Hyppää pääsisältöön

Toivokaa runoja eläimistä!

Eläimen jäljet sinertävällä hangella
Eläimen jäljet sinertävällä hangella Kuva: Alberto Perer / Alamy Stock Photo/ All Over Press Tämän runon haluaisin kuulla,eläinten jäljet,lumi

Runon eläin voi olla luotettava kumppani, yllättävä matkatoveri, pelottava outolainen tai suojeltava, jolta ihminen on riistänyt oikeudet. Eläin on runossa usein myös symboli tai vertauskuva. Millainen on sinun runoeläimesi? Kerro se meille ja toivo runoja eläimistä!

Tämän runon haluaisin kuulla -lähetys toteuttaa eläinrunotoiveita Yle Radio 1:ssä lauantaina 11.1.2020 klo 19-21.

Kuulijoiden toiverunoja tulkitsevat Noora Dadu ja Jussi Lehtonen. Lähetyksen toimittavat Pietari Kylmälä ja Kaisa Pulakka.

Toiveet sähköpostiin toive.runot@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Jätäthän yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Lähetyspäivänä runopuhelin aukeaa klo 18 numerossa 09 144 800.

Tämän runon haluaisin kuulla suoran lähetyksenä ja jälkikäteen kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

Täytä lomake.
 • Miten toimii viisas ihminen? Miksi toimimme tyhmästi?

  Mitä viisaus on sinun mielestäsi?

  Mitä viisaus on sinun mielestäsi? Miten toimii viisas ihminen? Mikä edistää viisautta? Mikä sitä estää? Miksi toimimme tyhmästi? Millainen on viisas ihminen? Kertoisitko jonkun esimerkin, jossa olet onnistunut toimimaan viisaasti tai missä olet mokannut? Viisaus on ihmisyyden ideaali, näin ajattelee dosentti Eeva Kallio.

 • Beethoven 250: Beethovenin sävel on vapaa - toivoa voi jo nyt

  Toivo Beethovenin musiikkia

  Säveltäjä Ludwig van Beethovenin (1770-1827) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Sen kunniaksi vuoden ensimmäinen Sävel on vapaa lauantaina 25.1. on omistettu yksinomaan Beethovenin musiikille tai sovituksille Beethovenin teoksista. Suoran puhelintoivekonsertin juontajina ovat syvällinen Beethoven-tuntija, pianotaiteilija Paavali Jumppanen ja musiikkitoimittaja Outi Paananen.

 • Hartauspuhujat maaliskuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat maaliskuussa 2020

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.