Hyppää pääsisältöön

Jouluiloa puutarhasta – metsästä tykötarpeet juhlapöydän koristeluun

Norjalaisen puutarhaohjelman toimittajat Metter Stensholt Shau ja Tom Egeberg Hvål valmistelevat kukka- ja pöytäkoristeita jouluksi.
Toimittajat Tom Egeberg Hvål ja Metter Stensholt Shau valmistautuvat jouluun. Norjalaisen puutarhaohjelman toimittajat Metter Stensholt Shau ja Tom Egeberg Hvål valmistelevat kukka- ja pöytäkoristeita jouluksi. Kuva: Petter Melsom Yle TV1,Jouluiloa puutarhasta

TV1 perjantaisin 13. - 20.12.2019 klo 20.00 - 20.30, Areenassa

Miten valmistautua tunnelmalliseen jouluun ilman stressiä ja vieläpä edullisesti?

Norjalaisen puutarhaohjelman toimittajat Metter Stensholt Shau ja Tom Egeberg Hvål valmistelevat kukka- ja pöytäkoristeita jouluksi. Lisäksi on luvassa lahjaideoita ja jotakin hyvää kahvin kanssa.

Mette maalaa valkoiseksi kaksi peltipurkkia, jotka hän myöhemmin täyttää vedellä ja jäädyttää ne. Kaksi vesipalloa päätyy myös pakastimeen. Vain Mette itse tietää, minkälainen joulunihme on syntymässä.

Tom ryhtyy rakentamaan suurista lasimaljoista joulukoristeita. Erilaisia tykötarpeita Mette ja Tom ovat keränneet talteen jo syksyllä metsästä.

Norjalaisen ohjelman Jouluiloa puutarhasta ensimmäisessä jaksossa vieraillaan myös eläkeläisen Kari Filbergin luona. Hän askartelee lastenlastensa kanssa enkeleitä ja tuohipalloja.

Toisessa osassa valmistetaan näyttäviä joulupöydän koristeita ja seppeleitä. Länsi-Norjassa Nordfjordissa joulu kestää koko vuoden. Puutarhuri ja floristi Johannes Nomen on perinyt intohimon joulukoristeisiin äidiltään. Joulu on hänen elantonsa.

Grønn julglede. Tuotanto: NRK, Norja, 2013. Ohjelma on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla 2016.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.