Hyppää pääsisältöön

Sirpa Ojala Ylen hallituksen uudeksi jäseneksi – Wilhelmsson jatkaa puheenjohtajana

Kuvassa Sirpa Ojala sinisessä asussa.
Senior Advisor Sirpa Ojala on Ylen hallituksen uusi jäsen. Kuvassa Sirpa Ojala sinisessä asussa. Sirpa Ojala

Yleisradion hallintoneuvosto valitsi 10.12. kokouksessaan yhtiön hallituksen.

Uutena jäsenenä Ylen hallituksessa aloittaa vuoden alussa Senior Advisor Sirpa Ojala, kun toimitusjohtaja Jussi Karinen jättää hallitustehtävän.

Kansleri Thomas Wilhelmsson jatkaa Ylen hallituksen puheenjohtajana ja HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola varapuheenjohtajana.

Hallituksessa jatkavat myös toimitusjohtaja Paulina Ahokas, toimitusjohtaja Kai Huotari, erityisasiantuntija Lauri Kontro ja toimitusjohtaja Pauliina Mäkelä.

Ylen henkilöstön edustajana yhtiön hallituksessa kaudella 2016–2020 on toimittaja Arto Nieminen.

Sirpa Ojala on kiinteistöpalvelu ja -sijoitusyhtiö Colliers International Finland Group Oy:n Senior Advisor ja entinen toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt aiemmin M-Brain Oy:n toimitusjohtajana ja Digitan Oy:n toimitusjohtajana ja liiketoimintajohtajana. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

Yleisradion hallintoneuvosto valitsi Ylen hallituksen kokouksessaan 10.12. Hallitus aloittaa toimikautensa 1.1.2020.

Ylen hallituksessa on 5–8 jäsentä, jotka valitaan vuodeksi kerrallaan. Yleisradio Oy:stä annetun lain mukaan hallituksen tehtävänä on mm. valita ja vapauttaa yhtiön toimitusjohtaja, päättää seuraavan vuoden talousarviosta, kutsua koolle yhtiökokous ja valmistella siinä käsiteltävät asiat sekä antaa yhtiön toiminnasta vuosittain kertomus Liikenne- ja viestintävirastolle. Hallitus nimittää myös sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat. Lisäksi hallituksella on muita osakeyhtiölaista johtuvia tehtäviä. Hallituksella on kaksi valiokuntaa, tarkastusvaliokunta sekä nimitys- ja palkitsemisvaliokunta.