Hyppää pääsisältöön

Rauhanjärjestö Sadankomitean rauhanpalkinto ulkomaantoimittaja Antti Kuroselle.

En reporter med Yle-mikrofon står med en skottsäker väst på ett tak. Det är kväll.
En reporter med Yle-mikrofon står med en skottsäker väst på ett tak. Det är kväll. Syyria

Yle Uutisten ulkomaantoimittaja Antti Kuronen on saanut Rauhanjärjestö Sadankomitean vuosittaisen rauhanpalkinnon.

Palkinto myönnettiin tänä vuonna ansiokkaasta toimittajatyöstä konfliktialueilta. Sadankomitea haluaa palkinnolla nostaa esiin median roolia rauhantyössä ja muistuttaa faktapohjaisen tiedon merkityksestä.

"Antti Kurosen journalismi Al-Holin pakolaisleiriltä on ollut korvaamattoman tärkeää suomalaisille uutisten lukijoille. Ilman sitä ymmärryksemme alueen tilanteesta ja entisistä Isis-taistelijoista ja heidän perheistään olisi huomattavasti hatarammalla pohjalla", sanoo Sadankomitean varapuheenjohtaja Nora Luoma.

Antti Kuronen on raportoinut viime vuosina Syyrian, Ukrainan ja Gazan sodista sekä muista Lähi-Idän ja Euroopan maista, Venäjältä ja esimerkiksi Somaliasta ja Venezuelasta.

Palkinto luovutettiin Sadankomitean itsenäisyyspäivän juhlassa Helsingissä perjantaina 6.12. Palkintona on keraamikkotaiteilija Miia Kallion teos Rauhanlaiva. Sadankomitea on antanut rauhanpalkinnon vuosittain vuodesta 1978 alkaen.

Sadankomitean tiedote