Hyppää pääsisältöön

Teppo Vapaus ja Miikka Koivisto palkittiin Pro Musiikintekijät -kunniamaininnalla

Suomen Musiikintekijät myöntää kunniamaininnan vuosittain taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

Suomen Musiikintekijät ry on myöntänyt YleX:n musiikin erikoisohjelmien toimittajille Teppo Vapaudelle ja Miikka Koivistolle Pro Musiikintekijät -kunniamaininnan.

Miikka Koivisto: Uuden musiikin vaihtoehto -ohjelmaa kuullaan YleX:n maanantai-illoissa ja Teppo Vapaus: Uuden musiikin rockshow puolestaan luotaa musiikkimaisemaa aina torstai-iltaisin.

Yhdistyksen puheenjohtajan Kaija Kärkisen mukaan kyseiset toimittajat soittavat ohjelmissaan radio-ohjelmien normaalista ohjelmavirrasta poikkeavaa suomalaista musiikkia, jollaista ei normaalisti juurikaan kuulla.

– Nämä toimittajat vievät kuulijansa löytöretkelle niin uuteen kuin vanhempaankin musiikkiin, jonka olemassaolosta kuulijalla ei välttämättä ole aikaisempaa tietoa, eikä hän ole siis sellaisesta tiennyt pitävänsä, Kärkinen sanoo.

Pro Musiikintekijät -kunniamaininnan saavat vuonna 2019 yhteensä viisi Ylen toimittajaa: Susanna Vainiola, Marko Maunuksela, Tuuli Saksala, Teppo Vapaus ja Miikka Koivisto.

Koivisto ja Vapaus ottavat Suomen Musiikintekijöiden myöntämän tunnustuksen vastaan iloisin mielin.

– Koen keskeiseksi missiokseni sellaisten kotimaisten lahjakkuuksien esittelyn, joilla ei ole mahdollisuuksia soittoon kaupallisten kanavien hyperkapitalistisessa ympäristössä. Tuntuu hyvältä, että Suomen Musiikintekijät on tunnistanut tämän kulttuurityön arvon, Teppo Vapaus sanoo.

– Suomen alati kapenevassa mediakentässä on entistä tärkeämpää nostaa artisteja, jotka tekevät taiteellisesti näkemyksellistä, eteenpäin katsovaa musiikkia. Vaikka obskuurius ei ole itseisarvo, pitää kuulijoita aliarvioimisen sijaan haastaa ja yllättää. Näin hidastamme musiikkikulttuurimme orastavaa pullamössöytymistä. On mukavaa, että meidän työ huomioidaan, Miikka Koivisto sanoo.

YleX:llä soi päivittäin uuteen musiikkiin keskittyneitä erikoisohjelmia. YleX:n musiikin erikoisohjelmat ovat kokonaisuudessaan kuunneltavissa jälkikäteen 12 kuukauden ajan.

YleX:n musiikkiohjelmat.
11 musiikin erikoisohjelmaa ja 32 tuntia musiikkiohjelmia YleX:llä joka viikko! YleX:n musiikkiohjelmat. Kuva: Niko Sveins / YleX YleX