Hyppää pääsisältöön

Karri Lehtiö Yle Metropolin päälliköksi

Henkilökuva Karri Lehtiöstä
Henkilökuva Karri Lehtiöstä Kuva: Anne-Mari Rajala / Yle henkilökuvat (valokuvat)

Yle Metropolin ja Suomi-deskin päälliköksi on nimitetty 24.2.2020 alkaen Karri Lehtiö, 41. Hän seuraa tehtävässä JSN:n puheenjohtajaksi siirtyvää Eero Hyvöstä.

Karri Lehtiöllä on laaja ja monipuolinen kokemus sähköisen viestinnän journalismista. Hän siirtyy Yleen MTV Uutisten toimituspäällikön tehtävistä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa MTV Uutisten verkkodeskin päällikkönä ja Iltalehden uutispäällikkönä.

Yle Metropoli on Ylen pääkaupunkiseudun aluetoimitus, joka tuottaa sisältöjä monipuolisesti kaikkiin Ylen julkaisukanaviin.

“Saamme Yle Metropolin toimitukselle päällikön, jolla on sekä ensikäden kokemusta median murroksesta että näkemystä kehitysvaatimuksista. Karri Lehtiö on ollut muun muassa luomassa ja johtamassa uutta MTV Uutiset Live -palvelua”, perustelee valintaa Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

“Suomi-deski on Yle Uutisten keskeisiä toimintoja, sillä se johtaa alueiden uutishankinnan yhteistyötä Ylen muun uutis- ja ajankohtaistoiminnan kanssa. Uutispäällikkökokemuksellaan Karri Lehtiö on juuri oikea henkilö tähän tehtävään”, Kataja-Rahko jatkaa.

Karri Lehtiö on tarttumassa innolla uuteen.

“Pyrin vauhdittamaan digitekemistä ja antamaan panokseni kiinnostavien sisältöjen syntymiseen kaikkiin julkaisukanaviin. Uutiskilpailu korostuu entisestään digitaalisilla alustoilla, mikä vaatii jatkuvaa uusiutumista ja nopeutta. Uskon Ylen kykyyn pärjätä kilpailussa, ja aluetoimituksilla on varsinkin nopeissa uutistilanteissa valtava potentiaali reaaliaikaiseen uutisointiin. Siinä korostuu yhdessä tekemisen tärkeys ja yhteiset tavoitteet”, Lehtiö kommentoi.