Hyppää pääsisältöön

Jo yli 200 yleläistä kahvitellut suomalaisten kanssa: ”Ehkä meidän tulisi toimittajina ja mediana avata käytäntöjämme vieläkin enemmän”

Kutsu Yle kahville, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Jouko Jokinen Helsingin Kuurojen Yhdistys ry:n vieraana
Ylen ohjelmatekstittäjä-toimittaja Jarkko Lehtola, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Jouko Jokinen sekä toimittajat Ilkka Kilpeläinen ja Thomas Sandholm Ylen viittomakielisistä uutisista Helsingin kuurojen yhdistyksen vieraana. Kutsu Yle kahville, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Jouko Jokinen Helsingin Kuurojen Yhdistys ry:n vieraana Yle,kuurojen yhdistys

Jo reilusti yli 200 yleläistä on vieraillut Kutsu Yle kahville -tilaisuuksissa ympäri Suomea. Jokaiselta reissulta on yleläisille tarttunut tärkeitä huomioita niin Ylestä, sisällöistämme kuin julkisesta palvelusta yleensä. Kiitos palautteista!

Keväällä kahvittelujen ensimmäisellä kierroksella olivat mukana suomen- ja ruotsinkieliset uutis-, ajankohtais- ja urheilutoimitusten tekijät. Syksyllä 2019 mukaan ovat liittyneet yleläiset, jotka työskentelevät mm. asiaohjelmien, kulttuurin, lastenohjelmien, draaman tai Ylen digitaalisten palvelujen kuten Areenan parissa.

Olemme kuunnelleet ajatuksia Ylestä niin tsasounan kupeessa kuin Ruokolahden leijonan maisemissa. Kahvikuppien ääressä on puhuttu mediankäytöstä, Ylestä, ihmisistä, yhteiskunnasta, ihan kaikesta maan ja taivaan välillä.

“Tapaamallani perheellä oli kysyttävää toimittajuuden arjesta, kuinka teemme journalistisia valintoja ja miten juttu jalostuu ideasta konkretiaan. Ehkä meidän tulisi toimittajina ja mediana avata käytäntöjämme vieläkin enemmän. Näin turvataan journalismin läpinäkyvyys parhaiten.― uutistoimittaja Eelis Bjurström

Meitä on ollut isännöimässä ja emännöimässä satoja erilaisia kahvinkeittäjiä. Vierailuista kuuluu Ylen sisällä vain mukavia viestejä ja ylistyssanoja. Tilaisuudet ovat olleet mieleenpainuva kokemus.

"Vierailusta jäi hyvä mieli ja oli aika ihanaa, että saimme etupäässä vain kuunnella", kertoo Ylen suomentaja-toimittaja Marjaana Kulovesi.

Pyysimme huhtikuussa suomalaisia kutsumaan yleläisiä kanssaan kahville. Kutsuja tuli yhteensä 711. Kutsu Yle kahville -hankkeen tarkoituksena on saada lisäoppia ja kasvattaa ymmärrystämme siitä, miten Yle voisi palvella suomalaisia paremmin. Kahvikutsut jatkuvat tällä erää joulukuun puoliväliin.