Hyppää pääsisältöön

Itse tehty sinappi kruunaa joulupöydän – tässä Strömsön kaksi herkullista vaihtoehtoa

Bild på Pauls julsenap
Paulin fenkolilla maustettu joulusinappi Bild på Pauls julsenap Kuva: Yle/Strömsö

Jouluisten viemisten keksiminen voi olla vaikeaa, mutta itse tehty lahja ilahduttaa aina. Sinappi on varma valinta, ja sitä voi käyttää ympäri vuoden.

Paulin sinappi

Ainekset, 1 purkillinen:

  • 1 dl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 tl fenkolia
  • 1 rkl inkiväärin mehua
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl etikkaa

Tee näin:

  1. Hienonna sinapinsiemenet jauheeksi.
  2. Paahda fenkoli kuivalla paistinpannulla ja hienonna se huhmareessa. Yhdistä fenkoli- ja sinappijauhe.
  3. Kuori ja raasta inkivääri. Ota talteen mehu.
  4. Sekoita fenkoli-sinappijauheeseen inkiväärin mehu, sokeri, etikka ja vesi.
  5. Kaada sinappi tiiviiseen lasipurkkiin. Mitä pidempään se saa tekeytyä, sitä paremmalta se maistuu.

Omenasinappi

Tässä miedohkossa sinapissa on mukavasti hapokkuutta ja raikkautta. Se muistuttaa hieman ranskalaista sinappia ja tasapainottaa hyvin joulupöydän makeita tarjoiluja.

Ainekset, 1 purkillinen:

  • 60 g keltaisia ja mustia sinapinsiemeniä
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl omenasosetta
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tee näin:

  1. Keitä sinapinsiemeniä vedessä (1 dl), kunnes ne alkavat pehmetä.
  2. Siivilöi vesi pois. Hienonna sinapinsiemenet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
  3. Lisää joukkoon omenasose, omenasiiderietikka ja hunaja, sekoita.
  4. Mausta suolalla.
  5. Sekoita joukkoon oliiviöljy. Kaada sinappi tiiviiseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa