Hyppää pääsisältöön

Murhia ja kantrimusiikkia – pikkukaupungin tehotiimi penkoo 6. kauden mysteereitä

Pikkukaupungin rento komisario Mike Shepherd setvii uusia rikoksia.
Konstaapeli Sam Breen (Nic Sampson), komisario Mike Shepherd (Neill Rea) ja ylikonstaapeli Kristin Sims (Fern Sutherland). Pikkukaupungin rento komisario Mike Shepherd setvii uusia rikoksia. Kuva: South Pacific Pictures Yle TV1,Murhia ja kantrimusiikkia

TV1 sunnuntaisin 24.5. - 12.7.2020 klo 17.10 - 18.00, Areenassa

Brokenwoodin pikkukaupungin raitti näyttää rauhalliselta, mutta pinnan alla kihisee.

Paikkakunnalle kotiutunut komisario Mike Shepherd (Neill Rea) palaa merkillisten rikosjuttujen pariin. Palkitusta, uusiseelantilaisesta rikossarjasta Murhia ja kantrimusiikkia (12) nähdään uusintana kuudennen tuotantokauden neljä kaksiosaista tarinaa.

Rento komisario Shepherd on vakaa ja luotettava mies, jolta löytyy pilkettä silmäkulmasta. Ystävät ja viholliset tuppaavat aliarvioimaan tätä suurta kantrimusiikin harrastajaa.

Onneksi Shepherdillä on virkahommissa apunaan tuttu tiimi, rikosetsivät Kristin Sims (Fern Sutherland) ja Sam Breen (Nic Sampson) sekä persoonallinen kuolinsyyntutkija, tohtori Gina Kadinsky (Cristina Serban Ionda). Nelikko penkoo murhamysteereitä tinkimättömään tyyliinsä.

Pikkukaupungin rento komisario Mike Shepherd setvii uusia rikoksia.
Kuolinsyyntutkija Gina Kadinsky (Cristina Ionda) ja komisario Mike Shepherd (Neill Rea). Pikkukaupungin rento komisario Mike Shepherd setvii uusia rikoksia. Kuva: South Pacific Pictures Yle TV1,Murhia ja kantrimusiikkia

Kuudennella kaudella komisario on joutunut Willie-corgin hoitajaksi ja päätyy kävelyllä juuri sopivasti paikkaan, jossa vannotaan viktoriaanisen estetiikan nimeen. Steampunk-tapahtumassa sattuu kohtalokas räjähdys. Mistä on oikein kysymys?

Shepherd, Sims ja Breen saavat juosta monta turhaa mutkaa, ennen kuin jutun perimmäiset kiemurat avautuvat.

Kauden kolme muuta tarinaa vievät todeksi muuttuvaan rikoskirjallisuuden maailmaan, sorsanmetsästyksen pariin sekä selvittämään välikohtausta Brokenwoodin naisvankilassa.

Mike sattuu tuntemaan vankilan uhrin entuudestaan ja saattaa tietää paljon enemmän kuin on halukas kollegoilleen paljastamaan. Liittyykö Shepherdin menneisyyteen jotain, mikä ei kestä päivänvaloa?

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Teuila Blakely, Amanda Billing, Zoe Robins, Aroha Rawson, Blair Strang, Lily Powell, Geoff Houtman, Dan Vient, Lucy Wigmore, Beth Alexander, Zoe Robins, Beth Alexnader, Yvette Parsons ja James Kupa.

Brokenwood Mysteries. Käsikirjoitus: Timothy Balme. Tuotanto: South Pacific Pictures, Uusi-Seelanti, 2019. Draamasarjan kuudes kausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.