Hyppää pääsisältöön

Bach kohtaa Bachin

Loputtoman vuolaana pärskyy Bach-julkaisujen virta. Vuonna 2015 perustettu ruotsalais-suomalainen Orfeus Barock Stockholm on esikoisjulkaisullaan yhyttänyt yhteen isä Johann Sebastianin Bachin ja poika Carl Philipp Emanuel Bachin musiikkia.

OBS äänitteen kansi
OBS äänitteen kansi Johann Sebastian Bach

Carl Philipp Emanuel Bachin tuotannosta kuullaan e-molli-sinfonia Wq 178 sekä sellokonsertto Wq 170. Berliinin-vuosina valmistunut suosittu e-molli-sinfonia vyöryy myöhemmin puupuhaltimin täydennettynä versiona päättäväisesti.

Sellisti Johannes Rostamo tekee a-mollikonsertossa sähäkkää jälkeä. Erilainen ja piristävä ratkaisu oli kytkeä kadenssiin Radiohead-yhtyeen aiheistoa. Cembalisti Luca Guglielmi taituroi isä-Bachin d-mollikonserton BWV 1052 niin ikään varmalla otteella ja innostavasti.

Rouheasti soittavan Orfeus Barock Stockholmin pirteitä esityksiä tukee onnistunut äänitys. Paikkausotoin täydennetystä konserttitaltioinnista on siirtynyt hyvä energia ja raikas ote.

Orfeus Barock Stockholm. Luca Guglielmi, cembalo, Johannes Rostamo, sello, Orfeus Barock Stockholm. Alba (ABCD448).

Kuuntele Uudet levyt 10.12.2019, toimittajana Aki Yli-Salomäki.

  • Jessica Meyer vakuuttaa ja yllättää

    Jessica Meyer vakuuttaa ja yllättää

    Yhdysvaltojen itärannikolta kuuluu taas. New Yorkissa vaikuttava Jessica Meyer toimi aiemmin ainoastaan alttoviulistina, kunnes keski-ikää lähestyessään viitisen vuotta sitten alkoi myös säveltää. Tämän vielä lyhyehkön matkan tuloksia voidaan nyt kuulla Meyerin ensimmäiseltä profiilijulkaisulta. Ensimmäisenä yllättää vahva omaäänisyys ja pirteys.

  • Kirpeän levollisia perinnesävelmiä

    Kirpeän levollisia perinnesävelmiä

    Kitaristi Heikki Ruokangas sekä harmonikansoittaja Anne-Mari Kanniainen hakeutuvat perinnesävelmien pariin samalla uutta soivaa ympäristöä hahmotellen.