassa Kuva: Raine Laaksonen/Yle Katri Ylander,Levylautakunta,Yle Radio Suomi

Viikon levyuutuuksia kuuntelivat Katri Ylander, Kalevi Pollari ja Jyrki Koskenseppä. Levylautakunnan puheenjohtana Tarja Närhi.

Tulos

1. Ellinoora ja Juha Tapio: Hiljaisii heeroksii (Ellinoora Leikas - Juha Tapio - Mariska - Samuli Sirviö) 23 pistettä

Kaksi oman musatyylinsä isoa tähteä eivät koskaan aiemmin ole musisoineet yhdessä, mutta Linnan juhlien jatkoilla sai ensiesityksensä laulu, joka peilaa tavallisten suomalaisten ajatuksia siitä, mitä on sankaruus. Ja arjen sankaruus nousi selvästi esiin, myös laulun tekstissä, mikä miellytti lautakunnan jäseniä.

1. Brother Alfred: We're Still Here (Brother Alfred) 23 pistettä

Omien sanojensa mukaan nössöpoppia soittava Mathias Hermanssonin ja Julius Sihvosen muodostama duo on aiemmin julkaissut pari sinkkua, ja nyt oli aika joulun ja uudenvuoden tunnelmaan hyvin sopivan laulun.

2. Uusikuu: Käpylä kutsuu (Heikki Herttuainen) 22 pistettä

Suomalais-saksalainen kokoonpano soittaa suomalaista vanhaa tanssimusiikkia tavalla, jolla sitä aina on soitettu. Tangotulkinnat ovat uponneet mainiosti keskieurooppalaiseen keikkayleisöön, mutta yhtye näyttää, että myös uuden mutta samalla perinteisen humpan soitto onnistuu myös.

3. Lepolan Akka ja Kulkutauti: Hiki kohtalon (Markus Salmela - Miia Lepola) 21 pistettä

Bluesahtavaa jammailua Tampereen Pyynikillä kotipaikkaansa pitävältä yhtyeeltä, jonka jäsenten taustat ulottuvat punkista folkkiin. Kova livebändi, mutta välittyikö tunnelma sittenkään levyllä, siitä oli hieman erimielisyyttä.

4. Mitä helvettiä nyt taas: Tuu mun luo (Timo Silvennoinen) 19 pistettä

Vaasalaislähtöisen voimapopyhtyeen uusi single. Soitto kulki kuin juna, mutta lisää rosoa kaivattiin. Tekstissä satsattiin toistoon, mutta silti ei sanoma oikein läpi tullut.

5. James Blunt: The Truth (Blunt - Cleo Tighe - Steve Robson) 16 pistettä

Yksi 2000-luvun supertähti julkaisi juuri kuudennen levynsä, joka vilisee hitinhajuisia lauluja. Mutta kun kaikki tehdään liiankin tutulla kaavalla aivan viimeisen päälle jättää lopputulos vähän kylmäksi.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi