Hyppää pääsisältöön

Teeman joulun lahjapaketit 2019

Colin Firth on Mr. Darcy ja Jennifer Ehle on Elizabeth Bennet sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo
Colin Firth on Mr. Darcy ja Jennifer Ehle on Elizabeth Bennet sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo. Colin Firth on Mr. Darcy ja Jennifer Ehle on Elizabeth Bennet sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo Ylpeys ja ennakkoluulo,teeman sarjat

Teeman jouluun kuuluvat lahjapaketit, joka päivä aatosta loppiaiseen klo 12!

Teema toteuttaa monien katsojien toiveen: Ylpeys ja ennakkoluulo esitetään tapaninpäivänä uutena HD-laatuisena kopiona, pääosissa unohtumattomasti Colin Firth ja Jennifer Ehle. Muita joulun sarjoja ovat nostalgisen tyylikäs Systrar – Kesä 1968 sekä vaarallisesta lomaseikkailusta kertova Kesä Balatonilla.

Teema tarjoaa jouluna myös musiikkia. Klassisen musiikin kohokohtia ovat Lumen Valon konsertti jouluaattona, Schumannin Kohtauksia Goethen Faustista sekä Wagnerin Reininkulta. Jazz-diggareille mm. esitellään uudessa henkilökuvassa Mr. Pori Jazz Jyrki Kangas. Ja yhdellä paketilla muistellaan David Bowieta.

Joulunajan elokuvissa on muun muassa Peppi Pitkätossua, Palmuja, Lasse Pöystiä ja kasariklassikoita.

Helmiä ovat myös koko perheen Peppi Pitkätossu -baletti Kansallisoopperasta sekä Circo Aereon ja miimikko Marc Gassot'n taianomainen sirkusteos Lion.

tiistai 24.12. Lumen Valo + Systrar – Kesä 1968

Jouluaaton Teemalla aloittaa Lumen Valo -lauluyhtyeen tunnelmallinen konsertti Hämeen linnassa. Risto Nordellin toimittama konsertti vie ajatukset pois arjesta. Sen jälkeen aaton varsinaisessa lahjapaketissa on kesäinen, nostalgisen tyylikäs ruotsalaissarja Systrar – Kesä 1968, jossa vastavalmistunut nuori toimittaja tuo feministiset aatteet Tukholmasta uneliaaseen pikkukaupunkiin.

Lottie (Maja Rung), Karin (Mikaela Knapp) ja Ingela (Anna Åström) sarjassa Systrar - Kesä 1968
Kesän 1968 kolme siskosta Lottie (Maja Rung), Karin (Mikaela Knapp) ja Ingela (Anna Åström) sarjassa Systrar - Kesä 1968 Kuva: SVT/Ulrika Malm teeman sarjat

keskiviikko 25.12. Magiaa

Joulupäivän sana on magia: lahjapaketin ensi-ilta on Circo Aereon ja miimikko Marc Gassot'n taianomainen sirkusesitys Lion, ja joulun taikaa huokuu klassikkoelokuva Ihmeellinen on elämä. Lisäksi nähdään Cary Grant ja Grace Kelly Hitchcockin elokuvassa Varkaitten paratiisi.

torstai 26.12. Ylpeys ja ennakkoluulo

Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle) on yllättynyt tavatessaan Mr. Darcyn paitahihasillaan puutarhassa sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo
Jennifer Ehle on Elizabeth Bennet. Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle) on yllättynyt tavatessaan Mr. Darcyn paitahihasillaan puutarhassa sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo Ylpeys ja ennakkoluulo,teeman sarjat
Mr. Darcy (Colin Firth) on tullut uimasta paita märkänä ja häkeltynyt kohdatessaan vieraita sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo
Colin Firth on Mr. Darcy. Mr. Darcy (Colin Firth) on tullut uimasta paita märkänä ja häkeltynyt kohdatessaan vieraita sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo Ylpeys ja ennakkoluulo,teeman sarjat

Tapaninpäivän lahjapaketti toteuttaa monien katsojien toiveen: Ylpeys ja ennakkoluulo palaa Teeman jouluun! Colin Firth ja Jennifer Ehle ovat pääosissa BBC:n vuonna 1995 valmistuneessa klassikkosarjassa, joka perustuu Jane Austenin romaaniin. Jo pelkästään kohtaus, jossa Elizabeth yllättää uintiretkeltä palaavan likomärän Darcyn puutarhassa, mullisti periodidraamat ja innoitti kokonaisia romaaneita ja elokuvia. Sarja nähdään uutena HD-laatuisena kopiona.

perjantai 27.12. Bowie

David Bowien kuolemasta tulee tammikuussa kuluneeksi neljä vuotta. Perjantain paketin aloittaa dokumentti David Bowien ensimmäiset vuodet, joka näyttää, miten vaikean ja pitkän tien Bowie kulki ennen kuin löysi itsensä artistina – vain vaihtaakseen taas identiteettiä yhä uudestaan.

Beside Bowie: The Mick Ronson Story on muotokuva kitaristista, joka näytteli tärkeää osaa Bowien hittien luomistyössä. Vuonna 1974 kuvattu Cracked Actor: David Bowie on BBC:n kuuluisa – ellei surullisenkuuluisa – reportaasi Bowiesta hänen elämänsä eräässä kriittisessä vaiheessa, jossa totaalinen romahdus oli lähellä. Lopuksi nähdään Bowie konsertissa A Reality Tour -kiertueella vuonna 2003.

lauantai 28.12. Kino Suomi

Teeman kotimaisen elokuvan paraatipaikka Kino Suomi tarjoaa omassa paketissaan filmatisointeja suomalaisesta kirjallisuudesta.

Matti Kassilan vuonna 1984 ohjaama Niskavuori on komea, värillinen päivitys Hella Wuolijoen menestysnäytelmistä, joita filmattiin myös kotimaisen elokuvan kultakaudella. Markku Pölösen ohjaama Koirankynnen leikkaaja vuodelta 2004 on sovitus Veikko Huovisen romaanista, jossa sodasta aivovammaisena palannut nuori upseeri saa turvakseen hyvien ihmisten yhteisön tukkilaisten salomailla. Kolmas elokuva on samalla osa Kalle Päätalon satavuotisohjelmistoa: Mikko Niskasen vuonna 1985 ohjaama Elämän vonkamies, joka perustuu Päätalon omaelämäkerrallisiin romaaneihin.

sunnuntai 29.12. Peppi Pitkätossu

Koko perheen sunnuntaipaketin tähti on Peppi Pitkätossu! Paketin aloittaa elokuva Peppi Pitkätossu seitsemällä merellä, jonka pääosassa nähdään Inger Nilsson. Olle Hellbomin vuonna 1970 ohjaamassa elokuvassa Peppi lähtee pelastamaan isäänsä merirosvojen kynsistä. Sen jälkeen nähdään Suomen kansallisbaletin uusi Peppi Pitkätossu -baletti, joka on ruotsalaisen koreografin Pär Isbergin sekä säveltäjien Stefan Nilssonin ja myös Peppi-elokuviin säveltäneen Greg Riedelin tulkinta Astrid Lindgrenin luoman maailman vahvimman tytön seikkailuista.

maanantai 30.12. Jazzia

Jazz-paketin aloittaa dokumentti Mr. Pori Jazz, Timo Koivusalon ohjaama henkilökuva Pori Jazzin pitkäaikaisesta taiteellisesta johtajasta Jyrki Kankaasta. Svengaava dokumenttielokuva uniikista kulttuuripersoonasta vie halki vauhdikkaiden vuosikymmenten, joiden aikana Kangas on ollut tekemässä yhtä Suomen suurimmista musiikkitapahtumista. Lisäksi paketissa nähdään dokumentit "swing-kuninkaiden kuninkaasta" Count Basiesta ja upeasta Ella Fitzgeraldista.

Katso myös muuta jazzin joulukuunohjelmistoa Areenassa!

tiistai 31.12. Kesä Balatonilla

Catrin (Cornelia Gröschel) ja Maja (Sonja ) liftaamassa Balatonille sarjassa Kesä Balatonilla
Matkalla seikkailuun. Catrin (Cornelia Gröschel) ja Maja (Sonja ) liftaamassa Balatonille sarjassa Kesä Balatonilla Kuva: ZDF/Leo Pinter Balaton,Kesä Balatonilla

Uudenvuodenaaton paketissa on DDR-nostalgiaa ja kylmän sodan kovia realiteetteja yhdistelevä saksalainen draamasarja Kesä Balatonilla. Se kertoo itäberliiniläisistä siskoksista, jotka kesällä 1986 lähtevät ilman vanhempia ensimmäiselle ulkomaan lomalleen Unkariin Balatonjärven rannalle. Siellä he kohtaavat jännittäviä uusia ihmisiä ja kiinnostavia nuoria miehiä – mutta meneillään on myös tapahtumia, jotka kiinnostavat salaista poliisia.

keskiviikko 1.1.2020 Komisario Palmu

Hovimestari "Butler" Veijonen (Leevi Kuuranne), Kokki (Leo Jokela), Toivo (Matti Ranin) ja komisario Palmu (Joel Rinne) katsastavat rikospaikkaa elokuvassa Komisario Palmun erehdys
Komisario erehtyy. Hovimestari "Butler" Veijonen (Leevi Kuuranne), Kokki (Leo Jokela), Toivo (Matti Ranin) ja komisario Palmu (Joel Rinne) katsastavat rikospaikkaa elokuvassa Komisario Palmun erehdys Komisario Palmun erehdys,teeman lahjapaketit

Palmut paketissa! Uuden vuoden ensimmäistä iltapäivää vietetään taas komisario Palmun, tuomari Virran ja etsivä Kokin ajattomassa Helsingissä elokuvissa Komisario Palmun erehdys, Kaasua, komisario Palmu sekä Tähdet kertovat, komisario Palmu.

Paketin aluksi nähdään johdantona vuodelta 1995 jakso sarjasta Taju kankaalle, jossa neljä nuorta pohtii kotimaisia elokuvia ja lisäksi esittää uudelleen kohtauksia elokuvasta Komisario Palmun erehdys – mukana mm. lukiolainen Marja Hintikka, jolle löytyi puvustosta Elina Salon alkuperäinen rooliasu!

torstai 2.1.2020 Klassista

Klassisen musiikin paketissa on teosharvinaisuus, joka nähtiin upeana suurtuotantona kesällä Helsingin juhlaviikoilla: Robert Schumannin ainutlaatuinen näytelmällinen oratorio Kohtauksia Goethen Faustista. Kapellimestari Hannu Lintu ja ohjaaja Jussi Nikkilä toteuttivat esityksen Helsingin Kaapellitehtaalla.

Lisäksi torstain paketissa on uusintana edellispäivältä Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertti.

perjantai 3.1.2020 Lasse Pöysti

Olli (Lasse Pöysti) ja Laura (Sirkka Osmala) hymyilevät valkolakit päässään elokuvassa Suomisen Olli yllättää
Suomisen Olli yllättää. Olli (Lasse Pöysti) ja Laura (Sirkka Osmala) hymyilevät valkolakit päässään elokuvassa Suomisen Olli yllättää Suomisen Olli yllättää,teeman elokuvat

Teema muistaa viime keväänä edesmennyttä Lasse Pöystiä (1927–2019). Paketin aloittaa elokuva Suomisen Olli yllättää (1945), viimeinen osa elokuvasarjasta, joka teki nuoresta Lasse Pöystistä kansan suosikin. Huom! Elokuva on Areenassa vain suorana.

Vuodelta 1997 nähdään henkilökuva Lasse Pöysti omassa persoonassa, jossa seurataan teatterimiehen elämää Helsingissä, Pariisissa ja Suomenlahden vesillä. Vuonna 1963 valmistunut Kustaa III on kuuluisa Ylen televisioteatterin esitys August Strindbergin näytelmästä, Pöysti nimiosassa. Paketin päättää Matti Ijäksen vuonna 1998 ohjaama komedia Pala valkoista marmoria.

lauantai 4.1. Elokuvia 1

Ennen loppiaista on elokuvaviikonloppu! Lauantain paketissa on kaksi 1980-luvun klassikkoa: Tom Cruise ja Dustin Hoffman loistavat Barry Levinsonin neljällä Oscarilla palkitussa koskettavassa ja humoristisessa draamassa Sademies, jossa menestyvä uraohjus kohtaa perheen häneltä salaaman autistisen veljensä. Brittiläisen veteraaniohjaajan Charles Crichtonin uran loistava iltatähti Kala nimeltä Wanda on komedian täysosuma, jossa pankkirosvot petkuttavat toisiaan kilpaa ja mukaan sotkuun joutuvat myös jäyhä juristi – ja eräs akvaariokala.

sunnuntai 5.1. Elokuvia 2

Sunnuntain paketin ensimmäinen elokuva on Karel Reiszin vuonna 1981 ohjaama Ranskalaisen luutnantin nainen, jossa Meryl Streep ja Jeremy Irons esittävät pääosissa näyttelijöitä. Historiallisen rakkausdraaman kuvauksissa pariskunta rakastuu toisiinsa myös tosielämässä. Sen jälkeen nähdään Luchino Viscontin suurisuuntainen historiallinen eepos Tiikerikissa, kuvaus vanhan vallan loiston hiipumisesta 1860-luvun Sisiliassa, pääosissa Burt Lancaster, Alain Delon ja Claudia Cardinale.

maanantai 6.1. Reininkulta

Lahjapaketissa on Kansallisoopperan suurellisen uuden Wagner-tuotannon ensimmäinen osa: Reininkulta aloittaa tarun Nibelungin sormuksesta. Kaiken takana on ahneus ja kirous, varastettu kulta-aarre ja mahtisormus, jotka käynnistävät muinaisten jumalten tuhoon johtavan tapahtumasarjan. Syyskuussa kuvatun esityksen on ohjannut Anna Kelo ja musiikin johtaa Esa-Pekka Salonen. Koko Kansallisoopperan Ring-tetralogia nähdään Teemalla ja Areenassa vuosina 2019–2021. Ennen Reininkultaa nähdään johdatus oopperan tarinaan ja henkilöhahmoihin.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa