Hyppää pääsisältöön

Midsomerin murhat – maalaiskylän merkilliset käänteet jatkuvat brittidekkarin 21. kaudella

Brittidekkarin uusissa tarinoissa rikoksia selvittelevät tutut Neil Dudgeon ja Nick Hendrix.
Brittidekkarin uusissa tarinoissa rikoksia selvittelevät tutut Neil Dudgeon ja Nick Hendrix. Brittidekkarin uusissa tarinoissa rikoksia selvittelevät tutut Neil Dudgeon ja Nick Hendrix. Kuva: Mark Bourdillon / Bentley Productions and all3media international Yle TV1,Neil Dudgeon,Nick Hendrix,midsomerin murhat

TV1 lauantaisin 14.12.2019 - 1.2.2020 klo 19.40 - 20.30, Areenassa

Idyllisessä kylässä alkaa taas tapahtua!

Midsomerin kreivikunnan maalaismaisemat ovat tarjonneet jännitettävää yli 20 vuoden ajan.

Suositun brittisarjan fanien iloksi Midsomerin murhat (12) palaa ruutuun – nyt 21. tuotantokauden upouusilla jaksoilla. Dekkarisarjasta on luvassa neljä kaksiosaisena nähtävää tarinaa täynnä herkullisia juonenkäänteitä ja merkillisiä roolihahmoja.

Ylikomisario John Barnaby (Neil Dudgeon) pääsee uudella kaudella tutustumaan tanssin maailmaan, kun perinteikkään tanssikilpailun kimaltavissa kulisseissa tarvitaan poliisia. Kilpailuvietti ja halu menestyä saavat aikaan pahaa jälkeä.

Vuorossa on klassikkosarjan 21. tuotantokausi.
Ajelulla ylikomisario John Barnaby (Neil Dudgeon), kuolinsyyntutkija Fleur Perkins (Annette Badland) ja Paddy-koira. Vuorossa on klassikkosarjan 21. tuotantokausi. Kuva: Mark Bourdillon/Bentley Productions/All3Media Yle TV1,Neil Dudgeon,Annette Badland,midsomerin murhat

Kummia alkaa tapahtua myös Midsomerin lastenmuseossa, miniatyyrinukkien arvaamattomassa maailmassa. Mitä nukkekotikokoelman lahjoittajan elämästä paljastuukaan?

Brittidekkarin kolmannessa tarinassa liikutaan maaseutukartanossa, joka on tuottanut laatuhunajaa jo seitsemän sukupolven ajan. Pärjääkö uusi isäntä jonkun mielestä jo liian hyvin, kun mehiläispesät joutuvat tuhotöiden kohteeksi.

Kauden päätöstarina vie luonnonkauniille sisäjärvelle, jossa arvellaan asustavan Loch Nessin kaltaisen järvihirviön. Vaaran merkit ovat ilmassa.

Vuorossa on klassikkosarjan 21. tuotantokausi.
Sarah Barnaby (Fiona Dolman) ja Ted (Christopher Timothy). Vuorossa on klassikkosarjan 21. tuotantokausi. Kuva: Mark Bourdillon/Bentley Productions/All3Media Yle TV1,Fiona Dolman,Christopher Timothy,midsomerin murhat

Kolmatta kautta Barnabyn työparina jatkaa ylikonstaapeli Jamie Winter (Nick Hendrix) ja toista kautta kuolinsyyntutkija Fleur Perkins (Annette Badland). Barnabyn perheeseen kuuluvat Sarah-vaimo (Fiona Dolman), Betty-tytär (Isabel Shaw) ja Paddy-koira.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Caroline Main, Jack Hawkins (Hakekaa kätilö!), Cassidy Little, Danny Mac, Faye Tozer, Christopher Timothy (Tohtorit), Jaye Griffins, Nigel Havers (Downton Abbey), Tom Chambers (Isä Brown ja hänen laumansa, Holby Cityn sairaala), Vincent Franklin (Politiikan nappula), Nitin Ganatra (Täällä Mumbai) ja Eleanor Fanyinka (Holby Cityn sairaala).

Dekkarisarjan 21. kauden ensi-ilta nähtiin Yhdysvalloissa joulukuun alussa kuten Euroopan maista muun muassa Alankomaissa ja Belgiassa. Sarjan brittifanit joutuvat odottelemaan uusimpia jaksoja vuoden 2020 puolelle.

Midsomer Murders. Tuotanto: Bentley Productions, ITV, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.