Hyppää pääsisältöön

Jouluiloa puutarhasta – metsästä tykötarpeet juhlapöydän koristeluun

Norjalaisen puutarhaohjelman toimittajat Metter Stensholt Shau ja Tom Egeberg Hvål valmistelevat kukka- ja pöytäkoristeita jouluksi.
Toimittajat Tom Egeberg Hvål ja Metter Stensholt Shau valmistautuvat jouluun. Norjalaisen puutarhaohjelman toimittajat Metter Stensholt Shau ja Tom Egeberg Hvål valmistelevat kukka- ja pöytäkoristeita jouluksi. Kuva: Petter Melsom Yle TV1,Jouluiloa puutarhasta

TV1 perjantaisin 13. - 20.12.2019 klo 20.00 - 20.30, Areenassa

Miten valmistautua tunnelmalliseen jouluun ilman stressiä ja vieläpä edullisesti?

Norjalaisen puutarhaohjelman toimittajat Metter Stensholt Shau ja Tom Egeberg Hvål valmistelevat kukka- ja pöytäkoristeita jouluksi. Lisäksi on luvassa lahjaideoita ja jotakin hyvää kahvin kanssa.

Mette maalaa valkoiseksi kaksi peltipurkkia, jotka hän myöhemmin täyttää vedellä ja jäädyttää ne. Kaksi vesipalloa päätyy myös pakastimeen. Vain Mette itse tietää, minkälainen joulunihme on syntymässä.

Tom ryhtyy rakentamaan suurista lasimaljoista joulukoristeita. Erilaisia tykötarpeita Mette ja Tom ovat keränneet talteen jo syksyllä metsästä.

Norjalaisen ohjelman Jouluiloa puutarhasta ensimmäisessä jaksossa vieraillaan myös eläkeläisen Kari Filbergin luona. Hän askartelee lastenlastensa kanssa enkeleitä ja tuohipalloja.

Toisessa osassa valmistetaan näyttäviä joulupöydän koristeita ja seppeleitä. Länsi-Norjassa Nordfjordissa joulu kestää koko vuoden. Puutarhuri ja floristi Johannes Nomen on perinyt intohimon joulukoristeisiin äidiltään. Joulu on hänen elantonsa.

Grønn julglede. Tuotanto: NRK, Norja, 2013. Ohjelma on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla 2016.

Keskustele