Hyppää pääsisältöön

Viikon 50 vinkit: Areenan leffapaketti, uutta norjalaisdraamaa ja Midsomerin uusi kausi

Kvartetti, yle tv1
Maggie Smithin tähdittämä Kvartetti nähdään Areenan leffapaketissa. Kvartetti, yle tv1 kvartetti

Viikon uutuussarjana nähdään norjalainen palkittu ja tositarinaan perustuva draamasarja Exit. Midsomerin murhissa päästään nauttimaan uuden kauden jaksoista, ja suurmenestys Game of Thrones alkaa viimeisen kauden jaksoillaan. Luvassa myös Maggie Smithin ja Philip Seymour Hoffmanin tähdittämiä elokuvia Areenan leffapaketissa sekä annos Jackie Kennedyä elokuvan ja dokumentin muodossa.

Exit on uusi, tositarinaan perustuva, palkittu norjalaisdraama neljästä menestyvästä kolmekymppisestä miehestä. Neljällä oslolaisella finanssihailla, Adamilla, Henrikillä, Jeppellä ja Williamilla, on tolkuttoman paljon rahaa, ura ja perhe. Heillä on kaikkea, mutta elämä ei oikein tunnu miltään ilman pientä lisäjännitystä. Tositapahtumiin perustuva, samaan aikaan synkkä ja koominen kertomus Oslon finanssimaailmasta.

Maailman kuuluisin fantasiasarja, moninkertaisesti palkittu Game of Thrones tulee päätökseensä. Onko koko valtakunta yhteisrintamassa taistelemassa Westerosin ja vapauden puolesta? Kuka nousee viimeiseksi Rautavaltaistuimelle – vai nouseeko kukaan? Päätöskauden kolme ensimmäistä jaksoa julkaistaan Areenassa 15.12. klo 21.30.

Jackie Kennedyn vaatteista on puhuttu historian sivu, mutta vain harva tiesi hänen teoistaan rotusyrjintää vastaan ja syrjittyjen puolesta. Maanantaina nähtävän historiadokumentin lisäksi keskiviikkona päästään nauttimaan Natalie Portmanin tähdittämästä Jackie-elokuvasta.

Suosikkisarja Midsomerin murhat jatkuu 21. tuotantokauden jaksoilla. LIsäksi viikon aikana on luvassa Nobel-juhlallisuuksia, Lasten Luontoiltaa, ampumahiihdon maailmancupia, Lucia-neidon kruunausta sekä Anna laulu lahjaksi -joulukonsertti.

Teemalauantaissa nähdään toiveuusintana musiikki-ilta Nick Caven seurassa.

Katso viikon kaikki tv- ja radio-ohjelmatärpit alta!

MAANANTAI 9.12.

Historia: Jackie Kennedyn taistelu (12)

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Vain harva tiesi mikä oli Jackie Kennedyn kanta rotusyrjintään. Silti koko aikuisen elämänsä ajan hän otti pieniä askeleita ja teki suuria valintoja tukeakseen syrjittyjä, omista häistään aina miehensä hautajaisiin. Areena 90 vrk

Jackie Kennedystä vuonna 2016 valmistunut, Natalie Portmanin tähdittämä elokuva Jackie esitetään keskiviikkona Yle TV1:llä klo 19.00.

Lue lisää täältä!

Jackie Kennedy taisteli ihmisoikeuksien puolesta.
Historia: Jackie Kennedyn taistelu. Jackie Kennedy taisteli ihmisoikeuksien puolesta. Jacqueline Kennedy,Yle TV1,Historia: Jackie Kennedyn taistelu

Jouluinen yhteislauluilta Musiikkitalossa – Suora lähetys!

Yle Radio 1 klo 19.02
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Yleisradion vuoden nuorisokuoro, espoolainen CandoMini-kuoro laulattaa yleisöä Helsingin Musiikkitalossa järjestettävässä jouluisessa yhteislaulu-tilaisuudessa, joka kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä. 35-henkistä lapsikuoroa johtaa Viena-Leena Kangas. CandoMinin kuorolaiset ovat iältään 10–17-vuotiaita, ja kuoro on palkittu monissa kuorokilpailuissa, mm. Grand Prix'n voitto Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailussa syksyllä 2018.

TIISTAI 10.12.

Nobel 2019 – Suora lähetys!

Yle Fem klo 17.25 Palkintojenjako, klo 20.00 Juhlaillalliset
Katso ohjelma Areenassa tästä

Jo vuodesta 1901 saakka myönnetyt Nobel-palkinnot jaetaan jälleen. Suora lähetys palkintojenjaosta Tukholman konserttitalosta. Lähetyksen juontaa Thomas von Heijne, ja tapahtumien keskeltä raportoi Alexander Norén. Tuotanto: Nobel Media Ab ja SVT, 2019. Areena 30 vrk

Victoria Dyring, Jessika Gedin, Pernilla Månsson Colt, Gustav Källstrand ja Cecilia Gralde.
Nobel 2019. Victoria Dyring, Jessika Gedin, Pernilla Månsson Colt, Gustav Källstrand ja Cecilia Gralde. Kuva: Yle Kuvapalvelu Nobelin palkinnot,Nobel 2019

KESKIVIIKKO 11.12.

Prisma: Salaperäiset revontulet

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Revontulet ovat kiehtoneet ihmisiä vuosituhansien ajan. Pohjoisen tutkijat hyödyntävät uusinta teknologiaa yrittäessään selittää, miten ja miksi kirkas valoilmiö muodostuu. Myös joukko NASA:n tutkijoita selvittää revontulten salaisuutta lähettämällä avaruusluotaimen aina auringon kaasukehään asti. T: Windfall Films/Handel Productions, Iso-Britannia. Areenassa toistaiseksi

Lue lisää täältä!

Tiededokumentti kansainvälisestä revontulitutkimuksesta ja sen haasteista.
Prisma: Salaperäiset revontulet. Tiededokumentti kansainvälisestä revontulitutkimuksesta ja sen haasteista. Kuva: Mark Foerester / Windfall films/Handel Productions Yle TV1,Prisma: Salaperäiset revontulet

Lasten Luontoilta

Yle Radio Suomi klo 18.02
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Lasten Luontoiltaan otetaan tällä kertaan mukaan nuorimpien kuuntelijoiden esittämiä luontoon liittyviä havaintoja ja kysymyksiä kotimaan eläimistä ja kasveista. Asiantuntijoina parituntisessa suorassa lähetyksessä ovat Luontoillasta tutut Heidi Kinnunen, Juha Laaksonen, Jaakko Kullberg, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana on Minna Pyykkö. Puhelinnumero lähetykseen on 0203-17600.

Akuutti: Kun muisti katoaa

Yle TV1 klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Miksi yhä nuorempien työikäisten muisti pätkii? Muistisairauden alkuoireet voivat olla muutakin kuin muistamattomuutta. Sirpa Neittamon Alzheimerin tauti on vielä lievässä vaiheessa. Kati Parkkisen äiti sairastui muistisairauteen vain 53-vuotiaana. Usein muistisairaus on läheisille vähintään yhtä raskas asia kohdattavaksi kuin sairastuneelle itselleen. Areenassa toistaiseksi

Kaksi naista, nuorempi ja vanhempi, istuu sängyllä
Akuutti: Kun muisti katoaa. Kaksi naista, nuorempi ja vanhempi, istuu sängyllä Kuva: Yle/Atte Kaartinen Akuutti,Akuutti: Kun muisti katoaa

Kino: Fritz Lang ja M - murhan jäljillä (16)

Yle Teema klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Ohjaaja Fritz Lang teki tunnetuimman elokuvansa 1931. Heino Ferchin tähdittämässä draamassa Lang on mukana todellisuuspohjaisessa sarjamurhaajan jäljittämisessä. O: Gordian Maugg. (Saksa 2016) MV. Areena 90 vrk. Yle esittää parhaillaan myös elokuvasta tehtyä sarjauutuutta M - Murhaaja keskellämme. Sarjaan pääset tästä.

nainen ja mies mustavalkoisessa kuvassa, nainen seisoo edessä pelästyneellä ilmeellä.
Kino: Fritz Land ja M - murhan jäljillä. nainen ja mies mustavalkoisessa kuvassa, nainen seisoo edessä pelästyneellä ilmeellä. Kuva: Roland Breitschuh / Yle Kuvapalvelu M – kaupunki etsii murhaajaa,M - Murhaaja keskellämme

Jackie (12)

Yle TV1 klo 23.05
Katso ohjelma Areenassa tästä

Natalie Portman oli Oscar-ehdokkaana roolistaan Jacqueline Kennedynä, joka presidentin salamurhan jälkeen kamppaillee surunsa kanssa ja yrittää huolehtia perheensä tulevaisuudesta sekä miehensä henkisen perinnön säilymisestä. Muissa pääosissa Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt ja Richard E. Grant. Ohjaus: Pablo Larrain. (USA 2016) Areena 14 vrk

Lue lisää täältä!

Natalie Portman näyttelee Jacqueline Kennedyä elokuvassa Jackie.
Jackie. Natalie Portman näyttelee Jacqueline Kennedyä elokuvassa Jackie. Yle TV1,Natalie Portman,Jackie

TORSTAI 12.12.

HUOM!

Pikku Kakkonen esitetään to 12.12. Yle Teemalla klo 16.25 urheilulähetysten vuoksi.

Jaakko Keso

Yle Areena klo 00.01

Yle Kioskin erikoisreportteri Jaakko Keson uusi dokumenttisarja. Dokumenttien aiheet ovat pieniä tai jopa outoja, mutta niiden kautta piirtyy kuva Suomesta vuonna 2019, eikä tuo kuva ole aina kaunis. Jaakko Keso laittaa itsensä likoon ja tunkeutuu mikrofoninsa ja kameransa kanssa sinne, minne ei yleensä mennä ja kysyy juuri ne kysymykset, joita ei yleensä kysytä. Jokainen jakso kertoo silti jostain aivan muusta kuin Jaakosta. Areenassa toistaiseksi

Jääkiekon EHT: CZE-FIN

Yle TV2 klo 19.10
Katso ohjelma Areenassa tästä

Jääkiekossa pelataan joulukuun puolivälissä EHT-otteluita. Leijonat kohtaa kauden toisessa turnauksessa ensin Tshekin torstaina, lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Venäjän. Otteluita selostaa Simo Leinonen, studiossa Sami Laine. Pilzen, Tshekki.

Kino Klassikko: Etäisten laaksojen mies (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Jykevä Kuukauden western vaiteliaasta asesankarista, joka ystävystyy pikkupojan kanssa puolustaessaan uudisraivaajia rikkaan maanomistajan asemiehiä vastaan. Pääosissa Alan Ladd, Brandon De Wilde, Jean Arthur, Van Heflin ja Jack Palance. Ohjaus: George Stevens. (Shane, USA 1953) Areena 15 vrk

Alan Ladd on Shane elokuvassa Etäisten laaksojen mies
Kino Klassikko: Etäisten laaksojen mies. Alan Ladd on Shane elokuvassa Etäisten laaksojen mies Etäisten laaksojen mies,teeman elokuvat

Ulkolinja: Espanjalainen umpikuja

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Ulkolinja selvittää, miksi Katalonian ja muun Espanjan välit ovat ajautuneet umpikujaan. Ohjelma kertoo tapahtumista, joihin mahtuu huonoja poliittisia päätöksiä, pahoja virheitä ja suoranaisia rikoksia. Katalonian itsenäisyyttä ajanut aluehallinto on vankilassa jo toista vuotta ilman oikeudenkäyntiä. O: Pertti Pesonen. Areenassa toistaiseksi

PERJANTAI 13.12.

Areenan leffapaketti

Yle Areena klo 06.00

Tarjolla muun muassa Maggie Smithin ja Philip Seymour Hoffmanin tähdittämiä elokuvia sekä Madonnan elokuvaohjaus W.E. Wallis Simpsonista ja Edward VIII:sta. Katsottavissa 30 vrk. Ei tv-esityksiä.

A Late Quartet
Philip Seymour Hoffmanin tähdittämä elokuva, jossa maailmankuulun jousikvartetin vanhin jäsen ilmoittaa lopettavansa. Ilmoituksen myötä kvartetin kaikkien jäsenten egot ja vuosia kätkössä pidetyt mielihalut pääsevät valloilleen. Pääosissa Philip Seymour Hoffman, Christopher Walken, Catherine Keener, Mark Ivanir ja Imogen Potts. Ohjaus: Yaron Zilberman. (A Late Quartet, USA 2012)

A Most Wanted Man
John LeCarrén romaaniin perustuva trilleri, jossa Hampuriin saapuva tshetsheenimuslimi herättää tiedustelupalvelujen mielenkiinnon. Pääosissa Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe ja Robin Wright. Ohjaus: Anton Corbijn. (USA 2014)

Vanha rouva Pariisissa
Maggie Smithin ja Kevin Klinen tähdittämä sympaattisen komedia amerikkalaisesta tyhjätaskusta, joka perii Pariisista asunnon. Asunnon mukana tulee kuitenkin sen iäkäs asukas. Pääosissa Kevin Kline, Maggie Smith, Kristin Scott Thomas ja Stéphane Freiss. Ohjaus: Israel Horowitz. (My Old Lady, Iso-Britannia/USA/Ranska 2014)

Kvartetti
Menestysnäytelmään perustuva lämminhenkinen komedia muusikkojen vanhainkodista, jonka harmoninen elämä saa riitasointuja uudesta tulokkaasta, suosittuun kvartettiin kuuluneesta oopperadiivasta. Pääosissa Maggie Smith, Tom Courtenay, Billy Connolly, Pauline Collins ja Michael Gambon. Ohjaus: Dustin Hoffman. (Quartet, Iso-Britannia 2012)

W.E.
Madonnan ohjaama tyylikäs elokuva "vuosisadan rakastavaisista" eli Edward VIII:stä ja Wallis Simpsonista sekä heidän tarinaansa nykyajassa tutkivasta manhattanilaisesta naisesta ja venäläisestä turvallisuusvartijasta. Pääosissa Abbie Cornish, James D'Arcy, Andrea Riseborough ja Oscar Isaac. (Iso-Britannia 2011)

Mark Ivanir, Philip Seymour Hoffman, Christopher Walken ja Catherine Keener elokuvassa A Late Quartet
A Late Quartet. Mark Ivanir, Philip Seymour Hoffman, Christopher Walken ja Catherine Keener elokuvassa A Late Quartet A Late Quartet,teeman elokuvafestivaali 2016

Ampumahiihdon maailmancup

Yle TV2 klo 12.20
Katso ohjelma Areenassa tästä

Joulukuun puolivälissä ampumahiihdossa kisataan Hochfilzenissä, jossa perjantaina aloitetaan pikamatkoilla ja viestit ja takaa-ajot seuraavat seuraavina päivinä. Ampumahiihtoa selostaa Johannes Oikarinen ja asiantuntijana Ville Kotikumpu.

Kaisa Mäkäräinen.
Ampumahiihdon maailmancup. Kaisa Mäkäräinen. Kuva: EPA Kaisa Mäkäräinen,ampumahiihto,Ampumahiihdon maailmancup

Lucia 2019

Yle Fem klo 17.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Presidentti Tarja Halonen kruunaa vuoden 2019 Lucia-neidon suorassa lähetyksessä Helsingin tuomiokirkossa. Tilaisuudessa esiintyvät myös Lucia-kuoro, mieskuoro Muntra Musikanter sekä helsinkiläisten musiikkiluokkien lapsikuoro. Artististivieraana nähdään Erik-André Hvidsten, ja juontajina toimivat Mårten Svartström ja Sonja Kailassaari. Viittomakielinen tulkkaus Yle Areenassa.

Exit – Uusi sarja!

Yle TV2 klo 21.00, kaikki jaksot Areenassa klo 06.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Tositarinaan perustuva, palkittu norjalaisdraama neljästä menestyvästä kolmekymppisestä miehestä. Finanssialalla työskentelevillä Adamilla, Williamilla, Henrikillä ja Jepellä on kovat paineet, joita he purkavat moraalisesti
arveluttavilla tavoilla. Norjalainen draamasarja vuodelta 2019. Ohjelma sisältää materiaalia, joka voi järkyttää herkimpiä katsojia. Areena 9,5 kk

Hermine med blåslagna ögon.
Exit. Hermine med blåslagna ögon. Kuva: Fremantle/NRK Exit

Kino: The Florida Project

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Palkitussa elokuvassa 6-vuotias Moonee-tyttö elää äitinsä kanssa halvassa motellissa Disney Worldin varjossa mutta kaukana sen unelmista. Moonie ystävineen yrittää kuitenkin tehdä kesäpäivistä seikkailuja vaikka äidin on turvauduttava yhä epätoivoisempiin keinoihin selviytyäksen arjesta. Pääosissa Brooklynn Kimberly Prince, Bria Vinaite ja Willem Dafoe, joka oli roolistaan Oscar-ehdokkaana. Ohjaus: Sean Baker. (USA 2017) Areena 30 vrk

tre barn på en balkong ur filmen the florida project
The Florida Project. tre barn på en balkong ur filmen the florida project Kuva: finnkino The Florida Project,Willem Dafoe,Jean Baker

Yle Live: Ron Carter Foursight Quartet

Yle Teema klo 22.50
Katso ohjelma Areenassa tästä

Amerikkalainen jazzbasistilegenda, Miles Davisin 60-luvun kvintetissä soittanut Ron Carter toi viime heinäkuussa Pori Jazziin Foursight Quartetin. Huipputyylikäs konsertti oli yksi Lokkilavan kesän jazztarjonnan helmiä. Areena 30 vrk

LAUANTAI 14.12.

Avara luonto: Sikojen salattu elämä

Yle TV1 klo 18.45, Areenassa jo 9.12. klo 06.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Onko sika likainen ja ahne laiskimus? Todellisuudessa se on älykäs ja tarkka-aistinen eläin, joka sopeutuu elämään missä vain, sademetsistä Siperiaan. Kenties eksoottisin elinympäristö ovat Bahamasaaret, jossa villiintynyt sikalauma on oppinut uimaan ajankuluksi. Kotisika oppii kulkemaan läpi labyrintin, ja pahkasika voi lyödä hynttyyt yhteen vaikka surikaatin kanssa. Ja ihan vain siksi, että se on viisasta! Areena 90 vrk

Lue lisää täältä!

Luontodokumentti tutustuu sian uskomattomaan sopeutumiskykyyn ja ominaisuuksiin.
Avara luonto: Sikojen salattu elämä. Luontodokumentti tutustuu sian uskomattomaan sopeutumiskykyyn ja ominaisuuksiin. Yle TV1,Avara luonto: Sikojen salattu elämä

Anna laulu lahjaksi -joulukonsertti

Yle Radio Suomi klo 19.02
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Suora lähetys Espoon kulttuurikeskuksesta. Jouluisen konsertin ohjelmassa on täysin uusia, radionkuuntelijoilta kerätyistä tarinoista ja muistoista syntyneitä joululauluja sekä tuttuja, rakkaita joululauluklassikoita. Laulujen tulkkeina on seitsemän Suomen eturivin viihdeartistia: Paula Koivuniemi, Arja Saijonmaa, Antti Ketonen, Kyösti Mäkimattila, Aste, Irina ja Mira Luoti. Orkesterina on huippumuusikoista koostuva Marzi & Lenni w/Espoo Gig Band ja juontajana Tarja Närhi.

Anna laulu lahjaksi on Ylen joulunajan ohjelmistossa nyt toisen kerran. Konsertin tallenne lähetetään TV1:ssä joulupäivän iltana 25.12. Areenassa toistaiseksi

Anna laulu lahjaksi artistit studiokuvassa.
Anna laulu lahjaksi. Anna laulu lahjaksi artistit studiokuvassa. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Anna laulu lahjaksi,Mira Luoti,Irina,Paula Koivuniemi,Arja Saijonmaa,Antti Ketonen,Kyösti Mäkimattila,Aste

Midsomerin murhat – Uusi kausi!

Yle TV1 klo 19.40
Katso ohjelma Areenassa tästä

Kausi 21. Kehon painopiste 1/2. Vuotuisen tanssigaalan aikaan Barnaby joutuu tutustumaan hänelle vieraaseen kilpatanssin maailmaan. Kulisseissa selvästi kuohuu, ja pian entinen tanssija löytyy kuolleena. 8 jaksoa. Areena 90 vrk

Lue lisää täältä!

ylikonstaapeli Jamie Winter (Nick Hendrix, vas.) ja ylikomisario John Barnaby (Neil Dudgeon)
Midsomerin murhat. ylikonstaapeli Jamie Winter (Nick Hendrix, vas.) ja ylikomisario John Barnaby (Neil Dudgeon) Kuva: Mark Bourdillon Midsomerin murhat

Count Basie: Through His Own Eyes

Yle Teema klo 20.00, Areenassa 9.12.
Katso ohjelma Areenassa tästä

"King of the Swing Kings", William "Count" Basie (1904 -1984) oli yksi maailman kuuluisimmista jazzpianisteista ja orkesterinjohtajista. Silti hänen yksityiselämästään ei tiedetty paljoakaan, kunnes Jeremy Marren tuore dokumentti nyt kertoo Basien omin sanoin mm. hänen vaimonsa Catherinen mittavasta kansalaisoikeusaktivismista ja siitä, miten Basie omistautui kehitysvammaisen tyttärensä Dianen hellimiseen. Mukana on runsaasti mm. ennennäkemättömiä kotielokuvia ja ystävien ja muusikkotovereiden kertomuksia. T: Eagle Rock Productions, Britannia (2018). Areena 60 vrk

Count Basie ja tyttärensä Diane uimassa perhealbumin valokuvassa.
Count Basie: Through His Own Eyes. Count Basie ja tyttärensä Diane uimassa perhealbumin valokuvassa. Count Basie,teemalauantai

Teemalauantai: Nick Cave

Yle Teema klo 21.15

Toiveuusintana tunteikas musiikki-ilta Nick Caven seurassa: pitkä dokumenttielokuva Skeleton Tree -albumin teosta sekä Bad Seedsin Kööpenhaminan-konsertti koko komeassa pituudessaan.

Nick Cave: One More Time With Feeling (12)
Yle Teema klo 21.16
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Britannia 2016) Nick Cave ja The Bad Seeds oli aloittanut Skeleton Tree -levyn äänitykset, kun tuli tieto, että Nick Caven 15-vuotias poika oli kuollut tapaturmassa. Andrew Dominikin dokumenttielokuva on kertomus tuskasta, surutyöstä ja musiikin tekemisestä tämän kaiken keskellä. Lopputulos on ihmeellinen – tuskainen ja ahdistunut, mutta myös oudon rauhoittava ja lohduttava. Areena 30 vrk

Distant Sky: Nick Cave Kööpenhaminassa
Yle Teema klo 23.04

Katso ohjelma Areenassa tästä

(Distant Sky – Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen, Britannia 2017) Kööpenhaminan Royal Arenalla lokakuussa 2017 taltioitu konserttielokuva. Suurenmoisessa vedossa oleva yhtye esittää koko Skeleton Tree -albumin sekä Nick Caven parhaita biisejä vuosien varrelta. Lavalla myös sopraano Else Torp. Ohjaus David Barnard. Areena 30 vrk

Nick Cave lähikuvassa, dokumenttielokuvan One More Time with feeling kuvauksissa.
Nick Cave: One More Time With Feeling. Nick Cave lähikuvassa, dokumenttielokuvan One More Time with feeling kuvauksissa. Nick Cave,Teemalauantai,One More Time with Feeling,teeman rockdokumentit

SUNNUNTAI 15.12.

Euroradion joulukonsertit

Yle Radio 1 klo 12.05
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Euroradion joulukonserttien päivä on ollut radion ohjelmistossa jo vuodesta 1994. Päivän aikana kuullaan useita joulunajan eurooppalaisiin perinteisiin kuuluvia konsertteja eri puolilta Eurooppaa, osa suorana lähetyksenä osa tallenteena. Alusta asti mukana on ollut myös Yleisradio, niin tänäkin vuonna.

Helsingin Kallion kirkossa klo 15.00 alkava ja suorana radiossa lähetettävä Barocco Boreale -konsertti sisältää vanhinta suomalaista ja Händelin joulumusiikkia. Kuuluttajana on Inari Tilli. Tänä vuonna kuullaan kahdeksan n. tunnin kestoista konserttia kahdeksasta maasta. Yleisradion konsertin lisäksi päivän aikana kuullaan konsertit myös Wienistä (klo 12), Kööpenhaminasta (klo 13), Tartosta (suora klo 14 ), Reykjavikistä (suora klo 16), Sofiasta (klo 19), Ljubljanasta (suora klo 20) ja Madridista (klo 21).

Humanity on trial

Yle Fem klo 22.00, Areenassa jo 9.12. klo 06.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Kreikkalaisella rannalla kuolleena makaavan lapsen kuva ei jätä tanskalaista Salam Aldeenia rauhaan. Hän päättää auttaa muita pakolaisia, lapsia ja perheitä, matkustaa Kreikkaan ja perustaa Lesboksen saarella vapaaehtoisjärjestön.

Salam työskentelee väsymättä kuukausia ja pelastaa lukemattomia ihmishenkiä. Tammikuussa 2016 hänet ja neljä muuta hengenpelastajaa pidätetään syytettynä ihmissalakuljetuksesta. Hän jää maahan ja jatkaa pakolaisten auttamista, epävarmana tulevaisuudestaan. Toukokuussa 2018 lähestyvä oikeudenkäynti painaa mieltä: Joutuuko Salam viettämään loppuelämänsä kreikkalaisessa vankilassa?

Elokuva seuraa Salamin matkaa ja pohtii sitä, mitä tapahtuu eurooppalaisille arvoillemme ja oikeusjärjestelmälle pakolaiskriisin puristuksessa. Salam vastaa syytteisiin maassa, jossa demokraattiset arvot syntyivät. Ohjaaja: Jonas Bruun. Areena 90 vrk

Mies ottaa veneestä vastaan lasta.
Humanity on Trial. Mies ottaa veneestä vastaan lasta. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Humanity on Trial

Game of Thrones - Viimeinen kausi!

Yle Areena klo 21.30, Yle TV2 ma 16.12. klo 21.30
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Game of Thrones, S8) Maailman kuuluisin fantasiasarja, moninkertaisesti palkittu Game of Thrones tulee päätökseensä. Talvi on vallannut Westerosin valtakunnan pohjoisen osan. Jon Nietoksen ja Daenerysin suuri sotaretki Muurin taa pohjoiseen oli alkanut lupaavasti, mutta yhden lohikäärmeen menetyksestä lähti liikkeelle lumipallo, jonka synnyttämää lumivyöryä odotetaan Talvivaarassa kauhulla.

Jonin liikkeelle saamat Starkin vanhat liittolaiset ja Daenerysin hallitsemat kansat vyöryvät sisään tuhatpäin Talvivaaran porteista. Lohikäärmelasia rahdataan ja työstetään aseiksi epätoivon vimmalla, sillä se voi olla viimeinen toivo taistelussa Kuolleiden joukkoja vastaan. Mutta onko koko valtakunta yhteisrintamassa taistelemassa Westerosin ja vapauden puolesta? Kuka nousee viimeiseksi Rautavaltaistuimelle – vai nouseeko kukaan?

6 jaksoa. Kolme ensimmäistä jaksoa julkaistaan Areenassa 15.12. klo 21.30 alkaen ja loput kolme julkaistaan 5.1.2020. Jaksot esitetään myös TV2:lla kolmen jakson ryppäissä.

Bild från säsong åtta av Game of Thrones.
Game of Thrones. Bild från säsong åtta av Game of Thrones. Kuva: HELEN SLOAN SMPSP Game of Thrones

Tytöt Dubaissa - aurinkoa ja luksusjuhlia

Yle Fem klo 23.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Aurinkoa, luksusta ja juhlia. Dokumentti seuraa kolmea ruotsalaistyttöä, jotka muuttavat Dubaihin yökerhoemänniksi ja tavoittelevat unelmiaan ja rahaa. Areena 90 vrk

Lue myös - yle.fi:stä poimittua