Hyppää pääsisältöön

Rakastetut klassikot ja ihanat uutuudet – Katso joulun ajan parhaat ohjelmavinkit tästä!

Lumiukko - elokuva
Lumiukko on jouluaaton ehdoton klassikko! Lumiukko - elokuva Kuva: Yle Kuvapalvelu joulu 2015

Herkut pöytään, letkeä asento sohvalla, vilttiä päälle ja televisio auki – joulun pyhät ovat sohvaperunan lempiaikaa!

Ylen kanavilla ohjelmassa on klassikoita, joita ilman joulu ei olisi joulu, runsaasti leffoja lapsille ja aikuisille, vinksahtanutta huumoria muun muassa Luottomiehen kera sekä uutuuksia, kuten Jari Tervon Koivisto-sarja. Kokosimme alle parhaat ohjelmavinkit joulunajan löhöilyyn ja yhdessä oloon.

JOULUAATTO 24.12.

Kiire jo on, kiire jo on, parrat vilkkaa! Vaan välissä on hyvä istahtaa ja unohtaa kiireet. Ups, tai luoda niitä lisää... Mutta eihän näitä ilman voi joulua olla:

Klassikot

Joulupukin kuuma linja , Yle TV2 klo 8.00
Joulupukin kuuma linja Areenassa
Mikä aloittaisikaan jouluaaton tunnelman rakentamisen paremmin kuin iki-ihana, lähes kolmekymmenen vuoden ajan eetteristä joka jouluaatto tullut Joulupukin kuuma linja? Joulupukki tonttuapulaisineen ottaa jälleen vastaan lasten puheluita suorassa lähetyksessä numerossa 020 697 855. Soitto-ohjeet löytyvät tästä!

Joulupukin Kuuma linja
Joulupukin kuuma linja. Joulupukin Kuuma linja Kuva: Yleisradio joulupukin kuuma linja

Lumiukko (S), Yle TV2 klo 11.28
Katso Lumiukko Areenassa tästä
Mistä tietää, että on jouluaatto? No viimeistään siitä, kun jossain olohuoneen tietämillä televisiosta alkaa kuulua tuttuakin tutummat säkeet: We´re walking in the air... Lumiukkohan se siellä taas! Lumiukko on koskettava tarina pikkupojan ja lumiukon lämpimästä ystävyydestä ja yhteisistä leikeistä. Animaatioelokuva Raymond Briggsin kertomuksen mukaan.

Lumiukko - elokuva
Lumiukko. Lumiukko - elokuva Kuva: Yle Kuvapalvelu joulu 2015

Suomen Turku julistaa joulurauhan, Yle TV1 klo 11.55
Joulurauhan julistus Areenassa
Meinaako kiukku ja stressi iskeä aattovalmisteluiden viime tingassa? Jos, niin silloin on erityisen tärkeää hiljentyä hetkeksi joulurauhan ääreen. Joulurauha julistetaan Turun Vanhalta Suurtorilta perinteisin menoin kaikkialle Suomeen ja ulkomaillekin. Julistuksen lukee Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen. Suora lähetys. Eikä sitten enää kiukkuilla!

Lasten ja koko perheen jouluaaton elokuvia

Perheen pienimmät kurkkivat aamusta alkaen ikkunasta ulos ja pähkivät ja pohtivat, missä pukki viipyy – kun ei malttaisi niin millään odottaa! Onneksi odotuksen nälkään aattona on tarjolla monenlaista lasten ja koko perheen elokuvaa. Kuten nämä alla:

Lumiukko ja lumikoira (S), Yle TV2 klo 12.10. Areenaan tästä Lumiukko-tarinan jatko-osa. Ensimmäisen tarinan tavoin katsojan tempaa mukaansa taianomainen seikkailu, jossa yhdistyvät rakkaus, menetys sekä ystävyys.

Joulupukki ja noitarumpu (S), Yle TV2 klo 12.35. Areenaan tästä Mauri Kunnaksen lämminhenkinen koko perheen animaatioelokuva täynnä jännitystä ja hauskoja yllätyksiä.

Kadonnut: Joulupukki -elokuva (S), Yle TV2 klo 13.30. Areenaan tästä. Neljä lasta on saanut kutsun tapaamiseen Joulupukin kanssa. He päätyvät mystiseen Joulumaahan, jossa heille selviää, että Joulupukki on kadonnut! Ehtivätkö lapset löytää Joulupukin ajoissa ja pelastuuko joulu?

Niko – lentäjän poika (7), Yle TV2 klo 15.15. Areenaan tästä. Niko uskoo isänsä olevan yksi Joulupukin Lentävistä Poroista. Isää Niko ei ole koskaan tavannut, mutta haluaisi olla samanlainen sankari. Niko kuulee susien uhkaavan. T: Anima Vitae & Cinemaker.

Kadonnut Joulupukki
Kadonnut joulupukki. Kadonnut Joulupukki joulu 2015

Pikku Kakkosen joulukonsertti, Yle TV2 ja Yle Areena klo 17.00

Konsertti Areenassa tästä
Vielä vähän aikaa pukin tuloon! Vai ehtikö se jo käydä? Joka tapauksessa Pikku Kakkosen riemukkaassa joulukonsertissa jännitetään, valmistellaan ja juhlitaan joulua yhdessä tuttujen juontajien kanssa. Jouluisissa tunnelmissa lavalla touhuavat Pikku Kakkosen Nalle (Karoliina Vanne), Veera Degerholm, Tuomo Rannankari, Iina Suominen, Senja Meriläinen, Jaakko Väisänen ja Susanna Volanto sekä Tampereen Balettiopiston sähäkät tontut. Konsertin uusia ja perinteisiä joululauluja tulkitsee monitaitoinen Pikku Papun Orkesteri. Konsertti on taltioitu Lahden Kaupunginteatterista 20.11.2019.

Pikku kakkosen väkeä yhteiskuvassa
Pikku Kakkosen joulukonsertti. Pikku kakkosen väkeä yhteiskuvassa Kuva: Yle Kuvapalvelu Pikku Kakkonen,Pikku Kakkosen joulukonsertti 2019

Huumoria

Kun aatto on kuumimmillaan tai ehkäpä jo juhlinnat ohi, tarvitaan puuroon kanelin sijaan tuhdisti huumoria. Sitä saa vaikkapa näistä:

Luottomiehen jouluspeciaali, Kätevän emännän juhlat, Siskonpeti: Musta joulu ja Kummelin joulu.

Aattoillan elokuvia

Tähtitaivas talon yllä (7), Yle TV1 klo 20.45
Katso elokuva Areenassa tästä
Tähtitaivas talon yllä -elokuvassa yhdistyvät kolme aikaa ja kolme unelmaa. Kolme naista samasta suvusta, kolme syksyä itäsuomalaisessa maatalossa, saman tähtitaivaan alla. N: Irina Björklund, Meri Nenonen, Elin Petersdottir. Ohjaus: Saara Cantell. Tuotanto: Pystymetsä Oy. Uusinta. Yle Areena 8 päivää

Kino Suomi: Mies vailla menneisyyttä (12), Yle Teema klo 21.55
Katso elokuva Areenassa tästä
Jouluttomalla linjalla jatkaa myös Aki Kaurismäen elokuva miehestä, joka menettää muistinsa ja saa avun konttikylän asukkailta, joilla ei ole rahaa mutta on sitäkin enemmän sydäntä. Pääosissa: Markku Peltola, Kati Outinen.

Kotikatsomo: Tähtitaivas talon yllä, yle tv1
Tähtitaivas talon yllä. Kotikatsomo: Tähtitaivas talon yllä, yle tv1 kotikatsomo: tähtitaivas talon yllä

Jouluyön messu, Yle TV1 klo 22.30

Katso messu Areenassa tästä
Ja miksi sitä jouluna nyt juhlittiinkaan? Paavi Franciscus toimittaa perinteisen Jouluyön Pyhän messun Pietarinkirkosta Roomasta.

JOULUPÄIVÄ 25.12.

Huhheijaa, aatto ohi, roskis täynnä lahjapaperia ja maha suklaata ja herkkuja. Eipä siinä muuta voi, kun rojahtaa sohvalle. Ulkona ei ole mikään pakko käydä joka päivä.

Musiikkia ja elävää taidetta

Circo Aereo esittää: Lion (12) klo 12.00. Ohjelma Areenassa tästä
Näyttelijä-miimikko Marc Gassotin tähdittämä poskettoman hauska ja valloittavan vinksahtanut Lion The Weird and Magical Abracadabra Circus Show on yhdistelmä perinteistä sirkusta, virtuoosimaista mimiikkaa ja kauhuelokuvista tuttua splätteriä.

Lyran ja Akademen -joulukonsertti 2019, Yle Fem klo 18.30. Katso joulukonsertti tästä
Akademiska Damkören Lyran sekä Akademiska Sångföreningen vievät kuulijat jouluisiin tunnelmiin Helsingin Paavalinkirkossa. Konsertin johtajina toimivat Jutta Seppinen ja Riku Laurikka, ja trumpettia soittaa Verneri Pohjola.

Anna laulu lahjaksi, Yle TV1 klo 19.00. Katso Areenassa tästä
Anna laulu lahjaksi on joulukonsertti, jossa kuullaan seitsemän täysin uutta, Yle Radio Suomen kuuntelijoilta kerätyistä tarinoista ja muistoista syntynyttä joululaulua. Niiden lisäksi konsertin ohjelmassa on myös tuttuja ja rakkaita joululauluklassikoita. Laulujen tulkkeina on seitsemän Suomen eturivin viihdeartistia ja orkesterina huippumuusikoista koostuva Marzi & Lenni w/Espoo Gig Band. Lauluja tulkitsevat Paula Koivuniemi, Arja Saijonmaa, Antti Ketonen, Kyösti Mäkimattila, Aste, Irina ja Mira Luoti. Konsertin orkesteria johtavat Marzi Nyman ja Lenni-Kalle Taipale. Ja ääneen pääsee myös 24-henkinen lapsikuoro, Hakaniemen ala-asteen 4. luokka.

Anna laulu lahjaksi artistit studiokuvassa.
Anna laulu lahjaksi. Anna laulu lahjaksi artistit studiokuvassa. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Anna laulu lahjaksi,Mira Luoti,Irina,Paula Koivuniemi,Arja Saijonmaa,Antti Ketonen,Kyösti Mäkimattila,Aste

Joulupäivän leffoja

Kino: Varkaitten paratiisi (7) klo 13.05. Katso Areenassa tästä. (To Catch a Thief, USA 1955) Alfred Hitchcock teki muutakin kuin kauhua. Cary Grantin ja Grace Kellyn tähdittämä Varkaitten paratiisi on romanttinen jännärikomedia Ranskan Rivieralla asuvasta entisestä jalokivivarkaasta, joka saa uudesta murtosarjasta syyt niskoilleen.

Ihmeellinen on elämä (7), Yle Teema klo 14.50. Katso Areenassa tästä.(It's a Wonderful Life, USA 1946) Jokajouluinen klassikko kertoo amerikkalaisesta pikkukaupungista ja itsemurhan partaalle ajautuneesta miehestä, joka saa tilaisuuden nähdä elämänsä uudessa valossa. O: Frank Capra. N: James Stewart, Donna Reed.

Elvis & Onerva, Yle TV2 klo 20.05. Katso Areenassa tästä. Elvis & Onerva on elokuva nuoruudesta ja siihen liittyvästä epävarmuudesta – sekä pelosta, joka ajaa ihmiset tekemään huonoja valintoja. Elokuvan pääosissa nähdään loistavat Johannes Brotherus ja Mimosa Willamo.

Hienoin hetki (12), Yle TV1 klo 20.45. Katso Areenassa tästä. (Their Finest, Englanti 2016) Toinen maailmansota luo englantilaisille naisille uusia työmahdollisuuksia kun miehet ovat armeijassa. Sihteeri Catrin pääseekin Dunkerquesta kertovan suurelokuvan käsikirjoittajaksi samalla kun Lontoon pommitukset vielä raivoavat. Hauskan, koskettavan ja romanttisenkin elokuvan pääosissa Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Richard E. Grant ja Jeremy Irons. Ohjaus: Lone Scherfig.

Nainen ja mies seesteisen näköisinä.
Hienoin hetki. Nainen ja mies seesteisen näköisinä. Kuva: Nicola Dove / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Hienoin hetki

Joulupäivän lasten ja koko perheen elokuvat

Muumit Rivieralla Yle TV2 klo 12.45. Katso Areenassa tästä. Merellisen seikkailun jälkeen Muumit löytävät itsensä Rivieran suihkuseurapiirien keskeltä. Tove Janssonin alkuperäiset sarjakuvat heräävät henkiin animaatioelokuvassa.

Röllin sydän (S) Yle TV2 klo 14.00. Katso Areenassa tästä. Menninkäisten metsä kivettyy, pysäyttääkseen tuhon on Menninkäisten ja Röllien löydettävä maaginen sydän Talven maasta. K&O: Pekka Lehtosaari. T: Matila Röhr Productions Oy. (U)

Niko 2 – lentäjäveljekset (7) Yle TV2 klo 15.20. Katso Areenassa tästä. Poropoika Niko lähtee huimaan seikkailuun pelastamaan pikkuveljeään Jonnia. Matkallansa he kohtaavat vaarojen lisäksi perheen ja ystävyyden parhaat puolet. O: Kari Juusonen. T: Animaker Oy. (U)

Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainenYle TV2 klo 18.00. Katso Areenassa tästä. Onnelin ja Annelin naapuriin perustetaan uusi lastenkoti, jota johtaa tiukka ja iloton Minna Pinna. Lastenkodin kohtuuttomiin sääntöihin kyllästynyt Pekki karkaa lastenkodista toiveenaan löytää lapsille lapsiystävällisempi johtaja. Hän löytää tiensä Onnelin ja Annelin rantamajaan ja yöpyy siellä luvatta. Seuraavana päivänä tytöt ihmettelevät majan edustalta löytyviä vieraita kengänjälkiä. Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen kirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset.

Bild från animationen Muminfamiljen på Rivieran. Snorkfröken i poolen med playboyn Clark och Mumintrollet svartsjuk på bassängkanten. Yles jul-rosett logo i övre vänstra hörnet.
Muumit Rivieralla. Bild från animationen Muminfamiljen på Rivieran. Snorkfröken i poolen med playboyn Clark och Mumintrollet svartsjuk på bassängkanten. Yles jul-rosett logo i övre vänstra hörnet. Kuva: Handle Productions 2014 Muumit Rivieralla,muumit,Mumindalen,Niiskuneiti

TAPANINPÄIVÄ 26.12.

Tapsantansseihin? Tai sitten vaan jatkoa sohvaperunan elämään.

Ylpeys ja ennakkoluulo (S), Yle Teema klo 12.00

Katso Areenassa tästä. (Pride and Prejudice) Jane Austenin romaaniklassikkoon perustuva, Colin Firthin tähdittämä kuusiosainen draamasarja. Bennetin perheessä on viisi sievää, naimaikäistä tytärtä, joille äiti toivoo rikasta puolisoa kullekin. Pääosissa: Colin Firth ja Jennifer Ehle.

Colin Firth on Mr. Darcy ja Jennifer Ehle on Elizabeth Bennet sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo
Ylpeys ja ennakkoluulo. Colin Firth on Mr. Darcy ja Jennifer Ehle on Elizabeth Bennet sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo Ylpeys ja ennakkoluulo,teeman sarjat

Tapaninpäivän elokuvia

Längtan, Yle Areena. Elokuvasarja Längtan koostuu kolmesta noin 30 minuutin lyhytelokuvasta, jotka perustuvat yleisön lähettämiin kertomuksiin tunteellisesta teemasta. Elokuvat ovat Shukran Habibi, Hallå Gud ja Jag vill ha dig. Kolmesta lyhytelokuvasta on myös koostettu pidempi elokuva nimeltä Tre berättelser om längtan. Myös tämä julkaistaan Areenassa 26.12.2019 ja esitetään Yle Femmalla 5.1.2020 klo 21.45.

Ihmisen osa, Yle TV1 klo 20.55. Katso Areenassa tästä. Konkurssin kokenut pennitön Pekka Malmikunnas on onnistunut vakuuttamaan kaikille toimivansa yhä suuren IT-yrityksen toimitusjohtajana. Kulissien ylläpidosta, omien kasvojen säilyttämisestä ja jokapäiväisestä selviytymisestä on muodostunut Pekalle täysipäiväinen työ. Juha Lehtolan ohjaama ja Kari Hotakaisen samannimisen menestysromaanin innoittama Ihmisen osa on lämminhenkinen draamakomedia veijarimaisista huijauksista sekä rikkinäisestä perheestä, joka yllättävien mutkien kautta alkaa hitsaantua yhteen. Rooleissa mm Hannu-Pekka Björkman.

Kino Klassikko: Taskurahat (12), Yle Teema klo 21.00. Katso Areenassa tästä. (L'argent de poche, Ranska 1976) Francois Truffaut'n valloittava, runollinen ja hauska elokuva kertoo pikkukaupungin koululuokasta, sen oppilaiden enemmän tai vähemmän viattomista puuhista ja lapsuuden haasteista, ja hieman myös näiden lasten opettajista ja vanhemmista. Yle Areena 7 päivää

Suffragette, Yle TV1 klo 22.40. Katso Areenassa tästä. Meryl Streepin ja Carey Mulliganin tähdittämä elokuva 1900-luvun alun naisaktivisteista eli suffrageteista, jotka alkoivat ajaa naisten tasa-arvoa sekä äänioikeutta pelkäämättä ja lopulta vapautensa, jopa henkensä uhalla. Pääosissa Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Brendan Gleeson, Helena Bonham Carter ja Meryl Streep. Ohjaus Sarah Gavron. (Englanti 2015)

Maud (Carey Mulligan) står och funderar i tvätteriet där hon jobbar.
Suffragette. Maud (Carey Mulligan) står och funderar i tvätteriet där hon jobbar. Kuva: Future Film Suffragette,Carey Mulligan

Tapaninpäivän lastenelokuvat Yle TV2:ssa

Myrsky (7) klo 12.15. Katso Areenassa tästä.Suomalainen perheenisä kohtaa itäberliiniläisellä torilla koiranpennun, jota ollaan aikeissa lopettaa. Isä päättää pelastaa pennun ja kuljettaa sen Suomeen. K&O: Kaisa Rastimo.

Rölli – hirmuisia kertomuksia (S) klo 13.55. Katso Areenassa tästä. Rölli kamppailee keijun avulla Isoa rölliä ja ilkeitä roskanheittäjiä vastaan. O: Olli Soinio. R: Allu Tuppurainen ja Sari Mällinen.

Me Rosvolat (7) klo 15.15. Katso Areenassa tästä. Elokuva 10-vuotiaasta Viljasta joka tulee erehdyksessä maantierosvojen nappaamaksi. Perustuu Siiri Kolun kirjoihin. O: Marjut Komulainen. N: Kari Väänänen, Lotta Lehtikari, Jussi Vatanen. Suomi 2015.

Onnelin ja Annelin talvi klo 18.00. Katso Areenassa tästä. Eräänä iltana Onnelin ja Annelin talon pihaan ilmestyy pikkuruinen kodittomaksi joutunut Vaaksanheimon perhe. K: Sami Keski-Vähälä, Marjatta Kurenniemen kirjasta. O: Saara Cantell. Suomi 2015.

Onneli (Aava Merikanto) ja Anneli (Lilja Lehto) talvisissa tunnelmisssa
Onnelin ja Annelin talvi. Onneli (Aava Merikanto) ja Anneli (Lilja Lehto) talvisissa tunnelmisssa Kuva: Zodiak Film Onnelin ja Annelin talvi

Urheilua ja asiaa

Koivisto, Yle TV1 arkisin klo 20.00 26.12.2019-6.1.2020, katalogina Areenassa 26.12..
Katso Areenassa tästä
Mauno Koiviston nousu vaatimattomista oloista yhteiskunnan korkeimmalle huipulle on ainutlaatuinen tarina, joka kattaa samalla suurimman osan itsenäisen Suomen historiaa. Koivisto-dokumenttisarja kertoo suurelle yleisölle tämän tarinan. Toimittajana sarjassa on Jari Tervo. Sarjaan kuuluu myös 8-osainen radiosarja Mauno Koivisto, erittäin salainen, joka lähetetään Yle Radio 1:ssä arkisin klo 12.10 alkaen 26.12.

Jääkiekon U20 MM, Yle TV2 ja Yle Areena 26.12.2019-5.1.2020.
Katso Areenassa tästä
Nuoret Leijonat on jälleen teroittanut kyntensä ja lähtee hallitsevana maailmanmestarina jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen Tshekkiin. Taistelu maailmanmestaruudesta alkaa 26. joulukuuta ja vuodenvaihde huipentuu 5. tammikuuta pelattavaan loppuotteluun. Kaikki Suomen ottelut välitetään suorina lähetyksinä TV2:ssa ja Areenassa. Turnaus pyörähtää käyntiin Ruotsi-Suomi-ottelulla! Tapaninpäivänä käynnistyvät myös jääkiekon tyttöjen MM-kisat Bratislavassa, Slovakiassa. Viime vuonna pronssia saaneet Tyttöleijonat pelaavat tällä kertaa samassa alkulohkossa mm. Kanadan ja USA:n kanssa. Yle seuraa Suomen pelejä ja näyttää kisoista viisi ottelua.

Kolmen kuvan kuva, jossa nuori Mauno Koivisto, Jari Tervo ja presidentti Koivisto
Koivisto. Kolmen kuvan kuva, jossa nuori Mauno Koivisto, Jari Tervo ja presidentti Koivisto Kuva: Jussi Nahkuri Mauno Koivisto,Koivisto-sarja

JOULUKLASSIKOT RADIOSSA

Siinä missä glögi ja piparit tuovat jouluun tuoksut, niin radio tuo jouluun äänet. Ylen radiokanavien jouluohjelmiston perinteisin hetki koetaan jouluaattona klo 12.00, kun sekä Yle Radio 1 että Yle Radio Suomi lähettävät suorana lähetyksenä Joulurauhanjulistuksen Turusta. Vuonna 1935 aloitettujen Yleisradion lähetysten (vuodesta 1983 myös televisiossa) myötä tämä Turussa keskiajalta lähtien ylläpidetty perinne on tullut osaksi joulua myös muualla Suomessa.

Jouluna musiikki soi radiossa eri lajeissaan, perinteikkäät joulukonsertit, kauneimmat joululaulut ja Yle Radio 1:ssä myös ajankohdan hartaudet ja jumalanpalvelukset kuuluvat joulupäivien ohjelmistoon. Tänä vuonna jouluaamun jumalanpalvelus kuullaan Taulumäen kirkosta Jyväskylästä (klo 7-8) ja aattoillan J.S. Bachin Jouluoratorio (klo 19-22) on taltioitu Puolan Katowicessa. Ja laulun O helga natt kuulee varmasti Jussi Björlingin laulamana, kun asettuu Yle Radio 1:n äärelle aattona klo 15.45!

Radio Suomen perinteisiin kuuluvat kuuntelijoiden terveiset läheisilleen, mm. jouluaattoaamun Manteleita joulupuuroon -lähetys (klo 8.05 - 11.30) , joka välittää jouluterveisiä kotimaahan. Aattoiltana rakennetaan vuosikymmenten tapaan Jouluaaton ilmasilta (klo 18- 24), ja kuuntelijoiden tervehdykset tarinoineen värittävät jouluillan lumoa myös ulkomaille ja ulkomailta. Joulupäivänä myös Klassikkokäräjät (klo 13-14) paneutuu joulumusiikkiin ja ja tapaninpäivänä päästään kuuntelemaan Olli Haapakankaan laatimaa Jouluhuoltamokasettien iltaa (klo 16.15 – 18.00). Sen jälkeen onkin aika kääriä matot rullalle ja tanssia Marko Maunukselan tapanintanssien (klo 18-20) tahdissa!

Ja bonusvinkit vielä päälle:

Uuden Muumilaakso-animaation muumi-hahmot 3D-animaatiohahmoina.
Muumilaakso. Uuden Muumilaakso-animaation muumi-hahmot 3D-animaatiohahmoina. Kuva: Moomin Characters & Gutsy Animations Muumilaakso,Nipsu (Muumit),Muumipappa,Muumipeikko,Niiskuneiti,Muumimamma,Nuuskamuikkunen,Pikku Myy,Muumilaakso-animaatio

Muumilaakso, ma-pe 23.12.-27.12. klo 16.35 sekä ma-pe 30.12.-3.1. iltapäivisin ja 6.1. kolme jaksoa klo 15.50 alkaen
Muumilaakson 1. tuotantokausi nähdään joulunaikaan uusintana kokonaisuudessaan Yle TV2:ssa arki-iltapäivisin. Sarja on täynnä elämää: pääsemme tuttujen hahmojen mukana seikkailuille maailmaan, jossa ilo ja nauru, jännittävät kohtaamiset ja Muumien lempeä elämänasenne kietoutuvat toisiinsa ainutlaatuisella tavalla. Jaksojen teemat opettavat paljon myös inhimillisyydestä ja etenkin rakkaudesta. Sarjan jokainen jakso on uusi adaptaatio Tove ja Lars Janssonin alkuperäisistä tarinoista.

Elokuvat Ylellä joulusta loppiaiseen
Lue tästä myös Ykkösen joulukattauksesta ja Teeman lahjapaketeista!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua