Hyppää pääsisältöön

Katso Veden vangit, jouluiset musikaalit, jäähyväiset sekä muut Uuden Päivän spesiaalijaksot

Kuvassa Veden vangit -musikaalin näyttelijöitä ja avustajia
Veden vangit vievät katsojan Uuden Päivän seitsemännellä kaudella keskelle taistelua vedestä ja rakkaudesta. Kuvassa Veden vangit -musikaalin näyttelijöitä ja avustajia Kuva: Yle / Laura Pohjanvirta veden vangit,Uusi päivä (tv)

Osa Uuden Päivän vetovoimaa ovat olleet mahtipontiset spesiaalijaksot, jotka kehittyivät vuosi vuodelta suuremmiksi taideteoksiksi. Listasimme tähän artikkeliin joulun aikaan lähetettyjä spesiaalijaksoja sekä syyskauden elokuvallisia päätösjaksoja. Areenasta näet nyt sarjan seitsemän ensimmäistä kautta.

Uusi Päivä, kaudet 1–7 nyt Areenassa.

Ensimmäisellä kaudella Haavistot odottavat idyllistä perhejoulua, Tomi Karhu (Antti Väre) suuntaa Tampereelle ja Emmi Lukkari (Suvi Hurme) Thaimaahan. Jani Hellemaa (Valtteri Lehtinen) nauttii hiljaisuudesta asuntolassa, mutta valinta ei taida olla hänen omansa. Yksinäisiä on Virtauksessa muitakin, mutta saapuuko joulu kultainen kuitenkin?

Mä suon teille ilon antaa mulle paljon lahjoja.― Tuija Haavisto kaudella 1, jaksossa 33.

Toisen kauden syksyn päätösjaksossa (jakso 135) pyörähdellään Marika Ruuskasen (Helena Rängman) ja Tero Kuuslan (Lari Halme) häissä. Lauri Kallion (Panu Mikkola) katse kiinnittyy Lissu Kanervaan (Hanna-Riikka Siitonen), Elina Haavisto (Sanni Haahdenmaa) yrittää vastustella Niklas Järvelän (Kai Vaine) charmia vastaan. Täysin surutta ei suju edes tuoreen avioparin ilta.

Asko Haavisto (Antti Majanlahti) kantaa kaunaa Henrik Paltamoa (Tapani Perttu) kohtaan, mutta kohtaa päivän päätteeksi ikävän yllätyksen.

Virtaus juhlii joulua jälleen kolmannella kaudella. Jouluaattona vuonna 2012 lähetetyn jakson tapahtumat nivoutuvat yhteen joulumusiikin avulla. Haavistot järjestävät jälleen jouluidylliä ja Elina palaa Suomeen, mutta miksi ketään ei löydy mistään? Asuntolassa Tomi mestaroi kuoroharjoituksia ja hänet ajetaan pois rivistöstä. Mistä Haaviston lapset löytäisivät jouluksi pukin?

Joulupukin rooli oli kaikista ylivoimaisesti haastavin.― Otso Karhu pohtii pukkikeikkaa kaudella 3, jaksossa 241.

Aatonaattona vuonna 2013 televisiossa nähtiin musikaalijakso (jakso 343), jossa Vilma Haavisto (Rosa Hautala) joutui vaikean valinnan eteen. On Vilman ja Janin hääpäivä, mutta onko Jani sittenkään se oikea?

Epäileekö morsian näin jokainen? Mistä tiedän sen, etten kulje harhaan, heitä rakkautta hukkaan?― Vilma Haavisto kaudella 4, jaksossa 343.

Musiikki vie jouluun niin katsojan kuin Tero Kuuslan viidennellä kaudella jaksossa 443. Bisnesmies on äreä, kuten aina ja hänet tempaistaan fantasiamaailmaan oppimaan läksynsä. Fantasiamaailmassa ei ole joulu, vaan ikuinen vappu! Koska meillä on joulu? -jakso esitettiin televisiossa aatonaattona 2014.

Kuudennella kaudella Voimala viettää 100-vuotisjuhlaansa jaksossa 528. Jimi Aron (Arttu Soilumo) hyvällä tarkoituksella on kauaskantoiset seuraukset. Jaksossa Perhosen kosketus hän kertaa kohtalokkaan päivän tapahtumia. Surullinen tarina näytettiin televisiossa joulun alla vuonna 2015.

Se päivä muutti monen ihmisen elämän, joidenkin kohdalla peruuttamattomasti.― Jimi kaudella kuusi, jaksossa 528.

Veden vangit on tulevaisuuteen sijoittava musiikkia ja tanssia tulviva tarina maailmasta, jossa taistellaan vedestä ja rakkaudesta. Fantasiassa Uuden Päivän hahmot nähdään toisenlaisissa rooleissa kaukana tutusta Virtauksesta. Jakso 610 nähtiin televisiossa joulun alla vuonna 2016.

Veden vangit esitetään televisiossa perjantaina 20.12.2019 sekä maanantaina 23.12.2019 Yle TV2:lla.

Ei kukaan jaksa kattoo pelkkää hömppää. Sille tarvitaan vastapaino. Eli jonkun on pakko kuolla.― Tuija Haavisto kaudella 7, jaksossa 610.

Kahdeksannella kaudella nähdään jälleen jouluinen spesiaalijakso Joulun taikaa. Siinä joulukeijut (Roni ja Anni) taikovat joulutunnelmaa Virtaukseen.

Hukkuu pian stressiin, joulukansa-parka.
Jouluaatto Virtaukseen liian kova sarka.
― Joulukeiju Roni jaksossa 710.

Viimeisellä, yhdeksännellä kaudella sarjan päättivät kaksi erikoisjaksoa – Melkein kolmet jäähyväiset sekä Melkein kolmet häät.

Lue lisää:

Kuinka hyvin tunnet Uuden päivän? Testaa taitosi videovisalla

Muistatko Virtauksen nokkelimmat repliikit ja jännittävimmät juonenkäänteet? Nyt otetaan UP-faneista mittaa!