Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Eila Roine – teatterin lavalla seitsemällä vuosikymmenellä

Näyttelijä Eila Roine kertoo Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa elämästään ja urastaan.
Näyttelijä Eila Roine kertoo Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa elämästään ja urastaan. Näyttelijä Eila Roine kertoo Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa elämästään ja urastaan. Kuva: Anne Hämäläinen / Yle Eila Roine,itse asiassa kuultuna

TV1 perjantaina 27.12.2019 klo 21.05 - 21.55, uusinta lauantaina 28.12. klo 10.05, Areenassa

Näyttelijä, teatterineuvos Eila Roine on viihtynyt teatterin lavalla seitsemällä vuosikymmenellä. Liekö tulevan uran sinetöinyt isän, näyttelijä Eero Roineen kommentti tyttärensä keskikoulutodistuksesta: "Ei tällä todistuksella muualle pääse kuin teatteriin."

Eila Roineen läpimurto näyttämöllä tapahtui Jalmari Finnen Suutarin tyttärien Maijan roolissa vuonna 1957. Hän on näytellyt myös Väinö Linnan Pohjantähti-trilogiassa Elinanaa ja Almaa. Onpa hänet nähty Pygmalionin kukkaistyttö Elizanakin ja huikeana Madamena Jouko Turkan näytelmässä Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa.

Suuri yleisö tuntee Eila Roineen ainakin kolmesta tv-roolista, josta ensimmäinen oli draamasarjassa Heikki ja Kaija. Pääparia esitti Eila Roine yhdessä aviomiehensä Vili Auvisen kanssa. Jatkoa seurasi Rintamäkeläisten Helmi Honkosena. Eläkevuosinaan Eila Roine tuli tunnetuksi koko kansan mummona Pikku Kakkosessa.

Teatterineuvos Eila Roineelle myönnettiin vuonna 2006 Pro Finlandia -mitali. Hän on saanut vuosien saatossa muun muassa Ida Aalberg -mitalin ja Larin Paraske -palkinnon. Roine on saanut elämäntyö-Venlan ja viime vuonna hänet promovoitiin Tampereen yliopiston kunniatohtoriksi.

Eila Roine osa suurta teatterisukua. Hänen sisaruksensa Liisa Roine ja Esko Roine ovat näyttelijöitä. Hänen miehensä Vili Auvinen toimi sekä näyttelijänä että ohjaajana. Lapsista Tommi Auvinen on ohjaaja ja Kuopion kaupunginteatterin johtaja. Janne Auvinen puolestaan valo- ja äänialan ammattilainen.

Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa Eila Roinetta haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala.

Tuotanto: Yle, 2019.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.