Hyppää pääsisältöön

Gasellien Päkä ja Hätä-Miikka: Miksi keikkapaikat kuolevat, vaikka konserteissa käy yhä useampi?

“Jos olisin yksinvaltias niin pitäisin mieluummin keikkapaikkoja keskustassa kuin tekisin sinne taas yhden avokonttorikompleksin.” Gasellit-yhtyeen Miikka Niiranen ja Pekka Salminen, eli Hätä-Miikka ja Päkä, keskustelevat katoavista keikkapaikoista.

Pekka&Miikka

Tuli tänään haikee olo kun muistin, että keikat Virgin Oilissa ja Nosturissa loppuvat vuoden vaihteessa. Vieläköhän niissä ehtis käymään?

19:23

https://yle.fi/uutiset/3-11015997

19:24

Kun meidän loppuvuoden keikkakalenteria kattoo, niin tiukkaa voi tehä. 😬Ois kyl ollu kiva käydä vielä Virgin Oilissa, siellä on kuitenkin vedetty itekin varmaan reilusti yli kymmenen keikkaa vuosien varrella.

19:44

Jep. Circuksessa ja Nosturissakin on käyty molemmissa soittamassa useempaankin kertaan. Ja käyty kans kattoo monia keikkoja.

19:49

Totta! Devin the Duden keikka Virgin Oilissa ja Kendrick Lamarin keikka Circuksessa on ainaki jääny mielee. Hyviä muistojahan noista paikoista on!

19:52
19:52

Kyllä vain! Devinin keikalla käytiin antamassa herrasmiehelle meidän EP, mut t-paita ei kelvannu koska ei ollu XXXL! 😀

19:55

Totta puhuakseni tota en kyllä muista.

19:55

Haikee fiilis noista sulkemisista tulee. Mut sen lisäks et tulee haikee fiilis, niin vähän myös pelottaa. Muusikon leipä tulee kuitenkin niin suurelta osin keikkailusta, että jos ei ole keikkapaikkoja, niin on vaikee ansaita elantoaankaan.

20:04

Meiltä lähtee perkule duunit alta!

20:04

Tähänkin mennes esimerkiks Turusta on ollut välillä hankalaa löytää sopivaa keikkapaikkaa, kun sieltäkin on niitä kasapäin suljettu.

20:05

Joo. Kyllähän toi pistää miettimään. Turussakin tilanne on ollut se, että keikoilla on tuntunut käyvän hyvin jengiä, sitten kun niitä on saatu järjestettyä, mutta eniten me on siellä keikkailtu Klubilla ja Börsissä ja nyt nekin on molemmat lyöneet lapun luukulle.

20:08

Pitäiskö tästä ihan lyhyellä matikalla laskea, että paikat, jossa Gasellit käy keikalla menee konkurssiin?

20:09

Haha. Toivottavasti se ei oo meidän syytä.

20:09

Hyvä uutinen on se, että ilmeisesti ainakaan Circuksen ja Nosturin lakkauttamiset ei johtuneet siitä, että niissä ei ois käynyt tarpeeksi ihmisiä, vaan enemmänkin siitä, että niiden tilalle tulee uusia taloja tai muuten uudenlaista käyttöä.

20:11

Siitä tulee toiveikas olo, että ehkä nyt lopettaneiden tilalle aukeaa uusia keikkapaikkoja.

20:12

Niin. Onhan se joltain osin lohduttavaa. Samalla myös vähän surullista, jos voittoa tuottavaa liiketoimintaa joudutaan lopettamaan, koska jostain muusta voi saada vielä enemmän voittoa.

20:24

Jos mä olisin yksinvaltias niin kyllä mä mielummin keikkapaikkoja pitäisin keskustassa kun tekisin sinne taas yhden avokonttorikompleksin.

20.24

Etenkin kun fiilis on se, että keikkapaikat ei oo mikään muinaisjäänne vaan edelleen ihan relevantti vapaa-ajan vieton tapa. Ihmiset käy mun tuntuman mukaan edelleen keikoilla.

20:25

https://www.stat.fi/til/vpa/2017/01/vpa_2017_01_2018-11-21_kat_002_fi.html

20:33

Ei tarvii mennä mututuntumalla, kun lyödään kovaa tilastoa tiskiin! Kyllähän toi konserteissa käyminen on selvässä kasvussa ollut jo vuosikymmeniä.

20:33

Oho! Aika yllättävää, et siellä on noin paljon nousua!

20:34

Nykyään kuitenkin tuntuu, että on niin helppo vaan jäädä kotiin kattoo Netflixiä. Sieltä voi kattoo keikkojakin hyvällä kuvalaadulla ja laadukkaalla monikameratoteutuksella. Paremminhan siitä telkkarista näkee, kuin että koittaa kurkkia lavalle jonkun hujopin hartioiden takaa.

20:36
20:36

Hei hei hei. Noilla puheilla lopettaa kohta loputkin keikkapaikat!

20:39

No okei, totuuden nimissä kotisohvalla keikkaa katsoessa jää kyllä paljosta paitsi. Ei sitä samaa yhteisöllisyyttä voi kokea.

20:41

Harvoin mä jaksan kattoa stand uppia videolta, mutta livenä vähän huonompikin stand up naurattaa. Jotenkin se jännitys siellä paikan päällä on ihan toisenlainen ja toisaalta muiden yleisössä olijoiden nauru myös tarttuu.

20:42

Jep. YouTubesta on siisti kattoo keikkapätkiä, missä koko yleisö laulaa yhteislaulua tai on muuten hurja meininki! Sen sijaan, että mä alkaisin siinä kohtaa laulaa yksin himassa videon tahtiin niin kyllä sitä pikemminkin funtsii, et oispa ollut tuolla paikan päällä.

20:44

Sen takia mekin ostettiin Jusan kanssa nyt sit viimein liput Håkan Hellströmin keikalle Ullevin stadionille, kun on monta vuotta ihastuneen kateellisina tapiteltu youtubesta niitä ihan sairaita keikkapätkiä ja yhteislaulua!

20:44

No just näin!

20:45

Tsekkaa nyt tätäkin!

https://www.youtube.com/watch?v=APGqFhJJ9cY

20:51

Huhhuh. Älytön. Noinkin suttuisesta kännykuvasta ja ääniraidasta kylmikset! Tossa on sit yhteisöllisyyden tunnetta, mitä ite monesti keikoilta hakee!

20:57

Ja vaikka kaltaiseni huomionkipeä artisti toivois olevansa kaiken keskipiste, niin kyllähän sinne keikoille mennään tekemään muutakin, kuin kuuntelemaan meidän juttuja. Siel nähään kavereita ja potentiaalisesti tavataan myös uusia ihmisiä. Siel voi bailata tai olla vaik deiteillä.

21:01

Ja irtautuu arjesta, se on se juttu! Sen lisäksi, että haluun vetää keikkaa, haluun myös käydä niillä jatkossakin!

21.04

Toivottavasti siis se, että vanhoja keikkapaikkoja suljetaan johtaa uusien entistäkin parempien paikkojen avaamiseen. Mä lupaan ainakin tulla, ihan missä tahansa roolissa!

21:04

Amen.

21:05
Kolme tähteä. Välike.
Kolme tähteä. Välike. Kulttuuricocktail

Miikka Niiranen ja Pekka Salminen ovat Gasellit-yhtyeen jäseniä. Hätä-Miikka ja Päkä antavat KulttuuriCocktailin julkaistavaksi kahden välisiä keskusteluja, joita käyvät reissuillaan.