Hyppää pääsisältöön

Toivokaa runoja eläimistä!

Eläimen jäljet sinertävällä hangella
Eläimen jäljet sinertävällä hangella Kuva: Alberto Perer / Alamy Stock Photo/ All Over Press Tämän runon haluaisin kuulla,eläinten jäljet,lumi

Runon eläin voi olla luotettava kumppani, yllättävä matkatoveri, pelottava outolainen tai suojeltava, jolta ihminen on riistänyt oikeudet. Eläin on runossa usein myös symboli tai vertauskuva. Millainen on sinun runoeläimesi? Kerro se meille ja toivo runoja eläimistä!

Tämän runon haluaisin kuulla -lähetys toteuttaa eläinrunotoiveita Yle Radio 1:ssä lauantaina 11.1.2020 klo 19-21.

Kuulijoiden toiverunoja tulkitsevat Noora Dadu ja Jussi Lehtonen. Lähetyksen toimittavat Pietari Kylmälä ja Kaisa Pulakka.

Toiveet sähköpostiin toive.runot@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Jätäthän yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Lähetyspäivänä runopuhelin aukeaa klo 18 numerossa 09 144 800.

Tämän runon haluaisin kuulla suoran lähetyksenä ja jälkikäteen kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

Täytä lomake.
  • Mitä haluat tietää taloustieteestä? Keskustele tässä.

    Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää taloustieteestä.

    Mitä eroa on makrotaloustieteellä ja mikrotaloustieteellä? Entä mitkä neljä taloustieteen termiä olisi hyvä tietää? Mikä maksaa? -ohjelma käy läpi taloustieteen perusteet reilussa 50 minuutissa. Opastajana toimii makrotaloustieteen professori Niku Määttänen. Toimittajana on Juho-Pekka Rantala.

  • Radio 1:n tiedefestari: Tiede kuuluu kaikille

    Yle Radio 1:n tiedefestari: Tiede kuuluu kaikille

    Juuri nyt ihmiskunta elää hetkeä, jossa tieteen keinoin ratkaistaan maailmanlaajuista pandemiaa. Koronarokotteissa ja muussakin tieteessä ratkaisut kytkeytyvät tavalla tai toisella myös etiikkaan: Mikä on oikein? Ketä halutaan palvella? Millaiset pulmat ovat tutkimusponnistelujen arvoisia?