Helsingin Katajanokalla sijaitsevan gourmet -ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho vinkkaa kaksi mainiota silakkareseptiä. Syömällä nämä silakat kerran kuussa poistat Itämerestä 24 kg levää vuoden aikana!

Lasimestarinsilakat
500 g silakkafilettä
10 g suolaa
Liemi
3 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 sitruuna, raasta kuori ja purista mehu
20 g suolaa
Lisäksi
4 kpl laakerinlehtiä
10 kpl maustepippuria
1 rkl sinapinsiemeniä
½ sipulia
½ porkkana
tilliä
Suolaa silakkafileet ja rullaa ne. Kiehauta liemi mausteiden kanssa. Kaada jäähtynyt liemi silakkarullien päälle. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Laita silakkarullat kannelliseen astiaan mausteiden ja kasvisten kera. Anna marinoitua 1-2 vrk. Voit myös halutessasi paistaa silakkarullien pintaa tohottimella. Koristele annos tuoreella tillillä.

Lämminsavusilakka
500 g savusilakoita
2 dl smetanaa
sitruunakuorta raastettuna
suolaa
pippuria
Sekoita aineet keskenään. Voit muotoilla massasta kahdella lusikalla sieviä kekoja. Keon voi koristella esimerkiksi marinoiduilla porkkanoilla. Tarjoa vaikkapa lämpimien rieskojen kera.

Katso lisää herkullisia kalareseptejä Yle Luonnon reseptikoneesta, samalla saa tietää kuinka paljon herkuttelusi puhdistaa Itämerta.

Syö villikalaa ja osallistu #itämeridinner- haasteeseen, voit voittaa Peltsin ja Tomin valmistamaan sinulle herkkuaterian!
Kuuntele Ari Ruohon kalaruokavinkit joulupöytään!