Hyppää pääsisältöön

Instagram-draama Puhelinpäiväkirjat kertoo erosta selviytymisestä

Satu-Tuuli Karhu istuu petaamattomalla sängyllä.
Satu Tuuli Karhu näyttelee yksinäisyydestä ja kohtaamisen vaikeudesta kertovassa Instagram-draamasarjassa Puhelinpäiväkirjat: Alman huone. Satu-Tuuli Karhu istuu petaamattomalla sängyllä. Kuva: Eliel Kilkki / Superreel Productions Oy Satu Tuuli Karhu,Puhelinpäiväkirjat

Onerva Hannulan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa draamasarjassa pääosaa näyttelee Jussi-palkittu Satu Tuuli Karhu, joka tunnetaan parhaiten roolistaan elokuvassa Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja. Erilaisen roolin avaa Puhelinpäiväkirjat: Alman huone, joka julkaistaan @areena.stories -kanavalla Instagramissa 16.12.2019 alkaen.

Päähenkilö Alma (Satu Tuuli Karhu) on juuri eronnut ja alkaa kuvata puhelimella videopäiväkirjaa elämästään. Seitsemän ensimmäistä päivää eron jälkeen ovat täynnä paitsi surun ja yksinäisyyden kokemuksia, myös intiimejä pohdintoja elämästä sekä satunnaisesti puhkeavaa riehakasta iloa.

Kun elämän tärkeintä ihmistä ei enää ole, itsensä ja oman elämänsä taltiointi tuo Almalle lohtua. Päivien aikana Alma käsittelee eron jälkeisiä surun tuntemuksiaan, tanssii teknoa, katselee netistä saukkovideoita ja yrittää luoda yhteyden hiljaiseen kämppikseensä.

Sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Onerva Hannulalle tarinan ytimessä on yksinäisyyden kokemus.

– Ne hetket, kun me ollaan kaikista pienimmillään ja eniten haavoittuvaisia tulee niin harvoin näkyväksi.

Hannula halusi käsitellä sarjassa avun tarvetta sekä ihmisen syvää kaipuuta yhteyteen ja rakkauteen.

Eron lisäksi Alman huoneessa pohditaan myös yksinäisyyttä yhteiskunnallisella tasolla. Yhteyttä on vaikea löytää edes oman soluasunnon kämppikseen tai naapureihin. Omia tuntoja on helpointa purkaa omalle puhelimelle, eli itselle.

– Se onkin kiinnostavaa, että millaista tarinaa sitä itse kertoo itselleen yksityisessä päiväkirjassaan ja miksi, Hannula huomauttaa ja jatkaa:

– Tässä ollaan silti kuitenkin aika lähellä perinteistä draamakerrontaa.

Sarja on käsikirjoitettu ja editoitu perinteisen draaman tapaan, ainoastaan tyylissä on hyödynnetty Instagram-estetiikkaa.

Sarja on kuvattu pystyvideoksi ja pelkästään puhelimella. Videopäiväkirjan muoto mahdollistaa virkistäviä kerronnan ratkaisuja ja tuo surun ja yksinäisyyden käsittelyyn intiimin tason. Henkilökohtainen tunnelma on samaan aikaan tuttu ja silti erottuva Instagramin kontekstissa. Sarja herättää pohtimaan, miksi ja kenelle me lopulta kuvaamme itseämme.

Puhelinpäiväkirjat: Alman huone @areena.stories -tilillä Instagramissa alkaa maanantaina 16.12. klo 18. Viikon ajan julkaistava sarja kertoo eron jälkeisistä seitsemästä päivästä.

Onerva Hannula, Veikka Heinonen ja Satu-Tuuli Karhu katsovat nauraen puhelinta.
Satu-Tuuli Karhu, käsikirjoittaja-ohjaaja Onerva Hannula sekä vastanäyttelijä Veikka Heinonen testaavat kuvausvälineitä. Onerva Hannula, Veikka Heinonen ja Satu-Tuuli Karhu katsovat nauraen puhelinta. Kuva: Eliel Kilkki / Superreel Productions Oy Satu Tuuli Karhu,Puhelinpäiväkirjat
Keskustele