Hyppää pääsisältöön

Bach kohtaa Bachin

Loputtoman vuolaana pärskyy Bach-julkaisujen virta. Vuonna 2015 perustettu ruotsalais-suomalainen Orfeus Barock Stockholm on esikoisjulkaisullaan yhyttänyt yhteen isä Johann Sebastianin Bachin ja poika Carl Philipp Emanuel Bachin musiikkia.

OBS äänitteen kansi
OBS äänitteen kansi Johann Sebastian Bach

Carl Philipp Emanuel Bachin tuotannosta kuullaan e-molli-sinfonia Wq 178 sekä sellokonsertto Wq 170. Berliinin-vuosina valmistunut suosittu e-molli-sinfonia vyöryy myöhemmin puupuhaltimin täydennettynä versiona päättäväisesti.

Sellisti Johannes Rostamo tekee a-mollikonsertossa sähäkkää jälkeä. Erilainen ja piristävä ratkaisu oli kytkeä kadenssiin Radiohead-yhtyeen aiheistoa. Cembalisti Luca Guglielmi taituroi isä-Bachin d-mollikonserton BWV 1052 niin ikään varmalla otteella ja innostavasti.

Rouheasti soittavan Orfeus Barock Stockholmin pirteitä esityksiä tukee onnistunut äänitys. Paikkausotoin täydennetystä konserttitaltioinnista on siirtynyt hyvä energia ja raikas ote.

Orfeus Barock Stockholm. Luca Guglielmi, cembalo, Johannes Rostamo, sello, Orfeus Barock Stockholm. Alba (ABCD448).

Kuuntele Uudet levyt 10.12.2019, toimittajana Aki Yli-Salomäki.

  • Kapellimestari Eero Lehtimäki on meidän Eero – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

    Onnittelemme syntymäpäivänä 13. tammikuuta!

    Eero Lehtimäki (s. 1989) on saanut syntymälahjakseen positiivisuuden auran. Iloinen ja välitön Eero on toimissaan rajaton, hän on valmistunut musiikkiammattien lisäksi diplomi-insinööriksi ja harrastaa kaikkea mahdollista baletista purjehdukseen. Ensimmäisen kapellimestarikiinnityksensä hän aloitti Joensuussa syksyllä 2019.

  • Avet Terterjan oli omaääninen sinfonikko

    Avet Terterjan oli omaääninen sinfonikko

    Maanista takomista, alkukantaisuutta ja hiiskuvia suvantoja. Näitä ja paljon muuta kuullaan armenialaisen Avet Terterjanin (1929–1994) kahdessa erikoislaatuisessa sinfoniassa. Terterjan rakensi 1960-luvun lopulla alkanutta sinfoniasarjaansa aivan elämänsä loppuun asti, mutta yhdeksättä sinfoniaa hän ei enää saanut viimeisteltyä.